Monty på träning

Postat den: 2016-11-30 @ 20:55:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Monty var jätteduktig på träningen idag! Hans livs första dressyrträning :D Han gick inte alls så bra som hemma, han var lite spänd och lite sådär. Men det var såå bra ändå! Jag fick så bra hjälp med spändheten och kom till ridning, vilket var superbra! Kände att jag fick väldigt mycket bra tips med hur jag ska jobba vidare med honom hemma. Vi jobbade med lite tempoväxlingar i traven och att inverka med sätet och skänklarna, lite skänkelvikningar och i galoppen jobbade vi mycket med bärigheten. Väldigt bra träning som jag är nöjd över, även fast jag vet att han kan gå mycket bättre så var det ändå just de här tipsen jag behövde tror jag. Träning igen om 14 dagar!
 
 
Hippie, Arragon och Obelix har joggat. Hippie var fin idag faktiskt, han har varit lite svår det senaste annars. Arragon var också väldigt fin, speciellt efter galoppen. Obelix har vi ridit idag inför veterinärbesöket imorgon och nu känns han nästan sämre när vi ridit lite försiktigt (har ju inte ridit alls mycket, bara för att ha honom lite igång inför veterinärbesöket).

Arragon och nytt schabrak

Postat den: 2016-11-30 @ 09:56:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Hittils har jag hunnit mocka och fixa allt i stallet, ridit Arragon och nu ska jag strax gå ut och rida Hippie. Arragon var jättefin även idag, så härligt! 
 
Jag har fått ett schabrak och en boxgardin från Sjöhagen, här är schabraket! Visst är det snyggt? Arragon klär verkligen i färgen! Vi har också byggt om lite runt hans sadel just nu. Förut har han gått med en fårskinnspad eller bara en gelpad beroende på hur han ser ut i kroppen, men nu ändrade han sig snabbt i kroppen när han tappade pga att han fick ont i ryggen och då fick vi ändra om mycket. Två gelpadar och den ena bara ibak, och så en annan sorts pad ifram som jag fick låna från Natasja. Inte helt optimalt kanske, men det får vara så tills vidare, tills han musklat sig lite mer igen. 
 
 
Världens sötaste Arragon <3 
 
 
Det droppade ner på marken när det blev lite kondens - det var farligt! ;)
 
 
PUss <3 
 
 
Efter ridpasset blev det besök vid huset för att hämta ice-viben i frysen och få äpplen av mamma. Inte riktigt meningen att han skulle följa med uppför trappan dock, haha! Men det gick bra som tur var. 
 
 

Träningsdax

Postat den: 2016-11-30 @ 05:23:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Äntligen träningsdax! Flera veckor sedan jag tränade med någon häst alls, och idag är det faktiskt min och Montys första träning tillsammans och också min första träning för Anneli! Jag hoppas att vi får bra hjälp med det som är svårt, och jag hoppas att han är såpass avslappnad och bra i grundridningen så att vi faktiskt kan gå vidare med de grejer som jag har problem med här hemma, och inte bara behöva jobba på spändheten osv som jag kan göra själv hemma (kan säkert få bra tips där med, men ni förstår). 
 
Vi rider Obelix direkt efter eftersom han står på samma ställe. Hippie och Arragon rider jag på förmiddagen innan. 
 

Tillbaka till startsidan