Måndag på Mosslunda

Postat den: 2018-01-29 @ 20:13:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Härligt att vara tillbaka för några dagar här på Mosslunda. Alltid lika mysig stämning i stallet.

 

Jag och pappa kikade när Bea tränade Obelix i lördags och han såg väldigt fin ut!  Orkade samla sig mycket mer och sitta på bak, och var ihop i kroppen på ett helt annat sätt. Roligt att se! Pappa åkte sen hem på lördag eftermiddag och jag stannar kvar ett par dagar. 😊

 

 
Igår var det vilodag som vanligt på söndagar och då fick Obelix lite extra pyssel och mys. Han verkar må väldigt bra i kroppen och pälsen glänser fint.  På kvällen åkte jag, Bea och Madde på bio och åt god mat ute. 
 
 

Nu är det måndag och ett antal hästar ska tränas. Jag kan inte hjälpa till med jättemycket men jag gör det jag kan hjälpa till med såsom rulla lite lindor,  putsa träns osv. Roligt att sysselsätta sig med något åtminstone. ⭐

 
 

Hjärtat ❤

Postat den: 2018-01-27 @ 15:28:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

 
 

Påväg till Mosslunda

Postat den: 2018-01-26 @ 12:08:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Det var inte speciellt svårt att komma upp ur sängen imorse för idag får jag äntligen träffa min fina, fina, efterlängtade häst ❤.  
 
Pappa är inne hos läkaren nu men sen far vi raka vägen mot Mosslunda,  som jag längtat!  En vecka ska jag vara där innan jag måste hem igen för tandläkarbesök. Alltid dessa tandläkarbesök.. 😉

Kiropraktorn next

Postat den: 2018-01-24 @ 08:14:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Ska alldeles strax åka iväg till min kiropraktor i Skara tillsammans med Natasja, vi har varsin tid där nu på morgonen. Jag kände redan när jag red i höstas att jag hade börjat bli sne och inte har det blivit bättre dessa månader sedan jag skadade mig med mycket bilåkande och soffhäng, har säkerligen belastat resten av kroppen snett mycket för att kompensera för den brutna armen. Ska med andra ord bli skönt att bli (förhoppningsvis) rak igen! 
 
Det är lätt att köra sin häst till equiterapeut/kiropraktor hela tiden men glömma bort sig själv, hästen brukar (läs alltid) ha högsta prioritet hos oss hästmänniskor, haha. På tal om det är det nog dags för Obelix att få en tid hos sin osteopat snart också...! 
 
 

Dåligt med material

Postat den: 2018-01-23 @ 21:22:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Nu när jag inte har någon häst hemma och är sjukskriven så blir det lite dåligt material här på bloggen. Däremot har jag ganska mycket filmmaterial på Obelix/Arragon från både sommar och höst. Är det något som ni skulle vilja titta på? Eller förslag på annat som ni vill se eller läsa om?
 
Igår var jag hos Michelle och följde med henne och Mary på en skrittur med Sockertopp. Jag kan ju inte riktigt hålla mig från hästryggen längre och då är snälla Soccan ett väldigt lugnt och bra alternativ eftersom hon går att rida med en hand, haha. Dessutom är typ risken att ramla av vääldigt liten, hehe (förutom om man hoppar vill säga, knasponny).  Idag fick jag låna Natasjas ponny Pålle också för att vara lite stöttepelare när hon red ut en utav unghästarna som hon har på inridning. Stackars Natasja fick både sadla och tränsa båda hästarna. 😉
 
 
Även fast jag kanske hoppar upp på hästryggen lite för tidigt så skulle jag aldrig hoppa upp på en häst som jag tror skulle äventyra min skada, det är det inte värt. Men enligt läkaren så är det bara bra att jag tekniskt sett grejar lite med det jag kan och lite smått försöker börja bygga upp armen mot det arbete som väntar. När jag börjar jobba 25:e februari ska jag gå upp direkt på heltid och då måste jag ha hunnit stärka upp armen en hel del. Styrkan är väldigt försvagad i armen eftersom jag inte har några muskler kvar och det är svårt att veta hur mycket jag ska gå emot smärtan eller inte, men hittils har jag varit väldigt försiktig.
 

Tittat på träning

Postat den: 2018-01-21 @ 20:39:13 | Allmänt | Kommentarer (0)

Helgträning för Matilda och Highway idag och då passade jag på att följa med och kika. Väldigt roligt att se att det fina ekipaget är påväg igång igen! Väldigt intressant och roligt att åka och titta på andras träningar, speciellt när det är en tränare man själv aldrig tränat för och då få se hur han/hon tänker och resonerar kring ett ekipage. 
 
Efteråt blev det lite soffhäng framför världscupshoppningen, aldrig fel det heller! Nu ikväll har jag och pappa suttit med försäkringspapprena ang min skada i armen, inte lika roligt men nödvändigt. 
 
 

6 days until friday

Postat den: 2018-01-20 @ 20:02:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Som jag har längtat efter att hälsa på Obelix och härliga Mosslundagänget! På fredag åker jag ner dit och hälsar på ett par dagar. Ska bli så roligt! Har verkligen längtat ihjäl mig efter Obelix och alla jobbarkompisar.
 
Jag har inte varit utan häst på 10 år, och nu är jag ju inte utan häst men vissa dagar känns det nästan så, haha. Jag är så van att gå ut och ta hand om hästarna varje dag. 
 

Grå tisdag

Postat den: 2018-01-16 @ 16:23:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Det har inte varit någon smickrande syn att titta ut genom fönstret idag. Först blåst,  och sedan regn,  regn och mer regn. Men lite mysigt ändå,  på något konstigt sätt. Men visst längtar man ändå efter sommaren och sol nu,  det har varit grått länge.
 
Jag har faktiskt lite smått påbörjat packningen till Mosslunda idag,  packat ner sånt som jag inte kommer behöva nu för att ha det färdigt. Min supersnygga nya outfit från PS of Sweden får följa med såklart! Jag köper inte ofta schabrak och grejer längre men jag såg det som en tröstpresent åt mig själv,  haha 😉
 
 
Helt fantastiskt att Peder tog hem Jerringpriset igår igen, två år irad?? Så galet grymt! Heja ridsporten! ⭐

Bilder från besöket hos Arragon <3

Postat den: 2018-01-15 @ 20:20:40 | Allmänt | Kommentarer (4)

 
 

Min första tid på Mosslunda

Postat den: 2018-01-14 @ 21:55:28 | Allmänt | Kommentarer (0)

Under mina 4 månader på Mosslunda som hästskötare innan jag bröt armen hände det väldigt mycket. En stor del var att jag och Obelix efter nästan ett års kämpande med skador och problem äntligen kom igång med ridningen och fick riktigt bra träningshjälp att ta oss förbi de första svåra hinderna. Det är sån skillnad på att sitta hemma och rida varje dag och åka till tränare någon dag i veckan - i jämförelse med att ha någons ögon på sig nästan varje dag och kunna ha ett helt annat upplägg i det. Det gör att när problem dyker upp så är det lättare att hitta en utväg innan det blir för stort, eller kanske till och med ohanterbart vilket det blev för mig och Obelix en period hemma. 
 
Jag är väldigt glad att jag och Obelix får vara en del av Mosslundateamet och att jag tog steget och började jobba där, det var precis rätt period både för mig som människa och för mig och Obelix som ekipage. Såklart är man alltid lite velig när man ska flytta flera timmar hemifrån och från all trygghet, men för min del blev det väldigt bra. Jag bor med två superhärliga tjejer, har underbara chefer och väldigt bra arbetskamrater. Obelix har också alla förutsättningar för att kunna må bra, vilket han också verkar göra. 
 
 
Såklart får man hemlängtan ibland och precis som i alla andra jobb så är inte alltid alla dagar lika roliga och glamorösa. Det går upp och ner - inte minst med levande djur. Men det är så otroligt roligt och tacksamt att få vara en del i ett superbra team, få ingå i ett system och upplägg med sin häst och jobba med det som man älskar att hålla på med. Jag har alltid varit själv i mitt stall hemma, och bara en sån sak som att det alltid är andra i stallet hela tiden tycker jag är väldigt skönt (även om det kan vara skönt med en lugn stund med bara sin egen häst ibland också). 
 
Längtar väldigt mycket efter att fortsätta jobba på Mosslunda när min sjukskrivning är slut, och fortsätta utvecklas tillsammans med Obelix. Hoppas att tiden går fort! 

Besök hos min älskade Arragon

Postat den: 2018-01-13 @ 21:58:21 | Allmänt | Kommentarer (0)

Gårdagen (fredag) var såå rolig! Tillsammans med Matilda och Lollo styrde vi bilen mot Arragon och hans nya familj. Resesällskapet gjorde inte resan sämre om man säger så, utan det blev flera timmars mysigt prat i bilen med två utav mina allra bästavänner.
 
Otroligt mysigt att få krama och pussa på min lilla kung igen, har saknat honom massor och han var  precis lika go som vanligt, glad och pigg som alltid annars! Jag är väldigt glad att vi planerade in att åka dit och hälsa på. Han har verkligen fått ett toppenhem där han verkar trivas väldigt bra. 
 
 
Idag har min kompis Alexandra varit här hela dagen och imorgon ska jag till Stina - så det blev en riktig kompishelg ;) Nu när jag äntligen har fått börja träna lite mer så blir jag genast pigg och vill hitta på grejer hela tiden, haha. Att sitta still är inte riktigt min grej. 
 

Perfekt fredag

Postat den: 2018-01-12 @ 09:07:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

När jag flyttade till Mosslunda så stod Arragon kvar hemma hos oss en vecka innan han flyttade till sin nya familj. Sedan dess har jag inte träffat honom, vilket alltså är snart 6 månader sedan - alldeles för lång tid! Jag har så många gånger tänkt åka och hälsa på honom i höstas när jag varit ledig, men det är svårt att få till när jag är ledig över dagen bara och oftast dessutom ska göra något med Obelix. Känner mig fortfarande inte så säker på att åka långa sträckor själv med bilen heller. 
 
Imorgon är det äntligen dags att hälsa på! Jag tar med mig Matilda och Lollo som resesällskap så då kommer inte resan kännas så jobbig heller (det är inte lika långt hemifrån mig som från Skåne heller, nästan halva tiden). Ska bli underbart att få krama och pussa på mitt lilla ponnyfluff igen, kan knappt vänta! ♥
 
 
Ser verkligen tillbaka på våran tid tillsammans med enorm glädje. Han lärde mig så otroligt mycket och jag utvecklades väldigt mycket som ryttare under våra 3 år. Så härlig häst som alltid är så glad och positiv till arbete. Han har verkligen aldrig backat av eller lagt ett öra bakåt när jag jobbat med honom, han vill alltid.

Suttit till häst

Postat den: 2018-01-11 @ 18:46:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Det blir trots allt ganska mycket häst även nu när jag är hemma och är sjukskriven trots att jag förstås inte kan greja så mycket. Igår följde jag med Natasja när hon provade en häst och idag har jag själv suttit till häst...  😀
 
Kan ju inte direkt rida ännu med tanke på att frakturen i armen inte är helt läkt ännu men man gör ju vad som helst för att åtminstone få sitta på en stund? Det tog ett tag att försöka pussla ihop en ridoutfit, allt är kvar i Skåne..! Men så härligt att sitta på hästryggen igen och supermysigt att få pussa på Mozzarella som verkligen är en favorit hos mig!  Hon verkade må jättebra och hon har haft superfina hoppresultat nu det senaste. Så roligt!! Nu längtar jag ännu mer ner till Mosslunda för att kunna komma igång med Obelix.
 

Läkarbesök och dag på stan

Postat den: 2018-01-09 @ 21:39:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Dags för det nervösa läkarbesöket idag för att kontrollera sår, rörlighet samt röntga armen. 
 
Precis som jag hoppats såg allt bra ut och frakturen läker som den ska. Jippie, så skönt! Läkaren valde dock att sjukskriva mig en längre period - till 25 februari istället för 30 januari. Jag hade sett fram emot att börja jobba men givetvis så är det viktigt,  precis som läkaren sa,  att jag får komma igång och öka belastningen successivt under en period. Överanstränger jag den så kan det ju istället slå tillbaka och göra det värre igen. 
 
När jag och mamma ändå var i Skövde så passade vi på att gå en sväng på stan och äta god mat. En supermysig dag! Ikväll har jag varit med Natasja en stund i stället och tagit en lång mörkerpromenad. 
 

Stalldag

Postat den: 2018-01-08 @ 19:06:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Första dagen på en ny vecka inleds med en riktig stalldag! Saknar långa dagar i stallet så det är tur att Natasja drar med mig ut när hon ska träna sina hästar som står här. Hon skrittade ut på Pålle och då hängde jag med och promenerade. Det är så otroligt avkopplande att gå ut och gå i skogen med trevligt sällskap. 
 
 
Hela stallgänget består av väldigt mysiga hästar nu!  
 


Tillbaka till startsidan