Four horses

Postat den: 2016-02-29 @ 21:31:44 | Arragon | Kommentarer (0)

Min dag har varit fantastiskt bra, faktiskt! En lång skoldag, men en bra sådan och sedan har det varit en mysig dag i stallet. 
 
Obelix gick ett joggingpass idag för att få ur eventuell träningsvärk från helgen, han var sååå fin och jag kunde verkligen bära med mig känslan från passet igår. Så härligt! Hoppas att den här känslan håller i nu. Känner att jag har dubbelt så mycket kontroll på honom nu som jag hade innan helgen. Härlig känsla när man verkligen känner att träningen ger så mycket resultat. Federer gick också ett bra pass på banan. Han vara väldigt spänd i början men bara jag gav honom utrymme så slappnde han ganska snabbt av och blev ganska fin under passet. Dock tror jag att vi behöver backa bandet lite för det är mycket nytt för honom nu och därför behöver vi backa lite och ge honom mycket tid. 
 
Heidi och Arragon har skrittats. Snälla o rara båda två som vanligt ;)
  

Film från träningen

Postat den: 2016-02-29 @ 12:14:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

 
Här är delar från träningen för Jeanna i lördags! Han var väldigt på i början (inte med i klippet dock) och då hade jag väldigt svårt att rida honom, men jag tycker faktiskt att vi fick ordning på det sen. Galoppfattningarna och speciellt höger galopp har varit väldigt svår, men nu tycker jag att vi börjar få ordning på det ganska bra! Det är roligt att se att det hela tiden går framåt med det. Traven får jag också till mer och mer, samt längre sträckor. Men här har vi ju fortfarande problemet att jag faller fram och blir "kutryggig". Då släpper jag även iväg honom och tappar hela paketet. Inte okej! Jag tappar extra mycket på kortsidorna av någon konstig anledning. 
 
Överlag är jag väldigt nöjd. Träna på häst och träna bålstabiliteten utan häst är det som gäller nu ;)
Vad tycker ni?

Vecka 10

Postat den: 2016-02-29 @ 05:56:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Måndag: Federer dressyr, Obelix joggas, Arragon skrittas. 
 
Tisdag: Federer dressyr, Obelix promeneras/skrittas, Arragon skrittas. 
 
Onsdag: Obelix dressyr, Arragon jogga. 
 
Torsdag: Federer dressyr, Obelix bommar, Arragon jogga. 
 
Fredag: Obelix jogga, Arragon jogga. Åker ner till Sterntorp Dressage på fm. 
 
Lördag: Träning för Sandra Sterntorp med Obelix, Arragon promeneras.
 
Söndag: Träning för Sandra Sterntorp med Obelix, Arragon joggas. 
 
Planera, planera, planera. Det älskar jag! Det är roligt att planera veckan och ha något att se fram emot. Jag längtar förstås givetvis extra mycket till helgen då jag och Obelix ger oss av 4 timmar söderut för träningar i Skåne, hur härligt? Det ska bli riktigt roligt och säkerligen väldigt lärorikt. 
 
Arragon kan börja joggas den här veckan och det känns förstås också väldigt roligt. 
 
 
 

Inne i lugnet

Postat den: 2016-02-28 @ 20:52:18 | Allmänt | Kommentarer (1)

Efter två intensiva dagar är det soff-time ;) Skönt det också ibland! Jag har inte hunnit sätta mig vid datorn idag så därför har updateringen blivit lite halvdålig. 
 
Träningen idag gick jättebra! Han var mycket mer nercoolad idag, stor skillnad från igår.  Jeanna red först idag och efter en stund såg Obelix väldigt fin ut, och sen satt jag upp. Det var kul att få känna på hur han kändes efter att hon hade ridit! Vi gjorde lite öppnor och slutor idag, och det känner vi oss hyfsat hemma med då vi har tränat lite på det hemma. Det sitter helt okej tycker jag, absolut ingen katastrof även fast det är mycket kvar att jobba på. Galoppen var fortfarande svår även idag men jag fick ändå mycket bättre koll på det idag när han var lite mer nertaggad. Jag är otroligt nöjd över den här träningshelgen och mer taggad än någonsin på att fortsätta min och Obelix utveckling. :D Är otroligt tacksam över min fina Obelix och att jag får möjlighet att träna för Jeanna. 
 
Arragon har skrittats och han var också duktig. Dock såg vi en älg i skogen, usch!! Tur nog såg inte Arragon den. Nästa vecka kommer vi att börja trava, äntligen! Det känns som att sadeln ligger bra på honom nu och jag mer "känner" ryggen på honom. 
 
 
 

Woho!!!

Postat den: 2016-02-28 @ 05:50:29 | Allmänt | Kommentarer (3)

Arragons sadel är här och jag kan äntligen börja rida. Nu hoppas vi på en bra igångsättning 😃 Igår när vi skrittade ut (i en förövrigt extremt ful outfit) var han väldigt mjuk och kändes precis som vanligt trots nästan 1,5 månad av enbart promenader. 

 
Idag är det träning för Jeanna igen med Obelix. Vi lastar vid 9 och ska sen hämta upp Natasja som ska följa med från stan. 


Träning dag 1

Postat den: 2016-02-27 @ 21:27:38 | Allmänt | Kommentarer (2)

Första träningsdagen av helgen för Jeanna. :D Det var en taggad kille som kom in i ridhuset idag, han var ännu piggare än träningen för en månad sedan då han redan då var ganska på. I början hade jag verkligen noll kontroll, men sen efter en stund tycker jag faktiskt att jag fick ganska bra kontroll på honom! 
 
Han var ganska oliksidig till en början och då blir det också svårare när han är väldigt på. Men jag fick massor av bra tips från Jeanna som jag tar med mig. Vi fick till en hel del stunder som var riktigt bra, andra mindre bra också såklart. Vänster galoppen var fortfarande väldigt svår, medan vi fick bättre koll på höger. Vi tränade mycket på flytet i traven, men gjorde även lite övergångar och tempoväxlingar samt skänkelvikningar. Mina axlar är dock under all kritik i nuläget, jag måste måste måste göra något åt detta!!
 
Tycker att Obelix känns fräsch överlag. Imorgon är det träning igen och då ska Jeanna rida för att känna lite hur han är. Tror att hon kommer att kunna hjälpa mig lättare med hur jag ska göra då också när hon själv har känt hur han är. 
Jag är enormt lycklig över mina helt underbara träningskompis <3
 

Förslag på videos?

Postat den: 2016-02-27 @ 13:10:00 | Allmänt | Kommentarer (5)

Jag funderar på att fixa lite filmer, kan det vara roligt?
 
T.ex. en dag i stallet, mitt stall, hur jag gör ordning Obelix/Arragon för ett ridpass, mer ridfilmer. Har ni något förslag på vad ni skulle vilja se? 
 
Den här filmen får mig att längta sååå till sommaren! Arragon blir alltid så taggad när man rider ute så det går aldrig fram, det blir bara att han slänger med benet på stället istället. Haha! 
 

Ute hos oss

Postat den: 2016-02-27 @ 05:45:00 | Allmänt | Kommentarer (3)

Jag tänkte ge er en liten inblick i hur det ser ut utanför stallet hemma hos oss. Hagen, stallet och paddocken är väldigt "allt i ett", ligger precis bredvid varandra. Det är skönt att det är nära. 
 
Här står jag med stallet i ryggen. Arragons lilla rasthage som är uppgrusad kommer först. 
 
Bakom honom har vi paddocken som är 20x60. Ligger precis vägen som ni ser, ett litet problem tyvärr.. 
 
 
Till höger om Arragons hage har vi Obelix hage. Den är som i två delar, en del som är uppgrusad 10x10 som han kan gå in i och där vi även fodrar, och resten av hagen är ca 20x40. 
 
Lilla hagen som han kan gå in i. 
 
Stora
 
 
Till höger om Obelix hage är Heidis och Federers hage. 
 
 
Sist men inte minst: Arragons lite större hage som är ca 15x30. Ligger precis bredvid Heidi o Federers hage. 
 
 
Fodrar i pallbackar för att höet inte ska blåsa iväg. Obelix strör alltid ut sitt hus överallt ;)
 
 
Mysig dag!!
 
Glad nalle med världens snällaste ögon<3
 

4 hästisar motionerade

Postat den: 2016-02-26 @ 21:08:50 | Allmänt | Kommentarer (0)

Då var 4 små hästar motionerade, så roligt att ha fler än en att hålla på med just nu! 
 
Federer har gått i ridhuset och han var fin. Dock blev han lite trött på slutet och då blir han gärna lite tjaffsig och tappar ryggen. Men snart ska han nog förhoppningsvis orka lite mer! Obelix har bara gått ett kortare joggingpass, jag ville mest känna igenom honom inför träningen imorgon och att han skulle få röra på sig. 
 
Ikväll skrittade jag ut på Heidi medan Sara promenerade med Arragon. Båda skötte sig bra men Arragon var som vanligt dunderbusig, haha! Hyfsat lugn idag ändå, men han har ju sina skutt o andra saker för dig. Tokhästen <3
 
 

Andra vardagsschabrak

Postat den: 2016-02-26 @ 11:25:00 | Allmänt | Kommentarer (3)

Jag tittade för en tid sedan på schabraken från Hansbo, men enligt min kompis var det ganska dålig passform och dessutom kostade de runt 300 kr.
 
Vad jag letar efter är billiga men bra vardagsschabrak. Jag vill inte använda mina fina schabrak när det regnar, är lerigt osv. Det känns lite trist att slita ut dem på det sättet. Därför vill jag just ha några som jag bara kan ha som slit o släng, men som ändå är fina. 
 
Idag var jag inne på Hööks hemsida och hittade några schabrak jag inte sett förut. Det är från Showmaster och finns i svart, blått, vitt och rött. Bra vardagsfärger! Frågan är bara: Hur är passformen? Är det någon som vet?
Kostar 199 kr/st så det var rimligt pris ändå. 
 
 
 
 

Träningar på gång

Postat den: 2016-02-26 @ 05:56:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Imorgon är det äntligen dags för träning med Jeanna igen! Hoppas att Obelix kan vara lite nercoolad den här gången ;) Förra gången var han ganska på till en början, men blev fin på slutet. Nu är han dessvärre inte alls i samma kondition då han har tappat väldigt mycket när banan inte har varit ridbar och vi inte har kunnat åka till ridhuset. Men jag hoppas att vi kan få hjälp med allt grundarbete på ett bra sätt! Jag behöver mycket hjälp med just det nu. 
 
Helgen därefter är det träning i Skåne för Sandra, och helgen därpå kommer Lollo hit för myskväll. Hur roliga helger har inte jag 3 veckor irad? Hurra ;) 
 
Lägger upp de sista bilderna jag inte hade visat från senaste träningen för Jeanna. Bilderna är fotade av Matilda.
 
 
 

Stressigt

Postat den: 2016-02-25 @ 20:01:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Skoldagen var kort men det var mycket att göra här hemma ändå, det har varit en fullproppad dag fram tills nu! När jag kom hem red jag Obelix direkt och han var ganska fin. Fick inte riktigt koll på höger bak alltid, men han lyssnade ändå bra på det mesta och var lagom känslig. Travade över några bommar för att variera dessutom, haha, det gick väl inte helt klockrent ;)
 
 
 

Ett filmklipp publicerat av OLIVIA GUSTAVSSON (@oliiviiagustavsson)Feb 25, 2016 kl. 6:08 PST

 
Egentligen skulle jag ridit Monty idag men jag hade inte tid och inte heller skjuts att åka dit, tyvärr. Men jag tror att han gick lektion idag ändå så det gjorde nog inte så mycket. Arragon promenerade jag medan Michelle skrittade ut på Heidi. Det var mysigt! Annars har dagen bestått av massor av juridikplugg och fix i stallet. Hade hellre ridit hela dagen, såklart. 
 
 

Det bästa

Postat den: 2016-02-25 @ 10:36:58 | Allmänt | Kommentarer (0)

Det bästa med skolan är dagens fika, 😉
Hjälm från KASK

Postat den: 2016-02-25 @ 05:25:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

En hjälm som är väldigt ny på marknaden och ännu inte kommit till Sverige, är hjälmarna från KASK
 
Jag vet inte så mycket om hjälmarna ännu, men det speciella med dem är att de är försedda med sol- och regnskärm. Som design kan man dessutom bland annat ha olika länders flaggor på hjälmen, samt swarovskistenar osv. 
 
Så.. Vad tycker ni om hjälmarna? Hade ni kunnat tänka er att köpa en sån här hjälm?
 
Skulle du vilja köpa en hjälm från KASK?
Kanske
Ja
Nej
Poll Maker
 

Duktiga killar

Postat den: 2016-02-24 @ 21:52:44 | Allmänt | Kommentarer (0)

Två hästar ridna, en promenerad. På fredag kommer Arragons sadel, så på lördag kommer jag äntligen att börja rida igen!! 
 
Federer var först ut idag. Igår var det fokus på ställning/böjning och övergångar, idag låg istället fokuset på galoppfattningar och att han skulle ha en stadig bjudning i traven där jag har börjat sitta lite mer ner nu, istället för att rida lätt. Han blir starkare och starkare hela tiden, det märks! Roligt att det går framåt. 
 
 
Efter Federer var det dags för min tokstolle Obelix. Men han var som tur var betydligt mer sansad idag. Inga bakut eller nära döden-upplevelser för oss idag. Puh. Han var väldigt på och pigg i ridningen, men lugnade sig och kändes faktiskt ganska fin på slutet! Allt handlar om kontroll kontroll och åter kontroll med honom i ridningen nu. Idag var det istället Arragon som stod för buset (hör dock inte till ovanligheterna), men han är lite lättare att kontrollera för han är oftast mest bara glad och inte heller så stor som Obelix är. 
 
Våran spolspilta är inte riktigt färdigmålad ännu, hehe ;)
 
Nu har jag precis varit ute o tagit bort kylleran och satt på BOT på Obelix. Arragon gick sin sista kvällspromenad också. Pappa har harvat paddocken idag så förhoppningsvis är den hyfsat ridbar nu ett tag framöver. 
Bjuder på några söta bilder på min underbara nalle, haha!!
 
 
 

Tillbaka till startsidan