Lördag

Postat den: 2017-10-28 @ 16:57:55 | Allmänt | Kommentarer (1)

Idag har jag jobbat halvdag och ridit Obelix, så jag är ledig nu under eftermiddagen. Cilla och Einar har varit på Elmia och tävlat med Hampuz så idag passade vi på att ha bomdag! Vi ställde fram ett litet kryss som vi hoppade över också.
 
Obelix var jätteduktig över bommarna men över hindret så blev han lite väl överexcalterad så och det tog vi bara 2-3 gånger för jag hade alldeles för lite kontroll på honom. Det får bli mer i framtiden istället ;) Därefter var han ganska jobbig att rida också, ville gå iväg och jag fick inte alls ihop honom i kroppen, speciellt i traven. Men galoppen däremot var faktiskt ganska bra idag, vi fick till flera fattningar som varit lite svåra nu ett tag. Viktigt att se det positiva ur ett pass om annars kanske inte kändes så jättebra. 
 
Nu ska jag snart gå ut och ta en eftermiddagspromenad och låta honom stå med magnettäcket, men först; kladdkaka ;) 
 
 

En liten updatering

Postat den: 2017-10-26 @ 16:12:08 | Allmänt | Kommentarer (1)

Veckorna swishar förbi här på Mosslunda, om bara några dagar har jag varit här i tre månader! Tiden går så fort så det är inte klokt. 
 
Med Obelix är det bra. Han är fin i kroppen och jobbar på bra. Jag får jättebra hjälp här med träningen och ibland tömkör Einar Obelix som extra komplement vilket jag också tycker hjälper oss väldigt bra framåt. Han känns bättre och starkare hela tiden även fast det är en lång väg kvar och självklart har vi dippar och ridpass som man bara vill glömma, precis som för alla andra. Men det känns otroligt skönt att vara här och hela tiden ha en hjälp när man stöter på problem och för att ta sig framåt i utvecklingen. 
 
Jag har varit hemma en omgång när jag var hos tandläkaren och det var väldigt mysigt. Passade på att rida Monty och Mozzarella och hälsade på en hel del kompisar. Jag saknar det livet jättemycket, det var fantastiskt roligt att rida hela dagarna och kunna göra vad jag ville. Men samtidigt är jag väldigt glad över att jag valde att flytta ner hit till Mosslunda i det här skedet, jag och Obelix behöver verkligen det. Nästa vecka ska jag dock till tandläkaren igen så då blir det en visit hem igen. Ser fram emot att krama om både vänner och ponnysar en liten stund <3 
 
 
Tyvärr kan jag inte updatera med så mycket varken bilder eller text dels då jag aldrig hinner skriva eller ta några bilder, och dels för att det inte är min anläggning och mina hästar och därför kan jag inte skriva så mycket om vad vi gör på dagarna. Men jag ska försöka bli lite bättre på att updatera om hur det går med Obelix framöver!
 
 

Sadlar säljes!

Postat den: 2017-10-05 @ 15:38:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Då jag har beställt en ny sadel till Obelix så är det dags att sälja de andra två som inte längre används!
 
1. Equipe Oracle, enkelkåpad, svart, 16,5" och 36 på knästöden. +1,5 i bommen. Arragon har gått med denna under hela tiden som jag hade honom. En fantastiskt skön sadel som man sitter som en smäck i, den ligger dessutom bra på väldigt många olika hästar. Nypris ca 33.000 kr
 
 
 
2. Chidleric DFI, enkelkåpad, svart, 17". Sadeln Obelix har gått med som han tyvärr har växt ur nu. Sadeln har aldrig riktigt passat mig heller då den varit förstor även fast det är en väldigt fin och bra sadel. Nypris ca 40.000 kr
 
Mejla olivia.gustavsson@gmail.com vid intresse och för bilder!
 
Obelix har jag beställt en Equipe Viktoria till, Rosé var här och provade ut igår på Mosslunda. Vi provade även den nya modellen Glamour men jag satt inte alls lika bra i den. Jag tror och hoppas att det kommer bli jättebra med VIktorian! 

Tillbaka till startsidan