68,889%

Postat den: 2016-07-31 @ 20:15:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

68,889% blev dagens procent i klassen, domare Barbro Andreasson. Tyvärr blev det bara en klass då det hände en olycka i transporten mellan klasserna.. Berättar mer om det imorgon.
 
Han var ganska spänd även idag, det är så svårt att få honom att slappna av på banan och speciellt med sadelbytet igår nu. Men vi får vara nöjda med dagens resultat tycker jag! Synd att han tänkte bakåt i båda halterna bara, sen var övergångarna halvbra idag också eftersom han var så spänd där. Galoppen var ganska fin! Den börjar ta sig. 
 
Jag var uppe lite efter 5 imorse och fodrade och kom hem runt 4-tiden. Arragon och Strongen har ridits nu precis. Arragon var sååå fin idag!! Slappnade av med ett bra och jämnt sug framåt i handen, jag kom till en bra ridning och vågade inverka. Väldigt roligt! Klockan 9 ikväll kommer pappa hem och då ska vi ut och skritta i skogen på Obelix också, tills dess ska jag själv äta och sen kvällsfodra alla hästarna. Den här dagen har gått i ett ;)
 
 
 
 

Sadelbyte - inte optimalt

Postat den: 2016-07-30 @ 20:25:24 | Allmänt | Kommentarer (2)

Monty har fått låna en ny sadel av Anette idag - en Amerigo DJ. Så snällt att jag fick låna den och vi red med den idag och ska ha den på tävlingen imorgon. Tyvärr insåg jag lite för sent att min sadel inte längre låg bra på honom, och inte heller hans hoppsadel låg helt optimalt. 
 
Dumt att byta sadel dagen innan tävling, men hellre det än att tävla med en sadel som ligger och trycker. Jag kände mig inte stabil i sadeln för jag är inte van vid den, och Monty gick inte super med tanke på att han har varit lite grinig i veckan (som jag förstår nu beroedde på sadeln). Sånt går inte över på en dag ;) Men vi ska göra det bästa vi kan! Det är en bra sadel både för mig och Monty egentligen, men alltid svårt att byta. Vi är väldigt tacksamma över att vi får låna den nu över tävlingen i helgen. Vi rider en LC och LB och det går som det går - men som sagt så ska vi verkligen försöka göra vårat bästa och ha roligt!
 
Ni får hålla alla tummarna för oss imorgon, det behövs den här gången!!!
 
 
Förutom att rida Monty så har jag och pappa skrittat i skogen på Obelix igen, Hippie och Strongen har gått varsitt dressyrpass och Arragon joggades imorse samt promenerades nu ikväll. Allting är även packat och klart inför imorgon och Monty står nyduschad i boxen. Känns som jag har kontroll nu! 

Svårighet med igångsättning av Arragon

Postat den: 2016-07-30 @ 05:46:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Arragon har alltid varit en häst som har varit ganska svår att rida för mig, och är fortfarande. Han är helt klart den svåraste hästen jag har i stallet just nu. 
 
Han har en tendens att bli kort och hög i nacken och släppa stödet tills man inte har något alls att hålla i. Det är svårt att driva fram ett stöd och få ut halsen.Speciellt nu när jag sätter igång och han är lite laddad är det svårt att få honom att verkligen slappna av och bjuda framåt korrekt, och inte bjuda framåt till enbart laddning med sänkt rygg och spänning. I vissa lägen när han släpper och jag driver kan han flyga rätt upp i luften och hoppa och studsa. Det är även lite såhär han är på tävling när han är väldigt laddad, och därav ibland svår att få ut halsen på inne på banan. 
 
Så: Fokus just nu är att han: 
 
1. Är ordentligt framme för skänkeln. Även fast han känns laddad och överkänslig så behöver det inte alltid betyda att han är aktiv och framme för skänkeln. 
 
2. Tar halvhalterna. Ibland tar jag en halvhalt och då drar han bara ihop hela halsen jättesnabbt och sen rider jag vidare. FEL! Här behöver jag tänka att jag tar en halvhalt som verkligen går igenom, tänker att jag ska sänka honom lite i formen samtidigt och sen rider framåt. Svårare i praktiken än vad det låter dock. 
 
3. Gör lugna och tydliga övergångar. Galoppfattningarna ska vara lugna, avsaktningarna ska ske på bakbenen och i samma form. Alltid efter vila vill han gärna släppa stödet lite extra i alla övergångarna, då gäller det för mig att vara riktigt stadig och sitta kvar. 
 
 
Det är som ni hör än så länge väldigt basic, men det är trots det vääldigt mycket att jobba med varje dag! Det kommer att ta tid att komma tillbaka, men vi ska fixa det! Problemen vi har sitter givetvis alltid lite i honom, men det blir oftast lättare när han är mer igång. 
 
 

Tillbaka till startsidan