Bästa med iår

Postat den: 2016-12-31 @ 16:24:59 | Allmänt | Kommentarer (0)

Under året har jag haft jättebra tillfällen med mina fina hästar, Arragon och Obelix, men tyvärr stod ju Arragon senskadad jan-juni efter att ha halkat på isen när vi var ute och red och Obelix skadad juli-dec efter att ha blivit rädd för pappas vattenspridare och gått omkull illa i hagen. Riktigt trist. Så jag kan inte säga att det har varit något toppenår vad gäller mina egna hästar. 
 
 
Monty däremot har verkligen gjort året till något bättre trots mycket ledsamheter kring mina egna! Han kom hit i träning i maj och sedan dess har han verkligen utvecklats i raketfart och vi har haft så roligt tillsammans! Det här är verkligen en ponny som jag tror på och som har visat otrolig kapacitet. Han har inte världens flashigaste gångarter ännu och är ganska svår i psyket så vi har helt klart haft våra duster, men jag tror verkligen på den här ponnyn. Han är bara så häftig när man får till det. Det är nog dock bara jag som både sett och känt det ännu, det är sånt där man känner när man sitter ensam och trimmar i paddocken.. 
 

Nyårsafton

Postat den: 2016-12-31 @ 14:13:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Hittils idag har jag ridit Arragon, Strongen och Hippie. Sen har jag även varit hos Anneli med Obelix, hon joggade honom idag och ska göra det även imorgon för att hjälpa mig att känna hur vi ska göra med rörelsestörningen. Men idag gick han bättre så kanske att behandlingarna på Husaby trots allt har hjälpt den här gången! 
 
Monty är kvar att rida, men det blåser ganska mycket så jag gissar att det är kommer vara en busig Monty som jag får rida idag, hehe. 
 
Sen ska hästarna in tidigare ifall någon börjar skjuta raketer eller smällare. Man vet ju aldrig. Förra året var det jättelugnt här, och jag är ju hemma, men jag brukar ändå försöka göra det här på nyårsafton: 
 
- Ha på radion i stallet så att det inte hörs så väl om det smäller någonstans
- Någon lampa tänd ifall det skulle lysa upp, lyser inte upp lika mycket då
- Ge lite mer hö lite senare på kvällen så att de har lite att göra vid tolvslaget.
 
Vi brukar kvällsfodra runt 20-21 annars, men ikväll blir det nog lite senare. Förut när vi stod i gamla stallet så täckte vi även för fönsterna men nu har vi inga fönster som direkt står mot något håll där det kan bli raketer, men vi har ändå lampan tänd för säkerhetsskull. Glad att jag inte bor i stan, ibland har man ju till pch med hört om hästar som behöver lugnande.
 
Känns i varje fall bra att vara hemma ifall hästarna skulle bli oroliga, vi ska bara vara ett kompisgäng och det blir inga raketer för våran del i varje fall, haha!
 
 

Fina Highway

Postat den: 2016-12-30 @ 05:41:00 | Allmänt | Kommentarer (3)

När jag var hos Matilda så passade vi på att ta ut Highway i skogen och fotografera lite. Jag fick vara hästhållare och Matilda fotograf ;) Passade mig bra haha!
 
Jag råkade också hamna på ett par bilder. Men tur att hästen är lite snyggare än vad jag var iaf! Highway är verkligen en jättefin häst tycker jag, har bara ridit honom två gånger men det är en väldigt trevlig häst och han och Matilda har utvecklats i rasande takt nu det sista! Ni vet väl att Matilda vann Highway i hästlotteriet på GHS? Sjukt häftigt tycker jag!
 
 
Snygghäst i snyggt täcke och träns från PS of Sweden också!
 
 

Tillbaka till startsidan