Monty på tävling i lördags

Postat den: 2017-02-06 @ 15:42:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

I lördags var det årsdebut innanför de vita staketen för mig och Monty, som jag längtat! Vi red en LB:1 och debuterade dessutom en LA:1 vilket bestämdes först en vecka innan (var anmäld till LC LB annars). 
 
LB: Väldigt pigg och framåt på  framridningen men fick inte riktigt komma intill med skänkeln och kändes inte helt liksidig. Blev lite vingligt här och där. Inne på banan tappade han lite fokus och blev spänd och då blir han alltid lite off för mina hjälper, däremot gjorde han ingenting dumt denna gången. Han bjuder oftast, men han blir liksom lite undrande så i ena stunden kan han vara superkänslig och i nästa händer ingenting. Vid inridningen så stod jag still rätt kort eftersom han brukar börja backa och sen fick jag verkligen inte fram honom utan han gick helt mot skänkeln. Resten av programmet flöt på bra ändå men jag hade behövt honom än bättre fram till handen för att få allt stadigare och med bättre kvaliteter. Men ändå nöjd eftersom han inte var så tittig och höll sig på mattan och allt kändes ganska stabilit. 
 
Slutade med 71,071%! 
 
LA: Debut i LA för våran del! Programmet flöt på bra utan någon större miss men vi behöver höja kvaliteten på samtliga moment. Ryggning lärde han sig för en vecka sedan så den blev ju som den blev, hehe. Det andra var bra! Det är klart att allt kan bli bättre men vi är nya på det här och tränar fortfarande. Jag är nöjd över att han  bjöd på bättre i detta programmet och tog mina hjälper. Lät honom även vara lite längre i formen (blev dock även lite rak då vilket jag gärna vill ha bort) och det är ibland bättre på tävling när han är lite svår att påverka så att jag får ut nosen på honom. Grejerna händer lite snabbare i detta programmet så han måste bli lite kvickare och mer med, speciellt i galoppen som är väldigt stor och där han har lite svårt att orka runt. Jag lät honom mest vara i galopprogrammet för där behöver han stärkas ytterligare innan jag kan gå in och greja för mycket. Precis som domaren skrev så går det ibland lite mer uppåt än framåt i galoppen i vissa moment. 
 
Slutade på 67,3% vilket vi också är väldigt nöjda med i vår debut! 
 
 
 
Supernöjd med hela tävlingen och båda våra starter. Kunde nästan inte fått en bättre årsdebut! Denna osäkra, tittiga lilla ponny som sprang ut från banan flera gånger förra året är nu mycket tryggare. Sen kanske det slår tillbaka igen nästa tävling för det vet man aldrig, men jag är så glad över att han kändes trygg nu! Nu har vi också ett kvitto på att vi platsar i LA-klasserna. Han blir starkare och starkare hela tiden och jag är väldigt förväntansfull inför fortsatt utveckling med den här ponnyn som just nu utvecklas i rasande fart! Har film från båda starterna ifall ni vill se?

Kommentarer

Postat av: Ellen - tävlingsryttare

Jag ser gärna film :D Va roligt att det gick så bra!

2017-02-06 @ 18:02:47
URL: http://ellenshorselife.blogg.se/
Postat av: Anonym

Har ni tänkt sälja monty och hur mycket skulle han kosta i sådana fall.

Svar: Hej! Elisabeth kommer troligtvis att sälja honom efter sommaren. Pris beror helt på hur långt jag hinner utbilda honom och vad han presterar på tävlingarna i sommar.
Olivia Gustavsson

2017-02-06 @ 18:09:52
Namn:
VIP?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Tillbaka till startsidan