Camelot

Postat den: 2017-06-30 @ 21:00:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Camelot har utvecklats väldigt fint! Nu bjuder han på bättre och förstår mina hjälper. Formen börjar också komma men han orkar förstås inte riktigt bära sig uppe i formen ännu utan blir lite bakom. Men jag är så nöjd med honom!
 
Idag åkte han hem igen efter 2 månaders träning här då vi kände oss färdiga med vad vi skulle uppnå. Nu önskar jag Camelot och hans lilla ryttare all lycka till! En riktig guldponny det här <3
 
Han är bara 118 cm, och trots att jag förstås är för stor för honom så tycker jag ändå att han bär upp ganska bra! 
 

Zuperduper till salu

Postat den: 2017-06-29 @ 08:58:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Kommer ni ihåg ponnyn som jag hade i träning en kort period och sedan gjorde två dressyrstarter med? Fina Zuperduper - som nu är tillsalu! Ni hittar hans annons HÄR
 
En jättefin ponny som jag tror kan bli en fin dressyrponny med lite mer tid.
 
 

Aj aj

Postat den: 2017-06-28 @ 21:25:23 | Allmänt | Kommentarer (0)

Idag har det verkligen inte varit någon rolig dag.
 
Jag hade en lugnare förmiddag och red sedan Monty, han gick bra och sen var planen att fixa stallet och mina egna hästar. Men då fick jag så fruktansvärt ont i nacken och allt började bara snurra, så jag fick släppa ut Monty och sen springa in och lägga mig. Så har det hållt på hela dagen nu sen, såfort jag ställer mig upp så snurrar allt och jag har extrem värk i hela nacken. Jag vet inte vad det beror på eller vad jag ska göra åt det, men jag hoppas att jag kan sova bort det för imorgon har jag både körlektion och halkkörning vilket jag verkligen inte får missa. Dessutom måste jag kunna fixa alla hästarna då också förstås.
 
 

Tävling i helgen igen

Postat den: 2017-06-28 @ 10:26:05 | Allmänt | Kommentarer (0)

Då var det tävlingsdags igen! Monty ska tävla om några veckor men får inte följa med den här helgen då han har haft lite lugnare period nu. Istället blir det dags för Mozzarella och Arragon.
 
Mozzarella ska starta en LC då hon har krånglat på tävlingarna det senaste så vi vill bara komma runt. Funkar det bra är vi även anmälda till LA men vi får se om vi startar det eller inte.
 
Arragon gör sin första tävling efter SM och jag har ridit honom ganska försiktigt sedan dess, så det blir bara en rolig tävling för våran del (och eventuellt våran sista, vi får se lite med det där haha, lyckas alltid bli någon mer när man säger så). Han startar två FEI klasser på söndagen och en på måndagen. 
 
 
 
Än så länge är nog inte starttiderna helt satta för enligt detta så ska jag starta 17.13 och 17.29, det blir nog lite svårt att hinna ;) 

Fina Arragon

Postat den: 2017-06-28 @ 10:09:35 | Allmänt | Kommentarer (1)

Några fler bilder från SM i Hammarö fast nere vid den lilla stranden! Arragon hade krullman men han är lika fin för det ♥ Han blir verkligen alltid bra på bild vad han än gör, dessutom ser han nästan alltid glad ut så det är inte så svårt att ta kort på honom. Det är så bekvämt att ha med honom på meeting för han följer med på allt och är med på det mesta, tycker om att utforska nya platser och är alltid mysig. Min bästavän!
 
Man får alltid puss tillbaka av nalleman ;-)

Fina Monty

Postat den: 2017-06-27 @ 05:00:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

 
Mamma har tagit massor av fina bilder på mig och Monty, det blev förvånansvärt bra! Det råkar just nu bli väldigt mycket bilder men jag har precis köpt ett nytt objektiv då mitt andra gick sönder, och då är det extra roligt att ta bilder. Kommer upp i veckan!
 
 

Måndag

Postat den: 2017-06-26 @ 21:55:09 | Allmänt | Kommentarer (0)

Idag har verkligen alla hästarna varit superfina, vissa dagar bara flyter det!
 
Camelot var först ut och han fick trava och galoppera över lite bommar. Givetvis lite försiktigt då jag är lite stor, men han var jätteduktig och verkade tycka att det var roligt. Monty var också jätteduktig över bommarna idag. 
 
Arragon fick ett litet lugnare pass eftersom det är första passen nu efter SM men han känns förvånansvärt fräsch och bra! Obelix har bara promenerats.
 
Mozzarella var lite trött i bakbenen idag efter gårdagens pass men kämpade på väl ändå. Det finns en kort film på min instagram @oliiviiagustavsson när vi testade lite öppnor. Hon var jätteduktig med det! 
 
Mozzarella<3
 
Obelix var trött idag efter att ha gått på gräset några timmar. Sötisen!
 

Sista dagen på SM

Postat den: 2017-06-26 @ 21:40:55 | Allmänt | Kommentarer (0)

Jag kan verkligen inte rensa bilder, haha, blev visst många!
 
Sista dagen på SM var kommen och det var finaldags. Jag har nog aldrig varit så nervös i hela mitt liv - inte ens i SM-finalen 2015 på mitt första SM. Det här med kür känner jag mig inte jättesäker med så det är förstås också alltid lite extra nervöst. Men jag tog mig samman när jag kom upp på Arragon!
 
Arragon var verkligen kanonfin på framridningen. Kunde bara sitta och njuta! På gränsen till laddad men han höll sig på mattan.
 
 
Och in på banan! Han blev lite laddad men jag la ner honom och då hoppade han iväg en gång men sen lugnade han sig. Kändes fin men lite spänd. Väl i programmet var han faktiskt jättefin tycker jag, jag är nöjd med stora delar av programmet. Tyvärr började han galoppera i vä sluta pga att han spände sig när jag red förbi högtalaren precis. Sen hoppade han iväg i den förvända galoppen och blev spänd i enkla bytena. Men jag är ändå nöjd med honom! Missarna blev dock tyvärr väldigt kostsamt. Vi landade i slutändan på 66,2%.

Supernöjd med känslan under programmet, han var superfin i handen mestadels och precis lagom för skänkeln!
 
 
Startdags!
 
 
 
 
 

Vecka 26

Postat den: 2017-06-26 @ 05:21:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Måndag: Monty bommar, Obelix longeras, Arragon dressyr, Camelot dressyr, Mozzarella dressyr.
 
Tisdag: Monty longeras, Obelix promeneras, Arragon dressyr, Camelot uteritt.
 
Onsdag: Monty dressyr, Obelix longeras, Arragon uteritt.
 
Torsdag: Monty dressyr, Obelix promeneras, Arragon dressyr, Camelot dressyr.
 
Fredag: Monty promeneras, Obelix longeras, Arragon promeneras, Camelot dressyr + åka hem.
 
Lördag: Monty dressyr, Obelix longeras, Arragon dressyr, Mozzarella dressyr.
 
Söndag: Monty longeras/promeneras, Obelix promeneras, Arragon och Mozzarella tävling.
 
Det blir en normal vecka för alla hästarna. Monty får gå lite mer på banan denna veckan då jag inte har någon att rida ut med, men nästa vecka blir det lite mer. Obelix var tyvärr inte bra när jag hoppade upp i veckan så han får ännu lite till vila och återhämtning med revbenet. Arragon har fullt upp med provridningar och sen tävling både sön och mån - men det tror jag att han fixar och jag hade inte satt honom i den situationen om jag inte visste det. Camelot ska hem på fredag men tränas på som vanligt tills dess. Mozzarella går även hon som vanligt två pass med mig och sen blir det troligtvis tävling på söndag. Jippie!
 
 

Midsommar

Postat den: 2017-06-24 @ 21:15:11 | Allmänt | Kommentarer (0)

Jag har haft jättebra midsommarafton och midsommardag. En del av våran släkt har varit här och det har varit supermysigt. Jag har faktiskt hunnit med lite annat än bara stallet! 
 
Jag provade att rida Obelix idag och han reagerade lite mindre än tidigare men hade tyvärr fortfarande reaktion på revbenet. Stefan rekommenderade oss nu att longera varannan dag i en vecka och ge det lite tid nu efter behandlingen. Får hoppas på det bästa!
 
Monty var den enda som vågade ha midsommarkransen på sig haha, de andra var livsförskräckta när jag försökte sätta på den. 
 
 

Goda nyheter för Obelix

Postat den: 2017-06-24 @ 05:14:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Vi var hos Stefan i onsdags och nu äntligen verkar revbenet helt läkt! Jag vågar knappt tro det, att vi ska få sätta igång igen. Längtar ihjäl mig tills imorgon då jag ska prova att sitta upp! Hoppas förstås verkligen att han inte visar något nu utan att han verkar vara helt bra. Jag har lyckats hålla igång honom ganska bra nu det senaste genom longering, men han har förstås tappat en hel del styrka och kondition ändå. 
 
Nu hoppas jag att det är slut på all skit. Nu är nästa grej bara att fixa en ny sadel då den han har nu har blivit för liten. Men SEN ska vi förhoppningsvis komma igång på riktigt och ingen är mer taggad än jag!
 
 
 

Dagen

Postat den: 2017-06-23 @ 18:19:10 | Allmänt | Kommentarer (0)

Jag och Natasja började med en tur i skogen på Monty och Arragon imorse. Båda två var riktigt busiga, haha, tror vi alla fyra tyckte det var härligt att komma ut en stund i skogen. Det är så viktigt att dom får komma ut i skogen mellan träningarna tycker jag. Tyvärr är jag lite dålig på det då jag är alldeles för feg för att rida ut själv och det är inte alltid jag kan ha någon med mig, men när det väl blir av så brukar det vara väldigt uppskattat!
 
 
Efteråt fixade jag stallet, red Camelot och longerade Obelix. Nu har vi haft gäster här hela dagen och kvällen ska gå till att plugga teori för körkortet. Som vanligt på midsommar så regnar det dessutom. Inte ovanligt men ganska skönt efter all värme tycker jag.
 
Glad midsommar på er alla!! 

Dag 2 på SM

Postat den: 2017-06-23 @ 11:27:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Dag 2 på SM fick jag klara mig själv utan tränare men jag höll mig till systemet som jag och Anneli hade dagen innan och det funkade väldigt bra!
 
Han var riktigt fin på framridningen och faktiskt ganska lugn vilket var en stor lättnad. Hoppade iväg någon gång men jag fick snabbt tillbaka honom in i rutan. Vi höll oss i den låga formen nästan ända tills vi kom till collektingring.
 
 
Väl på banan blev han lite spänd för det var lite tittigare bana än dagen innan, men vi redde ut det ganska bra. Hade en fin känsla även denna dagen men tyvärr en felfattning som kostade mycket och bus i inridningen igen. Även lite för spänt i enkla bytena, men jag är nöjd och han var duktig! Gjorde fina skolor och formen var bättre än dagen innan. Vi kan förstås bättre men det var mycket nerver hos mig också som han självklart känner av. Klart man blir lite nervös när det är dags för SM ;) Jag kände lite press också med tanke på att vi låg utanför final med tanke på resultatet dagen innan.
 
Vi slutade på 65,8% och blev 8:e placerade. Efter det låg vi 10:a totalt och var klara för kürfinal. Sååå roligt!!!! :D
 
Bus ;) 
Dags att starta programmet!

Fina Mozzarella

Postat den: 2017-06-23 @ 05:32:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Mozzarella utvecklas med stormsteg just nu! Hon börjar bli mycket säkrare och är mycket lättare att samla i galoppen - äntligen! Hon har alltid blivit väldigt lång i galoppen och lite rusat iväg hela tiden, nu börjar hon komma tillbaka bättre. Takten behöver bli bättre speciellt i vänster för att hon ska se mer ihop ut, men hon ger en helt annan känsla nu och det känns helt naturligt att gå in i en liten volt i galopp utan att det känns som att hela hästen ska välta, hehe. 
 
Tycker det här är en otroligt fin ponny som jag tror väldigt mycket på, men hon behöver nog lite tid att få koll på sina långa ben! Ger en väldigt fin känsla just nu i ridningen.
 

Dag 1 på SM

Postat den: 2017-06-22 @ 21:14:24 | Allmänt | Kommentarer (0)

Min tränare Anneli var så snäll och följde med oss upp till Hammarö första tävlingsdagendagen. När jag red på banorna på fredagen så var Arragon väldigt laddad och på, så det kändes skönt att få hjälp av Anneli när det var dags för tävling.¨

Ridning på banorna första dagen

 
Kvällspromenad 
 
Han var väldigt taggad på framridningen, studsade iväg ganska många gånger och var svår att få lugn. Men Anneli satte direkt in oss i systemet och fick mig att komma till bra ridning så efter en stund så kom vi igenom det riktigt bra och han var fin! 
 
Pigg som alltid ;)
 
Flyttar undan för skänkeln för att få komma intill honom och börja påverka.
Fortfarande lite för pigg men vi kom så långt att vi kunde börja galoppera försiktigt utan att han blev för het.
Och sen blev han lite för glad igen ;) 
Flyttar för skänkeln även i galoppen
 
Väl på tävlingsbanan så blev han lite spänd igen och jag fick inte riktigt igenom mina hjälper. I inridningen hoppade han iväg men sen kändes det bra i traven! Vi hade ett fint flyt. Tyvärr lite missar i skrittpiruetterna. I galoppen började han ganska lugnt men sen blev han för första gången skitnödig på banan, jag la då om skänkeln lite för mycket och då blev han spänd och sen var det ganska kört med de enkla bytena tyvärr. Det var förstås lite onödigt men överlag så var jag ändå nöjd med ritten. 
 
Resulatet blev 64,8% vilket vi förstås inte var helt nöjda med, men med tanke på hur laddad han var på framridningen så är jag glad att det ens gick att genomföra ett program. Sen är det alltid synd att vi ska få missar för att han är så laddad, men han är sån och hellre det än att få missar för att hästen är lat tycker jag faktiskt. Han är alltid väldigt rolig att tävla åtminstone, det är mycket viktigare än resultaten för min del, vi har ingen press egentligen på att prestera med höga resultat även om det alltid är roligt.
 
 
 
 
 

Tillbaka till startsidan