Första FEI-starterna för iår

Postat den: 2016-11-05 @ 19:57:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Jaha, då var det "färdigt"! ;) Vi har gjort våra första och sista FEI-starter för iår. Tråkigt att säsongen är slut när vi precis har kommit igång! Hela vårat år har liksom försvunnit pågrund av hans skador och nu i helgen var det exakt ett år sedan vi red FEI senast. Så ja, vi var lite ringrostiga!

Han har inte gått så bra hemma den här veckan, och det kändes väldigt olägligt. Det blev inte direkt bättre i fredags när jag skulle rida fram. Han var ostadig i handen, drog ut tungan och höll på mycket. I programmet hade vi väldigt mycket missar. Ökade traven var inte alls bra, han drog ut tungan i ena högergaloppen och de enkla bytena var okej men han var lite på och hade svårt att skritta i dem. Nej, jag var inte alls nöjd med känslan. Resultatet blev 64,7% och kom 9 av 18. Vi timade helt enkelt inte varandra alls. 
 
Idag gick det bättre! Vi försökte komma på varför han grejade med tungan och kom fram till att sadeln inte låg som den ska. Sagt och gjort: Bara att åka och köpa en fårskinnspadd! Sadeln är för vid. Det löste problemet bra och när sadeln hamnade rätt höll han inte heller på med tungan. Lite vågat att byta på tävlingsdagen, men vi chansade. Synd bara att jag inte kommit på det tidigare i veckan. 
 
Det var fortfarande lite vingligt idag, och vi började med att hoppa in i inridningen och då hamnade vi också i fel galopp. Jag hade inte superkoll på formen för han var fortfarande lite svår i handen. Men travdelen kändes ändå bra! Det som var även idag var längningarna i traven, det är något konstigt där nu så det måste vi kolla upp. Han är inte alls som han brukar där då han inte driver jämnt med bakbenen. Högerslutan var egentligen bra, men jag tog med bakdelen lite för mycket tyvärr. Resten av programmet var överlag ganska bra, men han var hela tiden lite för kort i halsen och blev lite för på i enkla bytena igen, han vill fatta före mig och trippar i skritten. Men jag var nöjd och hade trots allt en fin känsla genom programmet, idag var det roligt att vara på banan igen även fast jag faktiskt var ganska nervös idag. VI behöver hitta tillbaka till rutinen igen, och det kommer nog ta några starter. Men det viktigaste är att vi är igång igen. Är väldigt glad över att vi kom 3a på 65,8% idag och att vi då vet att det finns väldigt mycket att bättra på! Nu blir det vinterträning!! :D
 
 

Kommentarer

Namn:
VIP?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Tillbaka till startsidan