Bästa med iår

Postat den: 2016-12-31 @ 16:24:59 | Allmänt | Kommentarer (0)

Under året har jag haft jättebra tillfällen med mina fina hästar, Arragon och Obelix, men tyvärr stod ju Arragon senskadad jan-juni efter att ha halkat på isen när vi var ute och red och Obelix skadad juli-dec efter att ha blivit rädd för pappas vattenspridare och gått omkull illa i hagen. Riktigt trist. Så jag kan inte säga att det har varit något toppenår vad gäller mina egna hästar. 
 
 
Monty däremot har verkligen gjort året till något bättre trots mycket ledsamheter kring mina egna! Han kom hit i träning i maj och sedan dess har han verkligen utvecklats i raketfart och vi har haft så roligt tillsammans! Det här är verkligen en ponny som jag tror på och som har visat otrolig kapacitet. Han har inte världens flashigaste gångarter ännu och är ganska svår i psyket så vi har helt klart haft våra duster, men jag tror verkligen på den här ponnyn. Han är bara så häftig när man får till det. Det är nog dock bara jag som både sett och känt det ännu, det är sånt där man känner när man sitter ensam och trimmar i paddocken.. 
 

Nyårsafton

Postat den: 2016-12-31 @ 14:13:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Hittils idag har jag ridit Arragon, Strongen och Hippie. Sen har jag även varit hos Anneli med Obelix, hon joggade honom idag och ska göra det även imorgon för att hjälpa mig att känna hur vi ska göra med rörelsestörningen. Men idag gick han bättre så kanske att behandlingarna på Husaby trots allt har hjälpt den här gången! 
 
Monty är kvar att rida, men det blåser ganska mycket så jag gissar att det är kommer vara en busig Monty som jag får rida idag, hehe. 
 
Sen ska hästarna in tidigare ifall någon börjar skjuta raketer eller smällare. Man vet ju aldrig. Förra året var det jättelugnt här, och jag är ju hemma, men jag brukar ändå försöka göra det här på nyårsafton: 
 
- Ha på radion i stallet så att det inte hörs så väl om det smäller någonstans
- Någon lampa tänd ifall det skulle lysa upp, lyser inte upp lika mycket då
- Ge lite mer hö lite senare på kvällen så att de har lite att göra vid tolvslaget.
 
Vi brukar kvällsfodra runt 20-21 annars, men ikväll blir det nog lite senare. Förut när vi stod i gamla stallet så täckte vi även för fönsterna men nu har vi inga fönster som direkt står mot något håll där det kan bli raketer, men vi har ändå lampan tänd för säkerhetsskull. Glad att jag inte bor i stan, ibland har man ju till pch med hört om hästar som behöver lugnande.
 
Känns i varje fall bra att vara hemma ifall hästarna skulle bli oroliga, vi ska bara vara ett kompisgäng och det blir inga raketer för våran del i varje fall, haha!
 
 

Fina Highway

Postat den: 2016-12-30 @ 05:41:00 | Allmänt | Kommentarer (3)

När jag var hos Matilda så passade vi på att ta ut Highway i skogen och fotografera lite. Jag fick vara hästhållare och Matilda fotograf ;) Passade mig bra haha!
 
Jag råkade också hamna på ett par bilder. Men tur att hästen är lite snyggare än vad jag var iaf! Highway är verkligen en jättefin häst tycker jag, har bara ridit honom två gånger men det är en väldigt trevlig häst och han och Matilda har utvecklats i rasande takt nu det sista! Ni vet väl att Matilda vann Highway i hästlotteriet på GHS? Sjukt häftigt tycker jag!
 
 
Snygghäst i snyggt täcke och träns från PS of Sweden också!
 
 

Älskar vardagen

Postat den: 2016-12-29 @ 17:37:16 | Allmänt | Kommentarer (0)

Alltså det är sån lyx att få hålla på med hästar hela dagarna, och göra precis det jag vill. Den här dagen har verkligen varit toppen på flera sätt!
 
Hippie och Monty reds ut imorse, Natasja red Monty och jag Hippie. Det gick jättebra och båda hästarna uppskattade att få komma ut och sträcka lite på sig. Ska försöka med att båda får komma ut lite oftare nu, åtminstone en dag i veckan, men det har varit svårt nu när vädret har varit så olika. Monty gjorde några försök till glädjeskutt, hehe. 
 
Obelix och Arragon har bara promenerats, Strongen har jobbat i skogen och Mozzarella har gått dressyr på banan. Båda var jätteduktiga och väldigt trevliga att rida idag faktiskt! Red mycket sidvärtes för att lösgöra och Mozzarella fick gå mycket i förvänd galopp för hon behöver verkligen stärka galoppen överlag och i den förvända så måste hon balansera upp sig, så det är väldigt bra att rida just förvänd på henne då.
 
Mozzarella
 
Strongen redo för uteritt!
 
 
Sen fick Natasja för sig att vi skulle backträna med transporten idag haha... Hon har haft körkort i en vecka ;) Men det gick jättebra! Tur att det var traktorn som fick backa och inte vi när vi mötte den bara. Oups. 
 
 
 
 
 
 

Tunnis på träning

Postat den: 2016-12-29 @ 07:59:06 | Allmänt | Kommentarer (0)

Monty har blivit lite tunnare på sistone, och det syntes ju förstås ännu mer när vi klippte honom. Vet att han haft lite problem med vikten tidigare men han har varit fin i kroppen ända fram till nu. Vi får försöka att trycka i honom lite mer mat helt enkelt, hehe. Han är ju dock inte världens matgladaste häst alltid (precis som Obelix).
 
 
Monty var verkligen jättefin på träningen igår! Äntligen slappnade han av lite på bortaplan och kunde fokusera. Jag kom till mycket bättre ridning och han kändes väldigt bra. Vi har ju haft det ganska jobbigt i några veckor så det här kändes lite som en vändpunkt ändå. Han bärde sig själv mycket bättre både i traven och galoppen och hamnade på bakbenen. Skänkelvikningarna var dock sådär till skillnad från hemma, men det är ju fortfarande lite nytt för honom så vi får träna på det mer helt enkelt. 
 
 

Bästa julklappen

Postat den: 2016-12-28 @ 12:47:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Den här "rullande hyllan" som jag kallar den, haha, fick jag i julklapp iår. Den kommer från ikea och är riktigt smidig! Superlätt att spola av eftersom det är hål i den, lätt att rulla och man får plats med mycket saker. Tror att jag kommer att få mycket användning för den! Dock har jag inte riktigt börjat fylla den ännu, men har en känsla av att det kommer att bli ganska full..
 
 

Artikel med Osella

Postat den: 2016-12-28 @ 05:45:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Ni minns väl ponnyn som jag hade i 1,5 år på foder? :D Osella, c-ponny, världens finaste <3 
 
Det står om henne i tidningen ridsport, jätteroligt! Jag red henne innan hon blev dräktig med Carrie som också nämns i artikeln, då var hon ju dock triangelmärkt för skada men hon klarade lätt ridning då. På den tiden red jag inte så avancerat ;) 
 
Läs hela artikeln HÄR
 
 
Fina Osella <3
 
 
Osella är också mamma till Mozzarella som jag tränar nu, som ägs av Marie Axelsson. Jätteroligt tycker jag!
 
 
 
 

Effektiv och rolig dag

Postat den: 2016-12-27 @ 21:36:44 | Allmänt | Kommentarer (0)

Vilken härlig dag det har varit idag!! Imorse red jag Arragon, Strongen och Monty, och nu ikväll har jag joggat Obelix i ridhuset och Hippie här hemma. Däremellan har jag varit hos Matilda några timmar.
 
Alla hästarna har faktiskt gått bra idag förutom Arragon. Det blåste så när jag red honom så han var väldigt laddad och spände sig bara. Han gjorde inget dumt men jag hade svårt att rida honom genom kroppen. Montys träning börjar däremot gå åt rätt håll och likadant med de andra!
 
 
Matildas jättefina häst Highway!
 
 
 

2016 höjdpunkter fått

Postat den: 2016-12-27 @ 05:14:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

2016 har verkligen inte varit det bästa året just i hästväg.. Hänt alldeles för mycket dåligt med hästarna. Men det har också hänt väldigt mycket bra grejer förstås! Så med fokus på det positiva; Några höjdpunkter med 2016: 
 
- Alla hästar jag har fått möjlighet att träna iår! För att nämna några; Federer, Trix, Ninette, Mozzarella, Deesa, Monty, Hippie, Blackie och Strongen. Så roligt! 
 
- Min och Obelix tävlingsdebut som resulterade i 74,5% och vinst! Sen att han gick omkull veckan efter är en liten tråkigare historia...
 
-  Alla träningar förstås! Speciellt träningsveckan på Sterntorp var sååå rolig med Obelix! Lärde mig massor och vi kom ihop bättre. Helt klart en utav de roligaste veckorna på året. 
 
- Arragons utveckling. Trots att han stod skadad januari-juni så har vi verkligen kommit ihop mer detta året och hittat varandra på ett helt annat sätt. Otroligt glad över det och det gör mig ännu mer förväntansfull inför nästa år. 
 
-Studenten. Äntligen klar med skolan, behöver inte beskrivas mer för jag tror att ni fattar ;) 
 
 
Är väldigt glad för mina föräldrars stöttning, mina fantastiska tränare som hjälper mig framåt i min ridning, alla vänner, och inte minst alla fina hästar som jag har fått träna! <3

Blåsig annandag

Postat den: 2016-12-26 @ 20:05:34 | Allmänt | Kommentarer (0)

Hjälp vad det har blåst idag! Trodde att jag skulle blåsa bort när jag gick kvällspromenad med Arragon, haha, men han var jättelugn för ovanlighetensskull. Det åskade här hemma i förmiddags också, jättemärkligt väder verkligen. När vi skulle ta in hästarna pga åskan så fastnade jag dessutom givetvis med stöveln i leran och trampade ur mig den, haha. Pappa fick komma till min undansättning och ge tillbaka stöveln ;)
 
Alla hästarna har vilat idag men Obelix och Arragon har promenerat. Vi har varit hos mormor och morfar hela dagen annars. Imorgon kör vi på som vanligt igen!
 
 

Vecka 52

Postat den: 2016-12-26 @ 06:49:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Måndag: Arragon promeneras, Obelix promeneras. 
 
Tisdag: Arragon dressyr, Obelix joggas, Monty dressyr, Hippie joggas, Strongen joggas.
 
Onsdag: Arragon bommar, Obelix joggas, Monty träning för Anneli, Hippie dressyr, Strongen dressyr.
 
Torsdag: Arragon promeneras, Obelix promeneras, Hippie och Monty uteritt.
 
Fredag: Arragon dressyr, Obelix joggas, Hippie dressyr, Strongen dressyr.
 
Lördag: NYÅR! Arragon dressyr, Obelix promeneras, Monty dressyr, Hippie dressyr, Strongen dressyr. 
 
Söndag: Arragon promeneras, Obelix joggas, Monty dressyr.
 
Obelix ska börja joggas i veckan och vi håller tummarna för att behandlingen har hjälp! De andra jobbar på som vanligt. Ska även rida Mozzarella en eller två dagar denna veckan men vi har inte bestämt dag ännu. På tisdag ska jag hem till Matilda, blir roligt att hitta på något annat för en gång skull (även om jag älskar att vara i stallet!)
 
 

Julhelgen

Postat den: 2016-12-25 @ 14:52:10 | Allmänt | Kommentarer (1)

Även juldagen börjar lida mot sitt slut. Eller nåja, det är ju kvällen kvar förstås (det mysigaste av allt)! Jag har haft en jättebra julhelg hittils.
 
På julafton joggade jag Arragon i ridhuset medan pappa promenerade med Obelix. Han var riktigt fin och precis lagom framme, jobbade riktigt fint i den lägre formen. Monty joggade jag i paddocken hemma och det blåste massor så han var ganska spänd och inte riktigt tillfreds, men det gick hyfsat ändå. Inte lätt när det är så tokigt väder! På kvällen öppnade vi julklappar, åt god mat och hade det mysigt och lugnt här hemma.
 
 
Idag tog vi med Arragon till ridhuset igen eftersom vi ändå skulle dit och promenera med Obelix. Paddocken är lite blöt och kan jag så rider jag hellre i ridhus då. Titta vilken fanastisk himmel det var när vi åkte!
 
 
Arragon och jag fokuserade mycket på traven idag, vi bara kände lite lätt på galoppen mot slutet. Han var väldigt jämn i traven hade en fin takt, bra i formen. Väldigt bra grundkänsla! Däremot var öppnorna väldigt svåra, så det tog vi ganska mycket tid till. Slutorna däremot var superfina idag så det är jag väldigt nöjd över, jag kom till ridning bra i dem och när jag gör rätt så gör han rätt (oftast, hehe). Öppnorna släppte också mot slutet även fast de kanske var något vingliga. 
 
 
Monty tränades här hemma och idag blåste det lite mindre i varje fall. Han var bättre idag men jag tycker att han ligger på lite för mycket i handen just nu. Han är inte en häst som är stark utan kan bli lite väl lätt, men nu känns det som att han lägger sig i handen och tar oärligt stöd. Hm.. knepigt. Det har varit så 2-3 veckor nu och jag lösers det inte riktigt. Dock upplever jag att det förbättras lite smått för varje dag så vi tar nog ur oss det snart. Han gjorde väldigt fina övergångar från galopp-skritt i varje fall, det brukar annars vara ganska svårt! Skänkelvikningarna var också ganska bra. När han är såhär svår nu så försöker jag att göra lite andra saker för att få honom att fokusera, och då glömmer jag av att känslan är lite dålig också. Den förvända galoppen är lättare än den rättvända just nu, hehe. Vet inte vilket som är bäst ;)
 

God Jul!

Postat den: 2016-12-24 @ 06:59:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

God jul från mig och hästarna!! Hoppas att ni får en jättebra och mysig julhelg!
 
Vi ska fira hemma för första gången, det känns bra. Lite svårt att hitta någon som vill sköta hästarna på julafton dessutom, haha! Idag ska Arragon och Monty ridas, Obelix ska promeneras. Rebecka skulle egentligen ridit Hippie och Strongen men kunde inte längre det, men då jag inte planerat in ridning för de två nu så får det bli vila över julhelgen istället. Tror dom överlever ;)
 
 Gammal julbild på finaste Soccan <3
 
 
 

Nyklippt ponny

Postat den: 2016-12-23 @ 20:20:55 | Allmänt | Kommentarer (0)

Monty har blivit färdigklippt ikväll (nästan, haha). Det gick jättebra fram tills jag skulle klippa klart bakbenen, då tröttnade han. Men han ska skos snart och då får han sedering så jag ska passa på att klippa klart bakbenen efter det så kanske det går lite bättre haha.
 
Men visst blir han snygg? :D Fick bli helklippning med halvt huvud.
 
 
Han hade dock inte riktigt så bra tålamod som de andra hästarna så jag fick ju vara lite snabb och inte alltför noggrann, haha! Tycker i varje fall att vita hästar blir väldigt snygga som klippta eftersom de inte ändrar sig så mycket i färgen. 
 
 

Framtidens dressyrkläder?

Postat den: 2016-12-23 @ 13:53:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Tja vad tror ni? Är detta framtidens dressyrkläder?
Från Hippson, länk: http://www.hippson.se/artikelarkivet/dressyr/ar-detta-framtidens-dressyrklader.htm
 
 
Jag är ju väldigt förtjust i frack, tycker det är väldigt snyggt. Så får min del får det gärna vara kvar ett tag till, haha! ;) Dröm att få rida i frack i framtiden! Hoppas det inte dröjer alltför länge, hehe. 
 
 
 
 
 
 

Tillbaka till startsidan