Beslut om Arragon

Postat den: 2016-11-25 @ 06:02:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Nu har jag tagit ett beslut som alla ponnyryttare säkert någon gång får ta. När det är rätt tidpunkt för att sälja Arragon. 
 
Ibland har jag tänkt att jag aldrig ska sälja Arragon. Ta upp honom bland storhästarna och rida honom där, eller tävla våra ponnyår ut och sedan bara träna på hemma. Men nu har jag kommit fram till hur jag vill göra, eller kanske måste göra. Jag har tagit beslutet helt själv och haft tid på mig att fundera på det. Vi kommer att börja leta efter ett nytt hem för Arragon nästa sommar efter SM. Då får jag 7-8 månader till med honom, jag får en sista tid med honom och vi får under den här perioden tid på oss att göra våran sista säsong, våra sista tävlingar och meeting. 
 
 
Någon gång tar allas ponnytid slut, och någon gång måste man ta de jobbiga besluten, så även jag. Arragon tar otroligt mycket tid, och trots allt så kostar det ganska mycket att ha två hästar i tävling. Dessutom måste jag tänka på framtiden - jag kan inte rida ponny i all evighet och framöver så kommer jag antagligen att behöva en till storhäst vid sidan av Obelix. Det är oundvikligt. 
 
Det känns otroligt hårt och mycket jobbigare än när vi bestämt oss för att sälja de tidigare ponnyerna Annabell, Prinsen och Soccan. Arragon har redan från början varit otroligt speciell för mig, på alla sätt och vis. Han är en otroligt personlig häst som jag har haft vid min sida under de kanske jobbigaste perioderna i mitt liv, och han har gjort det möjligt för mig att uppleva så mycket mer än jag vågat drömma om, och lärt mig det mesta jag idag kan.
 
 
Jag kommer självklart inte släppa honom till första bästa, utan han är bara tillsalu om precis rätt hem dyker upp. Där jag kan känna mig trygg med att han verkligen får det bra, och att han blir älskad och får den uppmärksamhet som han både kräver och behöver. För han är trots allt en häst som man måste vara beredd att lägga många timmar på för att kunna prestera med. Det är ingen häst man sitter upp på och tävlar, det är en häst som man har en livsstil med. Han har utgjort en så stor del av mitt liv, mina dagar, och det är därför det känns så hårt att släppa honom. Men det känns inte rätt att låta honom komma i andra hand här hemma, och tids nog tror jag att det skulle bli så. 
 
Istället för att vara sorgsen över att det inte är så långt kvar, så ska jag vara glad över den tid vi har fått och den faktiskt ganska långa tid som vi har kvar. Vi har massor av saker kvar som vi kommer att hinna göra tillsammans! Och under tiden han har kvar här kommer han att vara stallets kung, nummer ett och min bästavän. Vi ska göra våran sista tid till den bästa <3 Än är det långt kvar, men på något vis känns det ändå skönt att ha klart för sig och hinna förbereda sig. 

Kommentarer

Postat av: Erika Pettersson

Vad tråkigt, men som du säger du kan ju inte tävla ponny hela tiden eller du kan plocka upp han bland storhästarna, men större concurrences o allt då.

Men skönt på ett sätt att du bestämt dig för o sälja han längre fram så har du tid o smälta de :)

2016-11-26 @ 20:19:26
URL: http://erikapettersson.webblogg.se/
Namn:
VIP?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Tillbaka till startsidan