Träningen i vinter

Postat den: 2016-11-17 @ 06:50:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Planen är lagd inför vintern - hej vinterträning!!
 
Obelix: Ska nu förhoppningsvis kunna sättas igång, vi börjar långsamt och sätter igång under ca 5-6 veckor enligt veterinärens rekommendationer. Jag har ju skrittat hela perioden som han har varit konvalecent så helt ur form är han ju ändå inte. Vi hoppas sedan att vi kommer att kunna börja träna ordentligt och göra oss redo för nya mål 2017! Vi har en plan för honom under vintern som jag ska berätta mer om sen. 
 
Arragon: Har nu vilat lite mer än en vecka och ska joggas igång, sen ska han få åka till Stefan, våran osteopat, för en check innan vi fortsätter träningen. Är allt okej så ska vi fortsätta träna på inför vårens tävlingar, mycket styrketräning och varierat arbete för hans del. Sedan kommer han att få en veckas vila igen innan tävlingarna drar igång till våren. Tanken är att jag ska jobba med honom mycket själv så gott som det går, men någon enstaka träning kommer det förstås att bli. VI behöver framförallt fokusera mycket på travarbete där han inte alls är lika stark som i galoppen. Mycket grundarbete!
 
Monty: Monty har precis som Arragon vilat lite mer än en vecka nu och ska joggas igång. Vi ska nu börja träna ännu mer på LA-rörelserna och bli ännu starkare i grunderna. Vi ska bygga styrka och kondition i vinter. Kommer även att börja träna för Anneli Borgh varannan vecka vilket känns jätteroligt! Jag tror att det kommer att vara väldigt givande att ha någon på backen även när jag rider honom. Kommer säkerligen få mycket bra tips att ta med mig i träningen med honom. Jag ser väldigt mycket fram emot att se vad vi kan göra med honom nu under vintern, tror att vi kommer att ta ett steg framåt till snart! Tömkörningen som vi ganska nyss har börjat med tror jag kommer att  hjälpa honom väldigt bra.  
 
 
Strongen: Ska stämma av mer med hans ägare men vi fortsätter med lösgörande arbete och han behöver fortfarande gå upp i vikt. Just nu skrittar vi nästan enbart, men han verkar må bra av det och tycka att det är helt okej. Bara lite tråkigt ibland hälsar han ;)
 
Hippie: Ska också stämma av mer med hans ägare. Men Hippie ska förstås också få sin vila om ett tag, det behöver alla hästar, dock inte riktigt än. Jag tänker att det kommer naturligt om det blir någon vecka med dåligt underlag här hemma eller liknande. Hippie behöver precis som Monty och Arragon jobba upp mer styrka och kondition så att han orkar bära sig bättre. Han har redan tagit steg framåt i höst men det finns mycket kvar att jobba på. Vi kommer att variera träningen med tömkörning, hoppning, bommar, uteritter osv. Han är en häst som jag har märkt är i ganska stort behov av att röra sig dagligen och blir bättre ju mer man rider. 

Kommentarer

Namn:
VIP?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Tillbaka till startsidan