Obelix outfit idag

Postat den: 2016-01-31 @ 19:52:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Träns: Schockemöhle
Pannband: Portas of Sweden
Lindor: Stall Linda
Schabrak: Gold Medal
Boots: HG

Visst passade det honom bra? ^^ 
 
 
 

Förtydligande angående ridning

Postat den: 2016-01-31 @ 10:21:56 | Allmänt | Kommentarer (3)

Jag får lite kommentarer om hur jag ska hinna med 5 olika hästar och skolan. Jag ska förtydliga det hela lite. 
 
Monty är en c-ponny, 5-årig ridskolehäst som jag ska hjälpa till att utbilda vidare och eventuellt tävla någon gång framöver om det blir läge för det. Honom rider jag endast 1-2 gånger i veckan och han står inte hemma hos mig. Ägare Elisabeth Hultgren.
 
Heidi är bara uppstallad här hemma hos oss och är ingen ponny som jag har ansvaret för i ridningen, utan det har Michelle och Sara. Jag har bara ridit henne några gånger när Michelle har varit sjuk och hjälp till lite. Jättetrevlig ponny förövrigt!
 
Arragon är min ponny och rids ca 5 dagar i veckan. 
 
Obelix är min häst och rids ca 5-6 dagar i veckan. 
 
Federer är 5 år men har inte varit riden så länge och ska därför bara tränas av mig 3 dagar i veckan. Han är även till salu. Ägare Felicia Jonsson. 

Med andra ord är det egentligen bara Obelix och Arragon som ska ridas nästan varje dag, och då kan jag planera för de andra hästarna de dagar som mina hästar går lite lugnare. Dessutom har jag ett grymt skolschema och slutar nästan 11 varje dag. Det går alltid ihop på något sätt, även om det är lite körigt ibland. Just nu har Arragon vila och promeneras bara på dagarna så då blir det ännu lite mer tid att hinna med annat på ;) 
 
 

Monty idag

Postat den: 2016-01-30 @ 22:47:22 | Allmänt | Kommentarer (2)

 
Han är så söt den här lilla ponnyn! Det blev ett lite senare kvällspass idag och han skötte sig bra! Lite dåligt med bromsen i början och på slutet när han började bli trött var det lite dåligt med gasen, haha, men han var ganska fin på mitten! Jag rider honom inte mer än en gång i veckan för sen går han i verksamheten, men jag känner ändå att han börjar lyssna bättre på mig och vi tar oss framåt ett litet steg för varje gång. Roligt!
 
 

Välkommen Federer!

Postat den: 2016-01-30 @ 10:46:16 | Allmänt | Kommentarer (2)

Här är han: Simberg Federer! En valack född 2011, c-ponny på ca 136 cm. Det enda jag vet om honom är att han är lite efter i utbildningen men verkar  vara en väldigt härlig individ! Jag har inte ridit honom ännu men det ska bli spännande att få känna på honom i veckan som kommer. 
 
Federer kommer att stå här och tränas av mig under tiden som han är till salu. Mer information kommer såklart! 
Bild på Federer och hans ägare. 
 

Träningsbilder

Postat den: 2016-01-29 @ 20:27:00 | Allmänt | Kommentarer (3)

Jag har fått bilderna från Matilda sedan träningen för Jeanna med Obelix nu. Roligt! Det är alltid lika roligt att titta igenom bilderna. Han är så fin min fina kille <3
 
Idag kändes han dock inte bra, samma som de två senaste dagarna: Något är inte riktigt bra. Men någon hovböld var det inte och han var inte varm i hoven idag, men jag vet inte varför han var det igår. Jättekonstigt. Förstår mig inte riktigt på vad det är men något stämmer inte riktigt. Jag funderar på om sadeln ligger dåligt för han tappade ju mycket när han vilade och det känns nästan som att den kanske ligger lite i bakvikt. Ska nog testa att lägga en padd och se hur han blir då. Men hade nog varit väldigt bra att kolla upp honom hos Stefan med tanke på att han länge gått på lite dåligt underlag och säkerligen spänt sig, halkat på isen en gång och haft den här hovbölden. Det kan bli en hel del spänningar då, kan jag tänka mig. Sen behöver jag hjälp med hur jag ska rida honom nu också. 
 
 
 

Mys med världens bästa

Postat den: 2016-01-29 @ 17:23:36 | Allmänt | Kommentarer (0)
Hovbölden tillbaka?

Postat den: 2016-01-29 @ 05:50:22 | Allmänt | Kommentarer (0)

Obelix är varm i hoven igen där hovbölden var tidigare i december.. Han är inte svullen i benet än men allt är precis som förra gången då han hade en hovböld. Hovslagaren kommer idag och ska sko så vi får se då vad han säger om han hittar någonting. Jobbigt om den där hovbölden ska vara tillbaka. Det känns som att det är lite motigt på hästfronten nu för Arragon är ju inte igång och Obelix har inte känts så bra den här veckan, och nu det här. Hm.. Tur att båda hästarna är mysiga från marken så att vi får lite mysstunder i varje fall, hii <3
 
 

Invigt spolspiltan

Postat den: 2016-01-28 @ 21:25:46 | Allmänt | Kommentarer (1)

Idag har spolspiltan blivit invigd av båda hästarna för första gången! Eller ja, spolspilta och spolspilta, det går inte att spola där än för vi har varken avlopp eller vatten, haha! Men det är tänkt att det ska bli en spolspilta. Sen ska det målas vitt och det har det inte heller gjorts än, så det är ganska mycket pyssel kvar innan det är klart. Men det är skönt att ha någonstans att binda upp hästarna nu eftersom vi hittils bara har gjort ordning i boxen eller hagen sedan vi flyttade stallet. 
 
Den blev ganska bred, 3 m, vilket jag tycker var på gränsen till väl brett nu när man såg det. Det finns utrymme för hästarna att trampa runt om man säger så, speciellt när vi spolar. För den skull när man sadlar o borstar tycker jag bara det är bra med brett! Skönt nog verkar varken Obelix eller Arragon vara så sugna på att stå och trampa runt där, Obelix mest står o skrapar (mest hela tiden, haha) och Arragon står och sover. Lite olika individer på så sätt, men när man väl sitter upp så är de båda ganska pigga haha. 
 
Ordentliga grimskaft att sätta fast i måste också fixas. 
 
 

Ny häst

Postat den: 2016-01-28 @ 10:35:25 | Allmänt | Kommentarer (1)

Imorgon kommer det en ny häst hem till oss, spännande va? ;) Berättar mer imorgon!

Förra vintern

Postat den: 2016-01-28 @ 10:34:53 | Allmänt | Kommentarer (2)

Förra vintern var väldigt mysig. Det var mycket snö och banan var ridbar nästan hela tiden. Till skillnad från nu när det antingen är is eller fullt med vatten överallt, inte lika roligt. 
 
Det här passet på bilderna minns jag så väl. Jag och Arragon hade länge haft en dålig period, men här fick vi verkligen tillbaka den fina känslan som vi annars brukar ha. Han var mjuk, framåt och genom kroppen. Just nu har han vila och jag blir så ridsugen när jag ser dessa bilder, och längtar nästan tillbaka till snön lite. 
 
 
 
Tyvärr har jag inte fått en enda bild i snön nu iår, det ångrar jag lite! Det är härligt med snöbilder. Vi får försöka att ta härliga sommarbilder till sommaren istället!! 
 
Arragon gick även oklippt förra året. Han blev väldigt varm när vi red hårdare träningspass, men det känns som att han mådde bättre av det än att vara klippt för han har blivit väldigt känslig i pälsen nu och lite väl taggad (han blev väldigt pigg av klippningen). Kanske borde halvklippa nästa år bara. Han har aldrig blivit klippt förut för han har inte fått så mycket päls tidigare som han fick iår, så det var därför vi klippte honom nu ändå. Men nästa år blir det nog ingen klippning för hans del. 
 
 
 

Guld till guldhästarna

Postat den: 2016-01-28 @ 05:29:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Nu finns Portas hovkratsar i guld att beställa från deras hemsida. Självklart använder jag dessa till mina hästar ;) Guldhästarna måste ju ha så mycket som möjligt i guld! Dessutom får man ett jättefint skinnfodral till, då blir det lättare att hålla ordning på vart den är. För hur många hovkratsar har man inte tappat bort egentligen?
 
Finns HÄR
 
 

Blöt onsdag

Postat den: 2016-01-27 @ 21:16:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Det har varit en fruktansvärt regnig dag idag, usch!! Det har verkligen öst ner hela eftermiddagen och paddocken är en stor pool just nu. När jag kom hem var det ändå hyfsat fast blött (som på bilden) men ikväll gick det knappt att gå därinne. Därför valde jag faktiskt att inte rida utan han fick springa av sig några varv på lina istället. Jag tror inte att vi hade fått ut något av att jogga i en kolsvart blöt paddock. Han får gå tors-sön nu istället, men det kommer säkerligen vara ganska blött då också.
 
Arragon har varit hos osteopaten och vi har haft mysdag med massor av godis ;) Dagen avrundades med massage för båda pållarna. 
 
 
 
 

Tandläkare och osteopat

Postat den: 2016-01-27 @ 07:35:08 | Allmänt | Kommentarer (0)

Det är full rulle här hemma med allting. Igår var jag och Obelix i ridhuset och vi gjorde nog ett av våra sämsta pass hittills. Ingenting blev bra och jag red framförallt extremt dåligt. Irriterad på mig själv.. Men han är svår när han har vilat för han är så på då och jag orkar inte sitta tillbaka. Lastningen däremot gick bra, tack igen Anette!!

Idag ska äntligen min tandställning bort. Sen kanske jag hinner till skolan en stund innan vi slutar. Därefter direkt till Kungsbacka, Arragon ska till våran osteopat där. Ikväll ska Obelix joggas när vi kommer hem. Ingen ledighet här inte 😉
Nytt ländtäcke

Postat den: 2016-01-26 @ 07:26:25 | Allmänt | Kommentarer (2)

Obelix har fått ett nytt ländtäcke, brunt med fleece på insidan. Praktiskt och bra! Nu klarar vi oss bra om det blir en regnig period 😉
Film

Postat den: 2016-01-25 @ 12:03:26 | Allmänt | Kommentarer (9)

Jag vet att saker är långt ifrån perfekt. Att han inte alltid jobbar rätt, det blir lite flaxigt ibland osv. Men vi tränar på och försöker så gott vi kan och det är så fantastiskt roligt att sitta på den här hästen. Han är mycket att rida för mig men det känns ändå som att jag börjar kunna rida honom lite bättre än tidigare. När jag väl får till stödet i båda tyglarna och rätt dragläge är han verkligen fantastiskt att sitta på! Ännu kommer vi inte dit så ofta, men det är därför vi tränar! Jag tror också att vi kommer att hitta det oftare ju mer han kommer igång nu efter den långa vilan pågrund av hovbölden.
 
Jag kunde inte ha önskat mig någon annan häst, och Jeanna kändes perfekt som tränare för oss. Hon såg direkt problemen med bland annat vä bog och stödet. Jag ser verkligen fram emot att utvecklas med Obelix i flera år framöver, vad roligt vi kommer att ha!!
 

Tillbaka till startsidan