Dubbelvinst

Postat den: 2017-04-30 @ 14:39:11 | Allmänt | Kommentarer (0)

Dubbelvinst för Mozzarella i LC och LA idag! 73 respektive 68,7%. Debuten i LA dessutom, duktig!! Första kvalet till Ungponny SM :D 
Vilken färg?

Postat den: 2017-04-29 @ 21:16:14 | Allmänt | Kommentarer (3)

Jag är lite inne på att köpa nya stövlar då mina verkligen slits nu när jag rider ett par hästar varje dag. Då får mina nuvarande svarta bara bli tävlingsstövlar isåfall.
 
Så... Hjälp! Ljusbruna eller svarta stövlar? Vilket är egentligen snyggast? Känns som alla kör på ljusbruna just nu men jag är inte helt överens med det på svarta hästar alltid, haha. Vad tycker ni?
 

Mycket tävlingar på G

Postat den: 2017-04-27 @ 21:12:57 | Allmänt | Kommentarer (1)

På söndag startar Mozzarella LC:1 och LA:1 i Alingsås. Hennes andra tävling och debut i LA!
 
 
På måndag startar Monty LA:1 och lagtävlan för ponnyallsvenskan, Arragon startar lagtävlan för ponnyallsvenskan. Egentligen skulle Arragon bara gå tävlingen söndag v.18 i Vartofta, men i och med att han har varit så laddat de senaste tävlingarna så fick vi planera in en extratävling så kan han förhoppningsvis kanske vara lite lugnare i Vartofta. Kanske inte, men det är värt ett försök! Förhoppningsvis kan han passa på att samla lite poäng till laget också om han sköter sig någorlunda. 
 
 
 
 

Träning imorgon

Postat den: 2017-04-27 @ 21:03:01 | Allmänt | Kommentarer (0)

Har varit i stan och försökt boka en intensivkurs i körkort men det är fullt nästan överallt, lång väntetid. Suck! Får träna på här hemma sålänge. Sen skulle jag fixa en sak på banken men det lyckades jag givetvis inte heller med utan fick boka in ett möte nästa vecka. Varför ska allt vara så komplicerat för? ;)
 
Idag har jag promenerat Obelix 1 h, longerat honom och Loreen och sen har jag ridit Arragon och Monty över bommar. Under kvällen jobbade jag en stund. Imorgon är det också jobb, några lektioner, ett par hästar att rida hemma och träning med Mozzarella för Anneli! På söndag ska Mozzarella tävla. 
 

Stora framsteg med Arragon

Postat den: 2017-04-26 @ 20:11:11 | Allmänt | Kommentarer (1)

Arragon går väldigt bra just nu och vi tar verkligen stora kliv framåt i utvecklingen! Han ger en mycket bättre ridkänsla och är väldigt ridbar både i traven och galoppen. Galoppen var lite svår ett tag då det kändes som att han antingen gick iväg eller bara blev kort i nacken. 
 
Igår tränade vi för Anneli för första gången på väldigt länge och red igenom flera programdelar ur FEI mästerskap både i trav och galopp. Det är lite att träna på men det kändes överlag väldigt bra! Jag behöver bli lite snabbare i växlingen med slutorna i traven, det går lite för långsamt där. Men själva slutorna är så mycket bättre!
 
Idag har han bara fått skritta ut i skogen i det fina vädret, så mysigt! Jag älskar verkligen den här hästen så mycket. Han är helt underbar!

 
 
 

Monty från tävlingen

Postat den: 2017-04-26 @ 11:17:00 | Allmänt | Kommentarer (0)


Vecka 17

Postat den: 2017-04-24 @ 05:40:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Måndag: Loreen tömkörs, Arragon dressyr, Obelix longeras, Monty longeras.
 
Tisdag: Loreen dressyr (+EQ på kvällen), Arragon träning för Anneli, Obelix longeras, Monty dressyr, Mozzarella dressyr, 
 
Onsdag: Loreen promeneras, Arragon skrittas el promeneras, Obelix longeras, Monty träning för Anneli. 
 
Torsdag: Loreen dressyr, Arragon bommar, Obelix longeras, Monty bommar
 
Fredag: Loreen dressyr, Arragon dressyr, Obelix longeras, Monty dressyr, Mozzarella träning för Anneli.
 
Lördag: Loreen joggas, Arragon promeneras, Obelix longeras, Monty promeneras, en ny ponny kommer. 
 
Söndag: Loreen åker hem, Arragon dressyr, Obelix longeras, Monty dressyr, nya ponnyn longeras, Mozzarella tävling LB LA. 
 
 
 
 

Födelsedag och tävlingshelg

Postat den: 2017-04-23 @ 19:34:28 | Allmänt | Kommentarer (1)

I fredags tränade alla hästarna här hemma och så blev jag firad på min 19-årsdag med tårta och allt, lyx!! 
 
Lör morgon fixade jag allt i stallet hemma innan jag åkte på tävling med Monty. Första staretn var absolut inte bra för han stängde av mig helt, men i andra starten var han bättre både på framridningen och på banan även om det blev lite slarvig ridning. Jag måste få honom att bjuda bättre nu och då kan jag inte bli för noggrann, så då får jag offra en start för att få honom lite kvick. Han blir lätt lite bekväm på bortaplan och då måste jag göra det lite mer spännande för honom. Första utanför placering i båda klasserna, 66% i LB och 65% i LA. Känslan i LA var mycket bättre även om det blev mycket msisar!
 
 
På eftermiddagen var jag och Stina funktionärer 15-20 innan vi åkte hem och gick kvällspromenad med Arragon och OBelix. Båda var pigga och busiga, hehe. 
 
 
Imorse skrittade vi ut tidigt på Arragon och Monty innan vi skulle vara funktionärer igen 8.30-12. Nu i eftermiddag har Loreens ägare varit här och ridit för mig på henne och jag har longerat Obelix. För en gång skull en ganska lugn eftermiddag/kväll vilket var skönt efter en ganska intensiv både fredag och lördag. 
 
 

Sadelfunderingar

Postat den: 2017-04-20 @ 17:49:40 | Allmänt | Kommentarer (5)

Vi är just nu på jakt efter en dressyrsadel till Mozzarella. Hon har en hoppsadel just nu men det blir trots allt lite svårt att rida ordentlig dressyr i det.
 
Jag och ägaren har hittils provat Bates Innova, Prestige Hippo Dressage och Prestige Roma. Hittils känns Prestige Roma som den överlägset bästa, de andra är inte ens tänkbara (provade inte ens att rida i Batessadeln , hehe). Får se vad det blir!
 
Jag har problem överlag att hitta sadel till mig. Jag sitter bra i min Equipe Oracle och den sadeln jag hade till Soccan för flera år sedan, men det är ungefär där det tar slut. Känner att jag inte kommer ner ordentligt i sadeln och de flesta sadlar är för breda för mig på något vis. Riktigt svårt! Jag funderar nämligen på att byta sadel på Obelix också då jag inte riktigt är nöjd med min nuvarande Childeric. Tyvärr passar inte Arragons Equipesadel. 

Blåsigt som bara den

Postat den: 2017-04-20 @ 17:32:57 | Allmänt | Kommentarer (0)

Idag blåser det hur mycket som helst, hjälp!! Blåser nästan bort. Hade en lektion tidigare idag och det var svårt att göra sig hörd, haha!
 
Har i varje fall ridit Loreen och Arragon, longerat Monty och promenerat med Obelix innan jag jobbade några timmar och hade en lektion. Nu kom jag precis hem från Mozzarella efter att ha ridit henne och provat några sadlar. Snart kommer Lollo och då blir det myskväll! 
 
 
 
 
 

Monty bilder

Postat den: 2017-04-17 @ 11:59:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

 
 
 

Vecka 16

Postat den: 2017-04-17 @ 06:30:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Måndag: Arragon joggas, Monty longeras, Obelix promeneras, Loreen rids av ägaren + rida 1 ny häst utifrån.
 
Tisdag: Arragon bommar, Monty dressyr, Obelix promeneras, Loreen dressyr + rida Mozzarella + jobba.
 
Onsdag: Arragon promeneras, Monty dressyr, Loreen tömkörning + Obelix till osteopaten i Kungsbacka 
 
Torsdag: Arragon dressyr, Monty promeneras, Obelix promeneras, Loreen dressyr + rida Mozzarella 
 
Fredag: Arragon dressyr, Monty dressyr, Obelix promeneras, Loreen dressyr + jobba
 
Lördag: Arragon promeneras, Obelix promeneras, Loreen longeras + tävling med Monty + funktionär EM
 
Söndag: Arragon uteritt, Monty uteritt, Obelix promeneras, Loreen dressyr + funktionär FM
 
 

Programridningen i fredags

Postat den: 2017-04-16 @ 18:25:12 | Allmänt | Kommentarer (0)

I fredags var jag och Mozzarella på programridning, vi red LC och LB för att träna inför tävlingen v.17. Hon är fortfarande lite spänd på banan så det här var bra träning. Gjorde ett fint LC-program men lite vingligt i galoppen och någon liten miss, ingen större katastrof. I LB:n var hon trött för jag hade bara 20 min mellan mina starter och då blev det lite kommunikationsmissar. Började backa och greja i första halten och sen i första galoppen blev det också missförstånd och då blir hon lite avstängd och då ställde hon sig på bakbenen när jag försökte korrigera henne. Inget farligt så, men hon blir lite för spänd för att jag ska kunna inverka på henne ibland. 
 
Tycker ändå det var okej och nu vet vi vad vi ska träna på! Emellanåt kändes hon väldigt fin och det kändes betydligt bättre än förra starten. 
  
 

Programridning med fina Mozzarella idag 🐴🌟

Ett inlägg delat av OLIVIA GUSTAVSSON (@oliiviiagustavsson) Apr 14, 2017 kl. 5:07 PDT


Lugn helg

Postat den: 2017-04-16 @ 18:22:05 | Allmänt | Kommentarer (1)

Helgen har varit lugn och det blev till och med lite sovmorgon, så skönt! Natasja sov över här i fredags och Matilda sov över här igår då jag har varit hemma själv hela påskhelgen när mamma, pappa och min syster har varit i Skåne hela helgen. Men nu är jag snart inte ensam längre ;) 
 
Hästarna har gått som vanligt och har för det mesta gått fint. Obelix får ju dock inte göra någonting mer än att promenera just nu tyvärr. 
 
Arragon är pigg som vanligt, haha!
 
 

Täcken säljes

Postat den: 2017-04-13 @ 21:22:30 | Allmänt | Kommentarer (0)

Två täcken säljes i storlek 145! Svart Eskadron 500 kr och rött Sjöhagen 100 kr. 
 
Intresserad? Mejla olivia.gustavsson@gmail.com
 
 

Tillbaka till startsidan