Hästar

Postat den: 2016-02-24 @ 13:18:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Korta presentationer på hästarna som jag tränar/har tränat och haft.
 
Egna hästar:  
Obelix Ö (SWB) f.2010, 168 cm. Min egna storhäst som jag ägt sedan november 2015. Tidigare tävlad och tränad av Sandra Sterntorp. Har bland annat tävlat Falsterbo och Breeders som 5-åring. Tillsammans med honom hoppas jag på många roliga år med framgångar med sikte mot de högre klasserna! En helt underbar individ med fantastisk arbetsmoral och personlighet. Huvudtränare Anneli Borgh.
 
 
Arragon f.2001, d-ponny. Min egna ponny som jag har haft sedan april 2014. Tillsammans har vi tagit DM guld 2015, ridit SM-final 2015 och 2017 samt final i Svenska Ponnyderbyt 2015. Arragon är en busig, charmig och pigg ponny och precis som Obelix, med en fantastisk arbetsmoral. Det finns inte en dag som är tråkig på hans rygg, känns lite som en storhäst att rida och han är otroligt ridbar. Ger alltid en fantastisk känsla med power.  Han är dessutom min allra bästavän och världens mysigaste ponnybus-nalle <3  Huvudtränare Anneli Borgh.
 
 
 
Träningshästar just nu:
 
Monty f.2010, d-ponny. Ägare Elisabeth Hultgren. Står hemma hos mig i full träning sedan maj 2016.
. En charmig ponny som var ganska outbildad när jag började rida honom, men som är ambitiös och har lärt sig snabbt. Rör sig trevligt när han slappnar av och har en bra inställning till arbete. Flyttade till mig för träning i maj 2016 och har sedan dess utvecklats fint! Tävlad med vinst upp till LB på över 70%, vinster i LA på 69% och debuterat i LA:P1. Sikte mot de högre klasserna. Huvudtränare Anneli Borgh. 
 
 
Mozzarella Neptun, f.2011. Ägare Marie Axelsson. Rider 1-2 dagar i veckan.
En väldigt trevlig d-ponny som tidigare har gått ungponny-SM i hoppning. Rör sig bra och har en bra attityd till arbete men behöver stärkas ytterligare för att kunna visa vad hon går för! Vinster och placeringar upp till LA dressyr. Tränat Mozzarella sedan sommaren 2016. Huvudtränare Anneli Borgh. 
 
 
Mango, f.2012. Ägare Lillemor Wallén. Stod hemma hos mig i träning från januari 2017 och två månader framåt.
En härlig och pigg frieserhäst som är lättlärd och trevlig! Gott förtroende för oss och villig att lyssna in nya uppgifter. 
 
Onyx, f.2012. Ägare Lillemor Wallén. Stod hemma hos mig i träning från januari 2017 och två månader framåt.
Ännu en härlig frieserhäst som också är väldigt snäll men något mer försiktig än sin kompis Mango, kräver lite mer tid och att man går försiktigt framåt. 
 
 
Blackie, f.? Ägare Elisabeth Hultgren. Tränar någon gång då och då. 
Blackie är ett kallblod som i vanliga fall går i ridskoleverksamhet. Jag hjälper till att rida henne i dressyren då och då. Hon har väldigt fin skritt och trav samt är mjuk i sidorna och verkar ha ganska lätt för sig, har däremot svårt för galoppen. 
 
 
Loreen LH
 
Camelot 
 
  

Tidigare hästar:
 
Träninghästar:
 
Conversano Cavatinahingst f.2008, 158 cm. Ägare Sparlösas Lipizzaner. Tränade 2-4 dagar i veckan.
En fantastisk hingst med mycket attityd och vilja - på ett positivt sätt! Ställde alltid upp och älskade att visa upp sig på tävling. Utvecklades snabbt när han fann styrkan. Tränade och tävlades av mig under sommaren 2015. Tillsammans fick vi vinster i LA:3 upp till 75% och debuterade MSVC (där han blev ganska överladdad, hehe). Fantastisk härlig häst som matchade mig väldigt bra! 
 
 
Federer f.2011, c-ponny. Ägare Felicia Jonsson. Stod hemma hos mig i full träning.
Härlig ponny med utstrålning och energi. Inriden sent men har en stor vilja till att lära sig mer och är väldigt ambitiös. Okomplicerad och snäll på alla sätt och vis. Stod hemma hos oss i träning januari - mars 2016 under försäljning. SÅLD! 
 
 
Ninette, f.?. Ägare Caroline Lans. Tränade 1 dag i veckan.
Pigg och glad storhäst, en bestämd dam som vet vad hon vill och föredrar lite högre tempo än vad vi ryttare gör, haha. Men väldigt snäll och aldrig dum, men det krävs konsekvent ridning. När hon slappnar av och kommer till ro är hon en väldigt trevlig individ att jobba med. Tränade Ninette under hösten 2016.
 
Flower Power, f.2003. Ägare Rebecka Carlén. Stod hemma hos mig i full träning från juli 2016-mars 2017.
Väldigt snäll d-ponny med gott självförtroende. Härlig att rida när man kommer dit man vill, men man får inget gratis! Hade tyvärr aldrig någon riktig sadel till honom under perioden jag hade honom då jag och ägaren hade svårt att få tag i någon duktig sadelmakare. Utbildad upp till LA:P1 dressyr. Hoppar även fint! Vi har tävlat upp till LB på 70%. 
 
 
Strong Power, f.?. Ägare Maria Carlén. Stod hemma hos mig i full träning från juli 2016-mars 2017
Storhäst, äldre hopphäst. Supergo och snäll, vill alltid väl och försöker göra rätt. En otroligt trevlig häst som är mjuk i sidorna och väldigt lyhörd. 
 
 
Deesa, f.2013. Ägare Malin Axelsson. Red 1-2 gånger i veckan under hösten 2016 samt några få gånger under våren 2017.
Storhäst, lusitano och ganska nyss inriden. Världens snällaste unghäst! Otroligt snäll och lugn, tar det mesta med ro och väldigt rolig att arbeta med. 
 
Egna hästar: 
 
Niklas, f.1989, c-ponny. Min första egna ponny. En seg, snäll och fantastisk ponny som lärde mig så mycket. Han ligger mig så varmt om hjärtat! Tillsammans med honom fick jag uppleva mitt första ridläger på egen häst, min första clear round och framförallt starten på mitt hästliv. Niklas kom till mig år 2008, då jag var 10 år. Tyvärr fick vi ta bort Niklas år 2011 pågrund av dåliga tänder och att han inte längre kunde ta till sig näring. 
 
 
Prinsen, f.1993, c-ponny. En riktig buse som kom direkt från ridskolan i Avesta. Första dagarna ville vi inget hellre än att köra hem honom då han körde över oss fullständigt i hanteringen till en början. Turligt nog blev det bättre, men det tog tid. Vi startade en klubbtävling tillsammans, en LC på 61% där vi kom 3:a, jag var överlycklig såklart ;) En (i slutet) väldigt snäll och trevlig häst som man kunde göra det mesta med. Prinsen kom till oss våren 2010 och såldes hösten 2012 till en underbar familj. Prinsen fick somna in för ett år sedan. 
 
 
Annabell, f.1999, c-ponny. Även Annabell kom från en ridskoleverksamhet, där hon dock inte trivdes. Vi hade stora problem med henne också till en början, fast till skillnad från Prinsen så var det i ridningen. Hon var energisk i skogen och bockade mer än gärna, vilket gjorde att jag inte vågade rida där. Banan hade hon tröttnat att gå på så där fick vi knappt in henne. Att kunna fatta galopp ska vi inte heller tala om, haha! Men hon blev väldigt mycket bättre när jag hade lärt känna henne och hon fann ro. Hon blev riktigt trevlig ponny både i dressyren och hoppningen, det klickade tillslut. Vi startade tillsammans några klubbdressyrer i LB runt 60% och två lokala LC i hoppning. Hon var en riktig hoppkanon! Hoppade banor hemma på 105-110, stannade ALDRIG. Hon kom till oss våren 2011 och såldes till en familj våren 2014, dock fick hon tråkigt nog också somna in 21/12-16 pga skador.
 
 
Secret Star "Soccan", f.1998, d-ponny. Soccan var en riktig läromästare inom både hoppning och dressyr som redan hade gjort det mesta. Hon lärde mig väldigt mycket, och var den som faktiskt ledde in mig på dressyren. När hon inte längre höll för hoppning på samma sätt, bestämde jag mig att satsa på dressyren som jag kom på att både hon och jag tyckte var roligare. Vi kämpade oss framåt och på slutet debuterade vi LA:P1 två gånger. Det gick sådär, men bara känslan av att ha gjort det var väldigt rolig!! Soccan är en helt fantastisk vän och häst, det finns ingen som någonsin kommer att kunna ersätta henne. Snällare häst får man verkligen leta efter. Jag saknar våra busiga barbackaturer i skogen! Soccan köpte vi våren 2012, och hon såldes sommaren 2015. Numera är hon såld igen men till Michelle som var medryttare till Soccan när jag ägde henne. Så nu är hon på nära håll igen vilket är jätteroligt!
 
 
 
Lånade hästar: 
 
Osella, f. 1992, d-ponny. Ägare Carin Hultgren och Lotta Björe. Osella var min medryttarhäst under 2008, då hon skulle sättas igång för att lättare kunna bli dräktig och gå ner lite i vikt. En pigg häst med massor av energi, som jag ibland var lite rädd för. Men hon hade ändå ett hjärta av guld och var trevlig att ha o göra med. Vi fick sedan hem henne i samband med att vi tog hem Niklas för att ha sällskap. Då kunde jag även rida mer! Numera står hon hos min granne Marie som numera äger henne. Hon har haft flera föl som är väldigt fina. Bland annat så är hon mamma till Mozzarella som jag tränar just nu.
 
 
Nico f. ?, b-ponny. Kom hem hit under en period då Osella skulle betäckas. En busig liten b-ponny som hade lite tok för sig här och där, men ville ändå alltid göra rätt. Vi hade honom inte någon längre period, men jag tycker han verkade vara en väldigt trevlig häst den tid jag hade honom! Vet inte vart han befinner sig idag. 
 
Nico f.?, d-ponny. Stod hos mig under en period då hans ägare Klara Hansson höll på och flyttade till Stockholm.  Otroligt snäll och härlig häst. Bra att rida på både i skogen och på banan. En häst man alltid kunde känna sig trygg på! Han stod här i ca 3 månader och det var väldigt roligt. Vi hade många roliga pass tillsammans!
 
 
Felicitas f.2000, 157 cm. Ägare Anette Andersson. Vi lånade "Flisan" som sällskap i två perioder, först 2014 och sedan under sommaren 2015. Tillgiven häst som ville vara sin ryttare till lags, men som jag ibland tyckte var lite svår att rida i perioder. Hon gav mig flera utmaningar, och för det mesta tog vi oss igenom det. Flisan var "min" första storhäst och hon lärde mig mycket som jag har kvar som ryttare idag. Nu tränas Flisan som vanligt av Anette som äger henne. Turligt nog bor hon granne med oss, så jag får se henne då och då ;) Jag och Flisan startade även en lokal LC sommaren 2015, hennes första tävling någonsin. Hon var ganska spänd, men lyckades skrapa ihop 67% och en placering.
 
 

Kommentarer

Postat av: Malin

Roligt inlägg!

2016-02-24 @ 16:47:01
URL: http://tildaomalin.blogg.se
Namn:
VIP?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Tillbaka till startsidan