Jobbet

Postat den: 2018-04-20 @ 22:05:10 | Allmänt | Kommentarer (1)

Fått fråga om vad jag jobbar med här hemma nu. Jag jobbar i en blomsterbutik just nu som heter Lidens där jag dels är ute i butiken, lagret och dels står i kassan. Jag har ju bara jobbat ett par gånger hittils så jag har inte riktigt kommit in i det ännu men det kommer nog, det har blivit lättare för varje dag. Jag är van att bara ta hand om hästar så det är klart att det är lite nytt, haha. 
 
Övriga timmar som jag jobbar där jag inte är på Lidens så jobbar jag hemma i pappas företag, även då med blommor. ;))
 
Idag red jag Obelix tidigt och han var jättefin idag! Avslappnad och fin i den lägre formen och lika lätt att ta upp sen. Galoppen gjorde han jättebra både med enkla byten och förvänd galopp, i traven däremot så har han lite svårt för öppnorna just nu medan skänkelvikningarna börjar gå riktigt bra. Kämpa på! 
 
 

Tacksam

Postat den: 2018-04-19 @ 19:25:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

En sak som är säker är att jag packar med mig betydligt mer kunskap hem än vad jag kom med, och det är jag oändligt tacksam för. Jag har lärt mig otroligt mycket mer om hästarnas hälsa, hantering och ridning. Och en sak som jag verkligen ska ta med mig är att titta på bra ridning! Det är egentligen inget nytt men jag har alltid underskattat att titta på när andra rider faktiskt, men efter att ha varit här och sett samma ryttare under en längre tid så har jag verkligen insett hur mycket man lär sig av att se! Det är otroligt nyttigt, så det ska jag verkligen ta med mig hem; att titta när andra duktiga ryttare rider och tränar sina hästar. 
 
En annan sak är att verkligen värdera att träna och våga ta hjälp. Jag har aldrig varit en sån som velat klara mig själv på något vis utan har varit ganska duktig på att ta hjälp för det mesta, men efter att ha varit här har jag ändå ännu mer förstått hur betydelsefullt och viktigt det är att ta rätt hjälp. Utan Cilla och Einar är jag ganska säker på att jag fortfarande hade stått med en häst som inte gick att rida på, helt ärligt. 
 
Nu är jag inspirerad till 110% och ska verkligen kämpa på och gå in helhjärtat i min satsning med Obelix. Det är och ska bli så roligt att fortsätta utvecklas tillsammans med honom! 
 
Tack Cilla och Einar för fantastisk träningshjälp, och tack alla övriga i stallet för allt jag har lärt mig! 

Pigg och glad

Postat den: 2018-04-17 @ 21:23:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Obelix tog resan hem väldigt bra i söndags. Han var snäll att lasta och stod blixtstilla hela vägen hem, det är ju ändå 4,5 timmar och när vi åkt så långt förut så har han haft lite dåligt tålamod. Skönt att det verkar ha blivit bättre! 
 
Väl hemma har han också varit supersnäll. Han var lite spänd inne i stallet första morgonen när vi började släppa ut men nu är han supercool och han kan vara själv inne i stallet utan problem, i hagen har han också varit jättelugn. 
 
Igår när jag red så kändes det som att han hade lite överskottsenergi men var samtidigt lite för trött efter allt nytt för att orka ta i ordentligt, helt förståeligt. Idag gick det betydligt bättre. Han var lite taggad stundtals men sen blev traven väldigt fin mot slutet när han var lugnare. I galoppen fick jag honom inte riktigt på bakbenen men det är ju något som vi alltid jobbar med förstås. IMorgon är det träning efter jobbet!
 
 

Tillbaka till startsidan