Obelix har hoppat

Postat den: 2018-05-29 @ 08:13:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Jag ändrade om förra veckans planering lite för Obelix så att han fick en paus från dressyrarbetet. På fredagen fick han skritta ut i skogen istället för att gå över bommar och på lördagen kom Rebecca hit och hoppade honom för första gången istället för ett dressyrpass. Jag tänkte lägga in lite hoppning när vi inte har tävlingar för jag tror det är väldigt bra för honom med lite variation och lite hoppning blir bra variation. 
 
Han har inte gått över mer än över bommar på marken, någon gång lite upphöjda cavaletti, på säkert 2 år, och innan dess hoppade vi över ett hinder på typ 30 cm, haha. Men han förvånade oss alla tror jag och var supertrygg och hoppade lugnt och snällt över lite låga hinder. Ett litet bocksprång blev det men annars ingenting, nästan så att jag kanske skulle våga hoppa något språng framöver kanske till och med ;) Roligt om det går att variera såhär både för häst och ryttare!
 
 

Veckan

Postat den: 2018-05-28 @ 22:08:44 | Allmänt | Kommentarer (0)

Måndag: Obelix dressyr, ledig.
 
Tisdag: Obelix dressyr, jobba 9-18
 
Onsdag: Obelix dressyrträning för Annelie, jobba 9-18
 
Torsdag: Obelix promenad, jobba 9-18
 
Fredag: Obelix bommar, jobba 9-18
 
Lördag: Obelix dressyr, jobba 8-16
 
Söndag: Obelix promenad, ledig. 
 
Den här veckan laddar vi upp inför tävling nästa vecka, vi är taggade!! Vi har en liten formsvacka just nu men jag hoppas att vi kan komma igen lite inför nästa vecka. Träning för Annelie på onsdag också vilket jag tror kommer göra susen, vi brukar alltid lösa en hel del problem där.
 
 

Träning för Emilie dag 2

Postat den: 2018-05-26 @ 09:14:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Andra dagen när vi tränade för Emilie var jättebra, precis som den första! 
 
Han var lite kvickare nu än första dagen och vi kunde gå steget vidare. Började med öppnor i både trav och galopp och att han skulle vara kvick i det, ta halvhalterna på ytter och vara rund. Jag fuskar lite i öppnorna och ställer inåt och sen hoppas på det bästa ungefär. På Arragon hade jag stenkoll på öppnorna oftast men Obelix är svår, han blir stor och lite vinglig där. Därför tyckte han att det blev väldigt jobbigt när jag helt plötsligt skulle ha honom i rutan, men han försökte ändå och var duktig! I galoppen var han jättefin, både i förvända och med enkla bytena. 
 
Jag  hittade tillbaka till lite mer kvickhet i min ridning under de här dagarna och han blev bättre och bättre. Nu ska vi fortsätta träna kvickhet och öppnor här hemma ;) 
 
Nästa gång det blir träningar för Emilie blir 11 och 12:e juni, det ser vi redan fram emot!
 
 

Tillbaka till startsidan