Tråkigt avslut på ett bra ridpass

Postat den: 2016-05-31 @ 20:45:32 | Allmänt | Kommentarer (0)

Monty gick väldigt bra även idag, stadig och med lagom mycket framåtbjudning! Han trampar på ordentligt bakifrå nu och det är bra. Det knixigaste med honom är fria skritten och övergångarna neråt. Men även det börjar vi få lite bättre ordning på nu. Arragon var sen ute på en timmes promenad i det härliga vädret!
 
Obelix kändes också väldigt fin när jag började rida. Men sen blev jag illamående och mådde jättedåligt så jag var tvungen att avsluta efter bara några minuter. Skittrist... Och det är inte första gången det händer heller. Undrar varför. Nya tag imorgon, hoppas på bättre hälsa då ;) 
 
 
 

Breeders 2016

Postat den: 2016-05-31 @ 15:00:06 | Allmänt | Kommentarer (0)

Har precis bokat biljetter till mig och Anette inför finalerna på Breeders i höst! Det ska bli jätteroligt att få kika på många fina unghästar. Hade tänkt att åka ner förra året också för redan då var jag ju lite nyfiken på att se Obelix, men det blev aldrig av. Men nuså! Det blir inget Falsterbo för mig iår så då får jag se fram emot Breeders istället. 
 
Ni har väl inte missat att Charlotte Dujardin är testryttare iår för fyraåringarna? Ska bli så kul att se det! Dock är jag inte så bra på engelska, men jag antar att man kan snappa upp vissa saker ändå. 
 
 

Ledig dag

Postat den: 2016-05-31 @ 08:42:52 | Allmänt | Kommentarer (2)

Jag har ledig dag idag och därför passade jag för en gång skull på att ta lite sovmorgon till halv 8. Superskönt! 
 
Det är inte heller särskilt mycket att göra på hästfronten. Arragon ska promeneras 1 timme och stretchas. Obelix ska gå ett dressyrpass i paddocken och likaså Monty. Sen är det bara allt fix i stallet med puts, mockning och fodring kvar. Ikväll kommer Carro hit en sväng och då ska jag fota henne och Ninette i paddocken. Blir roligt! 
 
Har ni förresten något speciellt som ni vill läsa om? Dålig inspiration för tillfället ;)
 
 
 
 
 

Sista skoldagen

Postat den: 2016-05-30 @ 22:02:25 | Arragon | Kommentarer (0)

Idag har jag gått min allra sista skoldag! I varje fall som det verkar nu ;) Vi har bara en middag kvar med lärarna på fredag och sen ska skåpnycklar och datorer lämnas in någon dag under veckan. 
 
Imorse red jag Obelix och Monty. Med Obelix gick det inte alls bra, jag behöver verkligen träningshjälp känner jag. Får bara inte till det just nu. Monty däremot gick superbra! Väldigt fin i traven och jag kan äntligen börja variera formen lite mer. Galoppen var ganska inte superbra, men med tanke på att han bara rusade i den för ett tag sedan o nu faktiskt stundtals kan gå lite mer samlat i en stabil form så är den väldigt bra. Så jag ska inte ha för höga krav där ännu. Skritten börjar också bli bättre. Så kul att följa hans utveckling!

Ikväll har jag jagat häst som smet, lasttränat Obelix (det gick supersuperbra) och skrittat ut på Arragon med Carro&Ninette. Mys <3 
 

Vecka 22

Postat den: 2016-05-30 @ 05:18:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Måndag: Skola 12-15. Obelix joggas, Arragon skritta ut med Carro och Ninette, Monty dressyr. 
 
Tisdag: Ledig. Obelix dressyr, Arragon skrittas, Monty dressyr, fota Carro och Ninette.
 
Onsdag: Ledig. Obelix bommar, Arragon till Stefan i Kungsbacka, Monty vilar.
 
Torsdag: Ledig. Träffa Natasja, Obelix dressyr, Arragon promeneras, Monty dressyr.
 
FredagMiddag med lärarna. Obelix vilar, Arragon promeneras, Rida Mozzarella, Monty vilar.
 
Lördag: Obelix joggas, Arragon skrittas, Monty dressyr.
 
Söndag: Obelix dressyr, Arragon skrittas, Monty tävling LC:1.
 
Det är inte mycket kvar i skolan nu, men jag får ändå planera noggrant utefter skolan i och med studenten och allting nästa vecka. Egentligen vill jag rida Obelix 4-5 dagar just nu och sen vila 2 för det känns som att det är bättre med honom just nu än att vila en dag här och där, men det funkar inte med planeringen inför studenten just nu så nu får det bli lite som det blir tyvärr den här veckan. Skönt när jag är helt ledig och kan lägga upp veckorna precis utefter hästarna! Monty får i varje fall en optimal vecka, det är lite lättare att planera för honom. 

Mörkt ute?!

Postat den: 2016-05-29 @ 20:25:10 | Allmänt | Kommentarer (0)

Det är helt mörkt och grått ute och har varit hela dagen, verkligen supertrist! Det känns som att regnet har hängt i luften hela tiden men det har ändå inte kommit något. 
 
Men vi är glada för att vi slapp regnet när jag och Annie var ute med Monty i skogen. Det var en jättemysig tur och han skötte sig väldigt bra. Han var väl lite tittig och så, men inte så konstigt när man rider ut för första gången på ett hyfsat nytt ställe. Han har ju aldrig varit i våran skog. Han gjorde absolut inget dumt utan var bara lite extra uppmärksam. 
 
Han och Obelix har busat runt i hagen idag i varje fall, haha, busar!!
  
 

Buspojkarna 💨 #horse #canter

Ett filmklipp publicerat av OLIVIA GUSTAVSSON (@oliiviiagustavsson) Maj 29, 2016 kl. 6:11 PDT


Grattis mamma!!

Postat den: 2016-05-29 @ 08:53:14 | Allmänt | Kommentarer (0)

Grattis världens bästa mamma på mors dag, jag älskar dig så mycket!! <3 
 
Söndagen var redan här, hemskt vad tiden går snabbt! Imorgon ska min dator lämnas in i skolan och en ny måste inhandlas. Tråkigt att lägga pengar på en dator tycker jag dock.. Så idag kommer dagen att bestå av att föra över alla dokument och liknande som jag behöver ha, eftersom hela datorn kommer att rensas när jag lämnar in den. Ska även rida Obelix i paddocken, Monty ska ridas i skogen och Arragon ska promeneras och stretchas. Ikväll ska jag och pappa eventuellt lastträna Obelix, men vi får se hur tiden räcker till för både honom och mig. 
 
Igår var Lollo här och vi åkte in till stan och köpte på oss massor av gott innan det blev filmkväll och en hel del stall också såklart ;) Sen hade pappa tagit hem supergod mat inför kvällen! Hästarna red jag innan Lollo kom. Obelix kändes ganska bra när jag joggade igår, så hoppas att vi kan få en likvärdig känsla även idag. 
 
 

Efter studenten

Postat den: 2016-05-29 @ 05:25:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Om lite mer än en vecka tar jag studenten, det känns helt sjukt!! Efter flera år i skolan så blir det som ett helt nytt liv. Det känns väldigt konstigt, för man har alltid lite kunnat luta sig tillbaka på skolan och nu måste man klara sig helt själv. Skönt men lite svindlande. 
 
Jag är 98:a så jag tar studenten ett år för tidigt, så därför tycker jag att jag har ett år tillgodo och kan göra lite vad jag vill iår, haha! ;) 
 
Planen är att mest bara vara hemma och träna med hästarna. Som det ser ut nu så kommer jag att ha 4 träningshästar i höst, plus mina egna 2. Så det kommer att bli fullt upp, precis som jag vill ha det! Sen hoppas jag på att kunna åka iväg en längre period och träna med Obelix någonstans under sommaren eller hösten, men jag ska kolla lite mer på det. 
 
Hursomhelst så känns det såååå skönt att snart vara fri! 
 
 

Monty tävlingsplanering

Postat den: 2016-05-28 @ 11:19:48 | Allmänt | Kommentarer (0)

När jag inte direkt tävlar med mina just nu så är det tur att det finns andra hästar att tävla! Arragon är fortfarande skadad och Obelix lägger vi fokuset på träning med istället just nu. 
 
Montys tävlingsplanering ser ut såhär: 
 
5 juni - Skultorp LC:1
19 juni - Spekeröds LB:1
3 juli - Färgelanda LB:1
 
Det blir varannan vecka tre gånger irad nu, det tror jag kommer passa honom perfekt. Han mår bra av att komma ut ganska mycket i början tror jag, men bra att det blir en veckas paus mellan. Jag hoppas att han kommer börja slappna av på banan snart, för det är då vi kan börja plocka poängen! :D
 

Lille Monty

Postat den: 2016-05-28 @ 11:17:04 | Allmänt | Kommentarer (1)

Jag har ju massor av bilder på Monty också! Glömt det. Det blir mycket bilder hela tiden nu, men snart är det inte många kvar. Jag har sällan någon som fotograferar mig så jag blir väldigt glad såfort jag får lite bilder!
 
Monty behöver fortfarande komma fram med nosen lite ibland och upp med ryggen mer, men nu i veckan har det blivit bättre. På de här bilderna ser man att kroppen inte heeelt var med ännu. Vi jobbar på det! Kul att se hans utveckling, han utvecklas i rasande fart just nu och är så duktig och fin! Vill hela tiden försöka förstå vad som är rätt.
 
 

Äntligen fredag

Postat den: 2016-05-27 @ 19:54:13 | Allmänt | Kommentarer (1)

Vi hade bara en lektion i skolan idag och sen var det slut. Otroligt skönt att det blir mindre och mindre i skolan nu!
 
Jag red Monty direkt efter skolan. Han var jättefin idag! Mycket fokus på övergångar och att han skulle trampa in i övergången, inte bara ta bettet och bryta av som han gärna gör annars. Men idag fick vi bra koll på det och jag hade en väldigt fin känsla genom hela passet. Han utvecklas verkligen VARJE dag nu, det är så stor skillnad på att rida honom helt själv. En förvänd galopp blev det också, den första någonsin! Han gjorde det stadigt och bra. 
 
Därefter åkte jag hem till Marie för att rida Mozzarella. Hon var pigg idag när jag började rida, haha så söt! Men det gick bra efter en stund när hon slappnade av lite bättre. Jag har ju bara ridit henne en gång tidigare så jag håller forfarande på att hitta knappar på henne, men hon är väldigt rolig att jobba med så jag tror att det kommer bli väldigt bra framöver. Hon rör sig riktigt bra tycker jag, traven är väldigt fin!! 
 
Mina hästar har bara promenerats och gått över upphöjda bommar i skritt. Det är rätt jobbigt för dom att skritta över 40 cm bommar, de måste lyfta på benen ordentligt. Men båda var duktiga när de fattade grejen. Imorgon ska jag rida Obelix igen, han har fått vila några dagar eftersom han var lite konstig häromdagen och det kändes som att vi behövde en paus. VI hoppas på bättring imorgon!
 
 
 

Obelix del 3

Postat den: 2016-05-27 @ 05:10:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Sista bilderna på Obelixen <3 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hallonmuffins

Postat den: 2016-05-26 @ 20:45:31 | Allmänt | Kommentarer (3)

Jag och Lollo bakade ett par supergoda muffins igår, givetvis med hallonsmoothie till! 
 
 
 
150 g margarin
2 ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl strösocker
3-3,5 dl vetemjöl
0,5 dl mjölk
Ca 3-4 hallon per form
 
Det blir ca 15-20 stycken beroende på hur stora formar man har. Godast med inte alltför stora! Sedan in i ugnen på 200 grader i 10-13 minuter. Plättlätt och supergott!! Man kan även göra med jordgubbar eller annat bär som man gillar. 
 

Veterinärbesöket och dagen

Postat den: 2016-05-26 @ 20:34:36 | Arragon | Kommentarer (0)

Det var goda besked på kliniken för Arragon idag! 6 veckor efter att skadan uppkom och den kan inte ha blivit så mycket bättre på den här korta tiden än vad det redan blivit, det är väl ändå en toppenkommentar från veterinären? Det såg väldigt fint ut, så nu ska vi skritta en månad till under tiden som han ska behandlas med chockwawe hos Stefan i Kungsbacka. Sen blir det återbesök igen. Nu får jag skritta uppemot 1 h och lägga in lite klättring samt lite mer arbete. Har även fått ett annat träningsprogram med övningar för att hålla igång rörelsen, coremuskulaturen osv. 
 
Ikväll var jag ute och skrittade på Arragon tillsammans med Carro och han var superlugn! Härligt. Vi red ner till Svalnäs och gick i lite mindre backar. Obelix har vi lasttränat. Jag kände mig själv lite stressad av situationen och blockerade honom lite då, men det gick ändå bra! Men jag måste börja slappna av i situationen när vi ska lasta för att det här ska hålla. 
 
Monty gick riktigt riktigt bra idag förövrigt. I början kändes det som att han låg på lite i handen, men när jag fick driva in bakbenen så blev det så himla bra! Galoppen har aldrig varit så fin som den var idag. Inget springit utan han orkade samla sig lite mer, var väldigt fin i formen och kändes stadig. Roligt! Sen orkar han fortfarande inte hur länge som helst, men det kommer. Traven var också väldigt fin, jag är så nöjd. 
 


 

Gårdagen

Postat den: 2016-05-26 @ 06:31:14 | Allmänt | Kommentarer (1)

Lollo var här hela dagen igår, det var så mysigt!! Nu håller jag på och gör ordning Arragon för veterinärbesöket idag kl 8!

Vi bakade goda muffins och smoothie, mums!! 


Måste självklart dokumenteras haha!Obelix <3 

Tillbaka till startsidan