Tävlingen i söndags

Postat den: 2016-11-15 @ 05:02:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Monty gjorde sin sista start för iår i söndags. Han var jätteduktig i all hantering - lugn och sansad hela tiden! Alla 4 benen i backen när jag hoppade upp ;) Väldigt lugn och fin på framridningen också. Lite spänd i början förstås, men det är ju inget ovanligt. Och han lugnade sig mycket snabbare än annars. Därför blev dock framridningen lite för lång istället, eftersom jag utgick från att få arbeta länge med en spänd häst. Försökte skritta mycket men han hann ändå bli lite trött. Han är inte sån som slutar bjuda eller liknande men han orkar inte riktigt trampa in bakbenen på samma sätt. 
 
På banan gick det inte så bra. Hade en jättefin bra grundkänsla EGENTLIGEN, men det var så mycket onödiga missar. Ställde sig på tvären i båda halterna (alltid på tävling, aldrig hemma, så frustererande!!). I mellantraven la jag bak ena skänkeln för mycket och han tog det som galopp, helt och hållet mitt fel. Sen blev båda galoppfattningarna väldigt dåliga, tror det var för att han inte orkade sätta sig på bakbenen ordentligt. Sen i mellangaloppen sparkade han plötsligt bakut, och det vet jag inte varför. Jättelustigt faktiskt! Sen fortsatte han som ingenting, haha. Samma sak i nästa galopp så bröt han helt plötsligt av vilket också var väldigt lustigt då han bjöd jättebra kändes som vanligt. Så det var väldigt konstiga missar och väldigt svårt att påverka. Så jag skrattar nästan lite åt starten, haha, vet inte riktigt vad som hände. 
 
 
 
 
Men nu är det först vila och sen vinterträning som gäller. Nästa år ska vi komma ut starkare och med mer rutin :D
Kommentarer: Elegant rörlig ponny som ger lite storhäst känsla, du rider bra, bra hjälpgivning och bra sits, men ponnyn är okoncenterad t.o.m upplevs lite tjurig - går emot trots att du gör rätt. Blir fin när ponny kommer igång, men ojämnt pga okoncentrationen. Syns att han inte slår sig till ro i arbetet även om kvaliteer ändå kommer fram.
 
Förstår varför domaren tyckte att han verkade okoncentrerad, men i det stora hela var han verkligen inte det utan väldigt duktig. Men det kunde säkert uppfattas så när man såg oss. Det var bitarna när de öndiga missarna kom, men i övrigt var han ju fin. Så förstår inte riktigt kommentarerna, även fast jag ändå håller med henne på sätt och vis. Varför hon tyckte att han var tjurig var säkert för att han kickade en gång. 
 
 

Kommentarer

Namn:
VIP?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Tillbaka till startsidan