Ta ett steg tillbaka

Postat den: 2017-03-31 @ 21:24:24 | Allmänt | Kommentarer (0)

Mozzarella har tränat för Anneli idag och traven var riktigt fin idag! I galoppen höll det inte riktigt idag men jag fick ändå bra hjälp med hur jag ska jobba henne där. De andra hästarna har jobbat på här hemma under förmiddagen, i eftermiddag har jag försökt ta det lugnt då jag inte känner mig helt kry. 
 
Obelix red jag imorse och just nu vill jag gärna gå ett steg för långt istället för att ta ett steg tillbaka som vi kanske behöver just nu. Vi timar inte riktigt i traven och jag hittar inte känslan där, vilket har varit svårt länge nu. Men jag tror att jag behöver ta det lite lugnt och inte kräva så mycket där ett tag. Galoppen funkar bra men den är ju fortfarande svår för att den är stor (lite skillnad mot ex Arragons galopp). Så imorgon ska jag försöka att bara gå tillbaka till grunderna och rida lugnt. 
 
Det har även kommit en ny häst in i träning idag, ska bli roligt att sitta upp på den snart!
 
Arragon
 
 

Första passet hemma

Postat den: 2017-03-30 @ 21:32:10 | Allmänt | Kommentarer (1)

Igår longerade jag bara Obelix över lite bommar men idag red vi första passet. Dessvärre började det spöregna just då så han blev lite spänd och på och jag lyckades inte riktigt rida in bakbenen. BLev lite bättre efter en stund när jag red lite öppnor och kom till ridning men inte helt hundra. 
 
Arragon red jag över bommar idag och han var superfin verkligen! Lite laddad men hade ett väldigt fint stöd och han kändes bra genom ryggen. Han börjar äntligen kännas mer stabil i kroppen, förut kunde det gå från fdag till dag med att han var mjuk i kroppen eller hade spänningar vilket också avspeglades i ridningen. Nu känns han mer jämn hela tiden. 
 
Monty var också fin men kändes lite trött i kroppen, han är fin i galoppen men orkar inte riktigt i traven just nu. Det är så det är, det går i perioder! 
 
Annars har jag jobbat en stor del av dagen, det finns en liten film på min instagram @oliiviiagustavsson på Obelix från idag. Han sprang ifrån sina bakben lite som sagt och blev spänd, men det var längesedan vi red utanför ridhusets väggar nu, haha.
 
 

Tävlingsplaneringen spikad

Postat den: 2017-03-30 @ 13:55:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

En stor del av vårens tävlingsplanering är lagd. Ser verkligen fram emot det! Obelix har jag inte planerat något för än, de dagar pappa kan köra vill jag åka på träning nu, haha ;) Men vore kul att göra någon start snart men vi får se lite, behöver få lite mer koll på grundarbetet innan dess. 
 
Men såhär kommer det troligtvis se ut för ponnyerna fram till v.20, inte hundra spikat dock. 
 
Söndag v.14 - Monty regional LA:1 och Lagtävlan för ponnyallsvenskan (LA), Arragon regional FEI inledande.
Fredag v.15 - Mozzarella programridning LC:1 och LB:1
Lördag v.16 - Monty lokal LB:1 och LA:1
Söndag v.17 - Mozzarella lokal LB:1 och LA:1
Måndag v.18 - Monty LA:1 och Lagtävlan för ponnyallsvenskan (LA)
Söndag v.18 - Mozzarella LB:1 och LA:1, ev Monty LB:1 och LA:1, Arragon nationell FEI lagtävlan och FEI mästerskap
Lördag v.19 - Monty regional Lagtävlan för ponnyallsvenskan (LA) och LA:P1
Lördag el sön v.20 - Arragon nationell FEI lagtävlan och/eller FEI mästerskap.
 
 
 
 
 

Tillbaka till startsidan