Svar på frågor del 1

Postat den: 2016-03-20 @ 05:15:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Delar upp frågorna i två delar. Fick frågan om att svara på frågorna i ett videoinlägg, men jag är tyvärr inte så mycket för att höra mig själv på film, haha! Däremot har jag ju lovat att jag ska visa lite klipp när jag grejar i stallet, men jag har inte fått någon till att filma det än. Jag ska försöka fixa det, loooovar!
 
Vad brukar du göra med hästen innan och efter ridpasset? 
Innan masserar jag, borstar, lindar och fixar ordning all utrustning. Sen skritt/promenad 15-20 minuter innan jag hoppar upp. Efteråt skrittar jag 20 minuter igen, sen av med alla grejer, borstar av och till sist eventuellt stretching samt kyler benen. 
 
Ska du till SIHS i höst? 
Jag vet inte riktigt ännu, men som det ser ut just nu, nej. Men det kan såklart ändras!
 
Vad är målsättningen med dina hästar iår? 
Arragon vill jag ta mig ett steg vidare med och rida ett bra mästerskap, samt få härligt flyt på tävlingarna. Obelix vill jag lära känna mer, kunna hitta knep för att lösa svåra situationer och träna så mycket som möjligt! 
 
Hur går det för Soccan? 
Jag har inte hört jättemycket det senaste, så jag har inte riktigt koll. Jag hoppas att det går bra för ägarna! :-)
 
 
 
Vem rider Bruno nu? Har du inte tid att rida honom nu igen när Federer har åkt hem?
 Det är ingen som rider Bruno just nu, jag slutade inte ridaoch tävla honom pågrund av tidsbrist. 
 
 
 
Hur länge brukar du rida fram före tävlingar och hur brukar du lägga upp framridningen? 
Det är väldigt individuellt från häst till häst. Bruno red jag alltid  fram 30-35 minuter (+framskrittning) och Arragon rider jag oftast fram i 50-65 minuter (+framskrittning). Jag brukar alltid börja passet med att jogga lugnt i lång och låg form för att känna in miljön, och sen går jag på samma uppvärmningskoncept som hemma. Mycket övergångar, tempoväxlingar osv. I mitten av framridningen brukar jag börja känna på lite rörelser. Man får leta efter ett koncept som passar varje häst när det gäller framridning på tävling. 
 
Vad är planen med Arragon? Har du funderat någonting på när du tänker sälja honom eller känner du att ni har mycket kvar att ge? Tänker du fortsätta tävla honom tills du blir typ 20?
Jag tror absolut att vi har mycket kvar att ge på tävlingsbanorna, vi är inte färdiga än utan jag tror vi kan utvecklas mycket mer. Det är inte förrän nu som jag börjar hitta min ridning på honom! Planen är först och främst SM i sommar, sen får vi se vart det tar vägen. Allting är en ekonomisk fråga.
 
Vad skulle du göra med en häst som lätt blir väldigt seg inne på tävlingsbanan och inte vill gå fram för skänkeln?
Jag hade lite det här problemet med min förra ponny Soccan. Analysera VARFÖR den blir seg. Rider du t.ex alltid med spö annars kanske du ska försöka utan det även hemma, eftersom du inte får ha det på tävlingsbanan. Ibland när en häst blir spänd kan den ju bli seg också. Med Soccan försökte jag att sänka kraven ett tag, och gick tillbaka till mig själv. Ibland kan det bli att man blir lite passiv på banan, utan att tänka på det. Man kanske "kniper" lite mer än annars och är inte riktigt bra mentalt. Sen är det ju vissa ponnyer som helt enkelt kommer på att de kan vara lata inne på banan. 

Kommentarer

Namn:
VIP?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Tillbaka till startsidan