Blir ibland för mycket

Postat den: 2016-08-29 @ 14:36:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Idag känner jag ingen ork till någonting efter att ha ridit Obelix, det blir bara för mycket ibland. Glädjen över första träningen med Arragon igår byttes ganska snabbt ut mot besvikelse, igen. 
 
Vi har haft så mycket otur, eller vad man nu själv vill kalla det, sedan vi köpte Obelix. Först hovbölden som gjorde att han blev stående länge, följt av en igångsättning mitt i vintern med en överpigg häst som inte gick att lasta och en bana som inte var ridbar. Inte helt lätt för oss som bara haft ponny innan att hantera en stor unghäst mitt i vintern som inte hade ridits på länge. Våren fortsatte sedan med lastningsproblem men vi kom iväg på några träningar som gick riktigt bra. När vi som mest började komma igång slog det tillbaka och vi kunde inte lasta igen = jag blev ensam med att träna honom vilket inte alltid var helt enkelt och det dåliga blöta underlaget var inte till någon hjälp. 
 
Nästa grej var när han sprang i hagen och sparkade sig själv genom benskydden = halt. Fick vänta ut det (som tack och lov inte tog så lång tid).
 
V.29 under sommaren kom vi äntligen ut på våran första tävling och vann med 74%, det efter en fantastiskt rolig träningsvecka på Sterntorp. Vi började komma igång med både träning och tävling och allt kändes så roligt. 5 dagar efter tävlingen går han omkull i hagen och sträcker sig. Vi behandlar, och det hjälper inte. Åker till Stefan efter 5 veckors skritt och behandlar, och han blir bra. 
 
 
Nu har jag joggat i någon vecka, och idag var rörelsestörningen tillbaka precis som när han sträckte sig och musklerna är spända. Och nu står vi här igen... Kan inte rida, kan inte träna, kan ingenting. Jag känner mig fruktansvärt frustererad och hjälplös. Jag vill bara ha en frisk häst och jag skulle göra allt för att få det, men vad kan lilla jag göra just idag? Ungefär ingenting. Hade JAG kunnat göra något annorlunda för att förhindra det här? Tänk om jag bara hade låtit bli att släppa ut honom när vattenspridaren på åkern var på så att han inte hade gått omkull? Eller haft bättre benskydd som inte gick sönder? Eller tagit lastningshjälp tidigare än vad vi gjorde?
 
På allt detta har Arragon stått med senskada januari-juni pågrund av en dum isfläck dessutom.
 
 
 
Är så fruktansvärt trött på att gå runt och oroa mig för att något ska hända hela tiden, se alla planer rasa och bli besviken. Är så fruktansvärt trött på att sätta igång hästarna och hela tiden börja om från början. Jag älskar Obelix och Arragon och jag är urtrött på att aldrig kunna få komma vidare och göra roliga saker tillsammans. Jag kan inte ens ut och promenera med Obelix nu, pågrund av att han blir för pigg när han vilar. 
 
Samtidigt har vi gjort fantastiskt mycket roligt iår också och jag vet att jag har tur som ens kan ha de här båda fina hästarna. Arragon har gått så mycket bättre nu än innan skadorna, vi har kommit ihop mycket bättre. Och jag och Obelix har haft några fantastiskt bra träningar tillsammans, och lärt känna varandra mycket mer! <3 För att inte tala om alla träningshästar som jag har fått möjlighet att rida. 
 
Jag hoppas att vi kan lägga de här tråkiga perioderna bakom oss snart och sikta framåt. Det blir ibland långt ifrån som man hade tänkt sig, och det är jag inte ensam om med mina hästar. Hoppas att Obelix blir bra snart, och att vi kan börja titta framåt igen - mot förhoppningsvis bättre tider. Den här hästen är verkligen min drömhäst och han är fantastisk på alla sätt och vis, jag vill så gärna fortsätta jobba med honom nu!

Kommentarer

Postat av: camilla

Förstår hur du känner. Jag har inte ridit min mer än små "duttar" här och där sedan november förra året. Nu är hon dålig igen och vi var inne igår, hittade inte vad det var -mer än att hon var halt höger fram. Så nu börjar en ny period med detektivarbete för att hitta vad det är så man kan hjälpa henne.

Men snacka om att motivationen dyker.

2016-08-30 @ 15:40:35
URL: http://camillajarnedal.blogg.se
Postat av: Malin Ottenbäck

Jag hoppas verkligen att turen vänder för eran del. Ni förtjänar verkligen det!

2016-08-30 @ 17:58:22
Namn:
VIP?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Tillbaka till startsidan