Fredag

Postat den: 2016-09-30 @ 19:32:16 | Allmänt | Kommentarer (0)

Sitter och väntar på Lollo som ska komma hit en sväng. Jag är själv hemma ikväll och hade inget speciellt att göra, så då tänkte jag att det var perfekt att träffas en stund. Det blir ju inte så mycket tid över annars så det är bäst att passa på! Ska bli mysigt att träffa bästa Lollo igen<3 
 
Idag har Strongen, Hippie och Obelix enbart fått skritt och massage, medan Monty har gått ett dressyrpass. Arragon promenerades 45 x2 och ikväll har jag även ridit Deesa en stund hemma hos Malin. Det gick jättebra! Världens snällaste treåring verkligen!
 
Även duschat Monty och packat för imorgon. Vi är laddade för tävling!
 
Såhär ska han inte gå imorgon har jag bestämt ;) Läktaren var fruktansvärt läskig förra gången. 
 
 
 

Träningen igår

Postat den: 2016-09-30 @ 12:15:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Arragon tränade för Åsa för första gången igår, jag har bara varit där med Obelix två gånger. Åsa är verkligen jätteduktig tycker jag! Passar mig väldigt bra som ryttare att träna för henne tycker jag. 
 
Arragon kändes ganska bra från början men var lite sladdrig och lite laddad. Vi började med galoppen och red mycket öppnor och slutor för att få honom att fokusera på mig, samt lite fram och tillbaka. Vi gick sedan över till förvänd galopp och gjorde några enkla byten. Det satt ganska bra alltihop men jag måste tänka på att skritta lite mer i enkla bytena i o med att han blir så laddad i skritten speciellt på tävling. 
 
Traven är desto svårare med takt och allting. Öppnorna var ganska bra igår, förutom när jag vill tvära för mycket, men slutorna är som alltid svåra. Men jag fick riktigt bra tips, det var otroligt stor skillnad på den första och sista slutan som vi gjorde vilket var jätteroligt. Jag fick verkligen en "aha-upplevelse" där. Vi avslutade med lite skrittpiruetter och joggade av sen. 
 
Väldigt nöjd med träningen och Arragon! Fick riktigt bra hjälp med flera saker.
 
 

Ny plan för Obelix

Postat den: 2016-09-30 @ 06:07:00 | Allmänt | Kommentarer (3)

Min magkänsla säger faktiskt att jag inte borde trava och sätta igång Obelix. Både veterinär och osteopat säger att jag skall börja trava och se vad som händer, och jag litar egentligen fullt ut på båda, men det känns verkligen inte rätt i magen. Det känns helt fel, och någonstans tror jag att man ibland måste lita på sin egen känsla. Och det känns helt vrickat att rida en oren häst.
 
Jag tänker att om det är något som behöver behandlas så kommer det troligtvis att förvärras av att jag rider, det kan i slutändan leda till att han belastar andra delar som blir skadade. Då kanske man behandlar det och sen står ändå grundproblemet kvar. Hänger ni med i hur jag tänker? Jag vågar faktiskt inte chansa. 
 
Vi har bokat en tid hos Rasmus Westgren i Skåne om 2 veckor. Vi åker ner dagen innan och stallar troligtvis upp på Sterntorp så att Obelix slipper åka så långt på en och samma dag fram och tillbaka. Sen får vi ta det därifrån. Skulle han också säga att jag ska rida på - fine, då kanske det är det jag ska göra. Men jag vill ge det en sista chans att kolla upp det hos någon som jag verkligen känner kan kolla igenom honom ordentligt. 
 
Farligt att tänka så.. men jag tänker så ändå.... VARFÖR skulle vi släppa ut honom samtidigt som vattenspridaren var igång så att han blev rädd och gick omkull?... Då hade vi antagligen varit igång som vanligt nu..


Hösten är här

Postat den: 2016-09-29 @ 21:47:53 | Allmänt | Kommentarer (0)

Regn, blås och kyla - hela dagen har bestått av det. Usch och fy, hösten är inte särskilt välkomnad för mig som inte har något ridhus att rida i eller en paddock som är dränerad. 
 
Obelix skrittades i paddocken och var jätteduktig trots att det blåste nästan storm. Vi var faktiskt lite tveksamma på om vi skulle våga åka till träningen för Åsa med Arragon nu ikväll men det blåste inte riktigt så mycket på vägarna som vi trodde så det gick bra. Imorogn skriver jag mer om träningen och ska försöka fixa bilder :D Men det gick superbra verkligen!
 

Prisutdelning

Postat den: 2016-09-29 @ 11:29:04 | Allmänt | Kommentarer (5)


Dagen

Postat den: 2016-09-28 @ 22:09:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Paddocken var en pool imorse.. suck! Det blev uteritt för Arragons del istället för dressyr, kändes himla onödigt när det var träning imorgon men det är inte mycket att göra åt det. Jag lyckades jobba honom hyfsat i skogen ändå men han blir så laddad där så det blev mest skritt och lite jogging (och piaff såklart, haha). 
 
Resten av dagen har spenderats i bilen, känns det i vaje fall som. Strongen och Hippie har varit hos osteopaten i Kungsbacka och fått goda råd om fortsatt träning och bra behandling! Hoppas att Strongen kan gå upp lättare i vikt nu och att Hippie fick hjälp med att börja jobba lite mer rätt idag. Båda ska få ta det lite lugnt nu men sen kör vi igång igen i helgen.
 
Gammal bild på Hippie
 

Film LA:P1

Postat den: 2016-09-28 @ 12:26:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Äntligen fått upp filmen! Så kul att vi är ute och tävlar igen <3 Det tycker Arragon också såklart ;) 
 
Ni ser vad som behöver förbättras och vad som är bra, för att ha varit igång i 11 veckor efter att ha stått i 6 månader så tycker jag faktiskt att han gör det väldigt bra. Tempot blir lite hastigt ibland och sådär, men överlag är han fin. Jag är väldigt nöjd och ser fram emot att fortsätta utvecklas under hösten! Det ska bli kul att komma ut i FEI-programmen senare också. 


Obelix besök hos veterinären

Postat den: 2016-09-28 @ 05:02:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Nu har vi inom 9 veckor (sedan Obelix gick omkull) varit hos equiterapeut, osteopat och igår även veterinär. Och veterinären hittade ingenting igår, men han har uppenbarligen en rörelsestörning. 
 
Vi böjde och longerade - syntes ingenting alls. Sedan red jag och han visade i princip inget där heller först, det kom efter en stund när han började lugna ner sig. Därefter kände veterinären igenom vartenda liten muskel och led (kändes det som i varje fall) men hittade ingenting. 
 
Vet inte om det är bra eller dåligt att inget hittas.. Skönt att det kanske inte är något stort, men jobbigt ifall det är något som kräver behandling men som är svårt att hitta. 
 
Planen nu som både våran osteopat och nu veterinär har sagt är att jag ska sätta igång och börja trava ändå, känna på det, för att se åt vilket håll det går åt. Blir det värre får jag komma in snabbt och då får vi börja röntga och greja för att försöka hitta det och kanske göra ytterligare ridprover osv. Men förhoppningsvis kommer det att gå åt rätt håll. En fundering veterinären hade var att våran osteopat behandlat rätt ställe man att det inte har gått ur helt än, även fast det inte känns spänt längre, men att det då behöver rörelse och blodgenomströmning. Vi ska bara trava lite varje dag till en början, kanske ser vi redan om en vecka vilket håll det går åt. Vet dock inte vad jag tycker om detta. Känns helt vrickat att börja trava på en oren häst ärligt talat. Jag är ytterst tveksam till det men man kanske borde ge det en chans?
 
Både mamma och pappa var med igår!
 

Dagen

Postat den: 2016-09-27 @ 20:10:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Imorse skrittade jag Obelix, fixade stallet och promenerade Arragon innan vi åkte till kliniken med Obelix. Han har skött sig jättebra hela dagen! Gått rätt in i transporten, lugn i boxen och allmänt snäll. Nåja, när vi skulle böja och springa på gången var ljudet superfarligt, haha, men annars var han snäll. 
 
Arragon promenerade en stund nu i eftermiddag också och sen har Monty gått ett dressyrpass, Hippie och Strongen reds ut. Monty gick bra idag! Han var inte helt framme för skänkeln kände jag ibland men han var väldigt bra i formen och lydig. Imorgon ska vi lägga in lite olika övningar med mycket övergångar tänkte jag. Hippie och Strongen fick komma ut på en riktig galopptur, superroligt hade vi! ;) Annie red Strongen och jag Hippie. 
 
Provade ett nytt bett på Monty idag!
Manen överallt ;)
 
 
 

Kommentarer och bilder

Postat den: 2016-09-27 @ 12:30:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Håller med om domarens kommentarer där hon poängterade att han blev lite hastig i öppnorna samt taktade lite i skritten i enkla bytena. Vi fick även endast 6,5 på ökade skritten där vi annars brukar ligga mycket högre men den var inte bra nu för han blev ojämn i handen och vägen vinglig. Hem och träna på den igen! 

Kommentar på allmänt intryck blev: "Fantastiska gångarter. Blir stundtals "överladdad". Bra jobbat av er. Lätt framdel ofta =)". 
 
Öppna
 
Höger sluta
 
 
Här syns det nästan att Arragon tänker försvinna iväg någon annanstans och jag håller i lite extra, hehe. 
 
Vänster sluta
 
 
Ökad skritt
 
Förvänd galopp, ngt studsig för dagen då han blev lite laddad där
 
Vänster förvända
 
 
Ökningar gillar Arragon!
 
Nöjt ekipage trots allt bus, du är bäst min fina Arragon!! 
 

Mot veterinären

Postat den: 2016-09-27 @ 05:54:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Vi har tid på Husaby vid 10 så vi ska börja lasta vid 9-tiden. Bäst att ha lite extra tid på oss innan så att det inte blir stressigt, annars har vi bara 40 minuter dit. Innan dess ska Arragon promeneras 1 h, Obelix skrittas och stallet fixas = idag är jag uppe tidigt ;-)
 
Sen i eftermiddag när vi kommer hem ska jag rida dressyr på Monty, Hippie och Strongen ska jag och Annie rida ut på. Ikväll sen kommer Rebecka, Hippie och Strongens ägare, eftersom vi ska åka till osteopaten i kungsbacka imorgon med båda hästarna. 
 
Håll nu tummarna för Obelix idag, jag hoppas framförallt att de hittar något men också att det inte är något allvarligt. Jag vill så gärna att vi kommer igång igen <3 
 
 

Bra pass

Postat den: 2016-09-26 @ 21:50:53 | Allmänt | Kommentarer (0)

Alla hästarna har gått väldigt bra idag! Arragon var först ut och joggades en kort stund, han var superfin och slappnade verkligen av och kom fram fint i handen. 
 
Monty har vilat, Obelix har skrittats och Hippie + Strongen har gått dressyr. Hippie gick väldigt bra idag! Vi har haft det lite svårt det senaste med dressyren ibland tycker jag, men nu känns det trots allt som att det börjar lossna. Han kändes väldigt fin idag, framme och bra lösgjord. Vi gjorde mycket övningar med förflyttningar och stärkande arbete. Strongen var också fin! Han är alltid lite svår när han har vilat dagen innan, men det blev mycket bättre efter en stund. Vi jobbade också med mycket förflyttningar för att få honom mjuk i sidorna, det hjälper honom väldigt mycket. 
 
Ikväll har jag fixat i stallet och nu ska jag strax gå och lägga mig för att gå upp tidigt imorgon. 
 
 

Bilder innan start

Postat den: 2016-09-26 @ 12:20:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Tack Carro för alla fina bilder och för att du följde med på tävlingen!!
 
Skrittar fram min fina kung <3 
 
 
Viktigt att rida honom lång och låg länge på framridningen så att han inte laddar igång, hade gärna velat ha honom ännu lägre dock. 
 
Jag och Arragon tillsammans med Stina och MG som startade sin första LA:P1 på 69%!!
 
 
Collektingring - duktiga Josephine inne på banan samtidigt!

Och in på banan! Där blev han busig direkt ;)
 
Hopp och studs!
 
 
Glad är han i varje fall.
 
Knas-Arragon!
 
Sen fick vi försöka att samla ihop oss för start, inte helt lätt.
 
Fler bilder kommer imorgon! :D

Vecka 39

Postat den: 2016-09-26 @ 08:00:02 | Allmänt | Kommentarer (0)

Måndag: Arragon joggas, Obelix skrittas, Hippie dressyr, Strongen dressyr, Monty vilar.
 
Tisdag: Arragon promeneras, Obelix till veterinären, Hippie uteritt, Strongen uteritt, Monty dressyr. 
 
Onsdag: Arragon dressyr, Obelix skrittas, Hippie & Strongen till osteopaten (Rebecka rider innan), Monty dressyr. 
 
Torsdag: Arragon träning för Åsa Nyström, Obelix skrittas, Hippie, Strongen & Monty vilar. 
 
Fredag: Arragon promeneras, Obelix vilar, Hippie & Strongen joggas, Monty dressyr, träna Deesa.
 
Lördag: Arragon dressyr, Obelix skrittas, Hippie vilar, Strongen uteritt, Monty tävling LB:1 x2, träna Deesa.
 
Söndag: Arragon dressyr, Obelix skrittas, Hippie dressyr, Strongen vilar, Monty vilar. 

Lugn söndag

Postat den: 2016-09-25 @ 20:43:51 | Allmänt | Kommentarer (0)

Jag har planerat veckan för att få det lite lugnare idag - och så blev det även! 
 
Red Deesa först imorse. Eller ja, först red jag Nordpol medan Malin longerade Deesa, och sen bytte vi och red ut en stund. Deesa skötte sig jättebra! Hon är bara 3 år men så himla cool! 
 
I eftermiddag har jag och Annie skrittat ut på Arragon och Hippie. Egentligen skulle Hippie vilat men tänkte att det inte skadade att han följde med på en skrittur. Det var väldigt mysigt - förutom att vi fick besök av flera älgloppar då.. Obelix har också skrittats, han har varit jättelugn hela dagen idag! 
 
Resten av dagen har gått till att städa stallet, det är vad jag gör på min lediga dag ;) Nej men jag hade inget annat planerat och då passade det.
 
 

Tillbaka till startsidan