Tvättat hovar och ben

Postat den: 2017-02-28 @ 11:01:10 | Allmänt | Kommentarer (3)

Vi har haft vattnet avstängt hela vintern för att det inte ska frysa sönder, men nu satte vi på det igår (dock bara kallvatten hittils). Äntligen kan man spola hästarnas ben ordentligt! Så idag har jag skurat benen och hovar på Hippie, Strongen, Monty och Arragon här hemma. Det var minst sagt välbehövligt efter en smutsig vinter. 
 
Dock har vi forfarande lite problem i spolspiltan. Våran gummimatta vill inte lägga sig riktigt plant och vi vet inte hur vi ska kunna vinkla den för att vattnet ska rinna bakåt eftersom govlet är rakt och nästan lutar lite framåt istället. Allting samlar sig i en stor pöl mitt i. Vi har försökt lägga något under mattan i framkanten men mattan går upp lite längst bak så det hjälper inte riktigt. 
 

Vecka 9

Postat den: 2017-02-27 @ 08:31:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Måndag: Arragon dressyr, Obelix longeras, Hippie dressyr, Strongen skrittas, Mango och Onyx tränas.
 
Tisdag: Arragon promeneras, Obelix träning för Anneli, Hippie dressyr, Strongen skrittas, Monty dressyr, Mango tränas.
 
Onsdag: Arragon dressyr, Obelix dressyr, Obelix träning för Anneli, Mango och Onyx tränas. Hippie och Strongen åker hem.
 
Torsdag: Arragon träning för Anneli, Obelix longeras.
 
Fredag: Arragon promeneras, Obelix bommar, Monty joggas, Mozzarella träning för Anneli.
 
Lördag: Arragon dressyr, Obelix dressyr, Monty dressyr, Mango och Onyx tränas.
 
Söndag: Arragon dressyr, Obelix bommar, Monty bommar, Mango och Onyx tränas.
 
 
Väldigt vad lugnt det kommer bli nu när Hippie och Strongen åker hem, två hästar mindre helt plötsligt ;) Men det kommer komma en till om ett tag! Jag ska ju jobba lite extra hos pappa nu i vår också. Obelix schema ska jag dock kolla på tillsammans med Anneli så det är inte helt spikat ännu.

Mina två hjärtan

Postat den: 2017-02-26 @ 20:11:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

 

 

Inköp på GHS

Postat den: 2017-02-26 @ 05:21:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Två saker fick följa med hem i torsdags;
 
- Back On Track dressyrschabrak, vitt
- Otto Schumacher pannband till rundsytt träns
 
Båda grejerna på rea dessutom, hur bra?! :D Obelix har inget riktigt bra tävlingsschabrak som passar då jag har haft ganska små schabrak till Arragon så det var på tiden att han fick ett eget. Är dock lite trött på allt bling så nu fick det bli ett väldigt stilrent. Kommer passa perfekt med det nya fina pannbandet som blingar till det lite extra istället!
 
Kommer bättre bilder ;)
 
 

Lördag

Postat den: 2017-02-25 @ 20:16:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Dagarna på GHS var jättebra trots förkylningen. Piggnade till lite tills på torsdagen som tur var! Har sett väldigt mycket fina och duktiga ekipage och kunnat hålla mig hyfsat mycket från shoppingen som tur var, hehe. Lägger pengar på träning istället. Men lite blev det som jag ska vis!
 
Imorse åkte jag till Kyrkobacka och hade lektion och red Blackie, här hemma har jag ridit ett par hästar sen och alla har varit jätteduktiga. Alla har ju vilat nu några dagar och jag trodde att framförallt Arragon skulle vara jättepigg men han var faktiskt riktigt lugn! Dock ruskade han av sig sitt träns på något konstigt vis så jag fick vara snabb med att hoppa av, haha. Då tog jag av luvan och då var han lite svår att rida efter det för han är alltid mycket svårare att rida utan luva för han blir lite ofokuserad. Kändes i varje fall väldigt bra efter Stefans behandling i onsdags!
 
 
 
 

Hästarna i stallet just nu

Postat den: 2017-02-25 @ 18:59:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

 Fick en fråga igen om hästarna i stallet just nu. Dessa hästar har jag nu:
 
Arragon och Obelix - mina egna fina hästar, en d-ponny och en storhäst.
 
Onyx och Mango - två frieserhästar som ska stå här för fortsatt utbildning fram till ungefär mitten av mars.
 
Hippie  - D-ponny som ska stå här i träning fram till början på mars, har stått hos mig sedan juli 2016.
 
Strongen - häst som ska stå här i träning fram till början på mars, har stått hos mig sedan juli 2016.
 
Monty - D-ponny som ska stå här i träning tillsvidare, vi siktar mot att utbilda honom mot de högre klasserna i ponnydressyren. Ska troligtvis säljas under hösten. 
 
Sedan tränar jag några hästar utöver de jag har hand om i träning här hemma. 

Mozzarella i måndags

Postat den: 2017-02-22 @ 15:36:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Mozzarella tar  stora kliv framåt just nu! Jag rider henne bara en dag i veckan men jag märker skillnad från gång till gång och jag kommer på henne bättre. I början var hon lite laddad men när hon väl kommer till ro så blir hon fin. Hon har långa ben som gärna trasslar in sig i varandra (känns det ungefär som, haha) och eftersom hon ändå rör sig ganska mycket så har hon haft lite svårt att röra sig i en jämn takt. Det är fortfarande inte helt bra men det blir bättre hela tiden.
 
Vi gjorde en ordentlig förvänd galopp för första gången och det var väldigt vingligt men hon fixade det ändå bra! Hopphäst som hon är så hade jag förväntat mig att hon skulle byta men icke. Duktig! Inte helt lätt att sitta så snyggt i hoppsadel dock, haha. Jag är inte så van vid det numera.
 

Framme i GBG

Postat den: 2017-02-22 @ 13:34:03 | Allmänt | Kommentarer (1)

Igår var jag och Anette och tittade på unghästarna - hejade såklart på bästa tränaren Sandra som kom 2a!! :D Så roligt att se och alla hästar var superfina. 
 
Igårkväll åkte jag hem igen och idag har jag, pappa och Stina åkt till Kungsbacka med Arragon då han skulle till osteopaten och sen släppte pappa av mig och Stina här i Göteborg efteråt. Det tar 2 timmar till Göteborg från oss så lite segt att åka både idag och igår - men det var det värt! 
 
Vi ska bara ta det lugnt idag, det blir Johan Falk-marathon ;) Jag är jätteförkyld och imorse hade jag nog feber för jag var så yr och illamående så jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Fortfarande inte så bra men i varje fall lite bättre. Imorgon blir det dressyren på förmiddagen och mässan efteråt. Ska bli såå roligt!
 
 
Arragon fick som vanligt fantastiskt bra hjälp av Stefan! Han hittar alltid det jag känner när jag rider vilket ju känns väldigt bra. Arragon stod så nöjd och avslappnad efteråt.
 

Vecka 8

Postat den: 2017-02-20 @ 05:31:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Måndag: Hippie joggas, Strongen skrittas, Obelix dressyr, Arragon dressyr, Mango och Onyx tränas, Mozzarella dressyr, Monty longeras. 
 
Tisdag: Hippie dressyr, Strongen skrittas, Obelix dressyr, Arragon dressyr, Mango och Onyx tränas, Monty promeneras. GHS på em/kväll med Anette. 
 
Onsdag: Arragon till osteopaten, Obelix promeneras. 
 
Torsdag: GHS med Stina. Obelix rids av Anneli, Arragon promeneras. 
 
Fredag: GHS med Stina. Hippie joggas, Strongen skrittas, Obelix dressyr, Arragon joggas, Monty promeneras. 
 
Lördag: Hippie dressyr, Strongen skrittas, Obelix bommar, Arragon dressyr, Mango och Onyx tränas, Monty longeras.
 
 Söndag: Hippie dressyr, Strongen skrittas, Obelix dressyr, Arragon dressyr, Mango och Onyx tränas, Monty longeras.
 
En jätterolig vecka på ingång! GHS på mitten blir perfekt som ett litet uppbrott, haha. Jag och Stina stannar kvar i Göteborg efter att Arragon ahr varit hos osteopaten på morgonen och sen åker vi hem på fredag em. Snacka om att vi ska ha Johan Falk-marathon igen på kvällarna ;) 

Dagens tävling

Postat den: 2017-02-19 @ 19:21:57 | Allmänt | Kommentarer (1)

Monty har skött sig bra under dagen! Är inte alls lika tittig och spänd längre vilket är väldigt skönt.
 
I LB:n var han lite svår på framridningen men det blev bättre. Fin och framme genom hela programmet men med lite onödiga småmissar. Blev bland annat för hög i formen i sista mellantraven och hamnade i galopp. Men överlag var jag nöjd! Tyvärr lite tråkig bedömning enligt mitt tycke. Alla domare ser och tycker olika men jag tycker kanske personligen att vi förtjänade lite mer (men det är ju vad jag tycker, haha). 
 
Vi vann dock klassen trots ett ganska lågt resultat på 64,1%. Alltid roligt ;)
 
 
På framridningen till LA var han väldigt fin men lite mattare. Han kändes dock perfekt precis när vi skulle gå in i colektingkring men då får vi reda på att dom är försenade. Så det var bara att gå tillbaka till framridningen och vänta ytterligare 8-9 minuter. Sen när vi kom till collektingring igen så var han jättetrött. Han tog inte skänkeln och jag kände hur han inte orkade bjuda och komma ihop i kroppen. Försökte skritta men det blev han nästan ännu mer off av men jag tror inte heller han hade orkat trava/galoppera hela. På banan tog bensinen helt slut efter en stund så jag valde att utgå.

Ingen idé att pressa honom när han inte orkar. Det är ju inte hans fel att starten blir försenad. Lite irriterande men det var inte bara mig det drabbade. Men tycker att man kunde ha ropat ut i högtalarna att det var försenat i varje fall. 
 
 

Våga ta hjälp!

Postat den: 2017-02-18 @ 10:11:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Jag har aldrig varit den ryttaren som tagit hjälp veckovis och ofta, utan jag har tränat lite mer då och då när det har känts lagom. Ibland har jag tyckt att jag klarar mig tillräckligt bra själv och att jag inte behöver någon hjälp. Fel fel fel. Alla behöver hjälp!
 
Det är väldigt många som är lite för självbelåtna för att ta hjälp vilket jag tycker är väldigt synd. Alla ryttare kan bli bättre och även fast man kan lära sig av sig själv och sin häst så är det en enorm tillgång att ha en tränare att ta hjälp av som man litar på. Jag tror att det är väldigt viktigt att våga ta hjälp och få hjälp med sina problem både för sin egen och hästens skull. Det är inte heller helt fel att be kompisen från marken att hjälpa till och fråga vad hon/han tror att man kan göra annorlunda. Alla kan oftast säga något! 
 
Som det är nu så tränar jag mer än någonsin, och utvecklas också mycket mer än vad jag gjort tidigare! Givetvis är träning en ekonomisk fråga och alla har inte råd att träna hur mycket som helst, men för mig är det numera en väldigt hög prioritering före allt annat som kostar. 
 
 
Jag får hjälp med Monty av Anneli ungefär varannan vecka och Obelix och Arragon kommer jag att träna så mycket som jag bara har råd med nu under våren, och då speciellt Obelix för att vi ska kunna komma ihop mer som ekipage och komma igång på rätt väg redan från början efter hans långa konvalecenttid. Träning är viktigt och man kommer långt bara på att inse det och ha rätt inställning när man åker på träningarna. Är otroligt tacksam för all hjälp jag får av Anneli som jag verkligen tycker är toppen som tränare, och att jag har tillgång till flera duktiga tränare både på hemmaplan och i andra delar av landet. 
Att komma ihåg är också att det kanske inte alltid är den dyraste och med flest meriter som är rätt tränare för just DIG. Man får leta tills man hittar någon som känns rätt och inte bara jaga den dyraste och häftigaste tränaren! 

Bakifrån och fram

Postat den: 2017-02-17 @ 20:47:09 | Allmänt | Kommentarer (0)

Hästarna har haft en lite lugnare dag idag, endast Hippie och Obelix som jag har tränat. 
 
Arragon var nere på Svalnäs och vi fick sällskap av min syster, vi promenerade i backarna. Han var pigg och busig som vanligt och studsade ganska mycket, haha. Men ibland så skötte han sig! Han behöver aktiveras ganska mycket även på vilodagarna för att inte bli för laddad. 
 
 

Bakifrån och fram

Postat den: 2017-02-17 @ 20:47:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Hästarna har haft en lite lugnare dag idag, endast Hippie och Obelix som jag har tränat. 
 
Arragon var nere på Svalnäs och vi fick sällskap av min syster, vi promenerade i backarna. Han var pigg och busig som vanligt och studsade ganska mycket, haha. Men ibland så skötte han sig! Han behöver aktiveras ganska mycket även på vilodagarna för att inte bli för laddad. 
 
 
 
Hippie gick helt okej, han var mjuk och fin i sidorna men fick inte riktigt in bjudningen i honom idag. 
 
Obelix var bättre idag än igår men jag behöver rida honom mer bakifrån och fram, fram till handen, trots att jag tycker att han går iväg så måste jag våga använda skänkeln och driva mig igenom vissa saker isetället för att bromsa mig in i det för då tappar han bara vikten på bakbenen istället. Svåååårt! Imorgon ska han få gå lite lugnare. 

Tävling på söndag

Postat den: 2017-02-17 @ 10:43:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

På söndag är det tävlingsdags igen för Monty. Vi ska till Åmåls ridklubb och starta LB:1 och LA:1. Lång resa och tidig morgon blir det då vi har start 09.28 och 11.04 och vi har ca 2,5 timmes bilresa dit. Natasja är här och tar utsläppet på morgonen dock så då kan jag helt fokusera på att hinna klart med Monty på morgonen innan vi ska åka. 
 
 
Han har varit väldigt lugn på tävlingarna nu det senaste, inte alls tittig och spänd. Jag hoppas verkligen att vi kan hålla ihop det även denna gången. Han är så mycket finare nu och utvecklas hela tiden. Vi rider mycket lösgörande just nu och tränar förflyttningar hit och dit för att det verkligen ska sätta sig.
 
 

Fika gillar vi

Postat den: 2017-02-16 @ 18:24:12 | Allmänt | Kommentarer (0)

Idag kom Lillemor (ägare till Mango och Onyx som står här i träning) förbi med supergott fika. Vilken lyx en helt vanlig och grå vardag. Fika gillas!
 
 

Tillbaka till startsidan