Lördag

Postat den: 2018-03-10 @ 16:48:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Nu börjar det bli mildare grader här på Mosslunda vilket är otroligt skönt, jag hoppas att snön kan smälta bort helt snart så att även allt vatten kan börja sjunka undan. 
 
Obelix har gått både igår och idag. Bea har ridit fram honom åt mig båda dagarna men på tisdag ska jag börja rida helt själv. Det blir roligt! Jag tror och hoppas att jag kommer att orka ett helt pass på honom nu. Idag fick vi bra träning för Cilla och han blev väldigt fin tillslut. När man rider själv så blir det gärna att man glömmer eller slarvar med halvhalter osv och då är det bra att ha Cilla som är där och tjatar på en att rida, rida ;) Jag blir ju dessutom lite lätt i sadeln ibland om han lägger sig på och hänger mig framåt i tyglarna istället för att sitta rakt upp och ner och vara kvick med en lättare hand. Men det blir bättre hela tiden och nu börjar jag bli lite kvickare igen. Äntligen kunde jag känna idag att han i övergångarna från galopp till skritt var lite mer uppe i fronten och bärde sig in i övergången på bakbenen. 
 
Känns ändå som att det har gått ganska snabbt att komma tillbaka in i ridningen. Jobbet är förstås lite värre, det gör fortfarande ganska ont att köra skottkärrorna, lyfta magnettäcken osv. Det värsta är dock om jag leder en häst och behöver rycka tag eller liknande, så jag försöker att ta så många snälla som möjligt haha (men de flesta är snälla här som tur är!). Men det är ändå som så att jag klarar av det och det är det viktigaste. 
 
Ikväll ska jag, Bea och Madde på bio. Mysigt!
 
 

8 mars

Postat den: 2018-03-08 @ 09:36:46 | Allmänt | Kommentarer (1)

Ridit Obelix måndag, tisdag och onsdag och det har gått bättre för varje dag faktiskt! Vi börjar hitta tillbaka till varandra även om det fortfarande är en lång väg kvar. Nu orkar armen väldigt bra dock så det är ett framsteg. 

Jag har ledigt på förmiddagen idag, fram till kl 13. Väldigt glad över det då jag är så himla trött idag, och min arm hade inte orkat en morgonmockning idag, hehe. Cilla gav mig 3 halvdagar den här veckan istället för 1 hel och 1 halv vilket jag tycker var jättemycket bättre.
 
Så nu ska jag städa mitt rum och sen gå ut och fixa med Obelix innan jag börjar. 
 
 

Ridit Obelix

Postat den: 2018-03-05 @ 17:34:04 | Allmänt | Kommentarer (3)

Nu har jag ridit Obelix både i lördags och idag! Bea har ridit innan eftersom jag inte orkar rida så länge hittils, samt att det är bra att hon kan komma över första uppvärmningsdelen hehe ;) 
 
I lördags orkade jag faktiskt bara några varv, var helt slut efteråt. Men idag orkade jag mycket mer och fick bra hjälp av Einar från marken. Obelix är lite off för skänkeln just nu, men vi kom ändå över det lite bättre efter en stund och då blev han också bra i formen. Jag är ju inte jättekvick nu heller så får inte skylla allt på honom förstås. Jag tycker det gick bra idag! Det blev lite på slutet att jag inte orkade vara stadig på ytter i vänstergaloppen för armen låste sig lite och då började jag sitta och hålla i vänster istället, då blev han lite skev i högervarvet också sen. Men även det löste sig ganska bra tillslut. Det viktigaste nu är att jag kan rida lite på honom, sen behöver inte allt vara perfekt. 
 
 

Ridetime

Postat den: 2018-03-03 @ 11:10:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Jag var ledig hela dagen igår och börjar jobba klockan 13 idag, fick lite extra ledigt den här veckan eftersom det var första veckan. Väldigt välbehövligt ärligt talat då det kändes som att jag skulle somna under morgonmockningen i torsdags trots att jag var halvledig i tisdags, haha. Jag som är van att jobba hela tiden blir helt plötsligt trött av minsta lilla.. känns jättekonstigt haha. Men jag vet att jag snart kommer vara på banan igen och det kommer inte vara lika jobbigt längre. Blir nog lättare sen när inte armen begränsar mig på samma sätt också.
 
Igår tittade jag när Bea red Obelix, gjorde matlådor, åkte på några ärenden i stan och städade medan jag idag hittils bara har tagit det lugnt hela förmiddagen. Men jag ska snart rida Obelix, vilket ska bli jätteroligt!! Senaste gången var 20 november, samma dag som jag blev sparkad. Så det ska bli underbart att få sitta upp lite på honom, även om det kanske bara blir en kort tur (Bea ska värma honom är tanken). Jag har  ridit lite andra hästar i veckan för att försöka komma igång lite innan jag sitter upp på Obelix, det tror jag har varit bra. Håll tummarna för att det går bra!

 
 
Vi har fått massor av snö helt plötsligt! Det har bara varit lite puder på backen som på hagbilden nedan, men sen igår när jag åkte till stan så började det snöa massor så när jag körde hem så såg jag knappt vägen. Det kom massor av snö på en gång, aldrig varit med om något liknande. Jag kan inte ha varit i stan mer än 20-30 min och på ditvägen var det inga problem att köra alls. 
 
 

Tillbaka till startsidan