Hemma från veterinären

Postat den: 2016-10-31 @ 19:26:03 | Allmänt | Kommentarer (1)

Obelix var riktigt fin idag när jag red honom, bara någon ojämnhet här och där men inte alls i närheten som tidigare. Han var också mycket bättre på böjproverna. Så nu är han behandlad på samma ställen igen och om han är fin nu om två veckor när jag sätter igång så får jag fortsätta med igångsättningen. Kul!! Han var ju inte alls ridbar i fredags och det vet jag dock inte varför, så jag hoppas på det bästa nu. Tänk om vi kunde få komma igång äntligen nu!
 
Ikväll har jag ridit Arragon. Det var mörkt och han brukar vara lugn i mörker, men inte ikväll inte ;) Det blev mest hopp och studs hela tiden så det blev inget av passet alls. Typiskt! Får hopaps att han är lugnare imorgon så att vi kan få ett sista ordentligt ridpass innan Nordhalland. 
 
 

Vecka 44

Postat den: 2016-10-31 @ 06:51:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Måndag: Obelix till veterinären, Arragon dressyr, de andra vilar.
 
Tisdag: Mozzarella dressyr, Obelix promeneras, Arragon dressyr, Monty dressyr, Hippie dressyr, Strongen skrittas.
 
Onsdag: Obelix promeneras, Arragon promeneras, Monty uteritt, Hippie uteritt, Strongen skrittas.
 
Torsdag: Obelix skrittas, Arragon dressyr, Monty bommar, Hippie hoppning, Strongen skrittas. PACKA!
 
Fredag: Obelix skrittas, Arragon tävling FEI ind mästerskapsprogrammet, Monty joggas, Hippie joggas, Strongen vilar. 
 
Lördag: Obelix promeneras, Arragon tävling FEI inledande, Monty vilar, Hippie vilar, Strongen vilar.
 
Söndag: Ev Deesa träning, Obelix skrittas, Arragon promeneras, Monty dressyr, Hippie dressyr, Strongen skrittas. 
 
En rolig vecka väntar! Har dessutom förhoppningsvis lite sällskap den här veckan eftersom det är höstlov! Dels kommer min syster hem från Brasilien på tisdag kväll, sen kommer bästa Natasja på onsdag kväll, och Alma kommer troligtvis på torsdag eftermiddag och stannar i några dagar. Så roligt!! Det toppas ju dessutom av tävling i Nordhalland. Kan det bli så mycket bättre? Eller ja, tävling med Obelix på söndagen hade ju varit pricken över i:et ;) Fast just nu hade jag varit glad bara han gick att jogga. Men en rolig vecka på ingång, verkligen! Är riktigt laddad! 
 
 

Framme i Skåne

Postat den: 2016-10-30 @ 19:36:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Obelix är installerad på Sterntorp här i Skåne och jag och pappa har hunnit till huset och ätit mat. Ikväll blir det en lugn kväll med film, och sen ska vi nog lägga oss ganska tidigt (man får ju passa på när man kan). Imorgon har vi tid hos veterinären kl 9, då ska vi fortsätta leta efter orsaken till rörelsestörningen. 
 
Arragon har promenerat idag och Monty gått dressyr. Hippie och Strongen har vilat. Obelix skrittades en stund innan vi åkte och Deesa har även varit här och tränat. Hon gick jättebra idag! Vi red löst för andra gången och det funkar mycket bättre att svänga nu trots att det var två veckor sedan sist. Så roligt, gillar verkligen den hästen! :D
 
 

Vi är laddade!!!

Postat den: 2016-10-30 @ 06:07:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Nu är startlistorna inför Nordhalland uppe, och jag är såååå laddad!! Det ska bli så roligt att gå ut i FEI-klasserna igen med Arragon - äntligen, som vi har längtat! Ett helt år sedan sist. Ska bli så roligt att packa, åka iväg på meeting och tävla.
 
På fredag rider vi FEI mästerskap och på lördag FEI inledande. Vi har aldrig ridit inledande tidigare så det blir spänande!
 
Ska bli så roligt! Längtar!!
 
 

Grattis mamma!!

Postat den: 2016-10-29 @ 21:42:11 | Allmänt | Kommentarer (0)

Idag fyller världens bästa mamma år, grattis min älskade mamma <3 
 
Ridningen med Deesa och Trix blev inställd idag av olika anledningar, men Deesa kommer imorgon. Monty och Hippie har hoppat lite lågt idag och båda har varit duktiga. Äntligen har paddocken torkat upp ordentligt!
 
Obelix har bara promenerat idag medan Arragon har gått ett dressyrpass. Arragon gick varken bra eller dåligt idag. I början var han väldigt fipplig med bettet av någon anledning, men efter en stund så blev han väldigt fin! Men slutorna till höger är faktiskt riktigt jobbiga just nu, hoppas innerligt att vi hinner få ordning på det innan tävlingen nästa helg.
 
 
 

Schabrak från Alequi

Postat den: 2016-10-29 @ 05:29:00 | Allmänt | Kommentarer (3)

Jag har vunnit ett schabrak från Alequi i en tävling på Facebook, det är sånt där som aldrig egentligen händer ;) Men någon gång ska man väl ha tur!
 
Schabraket kom idag och det var verkligen jättefint! Känns som att det är väldigt bra kvalitet, snygg färg och bra passform. Jag ska testa att rida med det i veckan och se hur det ligger. Utvärdering kommer!!
 
 
 
 
 
 
 

Barbackamys

Postat den: 2016-10-28 @ 19:19:37 | Allmänt | Kommentarer (1)

Det regnade en hel del inatt men under dagen har solen kommit fram och det har varit riktigt fint väder! Efter tandläkaren kunde jag inte låta bli att rida barbacka på Hippie, hehe, det går lika bra att rida dressyr utan sadel ;) Och desto varmare och mysigare dessutom. Han var riktigt fin idag så det var roligt!
 
Arragon var lite konstig idag när jag red, vet inte vad det var men det fick därför bli ett lite lugnare pass. Monty har vilat, Strongen och Obelix har skrittat. 
 
Hur söt??
 
 

Nytt täcke

Postat den: 2016-10-28 @ 05:07:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Monty vann ett skrittäcke i Essunga i LB:n, det var storlek cob men väldigt stort i storleken. I fleece och mysigt, men Monty försvann helt i täcket, haha! Så Obelix fick ta det istället. På honom var det precis att det gick på istället, men det sitter bra på honom och drar inte på något vis. Det är dessutom precis lagom tjockt nu. 
 
Visst är det snyggt? Det sitter lite långt bak ifram framför sadeln, men det är inget som gör något nu när vi ändå bara skrittar. Bakom sadeln är det precis lagom stort. 
 
 
 
 

Uteritt i solen

Postat den: 2016-10-27 @ 22:01:55 | Allmänt | Kommentarer (0)

Lollo har varit här hela dagen och vi har haft en jättebra dag! Vi red ut på Hippie och Monty i skogen förut. Jag har varit lite feg med att rida ut på Monty nu ett tag för han har krånglat lite i skogen när det blivit kallt, men idag bestämde jag mig för att vara modig och det gick jättebra! ;) Ibland får man bara ta tag i sina rädslor och köra på ändå. När jag hade tillfälle att rida ut med någon som kunde rida Hippie ordentligt så ville jag passa på, och det funkade jättebra! Känner jag att den andra ryttaren har koll på den andra hästen så brukar jag känna mig trygg med att rida Monty också.
 
Obelix har skrittats och Arragon har promenerats - lugna dagar för båda! Strongen har fått en vilodag, och jag och Lollo tog bokstavligen också en vilodag under eftermiddagen haha! Supertrötta var vi båda så vi somnade till första filmen vi tittade på - oups!
 
Och: VIKTIGT! När man gör Gino så ska frukten täckas av vit choklad för godast smak. Däremot ska man inte bränna den när man väl sätter in den.... Suck. Chockladen blev svart ^^
 
 

Film från tisdagen

Postat den: 2016-10-27 @ 05:14:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Det är inte världens bästa kvalitet eftersom pappa filmade med hans mobil, men alltid något i varje fall! Kameran följde inte med. 
 
Det här är ett typiskt pass då vi faktiskt inte tränar på något speciellt, utan rider ett ganska kort pass och känner igenom lite saker bara. Han kändes väldigt bra på så vis att han var lagom känslig för skänkeln och väldigt liksidig.  Sen visar sig ju såklart våra svårigheter, men det är ju sånt som vi jobbar med varje dag. Har börjat samla galoppen lite mer på volt också, jag vill tänja gränserna lite och se lite hur och hur mycket jag ska samla honom. Träna träna! 
 
Världens bästa kille, älskar honom <3 
 

Lill-lördag

Postat den: 2016-10-26 @ 19:33:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Jag och mamma brukar alltid göra det lite extra mysigt på onsdagar, det är så mysigt att göra det just såhär mitt i veckan mitt i allting. God kvällsmat, film och bara en allmänt skön kväll får det bli idag alltså!
 
Paddocken var blöt även idag så Arragon red jag i skogen, Annie följde med på Hippie fast han har gått ett pass på banan också. Arragon var väldigt taggad och glad trots att det är 5:e dagen irad som jag rider honom, haha knaspålle<3 
 
Monty fick dock överleva med att gå på banan. Han var jättefin idag! Jag tog verkligen tag i våra problem, tog fram problemen för att lösa. Han var riktigt fin på slutet. Vi jobbade mycket på volten idag eftersom det var där underlaget var bäst, och det gör vi sällan, så det var också lite bra träning. Ninette gick också ett pass i förmiddags men hon var tyvärr lite spänd och inte riktigt så aktiv för skänkeln som jag vill ha henne. Men galoppen var dock väldigt bra idag! Obelix och Strongen promenerades. 
 
 

Fråga

Postat den: 2016-10-26 @ 05:25:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Fick en fråga om att skriva ett inlägg om hästarna jag tränar och rider nu. Lite kortfattat om varje häst, så att ni förstår lite bättre vad det är för hästar jag skriver om, haha! Kan absolut försöka skriva lite närmare presentationer om det är av intresse. 
 
Mina egna: 
 
Arragon - Min egna d-ponny, valack f.2001 som jag har haft sedan 2014 och nu tävlar på FEI-nivå. Världens bästa ponny, finns inga ord <3 
 
 
Obelix - Min egna storhäst, valack f.2010, som jag har haft sedan nov 2015. En fantastisk individ som är otroligt positiv och rolig att jobba med, en riktig drömhäst för mig. Tyvärr under behandling just nu då han har gått omkull i hagen för 15 veckor sedan och fortfarande inte är återställd. 
 
 
Hästar i träning
 
Bjerregårds Monty - En träningshäst som står hella hos mig, ägs av Elisabeth Hultgren, d-ponny valack f.2010. Har stått här i träning och tävling sedan maj 2016 och kommer att stå kvar här några månader till innan planen är att han ska säljas. En väldigt rolig ponny att jobba med som är ambitiös men en stor utmaning för mig. Vi har under sommaren tävlat på LB nivå med vinst och tränar nu mot svårare klasser. 
 
Flower Power "Hippie" - En träningshäst som står hemma hos mig, ägs av Rebecka Carlén, d-ponny valack f.2003. Har stått här i träning och tävling sedan juli 2016. En trevlig häst som alltid är snäll, en riktig gentleman! En ponny som man kan göra det mesta med och som vill göra sitt bästa. Vi har hittils tävlat på LB nivå men fokus har legat på att bygga styrka och kondition, framåt våren hoppas vi på att kunna göra några starter i LA.
 
Strong Power "Strongen" - En träningshäst som står hemma hos mig, ägs av Rebecka Carlén, storhäst f.1992. En gammal herre men som är väldigt snäll och alldeles för förtjust i Hippie för att kunna lämna honom ;) De två är som magneter! Just nu tar han det lite lugnt för att komma upp i vikt, men är förvörigt väldigt trevlig i ridningen.
 
Mozzarella Neptun - En träningshäst, ägs av Marie Axelsson, d-ponny, sto, f.2011. En väldigt trevlig ponny som har tävlat mycket hoppning framgångsrikt hittils av annan ryttare. Väldigt trevlig att rida i dressyren också! Vi har nu börjat träna på LA-nivå och hoppas på att kunna göra någon tävlingsstart tillsammans framåt våren. Jag tränar Mozzarella ca en dag i veckan. 
 
Deesa - En träningshäst, ägs av Malin Axelsson, storhäst, sto, f.2013. En storhäst som ganska nyss är inriden som jag har fått hjälpa till att rida lite med. Så kul att få lära sig lite mer om yngre hästar! Väldigt snäll, och vi har precis börjat rida lite löst (innan har ägare Malin longerat oss mkt, vilket vi även gör forfarande). Det varierar lite med hur mycket jag rider Deesa. En väldigt trevlig individ som jag tycker är väldigt rolig att jobba med!
 
Ninette - En träningshäst, ägs av Caroline Lans, storhäst, sto, f.?. Rider Ninette en dag i veckan och tränar henne i dressyr. Har inte ridit henne jättemycket ännu men än så länge tycker jag att hon verkar väldigt trevlig. En pigg och glad dam men där energin kokar över lite ibland, haha! 
 
Trix - En träningshäst, ägs av Lindha Ohlson, d-ponny, valack, f.?. Jag har bara ridit Trix en gång men tanken är att jag ska rida honom en dag i veckan ett tag. Han rids annars av en lite yngre tjej och Trix är hennes framtida tävlingsponny! En pigg och glad ponny som hade ett härligt tänk framåt. 
 

Kväll i ridhuset

Postat den: 2016-10-25 @ 22:06:10 | Allmänt | Kommentarer (0)

Våran paddock är väldigt blöt fortfarande, så pappa var snäll och körde mig och Arragon till ridhuset ikväll - tack snälla! <3 Arragon var väldigt fin idag, kanske något kort ibland men han kändes väldigt bra hela tiden i stödet, stadig och med en bra takt. Slutorna kanske dock inte var jättemycket att hurra över. I höger fick jag inte riktigt till böjningen, och i vänster så böjde jag honom för mycket. Så svårt! I vänsteröppnorna hade jag också lite för mycket böjning. Det är så svårt! Vi får se till att träna på det ordentligt innan nästa tävling nu.
 
Mozzarella gjorde ett bra pass idag! Det var stor skillnad att rida henne två dagar irad, kändes väldigt bra efter gårdagens pass idag. Mjuk, framme och fin. Idag tränade vi skänkelvikningar lite igen och påbörjade lite förvänd galopp. Svårt och vingligt var det i den förvända, men det gick! Det kommer säkert att bli bra med lite mer styrka och träning: Väldigt nöjd med henne idag. 
 
Monty joggades och Hippie likaså. Mysigt! Strongen och Obelix har endast skrittats. Trix kommer på fredag istället eftersom paddocken var så blöt idag.
 
 

Woho!!

Postat den: 2016-10-25 @ 05:19:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Hur ofta är det man vinner ett schabrak bara sådär en söndagskväll liksom? Blev väldigt glad när jag såg det här i söndags, wihoo!! Får hoppas att det kommer på posten snart ;) Obelix och Arragon kommer att passa super i det tror jag! Varit nyfiken länge på dessa schabrak så det blir kul att se hur passform och kvalitet är. 
 
 
 

Blött överallt

Postat den: 2016-10-24 @ 21:20:01 | Allmänt | Kommentarer (0)

Det hade regnat hela natten så paddocken var en pool.. Under eftermiddagen när jag skrittade Obelix var det förstås lite bättre, men det fanns inte en chans att det skulle gå att göra något vettigt där mer än att skritta.
 
Hippie fick därför träna dressyr ute i skogen, han är snäll där så det funkade bra. Strongen och Arragon har varit på uteritt, Obelix skrittades ju och Monty fick vila för jag visste inte riktigt vad jag skulle göra med honom. Får ändra planeringen för honom helt enkelt. 
 
Red även Mozzarella hemma hos Marie och den paddocken var jättefin och bra. Avundsjuk! Men då gick det att träna henne ordentligt i varje fall. Hon var väldigt fin idag och vi hade ett väldigt bra pass! 
 
Imorgon måste jag verkligen träna Arragon ordentligt om vi ska kunna starta i Nordhalland nästa vecka, nu har vi joggat i 2 dagar och måste få rida ett dressyrpass. Vi vill ju ha en bra uppladdning... Annars är det ingen vits att åka dit och starta om vi inte är i form. 
 

Tillbaka till startsidan