Enorma framsteg med lastningen

Postat den: 2016-07-29 @ 12:27:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Ni som har följt bloggen sen jag köpte Obelix vet att vi har haft endel problem med lastningen som gjort att vi inte har kunnat träna eller åka till ridhus regelbundet. Det har inte tidigare ägare haft på samma sätt, utan det är något som han har fått för sig här. Han har dessutom åkt mycket lastbil tidigare. 
 
I början löste vi det ganska bra efter lite träning, han gick tillslut rätt in om jag gick med honom och sysselsatte honom medan pappa stängde bommen. Men han kom inte alltid ända in och det blev lite problem här och där. För varje gång vi åkte med honom så blev det alltid värre, och tillslut stod vi en gång i 20 minusgrader klockan halv 12 på natten och försökte få med honom hem. Inte så roligt...! Vi har sedan dess provat massor av metoder, chansat på att åka iväg ibland ändå men alltid varit så nervösa över lastningen. 
 
Tillslut kände vi at vi inte klarade av det. Vi åkte till Rebecca Dahlgren på HorseVision för lastträning. Även här hade vi stora problem till en början, men vilken förvandling det har blivit sen dess! Nu finner han tryggheten I transporten, och inte utanför. Rebecca satte verkligen en helt annan mental inställning i honom inför transporten. Nu om han är stressad så nästan springer han på transporten, för han vet att han får ha det lugnt där. Han backar också ut mycket lugnare och det är stor skillnad på mentaliteten i samband med lastningen. 
 
 
Jag är så tacksam gentemot Rebecca att hon kunde hjälpa oss! Nu det senaste har vi lastat klockrent både på träning och tävling, något som omöjligt för bara några månader sedan. Och om bakslag kommer - då vet jag vem jag ska ringa nu ;) 
 
Jag tror också att min och pappas inställning har gjort sitt, vi är mer säkra på VÅR uppgift nu också. Jag lastar honom med hjälp av sticken, pappa håller koll på linan och sätter för bommen. I framtiden är målet att jag ska kunna lasta honom helt själv. Nu går han in själv, men när vi är helt säkra framöver hoppas jag att jag ska kunna sätta för bommen och även ha koll på linan själv. Men det väntar vi såklart med!
 
 

Kommentarer

Postat av: Helena

Stort grattis ,jag sa ju att det kommer så skönt va , vet själv känslan av vinst med häst som själv går in kram

Svar: Ja jätteskönt! Kram på dig <3
Olivia Gustavsson

2016-07-30 @ 08:45:12
Postat av: Erika Pettersson

Va roligt att det blivit sånt enormt framsteg! 😎

2016-07-30 @ 12:39:46
URL: http://erikapettersson.webblogg.se/
Namn:
VIP?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Tillbaka till startsidan