Målsättning/plan tävlingsponnyerna vår/sommar 2017

Postat den: 2017-03-04 @ 05:46:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Monty (ägare Elisabeth Hultgren): 
 
Monty ska fortsätta att tränas på och stärkas i LA-momenten. Det börjar sitta och han blir säkrare vilket känns jätteroligt. Nu ska vi också introducera öppnor, slutor och enkla byten framöver som ingår i LAP1 programmet. Han kommer även att gå med i div 1 laget men eventuellt inte sista omgången eftersom jag inte är säker på att han är klar för att gå LAP1 redan då. 
 
Iår verkar han mycket tryggare på banorna men det är fortfarande viktigt att jag ger honom en bra upplevelse på banan och att han får ännu mer rutin, inget ska stressas fram inne på banan utan där inne ska det vara fokus på att han är avslappnad så att han i framtiden blir så ridbar som möjligt på banan. Tränar för Anneli Borgh. 
 
 
Mozzarella (ägare Marie Axelsson):
 
Mozzarella rider jag endast 1-2 dagar i veckan och hon gör med en annan ryttare även en satsning i hoppning både nu och sedan tidigare, men vi tränar i dressyren pararellt. Vi kommer att börja tävla henne lite smått i vår och se hur det går, utefter det får vi sen lägga målen. Vi hoppas förstås att hon ska kunna gå ungponny SM som 6-åring men SM ligger tidigt iår så vi får se. Det kan bli tight! Men vi ser den här säsongen som träning och ser bara eventuella bra resultat som plus. 

Mozzarella ligger just nu på LB-LA nivå och ska fortsätta utvecklas i LA-momenten under våren och sommaren. Hon behöver bli starkare i kroppen. Tränar för Anneli Borgh. 
 
 
Arragon: 
 
Arragon är toppenfin just nu men behöver bli ännu starkare för att komma upp till ännu högre ridbarhet. Vi ska inte göra så många starter iår innan SM utan vi satsar på de få tävlingar vi har istället. Min förhoppning är att jag ska kunna hålla honom hyfsat lugn på banan trots att vi inte är ute så mycket.
 
Jag hoppas och tror verkligen att vi kan få upp resultaten lite mer i de nationella klasserna iår. Han känns bättre än någonsin men man ska få till det inne på banan också. Tränar för Anneli Borgh och Anna Drugge.
 
 

Kommentarer

Postat av: Annie

Lycka till med årets starter! :)

2017-03-04 @ 09:22:47
URL: http://anniehorselife.blogg.se
Namn:
VIP?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Tillbaka till startsidan