Ta ett steg tillbaka

Postat den: 2017-03-31 @ 21:24:24 | Allmänt | Kommentarer (0)

Mozzarella har tränat för Anneli idag och traven var riktigt fin idag! I galoppen höll det inte riktigt idag men jag fick ändå bra hjälp med hur jag ska jobba henne där. De andra hästarna har jobbat på här hemma under förmiddagen, i eftermiddag har jag försökt ta det lugnt då jag inte känner mig helt kry. 
 
Obelix red jag imorse och just nu vill jag gärna gå ett steg för långt istället för att ta ett steg tillbaka som vi kanske behöver just nu. Vi timar inte riktigt i traven och jag hittar inte känslan där, vilket har varit svårt länge nu. Men jag tror att jag behöver ta det lite lugnt och inte kräva så mycket där ett tag. Galoppen funkar bra men den är ju fortfarande svår för att den är stor (lite skillnad mot ex Arragons galopp). Så imorgon ska jag försöka att bara gå tillbaka till grunderna och rida lugnt. 
 
Det har även kommit en ny häst in i träning idag, ska bli roligt att sitta upp på den snart!
 
Arragon
 
 

Första passet hemma

Postat den: 2017-03-30 @ 21:32:10 | Allmänt | Kommentarer (1)

Igår longerade jag bara Obelix över lite bommar men idag red vi första passet. Dessvärre började det spöregna just då så han blev lite spänd och på och jag lyckades inte riktigt rida in bakbenen. BLev lite bättre efter en stund när jag red lite öppnor och kom till ridning men inte helt hundra. 
 
Arragon red jag över bommar idag och han var superfin verkligen! Lite laddad men hade ett väldigt fint stöd och han kändes bra genom ryggen. Han börjar äntligen kännas mer stabil i kroppen, förut kunde det gå från fdag till dag med att han var mjuk i kroppen eller hade spänningar vilket också avspeglades i ridningen. Nu känns han mer jämn hela tiden. 
 
Monty var också fin men kändes lite trött i kroppen, han är fin i galoppen men orkar inte riktigt i traven just nu. Det är så det är, det går i perioder! 
 
Annars har jag jobbat en stor del av dagen, det finns en liten film på min instagram @oliiviiagustavsson på Obelix från idag. Han sprang ifrån sina bakben lite som sagt och blev spänd, men det var längesedan vi red utanför ridhusets väggar nu, haha.
 
 

Tävlingsplaneringen spikad

Postat den: 2017-03-30 @ 13:55:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

En stor del av vårens tävlingsplanering är lagd. Ser verkligen fram emot det! Obelix har jag inte planerat något för än, de dagar pappa kan köra vill jag åka på träning nu, haha ;) Men vore kul att göra någon start snart men vi får se lite, behöver få lite mer koll på grundarbetet innan dess. 
 
Men såhär kommer det troligtvis se ut för ponnyerna fram till v.20, inte hundra spikat dock. 
 
Söndag v.14 - Monty regional LA:1 och Lagtävlan för ponnyallsvenskan (LA), Arragon regional FEI inledande.
Fredag v.15 - Mozzarella programridning LC:1 och LB:1
Lördag v.16 - Monty lokal LB:1 och LA:1
Söndag v.17 - Mozzarella lokal LB:1 och LA:1
Måndag v.18 - Monty LA:1 och Lagtävlan för ponnyallsvenskan (LA)
Söndag v.18 - Mozzarella LB:1 och LA:1, ev Monty LB:1 och LA:1, Arragon nationell FEI lagtävlan och FEI mästerskap
Lördag v.19 - Monty regional Lagtävlan för ponnyallsvenskan (LA) och LA:P1
Lördag el sön v.20 - Arragon nationell FEI lagtävlan och/eller FEI mästerskap.
 
 
 
 
 

Dagen

Postat den: 2017-03-29 @ 06:25:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Onsdag och det står regn på väderprognosen... Vädret ska säkert retas med oss bara för att vi har tagit hem Obelix, haha. Men det blir säkert en bra dag ändå!
 
Monty ska ridas över bommar, Arragon joggas, Obelix longeras eller joggas(inte bestämt ännu), och sen ikväll ska jag iväg till Lillemor ikväll och hjälpa henne när hon ska rida Mango och Onyx. Däremellan ska jag jobba några timmar. 
 
På fredag kommer det en ny häst hit som ska stå här i träning, mer om det då.
Igår kom Natasja med tårta eftersom hon ramlade av Mango, ibland får man lyxa till det ;)
 
 

Nya krubbor

Postat den: 2017-03-29 @ 06:22:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Vi har alltid använt traditionella vanliga krubbor som man skruvar fast i väggen, men nu det senaste har vi tagit bort dom och istället satt dit avtagbara. Så mycket smidigare då man inte behöver ha krubborna i boxen mer än när hästarna äter, och man kan tvätta rent ordentligt efter varje gång de har ätit. Då blir det rent och fräscht hela tiden! 
 
Arragon och Obelix är riktigt duktiga på att slabba, så det passar perfekt. Vi har inte köpt till alla boxar ännu men snart så! 
 
 

Film från träning

Postat den: 2017-03-28 @ 21:18:42 | Allmänt | Kommentarer (0)

Arragon på träning för ungefär 2 veckor sedan! Massor av träning på öppnor och rakriktning som ni ser, haha ;) Supernyttigt och svårt. Men vad vi lär oss! :) Tillslut ska det sitta.
 

Obelix är hemma!

Postat den: 2017-03-28 @ 21:13:50 | Allmänt | Kommentarer (0)

Jag har tränat Obelix för Anneli både igår och idag och idag efter träningen fick Obelix följa med hem. Vi har ju stått hos Anneli hela vintern nu för att ha ridhus och sen började jag träna för henne också, vilket jag är väldigt glad över att jag gjorde!! Och självklart ska vi fortsätta med det.
 
Känns dock skönt att få hem honom nu, slippa åka varje dag och ha alla hästar på samma ställe. Han verkar tycka det var ganska okej att komma hem också ;) Ikväll har båda mina killar fått kvällsmassage, borstats lite extra noga och bara myst <3 
 
 
Jag känner att updateringen är riktigt dålig just nu, men även om hästarna inte är så många just nu så tar det en hel del tid och all tid utöver hästarna jobbar jag, så det blir inte så mycket utrymme för bloggen. Ska försöka bättra mig!
 
 

Vecka 13

Postat den: 2017-03-27 @ 05:11:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Måndag: Monty dressyr, Arragon promeneras, Obelix träning för Anneli. Jobba.
 
Tisdag: Monty longeras, Arragon skrittas, Obelix träning för Anneli. Jobba, flytta hem Obelix.
 
Onsdag: Monty bommar, Arragon joggas, Obelix longeras. Jobba.
 
Torsdag: Monty dressyr, Arragon bommar, Obelix dressyr. Jobba.
 
Fredag: Monty promeneras, Arragon dressyr, Obelix dressyr, Mozzarella träning för AnneliJobba.
 
Lördag: Monty dressyr, Arragon och Obelix promeneras. Åka på hingstvisning.
 
Söndag: Monty dressyr, Arragon dressyr, Obelix joggas. 
 
Ska även rida Mozzarella någon dag i veckan men vet inte när ännu. Vi får se!
 
 
 

Två tävlingsdagar

Postat den: 2017-03-26 @ 22:02:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Arragon igår nationell FEI: Precis som förväntat så var Arragon överladdad i gårdagens starter. Brukar alltid bli så första tävlingen på året och det är bara att ta det som det är. Framridningen var jättesvår och sen hade jag hyfsad kontroll på banan i traven (lite hastig och spänd men bra ovh vi fick fina poäng), men i galoppen sprack det tyvärr då han inte ville skritta i enkla bytena. Vi fick vårat sämsta resultat någonsin i FEI men jag tror att travprogrammet är det bästa vi har gjort både bedömningsmässigt och i känslan, där låg vi ganska högt. 0:orna i galoppen drog ner väldigt mycket. Sånt som händer! FÖrutom laddningen så hade jag en fin känsla. 

Andra starten var han trött i kroppen men alldeles för på i huvudet, så det blev ännu värre. Det kokade över helt och hållet och jag fick ingen fin känsla alls, hade verkligen inte koll på honom och han var alldeles för på. 
 
Det är tråkigt när det blir såhär men det är sånt som händer. Han känns ändå bättre än vad han någonsin gjort även om vi fick de sämsta resultaten någonsin, men det berodde ju egentligen bara på att han var så fruktansvärt laddad. Nya tag till nästa start istället, roligt hade vi i varje fall ändå hälsar Arragon, han tyckte att han var grym ;) Får ta första starten för året med en nypa salt.
 
Älskar honom såååå!!<3
 
 
 
Mozzarella idag lokal LC: Mozzarella gjorde debut på dressyrbanan! Lite för liten framridning för henne så hon kände sig lite trängd vilket var kvar inne på banan och då fick jag henne inte riktigt rund genom kroppen, men hon gjorde ändå ett fint program även fast det var ganska vingligt och lite av och på. Det är okej första starten!! Bara en liten miss i halten då hon blev lite för på och började backa istället. Är väldigt nöjd med henne för hon skötte sig toppenbra och var väldigt lugn och tittade inte på någonting. Vinst på 74,6%, duktig!! 
 

Min fina Obelix

Postat den: 2017-03-24 @ 21:15:50 | Allmänt | Kommentarer (1)

Obelix går jättebra på träning nu! I onsdags var han riktigt fin både i traven och galoppen, hade en bra form och fint genom kroppen. 
 
Idag hade vi det lite svårare. Han var toppenfin i uppvärmningen och i glaoppen började vi med lite byten vilket gick jättebra! Efter galoppen fick vi det dock jättesvårt i traven, han gick ifrån mig och låg på för mycket. Fick inte riktigt koll på det men man kan inte fixa till allt på samma dag. 
 
OTorligt glad över att han verkar vara frisk nu!! Vi har varit igång ett tag nu <3
 
 

Helgens starter

Postat den: 2017-03-24 @ 21:13:49 | Allmänt | Kommentarer (0)

Imorgon startar jag och Arragon för första gången iår! Nationell FEI lagtävlan och FEI mästerskap. Ska bli såååå roligt! Antaligen kommer första starten vara lite laddad och okontrollerad men vi ska försöka att hålla oss så lugna det går ;) Men det känns bra att vi har två starter på oss så att han hinner tagga ner lite. Är han dock jättelugn i första klassen så kommer jag bara att rida den. 

Starter 15.26 och 17.46 imorgon. Håll tummarna!! På morgonen ska jag rida Mozzarella och fixa stallet, pappa åker till Obelix och promenerar. Det är 3 timmar till Filipstad, långt! Matilda följer med till tävlingen vilket också blir toppenroligt! :D 
 
 
Sen på söndag startar jag Mozzarella i en LC, hennes debut på dressyrbanan. Hon har gått bra nu i veckan så jag hoppas att jag får en fin känsla idag när jag rider och även imorgon på tävlingen. Ska bli otroligt roligt att ta ut henne för första gången även fast vi inte har en aning om hur det går. Vi tar det som det kommer och gör så gott vi kan. HOn har ju faktiskt varit ute på hopptävlingar förut i varje fall.
 
 

Torsdag

Postat den: 2017-03-23 @ 22:05:12 | Allmänt | Kommentarer (0)

Idag har jag tränat Monty och Mozzarella medan Arragon har promenerat och Obelix har longerats ikväll. Både Monty och Mozzarella var toppenfina idag, så roligt!! Alla hästar går faktiskt väldigt bra just nu. Vi har flyt ;) 
 
Har även jobbat några timmar under förmiddagen och hann med en fika på stan med Agnes, Alex och mamma dessutom. Imorgon ska allt förberedas inför tävlingarna i helgen samt att jag ska träna för Anneli med Obelix. 
 
 

Fina hästar på träningarna

Postat den: 2017-03-22 @ 21:46:10 | Allmänt | Kommentarer (1)

Obelix tränade för Anneli i måndags och då kändes det sådär. Jag var lite ofokuserad och slarvig tycker jag, skäms..! Inte okej. 
 
Igår tränade jag med Arragon och han var toppenfin! Han var väääldigt laddad och vi red igenom programdelar vilket alltid är svårt när han är så pigg, men vi körde på ändå för vi måste ju träna på när han är på det humöret också. Verkligen toppenbra att få konkreta tips i programdelarna när han är lite på det humöret som han antagligen kommer vara på lördag. Toppenfin emellanåt! 
 
Idag har jag tränat med Monty och Obelix och båda var super verkligen! Monty fick testa lite moment ur LA:p1 för första gången och han gjorde det kanon. Diagonalslutor har vi aldrig gjort så det var på ren test men det gick över förväntan. Öppnor har vi inte heller gjort jättemycket men det gick bra faktiskt. Obelix gav en väldigt trevlig känsla också genom hela passet, det blev mycket grundjobb. 
 
Finns en film på Monty på min instagram @oliiviiagustavsson
 
 
Och min prins <3 
 
 

Hejdå Mango och Onyx!

Postat den: 2017-03-21 @ 13:37:25 | Allmänt | Kommentarer (2)

I söndags åkte Mango och Onyx hem till sin ägare efter 1,5 månad här. Det har varit jätteroligt att ha dessa två härliga individer i träning och båda har utvecklats fint. Troligtvis kommer jag fortsätta att hjälpa till med träningen av båda från marken vilket känns roligt.
 
Tack Lillemor för förtroendet och Natasja för ett gott samarbete!
 
 

V.12

Postat den: 2017-03-20 @ 05:31:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Måndag: Arragon dressyr, Obelix träning för Anneli, Monty promeneras. Jobba.
 
Tisdag: Arragon träning för Anneli, Obelix joggas, Monty dressyr. Jobba.
 
Onsdag: Arragon joggas, Obelix träning för Anneli, Monty träning för Anneli. 
 
Torsdag: Arragon promeneras, Obelix bommar, Monty bommar, Mozzarella dressyr.
 
Fredag: Arragon dressyr, Obelix träning för Anneli, Monty promeneras.
 
Lördag: Arragon tävling nationell FEI x2, Obelix longeras, Monty dressyr, Mozzarella dressyr.
 
Söndag: Arragon skrittas, Obelix dressyr, Monty dressyr, Mozzarella tävling LC:1
 
 
 
 
 
 

Tillbaka till startsidan