Obelix idag

Postat den: 2018-05-04 @ 20:48:33 | Allmänt | Kommentarer (0)

Obelix går bara bättre och bättre just nu tycker jag, han utvecklas hela tiden. Han har ju en ganska stor galopp så vi har verkligen jobbat med att få den kvick och lite snabbare nu och det har gett resultat! Nu börjar han bära sig bättre och gå mer själv, och dessutom kommer bjudningen mer naturligt då. Han behöver vara lite kvick i fötterna när vi ska fortsätta med bytesträningen framöver. Men just bytena ska vi inte riktigt ta än, nu är det fokus på kommande tävlingsstarter förstås, men arbetet vi gör nu kommer säkerligen att underlätta det arbetet. 
 
Idag blev det dock en hel del travjobb istället. Här har vi haft problem med skänkelvikningarna tidigare, vilket verkar ha släppt ganska bra nu. Förra veckan hade vi problem med slutorna, och den här veckan har vi problem med öppnorna. Det ändrar sig snabbt, haha! Det blir lite ojämn tvärning nu, håller oss inte riktigt på linjen och sen får jag honom inte riktigt att ställa igenom ärligt i öppnan. Får klura lite på hur jag ska ta oss igenom det här, och så får jag träna på det under mina träningar under veckan förstås.
 
Väldigt nöjd med känslan han ger i övrigt nu, han är otroligt lagom tempererad och väldigt lugn i huvudet. Gjorde jättefina ryggningar och skrittpiruetter idag som vi precis har börjat träna på, det tycker vi annars är lite svårt.
 
 
Imorgon blir det lite mer fokus på galoppen eftersom det blev mycket trav idag. Längtar redan efter morgondagens pass med min finaste prins, han ger mig så mycket energi varje dag. 

Kommentarer

Namn:
VIP?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Tillbaka till startsidan