En tripp till Skåne

Postat den: 2018-06-22 @ 12:27:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Från och med söndag har jag ledigt en hel vecka från jobbet, och vad passar då inte bättre än att åka ner till släktens sommarhus och dessutom ta med Obelix till Sterntorp för träning? ;) 
 
En hel vecka med semester och rolig träning med Obelix för Sandra i Skåne väntar alltså. Så roligt!! Det är snart 2 år sedan vi var där och tränade eftersom Obelix har varit skadad och sen flyttade jag till Mosslunda förra sommaren och då blev det såklart inte av. Innan dess var vi ofta där och tränade och bodde i sommarhuset samtidigt. Sommarhuset vi lånar är bara 10 minuters bilväg från Sterntorp så det är verkligen supersmidigt.
 
Sandra är Obelix tidigare ryttare, med andra ord så känner hon honom väldigt bra och vet hur han fungerar. Känns toppen att få hjälp av henne flera dagar i sträck nu.
 
 
 
 

Nya vs gamla ridbanan

Postat den: 2018-06-21 @ 20:11:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Vi var lite tveksamma till om det verkligen skulle hjälpa att lägga så mycket pengar på dränering till nya ridbanan. Men det har uppenbarligen gett väldigt bra resultat! 
 
Gamla ridbanan ser ut såhär (ganska så blött, hehe):
 
 
Medan den nya banan ser ut såhär: 
 
 
Man känner givetvis att det har regnat även på den nya ridbanan eftersom underlaget är fuktigt, men trots allt regn vi fått de två senaste dagarna så är den inte i närheten av tung pågrund av att underlaget är för blött och jag tror det hade fått regna ganska mycket mer innan det började bli pölar här. Bådar gott inför en, med all säkerhet, väldigt regnig höst! ;) 
 

Träning i tisdags

Postat den: 2018-06-21 @ 12:07:56 | Allmänt | Kommentarer (0)

I tisdags åkte jag till Anneli och tränade. Perfekt att ha Anneli så nära och kunna träna varje vecka! 
 
Fokus låg på galoppen, att hitta en bra kvalitet och få honom att jobba rätt. Vi red också några byten åt varje håll, vilket mestadels gick bra, och efter det avslutade vi med lite samling i galoppen. Det var en väldigt givande träning och han kändes fräsch och fin! Gav en trevlig känsla hela tiden och ville försöka förstå vad vi ville. Duktig! Han börjar bli mer och mer aktiv i jobbet vi gör och springer inte ifrån arbetet lika mycket längre som han gjort ibland tidigare. Jag är glad att jag äntligen börjar hitta lite mer knappar på honom och han bygger styrka och kondition hela tiden. 
 
 
Igår var vi iväg hos våran hästtandläkare Johan Lundh i Floby, han fixade tänderna på Obelix. Han var ganska vass precis som vi trodde så det var på tiden att det blev gjort. Skönt att ha det färdigt!
 
 
 
 

Tillbaka till startsidan