När olyckan är framme

Postat den: 2017-11-28 @ 19:02:57 | Allmänt | Kommentarer (3)

Förra måndagen var tyvärr olyckan framme för mig när jag skulle gå den dagliga lunchpromenaden med Obelix. Han hoppade iväg i ridhuset och sparkade bakut mot mig och träffade olyckligtvis min arm ganska illa. Både benen i underarmen gick av och det var en riktigt ful fraktur.
 
I torsdags opererades jag och nu är jag sjukskriven i 3 månader framöver och är därför hemma i Lidköping igen. Det här blev verkligen inte alls som tänkt och jag är så ledsen. Jag och Obelix var så på G i ridningen nu och vi såg fram emot att kunna åka ut och starta i början på nästa år. Dessutom fick jag min nya sadel förra veckan. Nu ändrades allt..
 
Frakturen och armen kommer att bli helt bra om jag tränar rätt så jag ska verkligen försöka rörelseträna så mycket jag bara kan. Jag vill upp på hästryggen och fortsätta jobba på Mosslunda så fort som bara är möjligt igen. Tills vidare står Obelix kvar i träning på Mosslunda så att han kan fortsätta att tränas och utvecklas vidare. Saknar honom såååå dock men vet ju att dom tar hand om honom på bästa sätt där!
 
 

Mys i skogen

Postat den: 2017-11-19 @ 16:38:07 | Allmänt | Kommentarer (0)

Efter träning för Einar under förmiddagen så blev det en mysig skrittur i skogen med Bea och Korona. Obelix skötte sig toppenbra! Vi har ju inte ridit ut så mycket och det är lite svårt att få tillfälle här eftersom vi sällan rider samtidigt eller överhuvudtaget hinner under vardagarna, men eftersom jag och Bea hade gemensam lektion idag och jag var ledig så hann vi passa på. 
 
Ridpasset gick också ganska bra. Han var inte lika fin som han har varit i veckan utan han låg på lite mer i handen och jag fick inte riktigt över honom på bakbenen. Men jag tycker ändå att det blev bättre efter en stund. Vågade mig på att prova lite förvänd galopp ett varv åt båda håll också och även fast det var vingligt så gick det bra. Vi har inte gjort det ordentligt på säkert snart ett år? När han var igång någon månads i våras så red vi en halv långsida men inte ett helt varv som idag. Duktig Obelix <3 
 
 

Lördag

Postat den: 2017-11-18 @ 21:16:43 | Allmänt | Kommentarer (0)

Obelix har gått så bra i dagarna! Först på träningen i torsdags och sen hade jag en superfin känsla även igår när jag red honom, därför blev det ett ganska kort pass för jag var så nöjd med honom. Idag fick han vila för imorgon ska vi rida lektion igen, vet inte om det blir för Cilla eller Einar än men vi får se! Jag är ledig imorgon så det blir skönt att kunna lägga mycket tid på honom både innan och efter och inte behöva stressa något. 
 
Jag ska strax gå och lägga mig för idag och sen ta en skön sovmorgon imorgon. Vi har väldigt roligt på dagarna men det är intrensivt hela tiden så man behöver verkligen den här lediga dagen i veckan för att få ett break. Jag är väldigt glad att jag är här och får så bra hjälp med Obelix!
 
 

Tillbaka till startsidan