Bra pass

Postat den: 2017-08-25 @ 13:05:00 | Allmänt | Kommentarer (3)

Idag har jag min lediga dag och den spenderas självklart till stor del i stallet ändå, haha! Och framför datorn för att titta på EM förstås. 
 
Jag har ridit Obelix idag och i början kändes han lite sisådär. Han var fin, men lite på i handen och inte tillräckligt kvick för skänkeln. Jag blev då också lite långsam och "dragig", om ni förstår vad jag menar. Fick sedan hjälp av Cilla och då blev det så mycket bättre! Fick honom kvickare och rundare med mer effektiv ridning. Cila gav oss väldigt mycket tips även idag och vi fortsatte på samma spår som i onsdags. I slutet travade han riktigt fint och jag fick honom tillbaka även i galoppen. Han får inte gå iväg men måste vara framme för skänkeln förstås, kvick och uppe i en rund form istället för lång och långsam som han ibland blir. Han har ju ganska stor trav så det gäller att få igång bakbenen på honom.
 
 
 
 

Dagarna går

Postat den: 2017-08-24 @ 18:35:49 | Allmänt | Kommentarer (1)

Dagarna går och jag glömmer alltmer att updatera här, hehe. Jag och Obelix har det jättebra här och han har tillfälligt fått stå kvar i stora stallet vilket känns jättebra då han trivs så bra där.
 
I helgen som gick fick jag rida lite extra på en av hästarna här och sen har jag börjat rida igång Obelix lite mer nu under veckan. Igår hjälpte Cilla mig och jag fick verkligen fantastiskt bra hjälp och han var riktigt fin efter en stund! Fick mycket bra tips att ta med mig och jag är jättenöjd och glad. Han känns dessutom väldigt fin i sin kropp nu faktiskt. Vi har även introducerat magnettäcket på honom som jag tycker hjälper honom väldigt bra. 
 
Nästa vecka åker jag hem en kortis över dagen för att göra klart min tandoperation, men sen bär det förstås ner hit igen! 
 
 

Ledigt

Postat den: 2017-08-16 @ 10:33:00 | Allmänt | Kommentarer (5)

Jag har jobbat nu måndag och tisdag, sen idag är jag ledig och jobbar sen torsdag, fredag, lördag och söndag eftermiddag/kväll. Jag är faktiskt alltid tröttast på onsdagar och har alltid varit, så det var en bra dag att vara ledig på den här veckan haha! Veckorna går dock så sjukt fort här nere, helt sjukt att jag redan har varit här i 2 veckor?
 
Jag ska strax gå ut och rida Obelix med hjälp av Eva, han har gått ute i hagen nu på morgonen. Solen skiner och det är underbart väder så det blir skönt att komma ut en sväng! Lite senare kommer också veterinären Lotta för att kolla ryggen på honom igen nu när vi har ridit på lite mer. 
 
Saknar dock den här killen väldigt mycket! <3
 
 

Två veckor

Postat den: 2017-08-15 @ 20:58:13 | Allmänt | Kommentarer (2)

Två veckor sedan jag började jobba här på Mosslunda Dressyrstall och jag trivs fortfarande väldigt bra! Det börjar dock kännas i kroppen efter hårt jobb, hehe, men jag vänjer mig nog. 
 
Obelix har fått flytta upp till stora stallet i några dagar då det är så få hästar just nu, och han är så mycket mer tillfreds där. Jag får vara glad över det sålänge det varar haha, om en eller två veckor får han flytta tillbaka till lilla stallet tror jag. Han har ju aldrig riktigt tyckt om att stå i små stall utan vill ha mycket hästar runt sig, men han får vänja sig.
 
Han har fått vila i helgen men igår tömkörde vi och idag har jag ridit med Evas hjälp. Han var dock väldigt stark idag och jag kom ingenstans till en början. Men efter en stund blev det mycket bättre! Jag skulle inte säga att jag helt fick honom dit jag ville men det blev ändå mycket bättre efter en stund. Jag ska rida på förmiddagen imorgon också för då är jag ledig så då hinner jag fixa en hel del med honom både innan och efter. 
 
NU; kvällsmat och sen sova! Obelix och jag har varit ute och betat ikväll och haft det mysigt, det behövdes efter en lång dag trots att det gjorde att jag kom in lite senare <3
 
 
 

Ridit

Postat den: 2017-08-08 @ 17:19:57 | Allmänt | Kommentarer (2)

Einar har tömkört Obelix i några dagar och han har bara blivit finare och finare hela tiden vilket ju förstås är jätteroligt! Idag satt jag upp och red och han kändes fin även då. Därför har vi med veterinären bestämt att avvakta lite och rida någon vecka för att se lite vad som händer. Det kan ju hända att det inte går alls när jag ska rida imorgon igen, eller så funkar det jättebra. Det återstår att se! Fick jättebra hjälp av Einar när jag red idag i varje fall, det är toppen med så bra hjälp här nere!
 
Igår fick jag även hjälp av Eva att spola Obelix. Det har inte gått på väldigt länge sedan han blev rädd hemma för vårat munstycke. Jag och pappa har även blivit väldigt osäkra då. Men igår höll Eva i och jag spolade försiktigt och tillslut gick det riktigt bra! Han är ju skraj sen han blir rädd, men precis som Eva säger så får han inte springa över oss för det. Vi ska fortsätta så i några dagar så hoppas jag att jag i slutändan kanske kan duscha honom själv (han har ju kunnat det förut, men alltså blivit rädd en gång hemma hos oss)
 
Vi har varit ute och betat och tagit det lugnt idag med då jag har varit ledig igen. Mysigt som bara den! Sen jobbar jag 7-19 fyra dagar irad. 
 
 

Arragon på sista tävlingen - framridning

Postat den: 2017-08-04 @ 20:35:55 | Allmänt | Kommentarer (0)


Bilder från Matilda

Postat den: 2017-08-04 @ 10:43:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Matilda tog fantastiskt fina bilder på mig och Arragon förra veckan! Jag insåg att jag nästan inte hade något annat än ridbilder på oss två tillsammans så det var väldigt roligt att få några sista fina bilder. Han är så fin, min lilla ponny! Här kommer ett par:
 
 

Obelix

Postat den: 2017-08-03 @ 12:22:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Hela den här grejen med revbenet, bicepsbursan och allting har ju känts lite konstigt när han för ett år sedan gick omkull, och jag har också känt att de här grejerna kanske hänger ihop eftersom det aldrig blir bra eller kommer tillbaka.

Idag kom Mosslundas veterinär ut och kikade på Obelix och precis som jag misstänkte så var han öm i ryggen och ville inte jobba med den den när jag longerade. Vi röntgade och hittade fynd som ser ut att ha orsakats av en ordentlig smäll. Nu ska jag inte skriva något om vad det var för jag är ändå så dålig på att återberätta. Men som jag förstod det så ska vi prova att tömköra och rida med lokalbedövning och se hur han är och sen kommer det troligtvis att bli en mindre operation i ryggen på honom.
 
Hoppas att vi kan lösa detta en gång för alla. Så mycket olika behandlingar vi gjort och så många veterinärer vi har varit hos. Börjar bli trött på detta..! Stackars min Obelix <3
 
 
 

Flyttat till Mosslunda

Postat den: 2017-08-01 @ 21:04:26 | Allmänt | Kommentarer (2)

Att säga hejdå till Arragon är bland det svåraste jag har gjort, speciellt när jag åkte innan honom (han åker på fre). Min älskade, bästavän. Han är verkligen allt för mig och jag älskar honom så otroligt mycket! Men det var det enda rätta att sälja för jag har inte tillräckligt mycket att ge honom nu. Trots allt vill jag satsa och då måste det vara Obelix jag satsar på fullt ut, det funkar inte med 2 i det läget jag är i nu. När det blev klart att jag skulle börja jobba här på Mosslunda blev förstås allt väldigt tydligt hur jag skulle göra också, eftersom jag inte kan ha med mig 2 hästar hit och att låna ut kändes inte som något alternativ.
 
Vi har haft 3 otroliga år med mycket upplevelser och jag har lärt mig så mycket både om dressyr, tävlingar, kärlek, träning, skador osv osv! Han har verkligen gett mig en fantastisk grund i livet på flera sätt - och jag är så tackam! Jag hade aldrig kunnat drömma om att få ha en såhär fantastisk och personlig ponny. Han är speciell - men det är det som gör honom till min bästavän i både med- och motgångar. Han kommer alltid att vara min nalle, buse och Arragon, skillnaden är bara att någon annan äger honom på pappret. I hjärtat så är han fortfarande min <3 Att han kommer att få det toppen med sin nya ryttare är jag också ganska säker på! 
 
Jag älskar dig min fina nallespralle <3 
 
Flytten till Mosslunda igår gick bra. Obelix stod väldigt lugnt i transporten hela vägen - 4,5 timme. Väldigt skönt! När vi kom hit var han lite mer laddad men idag har han lugnat sig betydligt efter att ha fått gå i hage och bo in sig. Jag har även longerat honom ikväll så att han fick göra av med ytterligare lite energi. Det känns så lyxigt att ha ridhus och inspireras av så bra ridning och fina hästar hela tiden! Men jag blir såkalrt fruktansvärt ridsugen, jag hoppas verkligen att vi kan komma igång snart och få hjälp av veterinären. 
 
 
 

Tillbaka till startsidan