Monty på träning

Postat den: 2016-11-30 @ 20:55:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Monty var jätteduktig på träningen idag! Hans livs första dressyrträning :D Han gick inte alls så bra som hemma, han var lite spänd och lite sådär. Men det var såå bra ändå! Jag fick så bra hjälp med spändheten och kom till ridning, vilket var superbra! Kände att jag fick väldigt mycket bra tips med hur jag ska jobba vidare med honom hemma. Vi jobbade med lite tempoväxlingar i traven och att inverka med sätet och skänklarna, lite skänkelvikningar och i galoppen jobbade vi mycket med bärigheten. Väldigt bra träning som jag är nöjd över, även fast jag vet att han kan gå mycket bättre så var det ändå just de här tipsen jag behövde tror jag. Träning igen om 14 dagar!
 
 
Hippie, Arragon och Obelix har joggat. Hippie var fin idag faktiskt, han har varit lite svår det senaste annars. Arragon var också väldigt fin, speciellt efter galoppen. Obelix har vi ridit idag inför veterinärbesöket imorgon och nu känns han nästan sämre när vi ridit lite försiktigt (har ju inte ridit alls mycket, bara för att ha honom lite igång inför veterinärbesöket).

Arragon och nytt schabrak

Postat den: 2016-11-30 @ 09:56:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Hittils har jag hunnit mocka och fixa allt i stallet, ridit Arragon och nu ska jag strax gå ut och rida Hippie. Arragon var jättefin även idag, så härligt! 
 
Jag har fått ett schabrak och en boxgardin från Sjöhagen, här är schabraket! Visst är det snyggt? Arragon klär verkligen i färgen! Vi har också byggt om lite runt hans sadel just nu. Förut har han gått med en fårskinnspad eller bara en gelpad beroende på hur han ser ut i kroppen, men nu ändrade han sig snabbt i kroppen när han tappade pga att han fick ont i ryggen och då fick vi ändra om mycket. Två gelpadar och den ena bara ibak, och så en annan sorts pad ifram som jag fick låna från Natasja. Inte helt optimalt kanske, men det får vara så tills vidare, tills han musklat sig lite mer igen. 
 
 
Världens sötaste Arragon <3 
 
 
Det droppade ner på marken när det blev lite kondens - det var farligt! ;)
 
 
PUss <3 
 
 
Efter ridpasset blev det besök vid huset för att hämta ice-viben i frysen och få äpplen av mamma. Inte riktigt meningen att han skulle följa med uppför trappan dock, haha! Men det gick bra som tur var. 
 
 

Träningsdax

Postat den: 2016-11-30 @ 05:23:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Äntligen träningsdax! Flera veckor sedan jag tränade med någon häst alls, och idag är det faktiskt min och Montys första träning tillsammans och också min första träning för Anneli! Jag hoppas att vi får bra hjälp med det som är svårt, och jag hoppas att han är såpass avslappnad och bra i grundridningen så att vi faktiskt kan gå vidare med de grejer som jag har problem med här hemma, och inte bara behöva jobba på spändheten osv som jag kan göra själv hemma (kan säkert få bra tips där med, men ni förstår). 
 
Vi rider Obelix direkt efter eftersom han står på samma ställe. Hippie och Arragon rider jag på förmiddagen innan. 
 

Bästis hästis

Postat den: 2016-11-29 @ 20:40:56 | Allmänt | Kommentarer (0)

Vad glad jag är över alla ridpass idag!! Så roligt när man verkligen känner att det går bra!
 
Monty joggades idag och han var verkligen jättefin. Perfekt med stöd, lydig och avslappnad. Precis så som jag vill ha honom. Gjorde några skänkelvikningar och det gick faktiskt långt över förväntan. Mozzarella var också duktig men Maries paddock var lite hårdare än våran och då fick vi rida på ett fält. Det var lite knöggligt där så det blev mycket skrittjobb, men det är också nyttigt!
 
Och Arragon; alltså wow!!! Han var så himla glad idag bara, inte sådär laddad och på som han kan vara utan bara GLAD, lycklig. Han var pigg på ett harmoniskt sätt, och det kändes likadant i ridningen när vi joggade. Väldigt avslappnad men ändå så himla pigg och fin, han gav verkligen en fantastisk känsla idag! Underbara ponny!
 
Obelix åkte vi och red ikväll, alltid lika mysigt <3 Han är så fin min älskade lilla häst, och världens mysigaste. 
 
Mozzarella
 
 
Edith var förresten här i helgen! Såååå roligt att ses igen då vi inte setts sedan i somras (hon bor 2 timmar från mig). Det var verkligen härligt att ses och vi hade två jättebra dagar. I söndags red jag, Natasja och Edith ut på varsin häst och skrittade och igår red jag och Edith ut på Hippie och Strongen för att klättra lite. Hippie bockade med mig så jag trodde att jag skulle flyga av, haha!! Kul att klättra ;)
 

Läs!

Postat den: 2016-11-29 @ 14:44:28 | Allmänt | Kommentarer (0)

Läs HÄR! Så bra!! 
 
 
 
 

Snabb kliniktid

Postat den: 2016-11-29 @ 05:59:00 | Allmänt | Kommentarer (4)

Vi vill åka in med Obelix igen till veterinären, en gång för alla... Vet inte alls hur vi ska gå vidare egentligen men just nu har vi lite svårt att ta oss ner till Skåne igen, men vi fick en tid för Torunn på Husaby redan på torsdag, en återbudstid, vilket jag är jätteglad för! Torunn litar jag verkligen på men det har varit svårt att få tid för henne, den här gången hade vi tur. Husaby är 5min från där vi har Obelix nu vilket gör det lättare att koma tillbaka och sådär också, lite svårare att komma på återbesök i Skåne igen kände vi. 
 
Hoppas vi en gång för alla kan hitta vad det är..! Anneli red och kände lite på honom igår och kikade när jag red men det är svårt att säga vad det kan vara. 
 
 

Veckan

Postat den: 2016-11-28 @ 06:25:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Måndag: Monty vilar, Arragon promeneras, Obelix promeneras, Hippie uteritt, Strongen uteritt. 
 
Tisdag: Monty dressyr, Mozzarella dressyr, Arragon bommar, Obelix joggas, Hippie vilar, Strongen vilar.
 
Onsdag: Monty träning för Anneli, Arragon joggas, Obelix skrittas, Hippie dressyr, Strongen vilar. 
 
Torsdag: Monty vilar, Arragon promeneras, Obelix till kliniken, Hippie dressyr, Strongen joggas.
 
Fredag: Monty bommar, Arragon bommar, Obelix skrittas, Hippie hoppning, Strongen skrittas. 
 
Lördag: Monty dressyr, Arragon skrittas/joggas, Obelix skrittas, Hippie dressyr, Strongen joggas. 
 
Söndag: Monty tömkörning, Arragon promeneras, Obelix promeneras, Hippie vilar, Strongen vilar.
 
Arragon ska få en lugnare vecka för att komma igång med kroppen och ryggen efter behandlingen förra veckan. Tror det kan göra honom gott! Ska även kolla över hans sadel noggrannare. Monty och de andra tränar på som vanligt. Obelix vet vi ju inte riktigt hur det utvecklar sig med nu efter klinikbesöket.

Hur går man vidare?

Postat den: 2016-11-27 @ 07:48:16 | Allmänt | Kommentarer (5)

Jag är väldigt osäker på hur man ska gå vidare med Obelix nu. Senast hos veterinären blev han bättre av att bli riden en stund, igår blev han sämre ju längre in i passet vi kom. Förstår mig inte alls på det här. 
 
Vi har nu varit hos 2 olika veterinärer på besök, först här på Husaby och sen i Skåne. Sen har vi även varit hos våran osteopat två gånger och en equiterapeut två gånger. När inget av detta har hjälpt, efter 18 veckor, hur går man vidare då? Vi har gjort det mesta man kunnat göra, och varit så försiktiga. 
 
Min känsla säger fortfarande att det hände något med ryggen när han gick omkull, eller däromkring i varje fall. Tror inte riktigt på kotorna som vi behandlade senast men jag vet ju inte (vi behandlade ryggen också dock). 
 
 

Positiva klubben

Postat den: 2016-11-26 @ 20:31:39 | Allmänt | Kommentarer (0)

Känner mig sådär lagom positiv just nu.. Men idag orkar jag inte vara det. Obelix har bara travat några långsidor varje dag och vi har varit sååå försiktiga, men idag var han inte jämn. Varför skulle han gå omkull den där dagen för 18 veckor sedan? Det enda jag vill är att han ska bli bra, eller i varje fall veta helt säkert vad det är. Jag orkar inte. 
 
Just nu har jag bara lust att krypa ner under ett täcke och inte göra något. Arragon är också halvbra efter behandlingen i ryggen, men det kommer nog dock säkert bli bättre om några dagar när han har fått ta det lite lugnt. 
 
Men trött på det här eländet nu... Eller mest besviken och ledsen. 
Min bästa Obelix, bli bra <3
 
 
 

Ny klippmaskin på G

Postat den: 2016-11-26 @ 06:08:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Efter ett långt letande efter en klippmaskin så tror jag att jag har hittat den jag ska köpa!

Det kommer troligtvis att bli en Avalon 1290 Wahl. Det var en kompis som tipsade om den och jag har sen hört mycket gott om den från flera håll. Den ska vara tystlåten, lätt att klippa med och dessutom så behöver man inte dras med någon lång sladd. Mina krav var att den skulle vara just tyst, helst sladdlös och smidig att klippa med. Tycker att den här verkar uppfylla alla de kraven :D
 
Kommer Obelix igång så att vi ska klippa honom så får det bli en sån här. 
 
 

Mot nästa stall

Postat den: 2016-11-25 @ 16:31:22 | Allmänt | Kommentarer (0)

Ska strax åka in till stan till pappa, vi ska åka ut till Obelix. De andra hästarna här hemma är ridna så jag har inget mer att fixa med ikväll när vi kommer hem än att kvällsfodra hela stallet. 
 
Arragon och Monty har bara joggat 10-15 min var idag men båda var superfina verkligen! VÄldigt fina framme i handen med stödet långt fram. Monty har haft svårt med den långa och låga formen men nu börjar han hitta det. Han känns nästan som Arragon att rida där snart, de börjar faktiskt bli lite lika i handen även fast de på sitt sätt samtidigt är väldigt olika. 
 
Hippie och Strongen har fått komma ut i skogen och båda har skött sig bra. Hippie och jag mötte dock tre rådjur så han tvärvände, haha, men jag fick stopp snabbt. 
 
 

Beslut om Arragon

Postat den: 2016-11-25 @ 06:02:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Nu har jag tagit ett beslut som alla ponnyryttare säkert någon gång får ta. När det är rätt tidpunkt för att sälja Arragon. 
 
Ibland har jag tänkt att jag aldrig ska sälja Arragon. Ta upp honom bland storhästarna och rida honom där, eller tävla våra ponnyår ut och sedan bara träna på hemma. Men nu har jag kommit fram till hur jag vill göra, eller kanske måste göra. Jag har tagit beslutet helt själv och haft tid på mig att fundera på det. Vi kommer att börja leta efter ett nytt hem för Arragon nästa sommar efter SM. Då får jag 7-8 månader till med honom, jag får en sista tid med honom och vi får under den här perioden tid på oss att göra våran sista säsong, våra sista tävlingar och meeting. 
 
 
Någon gång tar allas ponnytid slut, och någon gång måste man ta de jobbiga besluten, så även jag. Arragon tar otroligt mycket tid, och trots allt så kostar det ganska mycket att ha två hästar i tävling. Dessutom måste jag tänka på framtiden - jag kan inte rida ponny i all evighet och framöver så kommer jag antagligen att behöva en till storhäst vid sidan av Obelix. Det är oundvikligt. 
 
Det känns otroligt hårt och mycket jobbigare än när vi bestämt oss för att sälja de tidigare ponnyerna Annabell, Prinsen och Soccan. Arragon har redan från början varit otroligt speciell för mig, på alla sätt och vis. Han är en otroligt personlig häst som jag har haft vid min sida under de kanske jobbigaste perioderna i mitt liv, och han har gjort det möjligt för mig att uppleva så mycket mer än jag vågat drömma om, och lärt mig det mesta jag idag kan.
 
 
Jag kommer självklart inte släppa honom till första bästa, utan han är bara tillsalu om precis rätt hem dyker upp. Där jag kan känna mig trygg med att han verkligen får det bra, och att han blir älskad och får den uppmärksamhet som han både kräver och behöver. För han är trots allt en häst som man måste vara beredd att lägga många timmar på för att kunna prestera med. Det är ingen häst man sitter upp på och tävlar, det är en häst som man har en livsstil med. Han har utgjort en så stor del av mitt liv, mina dagar, och det är därför det känns så hårt att släppa honom. Men det känns inte rätt att låta honom komma i andra hand här hemma, och tids nog tror jag att det skulle bli så. 
 
Istället för att vara sorgsen över att det inte är så långt kvar, så ska jag vara glad över den tid vi har fått och den faktiskt ganska långa tid som vi har kvar. Vi har massor av saker kvar som vi kommer att hinna göra tillsammans! Och under tiden han har kvar här kommer han att vara stallets kung, nummer ett och min bästavän. Vi ska göra våran sista tid till den bästa <3 Än är det långt kvar, men på något vis känns det ändå skönt att ha klart för sig och hinna förbereda sig. 

Torsdag

Postat den: 2016-11-24 @ 19:23:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Obelix blev lite stressad imorse vid utsläppet då han gick ut nästan sist, och sen rusade han omkring en hel del i hagen. Men det är väl sånt som alltid blir när man byter ställe, han gjorde ju lite så i början här hemma också. Jag tror att hankommer att lugna sig tids nog och slappna av när han kommer in i rutinerna. Jag tror även att han har lite mycket överskottsenergi nu, hoppas därför att vi kan komma igång nu. Idag fick han vila i och med att han sprang såpass mycket i hagen så att det inte blir för mycket nu i början, men imorgon tänkte jag försöka skritta och trava lite i ridhuset. 
 
Hemma här har det varit ganska lugnt. Både Hippie och Monty har tränat lite bommar och utöver det fick Hippie joggas i lång och låg form medan Monty fick träna förvänd galopp och rakriktning. Båda var fakitskt fina idag! Strongen har jag ridit på banan och vi har börjat trava lite! Han har gått upp i vikt lite mer nu och då vill vi ha igång kroppen lite på honom så att han inte blir stel, utan att göra av med för mycket förstås. Arragon har promenerat, och sen fick jag även gå en stund med Pålle eftersom Natasja inte hann komma ut idag. 
 
Ska ut och fixa det sista i stallet nu, sen behöver jag uppenbarligen hitta ett nytt täcke till Monty för hans halstäcke är visst lite stort, haha!!
 
 

Jobbigt beslut

Postat den: 2016-11-24 @ 16:24:57 | Allmänt | Kommentarer (0)

Idag har jag funderat över framtiden, och kommit fram till ett jobbigt beslut men som jag tror kommer att bli bäst i slutändan. Berättar mer en annan dag.. 
 
 

Obelix har flyttat

Postat den: 2016-11-24 @ 06:09:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Igår flyttade vi Obelix till stall Stora Höjen hos Anneli Borgh. Allting gick jättebra! Stallet var lite läskigt tyckte Obelix med spolspiltan och allt, haha, men han vänjer sig nog. Skrittade en kort stund i ridhuset också och han var väääldigt pigg så pappa fick leda oss hela tiden för säkerhetsskull då han blir väldigt stark när han är så pigg och nu har han så mycket överskottsenergi. Men det gick bra! Nu strax ska vi åka dit för att vara med på utsläppet och mocka, fixa hö osv. Annars ska han faktiskt bara få vila idag och ta det lugnt, få känna sig lite hemma. 
 
 

Tillbaka till startsidan