Mozzarella just nu och planen

Postat den: 2017-06-01 @ 05:47:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

De senaste tävlingarna med Mozzarella har inte varit någon höjdare. Det började i Vartofta där hon blev lite för trött i andra klssen, och sen har det bara blivit värre och värre för varje start. Hon har blivit spänd, fallit isär på banan och är inte alls med mig. Det blir helt omöjligt att komma igenom ett LA-program då. I Mantorp var hon jättekonstig på framridningen, hon hade en sån period i vintras men det hade vi kommit över för längesedan vid det laget. Jag fick inte röra henne på framridningen alls, hon bara stannade och hotade med att ställa sig på bakbenen, körde upp huvudet och tjurade osv. På banan fick vi givetvis inte igenom det något vidare heller och allt blev pannkaka, hon visade inte några kvaliteter överhuvudtaget.
 
Vidare till senaste tävlingen förra veckan, ett nytt försök i LA:1. Avslappnad på framridningen men jag kände att det var något jag inte riktigt tog mig igenom, men jag kunde inte sätta fingret på vad. Väl inne på banan blev det tydligare att jag inte alls fått henen framför skänkeln eller lösgjord, och hon kopplade bort mig helt. Gick inte fram för fem öre, tappade takten i galoppen och galopperade helt utan balans som hon gjorde förra sommaren när hon inte hade någon styrka, och nej det var verkligen inte bra.
 
 
Nu har vi fått korrigera henne en hel del när vi har ridit. Hon har tagit över och utnyttjat att jag har varit lite mesig när jag tror att hon har varit spänd på nya platser och då har jag låtit henne backa av. Hon försöker fortfarande lite men däremellan är hon såå himla fin nu! Kanske att detta var en period där hon egentligen var under utveckling, så är det ju ganska ofta när man får bakslag. För nu känns hon plötsligt finare än någonsin när jag tränar henne!
 
Vi har dock bestämt att avvakta med tävlingarna lite, vi måste få igenom det här nu och få henne med oss helt i ridningen innan det är idé att gå ut på tävlingsbanan igen. Men kul att det känns som att vi är på rätt väg igen och att hon börjar bli så fin! ÄNtligen kan vi till och med samla galoppen lite både i förvänd och rättvänd. Igår gjorde hon sitt första enkla byte!
 
Det är en riktigt riktigt fin ponny det här tycker jag, hon är underbar att rida när hon är med mig! Men det är väldigt svårt när hon sätter sig helt på tvären och tappar både takten och humöret, haha. Men det har sin charm det med ;) Är säker på att det kommer bli jättebra i slutändan dock!
 
 

Kommentarer

Namn:
VIP?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Tillbaka till startsidan