Olika utmaningar... så roligt!

Postat den: 2016-07-14 @ 05:56:00 | Allmänt | Kommentarer (3)

Det är så fantastiskt roligt att rida många olika hästar, det ger mig som ryttare flera olika utmaningar att hitta lösningar till varje häst. Jag är så glad att jag just nu får chansen att träna så många olika hästar, det är lika roligt varje dag! 
 
Bruno som jag tränade och tävlade förra sommaren var en personlig hingst med mycket energi. En väldigt rolig häst som inte var alltför komplicerad men som krävde att jag som ryttare tänkte till. Vi hade mycket roligt ihop och vi utvecklades fint tillsammans. Ett bra första steg in på storhäst för mig, men som givetvis blev en utmaning till skillnad från ponny, precis som storhästen Felicitas som jag också ridit litegrann. 
 
Arragon har också varit en väldigt stor utmaning för mig som ryttare, likaså Obelix. Båda är tekniska. Inte svåra, men jag som ryttare har inte jättemycket i ryggsäcken och då stöter man på problem. Det gör man säkerligen med alla hästar, men alla hästar är mer eller mindre utmaning för olika ryttare. Både Arragon och Obelix kan verkligen få mig att ligga vaken nätterna långa när jag funderar på hur jag ska lösa olika saker ;) Så har det aldrig varit på samma sätt med några andra hästar. 
 
Federer, Monty och Mozzarella som jag har ridit har varit yngre, något som också har varit nytt för mig. Det har varit nyttigt att rida lite yngre hästar som faktiskt inte kan så mycket, och det är också väldigt roligt att se utvecklingen då! Monty som jag tränar just nu har gjort stora framsteg, men det kan likagärna också bli stora bakslag. Han är en väldigt känslig häst som lätt blir spänd, så det är mycket att tänka på. Jag är väldigt glad över att jag har lyckats få honom dit vi är idag, och jag hoppas att jag kommer att lyckas ta honom ännu längre framöver!
 
 
Jag älskar att rida och utvecklas ihop med varje häst. Alla hästar är en utmaning på sitt sätt. Det är nyttigt att rida många olika typer av hästar för att bli en bra ryttare, tror jag!  Min största utmaning i slutändan är nog ändå det mentala. Jag får lätt prestationsångest, tappar självförtroendet i ridningen och det känner hästarna, speciellt Obelix. Då tar han över. Det måste jag jobba på, och även att kunna vara stark mentalt under tiden som jag går igenom ett problem tillsammans med hästen. 
 
 

Kommentarer

Postat av: Erika Pettersson

Härligt att du har sånt utbud på hästar att få rida 😊
Nyttigt o roligt!

2016-07-14 @ 09:54:32
URL: http://erikapettersson.webblogg.se/
Postat av: Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

Låter verkligen underbart :)

2016-07-14 @ 20:00:48
URL: http://www.saramadeleine.se
Postat av: Julia Forsbacka

Själv känner jag att jag är bäst och har mest erfarenhet med lite yngre hästar. Blir lätt osäker och har för stora och övertydliga hjälper när jag kommer upp på hästar som kan lite mer.
Därför är det bra att rida lite olika hästar, det är så HIMLA lärorikt att prova något annat. Ibland kan det ju rent av hjälpa en där man sitter fast med sin egen häst.

2016-07-14 @ 20:59:32
URL: http://forcebacka.blogg.se/
Namn:
VIP?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Tillbaka till startsidan