När olyckan är framme

Postat den: 2017-11-28 @ 19:02:57 | Allmänt | Kommentarer (3)

Förra måndagen var tyvärr olyckan framme för mig när jag skulle gå den dagliga lunchpromenaden med Obelix. Han hoppade iväg i ridhuset och sparkade bakut mot mig och träffade olyckligtvis min arm ganska illa. Både benen i underarmen gick av och det var en riktigt ful fraktur.
 
I torsdags opererades jag och nu är jag sjukskriven i 3 månader framöver och är därför hemma i Lidköping igen. Det här blev verkligen inte alls som tänkt och jag är så ledsen. Jag och Obelix var så på G i ridningen nu och vi såg fram emot att kunna åka ut och starta i början på nästa år. Dessutom fick jag min nya sadel förra veckan. Nu ändrades allt..
 
Frakturen och armen kommer att bli helt bra om jag tränar rätt så jag ska verkligen försöka rörelseträna så mycket jag bara kan. Jag vill upp på hästryggen och fortsätta jobba på Mosslunda så fort som bara är möjligt igen. Tills vidare står Obelix kvar i träning på Mosslunda så att han kan fortsätta att tränas och utvecklas vidare. Saknar honom såååå dock men vet ju att dom tar hand om honom på bästa sätt där!
 
 

Mys i skogen

Postat den: 2017-11-19 @ 16:38:07 | Allmänt | Kommentarer (0)

Efter träning för Einar under förmiddagen så blev det en mysig skrittur i skogen med Bea och Korona. Obelix skötte sig toppenbra! Vi har ju inte ridit ut så mycket och det är lite svårt att få tillfälle här eftersom vi sällan rider samtidigt eller överhuvudtaget hinner under vardagarna, men eftersom jag och Bea hade gemensam lektion idag och jag var ledig så hann vi passa på. 
 
Ridpasset gick också ganska bra. Han var inte lika fin som han har varit i veckan utan han låg på lite mer i handen och jag fick inte riktigt över honom på bakbenen. Men jag tycker ändå att det blev bättre efter en stund. Vågade mig på att prova lite förvänd galopp ett varv åt båda håll också och även fast det var vingligt så gick det bra. Vi har inte gjort det ordentligt på säkert snart ett år? När han var igång någon månads i våras så red vi en halv långsida men inte ett helt varv som idag. Duktig Obelix <3 
 
 

Lördag

Postat den: 2017-11-18 @ 21:16:43 | Allmänt | Kommentarer (0)

Obelix har gått så bra i dagarna! Först på träningen i torsdags och sen hade jag en superfin känsla även igår när jag red honom, därför blev det ett ganska kort pass för jag var så nöjd med honom. Idag fick han vila för imorgon ska vi rida lektion igen, vet inte om det blir för Cilla eller Einar än men vi får se! Jag är ledig imorgon så det blir skönt att kunna lägga mycket tid på honom både innan och efter och inte behöva stressa något. 
 
Jag ska strax gå och lägga mig för idag och sen ta en skön sovmorgon imorgon. Vi har väldigt roligt på dagarna men det är intrensivt hela tiden så man behöver verkligen den här lediga dagen i veckan för att få ett break. Jag är väldigt glad att jag är här och får så bra hjälp med Obelix!
 
 

Torsdag på Mosslunda

Postat den: 2017-11-16 @ 20:51:32 | Allmänt | Kommentarer (0)

Det har återigen blivit kväll och det är snart dags att gå och lägga sig.. längtat efter sängen hela kvällen haha. 
 
Vi har haft lite städdag här på Mosslunda idag och i eftermiddag så red vi lektion för Cilla. Jag fick grymt bra hjälp och nu har vi mycket bra tips att ta till oss och övningar att träna på. Obelix har varit lite trött i bakbenen i veckan men idag kändes det som att han var tillbaka. Han behöver fortfarande stärkas mycket för att orka bära sig men jag börjar få koll mer och mer. Idag började vi dra oss mer från volten och gjorde lite uppridningar i både trav och galopp. Väldigt nyttigt både för rakhet och balans! Det blir gärna att man bara rullar runt på volten annars när man rider lite mer självständigt - den zoonen måste vi ta oss ur mer och mer nu när vi börjar bli lite starkare. 
 
Nu ska Obelix jobba fre och lördag och sen får han endast promeneras på söndag. Får nog dock räkna med lite träningsvärk imorgon efter dagens pass, så det blir något lugnare då. Är väldigt nöjd över honom idag! 
 
I helgen när Sara var här och hälsade på så blev det bommar, vi är inte så värst duktiga på det ännu dock, men vi får träna!
 
 

Tillbaka till startsidan