Olika lösningar på olika hästar

Postat den: 2017-04-04 @ 21:08:04 | Allmänt | Kommentarer (0)

Just nu är hästarna lite extra laddade när våren är på ingång och då märker man tydligt hur olika man behöver rida de olika hästarna i framförallt uppvärmningen för att man ska få hästen med sig redan från början och inte stöta på onödiga problem.
 
När jag sitter upp på Monty just nu så behöver jag börja trava direkt, vara tydlig med att han ska vara på plats och i ramen direkt. Börjar jag med att skritta och flytta honom för skänkeln börjar han bara trampa eller backa av när han är lite på, det slutar aldrig bra utan han måste få jobba i trav en stund, vi galopperar även ganska tidigt. DOck är jag ändå noga med att han måste vara i ramen hela tiden.  Därför får jag se till att han har skrittat ordentligt för hand innan istället (vilket jag givetvis alltid är noga med). Mozzarella är likadan, men henne kan jag inte ha i ramen direkt utan hon måste få trava på helt långa tyglar en stund innan jag kan börja jobba med henne, innan det är hon inte tillräckligt fokuserad då enerign bara tar över.
 
Arragon och Obelix däremot kan jag aldrig börja trava direkt på. Båda två behöver istället skritta en bra stund och bli mjuka genom kroppen för att koppla av lite istället. De taggar ner av att skritta och ta det lite lugnt en stund, sätter jag igång med att trava för tidigt så blir allt bara överladdat, speciellt på Arragon. Vi jobbar jättemycket med att flytta för skänkeln och lösgörande övningar.
 
 Alla hästar behöver individinpassad uppvärmning och det fungerar inte att göra på samma sätt med alla, även om det givetvis ändå är viktigt att till stor del hålla sig till sitt system. Man lär sig verkligen mycket på att rida fler än en häst!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Namn:
VIP?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Tillbaka till startsidan