Planen för Monty i höst

Postat den: 2016-08-24 @ 05:14:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Under våren har Monty haft väldigt varierande resultat på tävlingsbanorna. Han har tyckt att banorna har varit lite läskiga men vid vissa tillfällen har han blivit ridbar och då har vi fått ganska okej resultat!

Tanken i höst med honom är att tävla ganska intensivt. Inte så att han tröttnar, men så att det blir lite mer vardag för honom och att han blir van med tävlingssituationen och att vara på nya platser. Sen tänker jag att vi ger honom en paus i vinter då han får tänka på det han har lärt sig. 
 
 
Vi fortsätter att tävla på LB-nivå i höst, men kommer att börja träna på LA-momenten, vilket vi redan gör. Den förvända galoppen funkar han bra i men han behöver mer styrka där, skänkelvikningarna börjar han förstå och ryggningarna är inte helt raka men han börjar förstå det med. Han ska även på en koll hos Stefan så att vi kan se hur han är i kroppen. Han kommer också få mycket varierat arbete med både dressyr, hoppning, uteritter och jobb från marken. Han behöver en allsidig träning och ett system som han kan känna sig trygg i. Nästa sommar är tanken att han ska säljas och då vill jag att han ska vara en stadig dressyrponny men som också har tränat lite hoppning och är trygg på uteritterna. 
 
Planen kortfattat:
- Rida stadiga rundor i LC/LB och försöka få honom mer avslappnad på banan
- Träna på LA-momenten
- Varierad och stärkande träning, framförallt stärka upp galoppen. 
- Få honom tryggare i skogen så att han blir enklare att rida där för någon annan
 

Kommentarer

Namn:
VIP?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Tillbaka till startsidan