Obelix hos Stefan idag

Postat den: 2017-05-31 @ 18:32:19 | Allmänt | Kommentarer (2)

Jag åkte med förhoppningen om att få en friskförklarad häst idag, men icke, blödningen mellan revbenen är fortfarande kvar. Den är betydligt bättre och börjar läka, men det är en bit kvar. Tillbaka om 3 veckor och hopppas på bättre besked då!
 
Jag var besviken på hemvägen men nu har jag ryckt upp mig och försöker se det positivt i att han i varje fall är på bättringsvägen och att det kanske inte är så långt kvar trots allt. Jag får ju hålla igång honom med longering vilket ändå är bra. Det som stör mig mest är dock att jag vet att jag hade kunnat hålla igång honom riktigt bra om jag hade kunnat tömköra, men min kunskap är väldigt begränsad där så vi får klara oss på longering. Jag hoppas dock verkligen att vi kan ta oss till Anneli en eller ett par gånger innan nästa behandling så att han får jobba lite. Det är ju just rida som inte går, inget annat fysiskt fel på honom såsätt.
 
 
Tyvärr har han tappat lite vikt nu det senaste igen, och givetvis muskler. Han äter lite dåligt när jag inte rider och så har han varit sålänge vi har haft honom, vet inte riktigt varför han slutar äta när jag inte rider. 
 
Här hemma har ponnyerna gått på som vanligt, Arragon har bara promenerat. Marie kom förbi med Mozzarella så jag red henne här hemma, vi behöver träna på nya platser för hon testar mig på bortaplan. Efter en stunds konflikter så blev hon riktigt fin, jag är supernöjd med henne!
 

Fina hästar

Postat den: 2017-05-29 @ 16:34:04 | Allmänt | Kommentarer (0)

Jag har redan ridit klart hästarna för dagen och har bara lite stallarbete kvar. Tränsen ska putsas, hästarna ryktas och masseras och sen kvällsfodringen. Men jag är inne på en liten paus just nu och fikar med mamma framför en bra serie, perfekt paus mitt i dagen!
 
Imorse efter mockningen red jag ut en stund på Camelot i sällskap av Natasja och Pålle som promenerade bredvid. Supermysigt och Camelot skötte sig som en ängel som alltid. Han är så otroligt söt den här lille ponnyn!
 
 
Obelix har fått gå i sin gräshage några timmar idag (utökar mer och  mer för vaje dag) och sen har vi promenerat och longerat. Han ser bättre ut nu i rörelsemönstret så jag hoppas på det bästa. Revbenet är nog bra men han började visa symptom från bicepsbursan förra veckan som varit skadad tidigare, men jag hoppas verkligen inte att det är något nu när han har sett bättre ut denna veckan. 
 
Monty, Mozzarella och Arragon har tränat dressyr idag. Monty är egentligen i grunden väldigt fin men känns lite sne och oliksidig för tillfället och jag får inte riktigt rätt på det. Mozzarella var däremot riktigt fin idag! Superbra i stödet och bra i formen. I vä galopp blir hon alltid lite sämre i takten, men det tar sig ändå tycker jag. På onsdag kommer hon hem hit till mig och då ska vi träna program.
 
Arragon gick också väldigt bra idag. Idag låg fokus på en lite lägre och längre form med mycket övergångar och tempoväxlingar i framförallt galopp. Väldigt bra arbete för honom och han verkade nöjd efteråt. Svettiga var vi båda två ;)
 
 

Vecka 22

Postat den: 2017-05-29 @ 05:11:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Måndag: Monty dressyr, Camelot uteritt, Arragon dressyr, Obelix longeras, Mozzarella dressyr.
 
Tisdag: Monty träning för Anneli, Camelot dressyr Arragon dressyr, Obelix longeras. Hovslagaren + körlektion.
 
Onsdag:  Arragon skrittas ut, Obelix till osteopaten, Mozzarella dressyr.
 
Torsdag: Monty bommar/hoppning, Camelot bommar, Arragon dressyr, Obelix promeneras.
 
Fredag: Monty dressyr, Camelot tömkörs, Arragon träning för Anneli, Obelix longeras.
 
Lördag: Camelot dressyr, Arragon promeneras, Obelix longeras. 
 
Söndag: Monty dressyr, Camelot dressyr, Arragon dressyr, Obelix longeras, Mozzarella dressyr. 
 
Lite lugnare den här veckan till skillnad från förra veckan, då var det grejer hit och dit hela tiden. Såfort det är tävling eller liknande blir det plötsligt så mycket tid som går åt att sitta i bilen. Nu är det bara träningarna för Anneli och resan till Kungsbacka på 3 timmar med Obelix, men det ska vi nog överleva, haha. 
 
 

Tillbaka till startsidan