Det är fulllt upp

Postat den: 2016-03-31 @ 21:08:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Jag är ledsen över att bloggen mest bara står tom och stilla just nu, jag har jättedåligt samvete! Men, det är så mycket i skolan och med båda hästarna nu så tiden finns verkligen inte och när jag kommer in på kvällarna är jag så fruktansvärt trött så då känns det som att jag knappt orkar öppna datorn. Och all ledig tid måste läggas på plugg eller att vila upp mig, hehe. 
 
Red i varje fall Arragon imorse. Vi travade asfalt! Han var jättefin faktiskt. Lugn, mjuk och avslappnad - precis som jag vill ha honom. Imorgon blir det dressyr både för Obelix och Arragon. 
 
Jag ska skriva klart min inlämning i naturkunskap ikväll men sen bara ta det lugnt och försöka lägga mig ganska tidigt. Just nu sitter jag i stallet och putsar Obelix sadel. Det var väldigt välbehövligt. ;) Lovar att försöka fixa bättre bilder på den nya sadeln dessutom!!
 


 
 

Nästa träning bokad

Postat den: 2016-03-31 @ 08:52:02 | Allmänt | Kommentarer (0)

Nästa träning blir torsdag 14 april, för Jeanna i Uddevalla igen. Skönt att det äntligen är dags igen! Jag är dock bara med en utav dagarna (det är även träning på ons annars), eftersom vi har haft problem med lastningen med Obelix om vi åkt två dagar irad. Men hellre en än ingenting. Det ska bli jätteroligt!

Det känns som att vi tagit några steg framåt sedan förra träningen för Jeana så det ska bli roligt att se vad hon säger. Har ju tränat för Sandra däremellan dessutom och det känns bra att ha i ryggen eftersom jag fick massor med tips där. Även den nya sadeln hjälper väldigt mycket till bättre ridning. Hoppas kunna åka ner till Sandra snart igen också. 
 
Ska bli så roligt som vanligt! Det är väl det som är bra med att inte träna så ofta, då längtar man extra mycket. Även fast det såklart alltid är väldigt roligt även när man tränar regelbundet. 
 
 

Dagens sysselsättning

Postat den: 2016-03-30 @ 21:46:27 | Allmänt | Kommentarer (0)

Efter en lång dag i skolan 8-16 med prov och sedan en lång eftermiddag i stallet är det skönt att komma in. 

Jag och Obelix red över bommar idag! I början var han väldigt tveksam på bommar när jag hade honom, men nu börjar han bli säkrare på det! Idag klampade han på jättebra och var helt säker på bommarna. Kanske kan vi ha lite upphöjda bommar snart också! Han var riktigt duktig och fin hela tiden. Efter en stund med bommar jobbade vi en stund med galoppen också. Den är ju lite svår fortfarande, men det tar sig mer och mer hela tiden!! 

Arragon har promenerats och ikväll blev det även puts av alla sadlar. Välbehövligt! 

Vi hade bommar på serpentinbågar idag, funkade bra! 
Stallet från början

Postat den: 2016-03-30 @ 05:10:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Efter att vi hade rivit ner alla bänkar och plockat ner en hel del grejer såg den dåvarande maskinhallen fortfarande inte mycket ut för världen. Det var ganska sunkigt till en början, men det var ju trevligt när man åtminstone kunde se golvet under all jord, haha! 
 
Sen gick det ganska snabbt. Städa, flytta ut allt, isolera, snickra, upp med boxarna och så var det nästan klart ;) Sen kom spolspilta, sadelkammare och nästa höst blir det även ett innertak. 
 
Från allra första början när vi hade rensat och sopat. 
 
 
Fönsterna uppe
 
 
Dags att börja isolera!
 
 
Och brädor över. 
 
 
När boxarna kom upp och det var målat kändes det verkligen på riktigt!
 
 
Sadelkammaren blev också klar såsmåningom, dock inte målad här ännu.
 
 
Done!!
 
 
 
 
 
 

29 mars

Postat den: 2016-03-29 @ 19:05:06 | Allmänt | Kommentarer (1)

Den här torsdagen började med ett ridpass på Arragon innan skolan. Han kändes väldigt fräsch idag! Fortfarande lite laddad, men han släppte det efter en stund och lugnade ner sig. Vi jobbade bara i den långa och låga formen, och fokuset låg på att få rätt stöd och få honom att gå genom hela kroppen. Gjorde några skänkelvikningar åt varje håll och de satt klockrent! Riktigt nöjd med känslan på honom idag. Det är väldigt skönt att rida innan skolan. 
 
Jag brukar sluta 11.30 på tisdagar men nu har det blivit lite ändringar så jag kommer att sluta 15.30 istället, likaså imorgon då jag annars slutar 11. Bara att bita ihop och gilla läget antar jag! Men därför blev det lite ändringar i schemat för hästarna för att det skulle gå ihop sig med stallet och plugg. Obelix blev longerad idag och så rider jag imorogn. Han var jätteduktig när jag longerade! Trampade på bra i en trevlig form. Lasttränade även lite efteråt och han gick rätt på. Bravo! <3
 
Resten av kvällen kommer att bestå av plugg, och kanske en film, hehe. 
 
 
 
 
 

Inköp GHS 2016

Postat den: 2016-03-29 @ 05:28:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Inköpen på GHS fick bli det jag behövde, inga spontanköp! Jag är inte längre intresserad av att plocka på mig mängder med lindor, schabrak och träns utan lägger hellre det på betydelsefulla träningar/osteopat o liknande. Därför köpte jag hem det jag verkligen behövde helt enkelt! Väldigt nöjd med mina köp, jag hittade det jag skulle ha. 
 
 
Det viktigaste var benskydd till Obelix. Jag har ett enda par som vi fick med när vi köpte honom, men han har gått med dem i hagen och de är mer trasiga än hela numera. Han kommer att gå med de svarta skydden i hagen och de vita kan jag ha till ridning om jag inte vill linda. Bra med rea på de vita skydden dessutom. Jättebra! 
 
 
Ännu ett par benskydd. Bruna från protector som det var lite rea på. Wihu! Hade sedan tänkt att köpa ett par roeckl handskar men hittade sedan dessa för 150 kr/paret, och de kändes minst lika bekväma som handskarna från roeckl som kostar 300-400 kr/paret. Ett riktigt kap! ;) 
 
 
2 st kolla masken på order från pappa, och ett par vita boots till Arragon då hans har gått sönder. Rea på båda produkterna, såklart! 
 
 
Sist men inte minst fick det bli ett välbehövligt träningsschabrak. Jag vet inte hur länge jag har tjatat om det? Jag har några riktigt fina schabrak som jag använder på träning och sånt, men jag har inget bra hemmaschabrak som verkligen ligger 100. Därför ville jag ha ett bra schabrak men som jag kunde ha hemma. Det här fastnade jag för, det var inte alltför dyrt och passformen verkade väldigt bra. 
 
Utöver det på bilderna köpte jag även ett billigt fleecetäcke och ett Amigo stalltäcke till Obelix eftersom han lyckats förstöra båda som han hade tidigare.Tack Josephine som dessutom gav mig detta jättefina, helt nya, dressyrschabrak! Jag blev jätteglad över det!
 
 
 
 
 
 

Laddade hästar

Postat den: 2016-03-28 @ 23:12:30 | Allmänt | Kommentarer (0)

Båda hästarna var ordentligt taggade idag. 3 dagars vila och blåst ute var verkligen ingen bra kombination för mina två buskillar ;) 

Arragon var först ut. Han studsade iväg flera gånger först men jag fick honom hyfsat lugn i skritten och traven tillslut. Att jag galopperade var dock ett misstag, skulle nog ha väntat med det tills imorgon. Der blev lite väl laddat så efter det gick det knappt att rida alls. Inte lätt med laddade ponnyer, hehe. 

Obelix var egentligen lugn men hoppade iväg för minsta lilla pga blåsten, annars var det bara jogging som gällde idag. 

Obelix hade det mysigt i hagen idag också: Sötis!! Bilder från helgen

Postat den: 2016-03-28 @ 11:29:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Det är lite roligt att jag har fler bilder som är relaterade till Johan Falk än GHS efter helgen, haha!! När två nördar av serierna, jag och Stina, är i Göteborg där flera scener utspelar sig... Ja då blir det lätt så. Klart man måste fota alla platser då!
 
Hur som helst. Här kommer några bilder på våran helg!

 
Framme i gbg på torsdagkvällen efter att ha hämtat Agnes på landvetter. Dags att handla på ica!
 
 
Startade upp med smoothie, macka.... och tefat? Passade inte riktigt in, haha. 
 
 
Självklart framför Johan Falk!
 
 
På fredagen var det ett regnigt Göteborg.. Inte helt ovanligt. 
 
 
Det var färglatt i vissa montrar!
 
 
Äntligen dags för dressyren <3
 
 
Sen hem och laga mat: Pasta och köttbullar. Måste ju komma billigt undan ;)
 
 
Därefter: Johan Falk. 
 
 
Och lite till...
 
 
Och lite till.. haha!!!
 
 
Men hur mysigt liksom?! ;D
 
 
Det var inte riktigt lika roligt att få den här bilden skickad från pappa dock. OBELIX!! Det blev till att inhandla nya täcken på GHS till honom, det här är tredje täcket. 
 
 
Dressyr på söndagen igen!!
 
 

Vecka 13

Postat den: 2016-03-28 @ 05:51:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Måndag: Ledig. Arragon joggas, Obelix joggas. 
 
Tisdag: Arragon dressyr, Obelix dressyr. 
 
Onsdag: Arragon uteritt, Obelix bommar. 
 
Torsdag: Arragon dressyr, Obelix vilar. 
 
Fredag: Arragon promeneras, Obelix dressyr. 
 
Lördag: Arragon dressyr, Obelix dressyr.
 
Söndag: Arragon dressyr, Obelix dressyr. 
 
Hästarna får starta igång lite lugnt imorgon med enbart jogging, sen rider jag som vanligt! Nu är viloperioderna avslutade en gång för alla, haha, nu ska hästarna få vara igång som vanligt ett bra tag faktiskt. Har blivit väldigt hattigt det senaste och det är inte riktigt bra. Men jag är så glad att jag åkte till GHS, och hästarna verkade väldigt välmående efter 3 dagars vila när jag kom hem trots allt. Tack bästa pappa som mockat och fixat täcken och allt. Bäst! <3
 
 
 
 

Hemma

Postat den: 2016-03-27 @ 21:14:27 | Allmänt | Kommentarer (1)

Jag har inte haft tillgång till nätet de sista dagarna för det fungerade inte riktigt som tänkt. Men nu ska jag återgå till updateringen som vanligt! Nu börjar snart skolan dessutom.
 
Jag är hemkommen från Göteborg och har varit ute och gått med hästarna. Pussat på båda två och de verkade trots allt glada över att se mig. Imorgon visar jag var jag har köpt! Men jag har haft en jättebra helg med Stina i Göteborg. Mässan var ganska bra, dressyren fantastisk och med Johan Falk däremellan så blir det väl nästan oslagbart? ;-)
 
Nu ska jag sätta mig och plugga en stund, jobba ikapp lite. Hörs imorgon!
 
 

Nya stallet

Postat den: 2016-03-26 @ 05:36:00 | Allmänt | Kommentarer (5)

Nu har jag äntligen fått möjlighet att kunna fixa bilder på nya stallet, här kommer det! Stallet är givetvis inte helt klart än, vi har tak, delar av spolspiltan och delar av sadelkammaren kvar. Men jag visar utsidan på sadelkammaren och själva boxarna, så kommer resten sen! Taket kommer vi dock inte göra klart förrän till hösten då det kommer att bli ganska kostsamt eftersom vi först måste lägga om plåten på utetaket. Det får helt enkelt vänta. 
 
Vill ni se jämförelsebilder på hur det såg ut från början också?
 
 
Inuti Arragons box
 
 
Inuti Obelix box
 
 
Stallgången
 
 
Arragon och Obelix boxar, spolspiltan är det som syns längst bort på sista bilden. 
 
 
De andra två boxarna (samma trä, men blev konstigt ljus på bilden). 
 
 
Här står jag mitt emot spolspiltan, dörren in till sadelkammaren! 
 
 
Givetvis har alla hästar egna påsar också ;)
 
 
Fler bilder på resten av stallet kommer när det är klart!!
 

Kväll i Göteborg igen

Postat den: 2016-03-25 @ 21:40:38 | Allmänt | Kommentarer (0)

Då var första mässan på GHS och mässan avklarad! Så roligt! Dock spränger huvudvärken nu efter allt folk och alla händelser, men det är nog över till imorgon ;) Jag har inte gjort så mycket inköp än faktiskt, utan mer bara saker jag behöver såsom kolla masken (order av pappa, haha), ett stalltäcke till Obelix och några småsaker. Bra att ha saker med andra ord! Får se om det blir något mer imorgon. Dressyren var som vanligt fantastiskt rolig!!
 
Nu är det pizza, chips och film ikväll igen, haha! Jag och Stina nördar verkligen Johan Falk just nu ;-) Bara två fillmer kvar av säsong 3. 
 
Så: Jag säger godnatt för idag! Hörs mer imorgon. 
 
 
 

Vi är på plats

Postat den: 2016-03-25 @ 12:14:49 | Allmänt | Kommentarer (3)

Sadelproblemen med Arragon

Postat den: 2016-03-25 @ 06:04:00 | Arragon | Kommentarer (1)

Ända sedan i höstas, eller egentligen efter SM,  har vi haft sadelproblem med Arragon. Vi hade ute sadelutprovaren en omgång när han började kännas konstig, som tyckte att sadeln låg bra. Men han gick bara sämre och sämre, spände och sänkte ryggen i ridningen och tillslut så hade han fula gropar i ryggen. 
 
Här är en träning för Jeanna, där jag tycker att det är tydligt att han inte går genom hela kroppen. Efter den här träningen började han sen kasta upp med huvudet såfort jag tog i tygeln, han slängde sig framåt och ville inte alls. Vi åkte till sadelutprovaren igen, nu var vi rätt hårda med att den faktiskt låg dåligt. Sadelutprovaren höll med oss och ville ändra på ett par saker. Dessa ändringar kändes inte riktigt rätt, och skulle dessutom bli ganska kostsamt, så vi tog kontakt med en annan utprovare som hjälpte oss rätt. 
 
 
 
För några veckor sedan fick vi ju hem sadeln och började sätta igång Arragon. Och nu är han verkligen sååå fin! Han känns genom kroppen, och även om han inte har så mycket muskler i ryggen ännu så märks det att det börjar komma mer och mer hela tiden. Nu ger sadeln honom utrymme för att bygga upp ryggen igen.
 
Sadeln har verkligen en enormt stor betydelse på hästen, och givetvis även min sits som blev väldigt dålig när sadeln inte låg som den ska. Nu är jag så glad att det här är fixat, äntligen!! Sadeln har egentligen varit för smal redan från början, tyvärr.. Antingen så missuppfattade jag och sadelutprovaren varandra till en början, eller så har det blivit fel någonannanstans på vägen. Men, men, nu är det löst och läget är under kontroll igen! Däremot har jag lärt mig att man inte alltid kan lita på de som ska vara experter på sin sak, utan man måste kunna och tänka själv. 

Vi är taggade

Postat den: 2016-03-24 @ 22:33:44 | Allmänt | Kommentarer (0)

Båda hästarna gick så bra idag! Arragon var först ut och visst var han lite laddad, men han skötte sig överlag väldigt bra annars. Känns väldigt liksidig och mjuk, vill göra rätt och samarbeta med mig. Jag får vara lite försiktig i galoppen för att han inte ska ladda där, men vi öll ihop det ganska bra ändå. Nöjd över min kille!!
 
Obelix och jag får tillsammans en guldstjärna idag.. Jag är faktiskt för en gång skull väldigt nöjd med min egen ridning idag, och då blev han fin. Jag måste verkligen rida med säte och skänklar och vara tydlig med den ridningen, DÅ blir det bra. Den förvända galoppen satt som en smäck idag, och det kändes verkligen som att jag hade kontrollen på vartenda steg. Så härligt! Hoppas vi kan hitta samma känsla i traven snart också. Men den kändes också mycket bättre idag än igår. 
 
Nu har jag och Stina avrundat kvällen med film och chips, imorgon är det första dagen på mässan och massa dressyr!!
 
Arragon fick ha favoritoutfiten idag - cremefärgat! Han är så snygg i det. 
 
 
 

Tillbaka till startsidan