Fredag

Postat den: 2016-09-30 @ 19:32:16 | Allmänt | Kommentarer (0)

Sitter och väntar på Lollo som ska komma hit en sväng. Jag är själv hemma ikväll och hade inget speciellt att göra, så då tänkte jag att det var perfekt att träffas en stund. Det blir ju inte så mycket tid över annars så det är bäst att passa på! Ska bli mysigt att träffa bästa Lollo igen<3 
 
Idag har Strongen, Hippie och Obelix enbart fått skritt och massage, medan Monty har gått ett dressyrpass. Arragon promenerades 45 x2 och ikväll har jag även ridit Deesa en stund hemma hos Malin. Det gick jättebra! Världens snällaste treåring verkligen!
 
Även duschat Monty och packat för imorgon. Vi är laddade för tävling!
 
Såhär ska han inte gå imorgon har jag bestämt ;) Läktaren var fruktansvärt läskig förra gången. 
 
 
 

Träningen igår

Postat den: 2016-09-30 @ 12:15:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Arragon tränade för Åsa för första gången igår, jag har bara varit där med Obelix två gånger. Åsa är verkligen jätteduktig tycker jag! Passar mig väldigt bra som ryttare att träna för henne tycker jag. 
 
Arragon kändes ganska bra från början men var lite sladdrig och lite laddad. Vi började med galoppen och red mycket öppnor och slutor för att få honom att fokusera på mig, samt lite fram och tillbaka. Vi gick sedan över till förvänd galopp och gjorde några enkla byten. Det satt ganska bra alltihop men jag måste tänka på att skritta lite mer i enkla bytena i o med att han blir så laddad i skritten speciellt på tävling. 
 
Traven är desto svårare med takt och allting. Öppnorna var ganska bra igår, förutom när jag vill tvära för mycket, men slutorna är som alltid svåra. Men jag fick riktigt bra tips, det var otroligt stor skillnad på den första och sista slutan som vi gjorde vilket var jätteroligt. Jag fick verkligen en "aha-upplevelse" där. Vi avslutade med lite skrittpiruetter och joggade av sen. 
 
Väldigt nöjd med träningen och Arragon! Fick riktigt bra hjälp med flera saker.
 
 

Ny plan för Obelix

Postat den: 2016-09-30 @ 06:07:00 | Allmänt | Kommentarer (3)

Min magkänsla säger faktiskt att jag inte borde trava och sätta igång Obelix. Både veterinär och osteopat säger att jag skall börja trava och se vad som händer, och jag litar egentligen fullt ut på båda, men det känns verkligen inte rätt i magen. Det känns helt fel, och någonstans tror jag att man ibland måste lita på sin egen känsla. Och det känns helt vrickat att rida en oren häst.
 
Jag tänker att om det är något som behöver behandlas så kommer det troligtvis att förvärras av att jag rider, det kan i slutändan leda till att han belastar andra delar som blir skadade. Då kanske man behandlar det och sen står ändå grundproblemet kvar. Hänger ni med i hur jag tänker? Jag vågar faktiskt inte chansa. 
 
Vi har bokat en tid hos Rasmus Westgren i Skåne om 2 veckor. Vi åker ner dagen innan och stallar troligtvis upp på Sterntorp så att Obelix slipper åka så långt på en och samma dag fram och tillbaka. Sen får vi ta det därifrån. Skulle han också säga att jag ska rida på - fine, då kanske det är det jag ska göra. Men jag vill ge det en sista chans att kolla upp det hos någon som jag verkligen känner kan kolla igenom honom ordentligt. 
 
Farligt att tänka så.. men jag tänker så ändå.... VARFÖR skulle vi släppa ut honom samtidigt som vattenspridaren var igång så att han blev rädd och gick omkull?... Då hade vi antagligen varit igång som vanligt nu..


Tillbaka till startsidan