Mums <3

Postat den: 2016-06-30 @ 09:41:23 | Allmänt | Kommentarer (4)
Ingen har sagt att det ska vara enkelt

Postat den: 2016-06-29 @ 21:49:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Vi har haft väldigt bra träningspass, jag och Obelix, ända sedan vi kom ner hit. Det har känts som att jag fått mer koll på honom och det har blivit mer harmoniskt men med mer tryck. Givetvis kommer det då bakslag också, det hör till framgången. Och det kom mer eller mindre idag.

 

 

Han kändes redan från början ganska stark, hängde lite och då blir jag gärna också hängande kvar i tygeln. Jag tror att vi både var lite trötta i kroppen, och då blir jag långsam och orkar inte sitta ordentligt på honom och han blir bara längre och längre. I traven fick vi ändå igenom några bra grejer, vi gjorde flera bra skänkelvikningar och lite öppnar som jag tycker kändes bra. Vänstergaloppen var också mestadels bra och jag red ordentligt, men jag tror lite att just för att det krävdes så mycket i vänstergaloppen så var lite mina krafter slut när vi skulle börja med andra galoppen. Det gick ett tag, men när vi kom till den förvända så sprack det lite. Jag hade lite problem med den höger förvända igår med, att han bröt av till trav för att jag inte lyckades rida honom tillräckligt ihop i kroppen där, men det löste sig ganska bra då. Men idag bara gick det inte! Och då blev jag ännu långsammare i ridningen och kopplade lite bort lösningarna jag kunde ta till. Jag får väldigt lätt prestationsångest och känner att allt är mitt fel att det inte går bra, och då tar de känslorna lite över. 

 

Men, det går inte bra varje pass och det vet jag - men jag vill så mycket och då känns det alltid jobbigt med motgångar. Det är något som jag tror att man får mogna lite i ju längre man rider och håller på med hästar, man får lära sig att tackla det på rätt sätt helt enkelt. Jag har lärt mig det med Arragon, att bara för att det inte går bra just den dagen behöver det inte betyda att det aldrig kommer att funka. Så måste jag tänka när jag rider Obelix också! 

 

 Jag tycker hursomhelst det känns bra att vi är här och har fortsatt hjälp några dagar till, det var absolut ingen katastrof idag - och det är bara att jobba vidare! Det är ingen som har sagt att det är enkelt att rida, då skulle det ju alltid gå bra för alla isåfall. Imorgon är det vilodag för oss båda men sen på fredag är vi tillbaka!! ;) Vi är ju faktiskt här för att få hjälp med våra problem!

 

(Finns förresten en liten film från i lördags på min instagram @oliiviiagustavsson)

 

 

Dåligt med internet

Postat den: 2016-06-29 @ 11:42:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Tyvärr har jag väldigt dåligt med internet kvar, därav den dåliga uppdateringen. Det drar väldigt mycket att internetdela med datorn från mobilen. Men jag ska försöka att updatera mer när jag får tillfälle ;) 

Fin idag <3

Postat den: 2016-06-28 @ 22:56:22 | Allmänt | Kommentarer (1)


Träningsfilm dag 1

Postat den: 2016-06-28 @ 05:25:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Film från första träningsdagen med Obelix i fredags! 
 

Måndag i Skåne

Postat den: 2016-06-27 @ 20:18:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Varit så otroligt trött idag, vet inte varför, antagligen blir jag seg av att inte göra så mycket kanske. Jag åker ju och tränar en gång om dagen, men sen gör jag inte så mycket utöver det och jag är van att vara i stallet hela dagarna och både sköta och rida fler än en häst ;) Så det blir lite segt här i sommarhuset faktiskt. 
 
Träningen idag gick i varje fall väldigt bra. Innan kände jag mig inte riktigt fit for fight, men efter en stund kom jag igång och kom också bättre till ridning. Vi började med galoppen idag, vilket jag tycker är svårare då jag upplever att han är lättare i galoppen efter mer jobb i traven. Vi gjorde flera övningar för att han skulle vänta mer och samla sig bättre. Mycket små volter, lite tänk i öppna, fram och tillbaka i tempo och förvänd galopp. Jag slarvar ibland med vägen i förvänd galopp och låter honom gå lite dit han vill, så vi fokuserade mycket på vägen för att då få en bättre galopp på köpet också. 
 
Jag tycker att han var väldigt fin i galoppen och det kändes som att jag verkligen kunde påverka honom där. Traven kändes inte helt hundra idag kanske, men å andra sidan var han mycket lugnare i munnen och kändes på ett sätt mer tillfreds. Det är svårare att komma till ridning i trav för mig också för jag har svårt att sitta still ordentligt där och därigenom blir det svårare att sitta tillbaka och aktivera på ett effektivt sätt. Förut var galoppen svårare för då drog han mig ur sadeln, men nu är nästan den på ett sätt lättare att jobba med kan jag tycka eftersom jag mer sitter på plats - när jag väl gör det, eller hur man nu ska förklara ;) 
 
Arragon har skrittats av Natasja därhemma och det hade gått bra. Saknar dem båda!! <3 
 

Veckan

Postat den: 2016-06-27 @ 05:33:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Måndag: I Skåne. Träning för Sandra med Obelix, Natasja skrittar Arragon. 
 
Tisdag: I Skåne för träning med Obelix, pappa promenerar Arragon. 
 
Onsdag: I Skåne för träning med Obelix, Natasja skrittar Arragon. 
 
Torsdag: I Skåne för träning med Obelix, pappa promenerar Arragon.
 
Fredag: I Skåne för träning med Obelix, Natasja skrittar Arragon. 
 
Lördag: I Skåne för träning med Obelix, Arragon vilar.
 
Söndag: Åker hem, Arragon promeneras. 
 
Veckans planering är inte särskilt invecklad ;) Jag vet inte riktigt vilka dagar Sandra har tänkt att vi ska träna utan jag tränar de dagar som passar henne helt enkelt! Nu fick han lite vila igår och så ska vi träna idag. Ska bli så roligt! Jag blir bara ännu mer taggad för varje träning dels för att jag hittar Obelix mer och mer, och dels för att det är så himla roligt att bara vara i en annan miljö än att bara vara hemma och vara själv i stallet hela tiden. Trivs så bra här! Dock är det lite tråkigt de timmar jag inte är i stallet... Jag är van att ha minst 3 hästar att ta hand om, det blir alldeles för lite häst att pyssla med med bara en häst, tycker jag ^^ Saknar min fina Arragon där hemma väldigt mycket, det är väl det enda positiva med att komma hem i slutet av veckan. 
 
Natasja och pappa är snälla och hjälper mig att skritta Arragon i veckan, tusen tack <3 
 

Rolig helg

Postat den: 2016-06-26 @ 21:05:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Då börjar helgen dra sig mot sitt slut, och jag har haft en riktigt rolig helg hos Sara i Skurup!
 
I lördags tränade jag först för Sandra med Obelix och sen efter att vi hade varit ute och ätit hämtade Sara mig och så åkte vi hem till henne. Vi red lillponnyn Tajhs först, en supersöt skäckponny som dessutom är tillsalu! Sara red först ute i paddocken men sen bara helt plötsligt svartade det, haha! Så då fick vi gå in i ridhuset. Jag satt upp en stund också och fick hoppa ett par språng, himla rolig ponny! Jag som numera nästan är hopprädd tyckte till och med att det var roligt ;)
 
 
Idag har vi varit ute på slingan med hennes ponny Nikki och travhäst Osten. Jag fick rida Osten och rida i montésadel vilket var VÄLDIGT annorlunda. Det kändes som ett självmordsuppdrag att sätta sig och rida i den sadeln först ;) Men efter en stund blev det lite mer behagligt och vi red på lite mer i skogen vilket var jätteroligt! Fast när jag tyckte att han travade jättefort gick det tydligen superlångsamt, hahahh.. Men men, jag tycker det var väldigt roligt att äntligen få rida ut lite mer ordentligt och att dessutom testa en travhäst. 
 
 
Sen har vi fikat på Espresso House, varit och pysslat lite med Obelix och ätit jordgubbar. ^^ Mycket mysigt och roligt <3 
 

Good Lord och Justin

Postat den: 2016-06-26 @ 05:01:00 | Allmänt | Kommentarer (3)

Anettes supersöta fölungar!! Justin är 5 veckor och Good Lord bara några dagar.
 
 

Packar om

Postat den: 2016-06-25 @ 15:24:48 | Allmänt | Kommentarer (1)

Vi har precis varit ute och ätit på en golfklubb - supergott! Nu håller jag på och packar om för om en timme kommer Sara hit och hämtar mig, jag ska sova över hos henne tills imorgon. Tydligen har jag lyckats bli övertalad över att rida ut i skogen imorgon på någon av hennes hästar också.. Hoppas den är snäll ;) 

Obelix ska vila imorgon så det passade bra. Vi ska bara dit en sväng och fixa med maten och promenera lite med honom tänkte jag. Träningen idag för Sandra gick verkligen jättebra!! Så han förtjänar en dag lite lugnare, sen är vi på det på måndag igen! Jag tycker att han jobbade på bra, jag vågade inverka lite mer och Sandra är som vanligt toppen att träna för <3 Det är fantastiskt roligt att vara här, fast jag måste medge att jag redan saknar min fina Arragon alldeles för mycket. Har inte varit borta från honom mer är 2-3 dagar på 2 år. 


Kyla med

Postat den: 2016-06-25 @ 12:39:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Det finns flera olika varianter att kyla hästens ben med, och alla är mer eller mindre bra. Jag har  provat flera olika , och det ena är ju smidigare än det andra. VIlket som är mest effektivt är ju dock väldigt svårt att säga. 
 
1. Kylgel
Finns i de flesta ridsportsbutiker och är väldigt smidigt att sätta på. Kladdar inte så mycket, lätt att ha med sig och jag tycker att det ger en bra effekt. 
 
 
2. Kyllera
Jag använder mig av kyllera från Dr Scheatte, det tycker jag är den bästa men det finns ju flera andra som säkert också är bra. Det är pulver som man blandar med vatten. Med lera blir det förstås ganska kladdigt, och det är också lite svårare att ha med sig det, dessutom är det jobbigare att få bort efteråt. Däremot tror jag att det är väldigt effektivt, det drar åt sig vätska väldigt bra samtidigt som det kyler. 
3. Kylskydd/ice-vibe
Ett smidigt sätt att kyla benen om hästen ska ut i hagen efteråt med benskydd på, då behöver man inte tänka på vad man haft för något medel på benen som te.x. kan blistra. Däremot är det ju sällan man har en frys ute i stallet, haha, men det går att ha med sig en frysväska som håller länge. 
 
4. Spola med vatten
Det är väldigt sällan jag står och spolar med rent kallvatten, det är mer om de har någon akut skada som jag tror att jag skulle välja att spola med vatten isåfall. Annars tar det tid, till skillnad från när hästen har t.ex. kylskydd på sig och man kan göra något annat med hästen under tiden. Jag tror dock att vatten är väldigt effektivt faktiskt, men då gäller det ju att man spolar tillräckligt länge på alla ben för att det ska ge effekt. 
 
5. Kylspray
Jag har även ett kylspray från Dr Scheatte. Också väldigt smidigt att sätta på om hästen ska på med benskydd i hagen, för jag upplever inte att det blir någon förändring på benen om man sätter på benskydd över det (även om man kanske ändå ska vara liite försiktig). Detta tycker jag inte är alls lika effektivt som kyllera, men hellre det än ingenting brukar jag tänka! 
 
 
Personligen föredrar jag nog ändå kyllera till vardags även om det är lite kladdigt, annars blir det något av de andra alternativen. Vatten hinner man inte riktigt med när man ska rida flera hästar på en dag, då behöver det trots allt vara lite mer effektivt. Vad kyler ni med? Eller kyler ni inte alls?

Amico: Film och ridpasset i onsdags

Postat den: 2016-06-25 @ 05:27:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Här är en film på Amico i tisdags från början på ridpasset! Vi bara red lite lugnt under tisdagen eftersom jag inte ridit honom på ett år. Och det var inte helt lätt att sitta i hans sadel för den är lite för stor, hehe, men förövrigt superskön!! Men det blir alltid lite vingligt och svårt att hålla still skänklarna då. 
 
Under onsdagens pass gick han sååå bra! Han var tusen gånger finare än i tisdags redan från början och vi hade ett bättre flyt. Vi började med lite fler skolor och det gjorde han finfint. Lite svårt med öppnorna i början men det kom allteftersom, travslutorna var toppenbra och likaså den förvända galoppen. Några enkla byten gjorde vi inte utan i galoppen blev det bara mycket tempoväxlingar. I skritten provade vi på några skrittpiruetter och det fick vi inte riktigt till från början, men efter en stund fick vi lite bättre koll på det åtminstone! Jag är riktigt nöjd med honom och han var otroligt fin stora delar av passet faktiskt. Vi red igenom några delar ur FEI lagtävlan utan problem, något som aldrig hade gått för ett år sedan. Edith har verkligen gjort ett fantastiskt jobb med honom det här senaste året, det är så roligt att känna en så stor skillnad! Jag lyckades nog sitta lite bättre i sadeln också, skönt när man kan komma ner i sadeln och slappna av bättre. Så synd att vi inte fick någon film!! Suck.. skulle bett Annie filma onsdagen istället för tisdagen ;) 
 

Träningen idag

Postat den: 2016-06-24 @ 20:06:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Obelix var pigg som vanligt på dagens träning! Det var så längsedan vi tränade (typ 7 veckor sedan) så jag hade nästan glömt hur roligt det verkligen är ;) 
 
Han var fin idag! När jag rider som jag ska blir det bra, men jag är ibland lite för försiktig eller blir lite passiv. Ibland t.ex. så tar jag en halvhalt och det händer ingenting, och då rider jag bara vidare. Det är inte okej ;) Men jag tycker att vi fick lite bättre koll på dedär idag, Sandra är så himla duktig på att hjälpa mig! I traven flöt det på ganska bra mot slutet. I galoppen hann vi bara med högergaloppen innan jag blev jätteyr och fick hoppa av.... så himla trist, och det känns så onödigt. Men det var inte mycket att göra åt det. Det lilla vi hann i galoppen var i varje fall bra! Jag behöver fortfarande aktivera honom lite mer där, men jag har mycket bättre kontroll nu. 
 
I det stora hela är jag nöjd med både mig och Obelix och det känns sååå roligt att vara här och få träna!! Vi har det toppenbra helt enkelt ;) Och vi har redan fått med oss väldigt mycket bra tips. 
Mycket bilder just nu, haha!! (eller ja, prints ;))
 

Monty på framridningen

Postat den: 2016-06-24 @ 12:39:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

 
Hela teamet på plats!! Annie, jag med Monty och Lina. Bara Elisabeth som fattas som står med kameran i högsta hugg ;)
 
 

Ny header... igen ;)

Postat den: 2016-06-24 @ 05:53:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Det blev ett byte av header trots allt, med lite inspiration från den förra men ändå lite annorlunda och kanske lite mer enkel. Jag gillar den i varje fall! ;) Den passar resten av designen fint. 
 
 
Hiss/Diss?

Tillbaka till startsidan