Snösulor och brodd

Postat den: 2016-11-13 @ 13:18:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

När vi skodde för 3 veckor sedan trodde vi aldrig att det skulle komma snö såhär pass snart, så vi skrattade nästan åt tanken på att sätta i snösulor. Dock gjorde vi ändå fyra broddhål på Obelix och Arragon för säkerhetsskull. 
 
Och så kom vintern.. Och där står man med höga styltor på alla hästarna när man ska rida och flera veckor kvar till nästa skoning. Suck!! Det har dock gått ganska bra att rida ändå då underlaget varit ganska  bra i paddocken. Men det kändes så dumt nu i efterhand att vi inte satte på det, samtidigt som att det inte är bra att de går med sulorna utan att det är snö. Vi sätter alltid på sulor eftersom jag rider ute hela vintern, så vi har inte så mycket till annat val. 
Mina hästar går med 4 broddar nu då det är riktigt halt ute på vägarna. Det är ett måste om man ska vara utanför hagarna och paddocken överhuvudtaget. Finns såklart både för och nackdelar annars med två eller fyra brodd. Men jag föredrar alltid att förebygga så mycket som möjligt att de inte halkar eftersom Arragon skadade gaffelbandet förra vintern pågrund av att han halkade. 
 
Hippie och Strongen har dock endast två broddhål än så länge, vid nästa skoning får det nog bli 4 hål för dom också. 
 
 
Ett måste i vinter är ju även broddar att ha på sina egna skor!! Helt hopplöst att promenera med hästarna annars, Arragon går på som vanligt när han har broddar och har inte jag det så halkar jag runt som bara den. Så behagligt att själv ha broddar och inte vara nära att ramla vart man än går. Mamma hittade ett par billigt i stan förra året och jag har använt de dagligen både förra vintern och nu denna perioden med snö. 
 
Har ni egna broddar? Snösulor? 2 eller 4 broddar på hästarna? Tell me! 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Ida

Jag använder snösulor för att förebygga dessa snöstyltor! Sen rider jag min häst med fyra broddar.

Svar: Låter bra:)
Olivia Gustavsson

2016-11-17 @ 08:12:44
Namn:
VIP?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Tillbaka till startsidan