Nytt program; LA:1 2017

Postat den: 2017-01-31 @ 12:52:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Från och med iår är LA:1 ändrat. Förändringarna är inridningen i galopp och lägning av hästens form. Jag gillade det gamla programmet men tycker att detta höjer svårighetsgraden ytterligare lite på programmet vilket jag tycker är bra. Sen att jag och Monty har svårt just för dessa två moment är en annan sak och vårat problem ;)
 
Vi ska ju debutera LA på lördag och det kan gå precis hursomhelst. Men vi ska bara testa på den nya nivån för i vinter har han utvecklats massor. Skänkelvikningarna är inte på topp och han ryggar inte helt rakt, men det andra känner vi oss ganska säkra på. Men sen ska man få till det på årets första tävling också..! Vi tar det som det kommer och har ingen press på att rida på några höga procent i debuten utan vi vill bara se ungefär vart vi ligger och vad vi mer behöver träna på. 
 
 

Träningen med Monty igår

Postat den: 2017-01-31 @ 05:42:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Igår blev det ett riktigt travpass för Anneli. VI hann helt enkelt inte med galoppen, haha ;) 
 
I början krånglade det jättemycket med traven. Såfort jag bad honom att gå framåt så fattade han galopp direkt. Han brukar ta till det när han tycker att det blir jobbigt i traven, speciellt i högervarvet. Det går lite i perioder det där. Men det var bra att det kom upp idag så att vi kunde få igenom det. 
 
Fick börja med att göra skänkelvikningar i skritt på långsidan för att få honom mer fokuserad på mig och sen red vi lite öppnor både på volt och långsida i båda varven. Fick jättebra tips hur jag ska tänka där, speciellt i vänster öppna som är väldigt svår. Vi gick sedan vidare med skänkelvikningarna där vi tragglade ett bra tag. Men det blir bättre och bättre trots att det fortfarande är lite vinligt och svårt! Det tar sig tillslut. 
 
Han blev lite hastig i takten ibland men hade väldigt aktiva och fina bakben. Från att dessutom gå från en kass känsla till en relativt bra känsla så är jag glad över träningen! Han tog inte riktigt skänkeln mot slutet när han började bli trött men det är också en känslighet som vi måste träna upp bättre. Han stänger av lite när han börjar bli trött. 
 
Ser fram emot fortsatt träning! Kan i varje fall konstatera att jag har hittat världens bästa tränare ;) VIll ni se film?
 
 
 

Lång stalldag

Postat den: 2017-01-30 @ 22:36:16 | Allmänt | Kommentarer (0)

Jag började i stallet strax innan 7 och kom in strax innan halv 9 - lång stalldag! Stallarbetet tar mycket tid just nu. 8 boxar att mocka och fylla vatten till och 32 höpåsar att fixa. Det tar sin lilla tid kan jag lova! Minst 2 timmar om jag är effektiv. Jag lyckas dessutom ta in hästar som rör runt något fruktansvärt i boxarna har jag märkt haha, så därför tar det så lång tid att mocka  (Monty och Obelix är absolut värst). Sedan ska alla hästarna ha kraftfoder,  det ska sopas, fyllas vatten i hagarna osv. Men det är det helt klart värt för det är så roligt att jobba med hästarna!
 
Arragon och Obelix har bara promenerats idag. Arragon har gått 70 minuter uppdelat på 4 gånger under dagen och Obelix gick i 20-25 minuter under förmiddagen. Monty har tränat för Anneli och han gick jättebra! Han var väldigt svår i början och såfort jag bad honom gå framåt i traven så fattade han galopp. Men vi tog oss igenom det! Kommer ett enskilt inlägg om träningen sen. 
 
Strongen och Hippie hade inplanerad vila. Strongen har varit ute och gått i 30 min dock för han har fått ett stort sår och behöver blodcirkulation i benet. Hippie kunde jag inte hålla mig från att rida, haha, så det fick bli en lättare tur i skogen ändå. 
 
Mango och Onyx har jag och Natasja börjat jobba med idag. Idag försökte vi bara få dem att lyssna på oss bättre från marken och longerade en stund. Med dessa hästar vill jag att både vi och dom är säkra på varandra innan vi börjar sitta upp - det är viktigt! Båda är lite försiktiga individer men väldigt snälla i grunden (och stora, haha!!)Tror det är viktigt att först bygga upp en relation innan vi går vidare för snabbt. 
 

Tillbaka till startsidan