Bästa Arragon

Postat den: 2016-08-31 @ 20:37:13 | Allmänt | Kommentarer (0)

Arragon och jag red igenom delar av programmet idag, inte exakt som det är men ungefär. Vi har knappt ridit några skolor alls sedan igångsättningen faktiskt, utom lite öppnor på träningen för Anna - så idag var det dags för det! Slutorna var helt utan krav men gick helt okej, han gör det även fast det inte är så mycket kvalitet i det än. Samma med de enkla bytena. Det fattas lite styrka men snart är vi på G på riktigt!! Öppnorna är faktiskt riktigt bra nu. Under igångsättningen har jag fokuserat mycket på att stärka honom istället för skolor, men idag passade vi på. Han är fantastisk att rida min älskade Arragon, vad hade jag gjort utan honom <3 Vill ni se film?
 
 
Monty gick riktigt bra idag. Traven var bra hela tiden men i galoppfattningarna ville han gärna hoppa in i galoppen, så det tränade vi massor på att han skulle bjuda framåt och trampa in i galoppen istället, så att han får med sig rygg och bakbenen. Resutlatet blev väldigt bra och han var betydligt mer genom ryggen och avslappnad mot slutet. Obelix har skrittats, Strongen har joggats och Hippie har joggats. Alla skötte sig bra, inte så mycket att säga om det ^^
 
Några prints från passet idag
 
Inte ofta vi tränar ökningar men jag kände att vi måste testa en innan tävlingen i varje fall. 
 
 

Planering planering

Postat den: 2016-08-31 @ 07:20:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Sitter just nu och lägger upp en plan för allt både i höst och vinter. Kollar lite på hur mycket pengar jag har att röra mig med, hur mycket som kommer in och hur mycket som ska betalas. Vad jag behöver lägga pengar på och inte osv. Jag är en planerare och vill ha allt klart för mig helst flera månader i förväg, något som inte passar alla ;)
 
Skulle jag få bestämma så skulle jag helst boka alla mina träningar inför 2017 typ nu, haha! Jag vill ha en noggrann plan att följa så att jag vet vad som gäller. Men oftast går det ju inte att boka träning förrän högst några veckor innan. Tur att det är desto lättare att planera in tävlingar i varje fall! 
 
Planen med Obelix iår gick ju verkligen i stöpet pågrund av sträckningen och allt det här, men det är inte mycket att göra åt och jag hoppas att vi kan hålla planen bättre nästa år! Det är mycket faktorer som ska in med hästarna. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Myskväll

Postat den: 2016-08-30 @ 22:31:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Hovis har varit här idag men tar Obelix på fredag, annars har de andra hästarna skotts (dock inte Monty för hans ägare har en annan hovslagare). Mellan hästarna så passade jag på att övningsköra med mamma, vill försöka ta körkort snart men har knappt hunnit börja. Dags att fixa det nu, ska boka en intensivkurs. 
 
Arragon har gått ett väldigt kort dressyrpass idag på 15-20 minuter, vi tog det kort bara och kände igenom lite småsaker, han kändes fin så det fanns ingen mening med att rida vidare. Imorgon ska vi ta mer trav och eventuellt rida igenom programmet vi ska rida på lördag. Ska se om mamma kan filma lite! Obelix red jag också (skrittade) och han var möjligtvis lite bättren när jag testade att trava någon långsida. Men nu ska han få skritta några dagar så får vi se sen. Monty har vilat och i eftermiddag red jag och Annie ut på Hippie och Strongen. Jag tog Hippie och han var dunderpigg - ville bara galoppera hela tiden ;) Det tackar jag dock inte nej till, hehe. Väldigt rolig uteritt!
 
Nu ikväll åkte jag och mamma in till stan för att handla och köpa lite gott till oss eftersom vi är ensamma hemma. Vi har sett på film och gjort goda baguetter. Mums! 
 
 

Vackert

Postat den: 2016-08-30 @ 15:04:50 | Allmänt | Kommentarer (2)

Jag tror att mina hästar verkligen anstränger sig för att bli fina på bild, speciellt Arragon när han har sin toffs i pannluggen eftersom jag alltid rider med luva. Knashästar, vad jag gillar er <3
 
 

Annorlunda höst

Postat den: 2016-08-30 @ 06:15:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Det blir en annorlunda höst iår.. för iår börjar inte skolan för min del! I flera år har jag gått upp tidigt för att hinna fixa med hästarna och göra mig ordning innan skolan, haft minimal tid i stallet på eftermiddagarna för att hinna plugga på kvällarna. Det krävdes mycket planering men jag klarade det! 
 
Men nu är jag fri att planera dygnet precis som jag vill, och utefter vad som passar bäst för mina hästar. I höst kommer allt fokus ligga på mina egna hästar och träningshästarna. Jag kommer helt att kunna planera mina dagar utefter vad som passar just MIG, inte behöva anpassa mig efter några skoltider eller liknande. Nu behöver jag inte längre oroa mig för att jag inte hinner rida innan det blir mörkt på vintern, utan kan glatt rida på förmiddagarna ;) 
 
Trots allt känns det lite konstigt att inte gå till skolan och träffa alla kompisar, samtidigt som det är otroligt skönt att inte behöva lägga så mycket tid på annat än stallet. Jag har alltid tyckt om skolan väldigt mycket, men när man inte längre går i skola så inser man hur enormt mycket tid det tar. Det är lite skillnad på att gå upp kl 5 som jag gjorde tidigare, och att gå upp och morgonfodra halv 7-7. 
 
 

Regn, regn och ännu mer regn

Postat den: 2016-08-29 @ 20:43:31 | Allmänt | Kommentarer (3)

Både jag och mamma vaknade inatt av att det öste ner regn och det lät som om det haglade, och därför var paddocken som en pool idag. Den var väl ridbar men man förstör underlaget så när den är blöt, så jag valde att planera om helt och låta alla hästar vila utom Obelix idag istället. Det spelade inte så stor roll eftersom hästarna gått ganska mycket i helgen, så det var inte hela världen att jag fick planera om och det ser ut att bli bättre väder senare i veckan. Jag har inget emot att rida i regn men jag har mycket emot att rida sönder underlaget ;)
 
Så dagen har varit extremt lugn faktiskt, jag har tagit det lugnt inne, putsat sadlarna, promenerat med Arragon och red Obelix (men det fick ju avslutas fort). Imorgon ska alla ridas utom Monty så då är det desto mer intensivt! 
 

Blir ibland för mycket

Postat den: 2016-08-29 @ 14:36:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Idag känner jag ingen ork till någonting efter att ha ridit Obelix, det blir bara för mycket ibland. Glädjen över första träningen med Arragon igår byttes ganska snabbt ut mot besvikelse, igen. 
 
Vi har haft så mycket otur, eller vad man nu själv vill kalla det, sedan vi köpte Obelix. Först hovbölden som gjorde att han blev stående länge, följt av en igångsättning mitt i vintern med en överpigg häst som inte gick att lasta och en bana som inte var ridbar. Inte helt lätt för oss som bara haft ponny innan att hantera en stor unghäst mitt i vintern som inte hade ridits på länge. Våren fortsatte sedan med lastningsproblem men vi kom iväg på några träningar som gick riktigt bra. När vi som mest började komma igång slog det tillbaka och vi kunde inte lasta igen = jag blev ensam med att träna honom vilket inte alltid var helt enkelt och det dåliga blöta underlaget var inte till någon hjälp. 
 
Nästa grej var när han sprang i hagen och sparkade sig själv genom benskydden = halt. Fick vänta ut det (som tack och lov inte tog så lång tid).
 
V.29 under sommaren kom vi äntligen ut på våran första tävling och vann med 74%, det efter en fantastiskt rolig träningsvecka på Sterntorp. Vi började komma igång med både träning och tävling och allt kändes så roligt. 5 dagar efter tävlingen går han omkull i hagen och sträcker sig. Vi behandlar, och det hjälper inte. Åker till Stefan efter 5 veckors skritt och behandlar, och han blir bra. 
 
 
Nu har jag joggat i någon vecka, och idag var rörelsestörningen tillbaka precis som när han sträckte sig och musklerna är spända. Och nu står vi här igen... Kan inte rida, kan inte träna, kan ingenting. Jag känner mig fruktansvärt frustererad och hjälplös. Jag vill bara ha en frisk häst och jag skulle göra allt för att få det, men vad kan lilla jag göra just idag? Ungefär ingenting. Hade JAG kunnat göra något annorlunda för att förhindra det här? Tänk om jag bara hade låtit bli att släppa ut honom när vattenspridaren på åkern var på så att han inte hade gått omkull? Eller haft bättre benskydd som inte gick sönder? Eller tagit lastningshjälp tidigare än vad vi gjorde?
 
På allt detta har Arragon stått med senskada januari-juni pågrund av en dum isfläck dessutom.
 
 
 
Är så fruktansvärt trött på att gå runt och oroa mig för att något ska hända hela tiden, se alla planer rasa och bli besviken. Är så fruktansvärt trött på att sätta igång hästarna och hela tiden börja om från början. Jag älskar Obelix och Arragon och jag är urtrött på att aldrig kunna få komma vidare och göra roliga saker tillsammans. Jag kan inte ens ut och promenera med Obelix nu, pågrund av att han blir för pigg när han vilar. 
 
Samtidigt har vi gjort fantastiskt mycket roligt iår också och jag vet att jag har tur som ens kan ha de här båda fina hästarna. Arragon har gått så mycket bättre nu än innan skadorna, vi har kommit ihop mycket bättre. Och jag och Obelix har haft några fantastiskt bra träningar tillsammans, och lärt känna varandra mycket mer! <3 För att inte tala om alla träningshästar som jag har fått möjlighet att rida. 
 
Jag hoppas att vi kan lägga de här tråkiga perioderna bakom oss snart och sikta framåt. Det blir ibland långt ifrån som man hade tänkt sig, och det är jag inte ensam om med mina hästar. Hoppas att Obelix blir bra snart, och att vi kan börja titta framåt igen - mot förhoppningsvis bättre tider. Den här hästen är verkligen min drömhäst och han är fantastisk på alla sätt och vis, jag vill så gärna fortsätta jobba med honom nu!

Vecka 35

Postat den: 2016-08-29 @ 05:53:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Måndag: Obelix joggas, Arragon promeneras, Hippie dressyr, Monty vilar, Strongen dressyr. 
 
Tisdag: Obelix joggas, Arragon dressyr, Hippie uteritt, Monty vilar, Strongen uteritt. 
 
Onsdag: Obelix joggas, Arragon dressyr, Hippie vilar, Monty dressyr, Strongen vilar. 
 
Torsdag: Obelix joggas, Arragon promeneras, Hippie hoppning, Monty hoppning, Strongen bommar, Mozzarella dressyr.
 
Fredag: Obelix vilar, Arragon dressyr, Hippie dressyr, Monty uteritt, Strongen uteritt.
 
Lördag: Obelix dressyr, Arragon tävling LA:P1, Hippie vilar, Monty joggas, Strongen vilar.
 
Söndag: Obelix dressyr, Arragon promeneras, Hippie dressyr, Monty vilar, Strongen dressyr
 
Veckan är planerad och det är tävlingsvecka! Första starten sedan Lag-SM förra året med Arragon, det ska bli roligt. Vi hade tänkt starta en tävling för någon vecka sedan men det blev aldrig av så nu tar vi den här tävlingen istället. Det är DM och medaljerna ska delas ut, men det är vi nog inte med och fightas om iår tyvärr. Förra året tog vi guld och det var fantastiskt roligt, men iår tar vi tävlingen som träning med tanke på hur kort tid han varit igång. 
 
 
 
 
 
 
 
 

ÄNTLIGEN!

Postat den: 2016-08-28 @ 21:39:14 | Allmänt | Kommentarer (0)

Nu har jag och Arragon tränat - och åh så roligt det var!! Anna är verkligen superduktig på att hjälpa mig att komma till rätt ridning på Arragon och lille mannen skötte sig väldigt bra idag! Han orkar inte jättemycket ännu och jag sätter inte direkt något tryck i honom, men han gör alla grejerna bra. Jag är väldigt nöjd med träningen och tycker att den gick bra - och vi fick absolut väldigt bra hjälp med de problem som vi har stött på nu under igångsättningen. Superstort tack till bästa Anna för hjälpen idag <3 
 
 
Väl hemma var det dags för de andra hästarna. Obelix vilade idag men Monty joggades en stund och Hippie likaså. Strongen skulle egentligen gått i skogen men det var så himla regnigt och äckligt så Annie kom och red honom samtidigt som jag red Hippie istället, han skulle ändå gå lugnt ju :D Det gick jättebra! 

TRÄNING!!!!

Postat den: 2016-08-28 @ 05:16:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Ni anar inte hur otroligt glad jag är över att jag och Arragon ska åka och träna för Anna idag - det är nästan så att jag inte kan sitta still!!!!!! 10 månader sedan jag och Arragon tränade senast var det, och det var när jag fick hjälp av Anna på framridningen i Nordhalland under Lag-SM. 
 
Känslan att äntligen kunna sätta igång och börja träna känns fantastiskt, och det känns så bra att få hjälp med Arragon idag! Anna har ju själv tävlat Arragon för flera år sedan, så hon kan honom väldigt bra och har hjälpt mig hela tiden ända sedan jag köpte honom. Hennes hjälp har varit och är helt ovärderlig! <3 Tänk att jag och min kung äntligen är på gång igen, och nästa helg är det till och med tävlingsdax också.
 
Tack och lov har det hänt ganska mycket sedan våran allra första träning, haha!! Det är tur att man utvecklas, min sits var inte den bästa vid den här tidpunkten ;) 
 

Nyduschad

Postat den: 2016-08-27 @ 20:41:15 | Allmänt | Kommentarer (1)

Arragon har duschats efter dagens pass och är skinande blank! ;) Han var verkligen i behov av en dusch men jag vet ärligt talat inte hur mycket han själv uppskattade det, haha. Han är alltid snäll men ser väl inte sådär jätteglad ut. Ren blev han i varje fall tillslut!
 
Arragon gick väldigt bra idag på passet, lagom stöd och fint lösgjord. Igår promenerade han bara och imorgon är det träning! Hippie har vilat idag och igår så hoppade han studs och kombinationer - Monty likaså men idag gick han ute i skogen tillsammans med Strongen, jag och Stina red ut på de två. Båda skötte sig helt perfekt! Obelix har ridits både idag och igår. 
 
Det har blivit en ganska lugn start på helgen, jag och Stina har varit effektiva med hästarna och har hunnit pausa mycket ;) 
 
 

Utvärdering trimsafe

Postat den: 2016-08-26 @ 05:59:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Igår fick jag hem min trimsafe som jag beställt för endast 15 kr, jag var såklart tvungen att testa den på en gång! Strongen och Obelix var de som hade flugägg kvar, alla de andra har jag plockat bort för hand på men S och O hade hunnit få nya.
 
Strongen är lite äldre och har lite längre päls, så på honom var det inte helt lätt att använda kniven. Den tog mer päls än vad den tog flugägg tycker jag, vilket inte riktigt var det jag ville. Så pälsen blev lite hackig och ful där jag hade använt den. Så på honom blir det till att plocka istället ;) Obelix som däremot har väldigt tunn päls funkade det jättebra på! Benen var lättast men det gick även på andra ställen på kroppen. Då tog den bara flugäggen och inte någon päls. 
 
Så: Till hästar med kort päls: HISS! Till hästar med lång päls: DISS!
 
 

Dagen är slut

Postat den: 2016-08-25 @ 20:50:11 | Allmänt | Kommentarer (0)

6 hästar senare så börjar dagen gå mot sitt slut. Det har varit en varm och intensiv dag, det har gått i ett precis hela dagen. 
 
I förmiddags red jag Monty, Mozzarella och Hippie och nu i eftermiddag/kväll har jag ridit Arragon, Obelix och hoppat Strongen. Någonstans däremellan har jag klämnt in mockning och fodring till både mig själv och hästarna ;) Det som är bra med intensiva dagar är att man somnar snabbt = orkar gå upp tidigare dagen efter. Jag tänkte starta lite tidigare imorgon för att kunna lägga lite mer tid på mina två egna imorgon. Båda två ska få ordentlig massage imorgon! Brukar massera lite varje dag innan och efter jag ridit, men en dag i veckan försöker jag massera lite mer ordentligt och över hela kroppen - inte bara deras "problemområden". 
 

Så lycklig

Postat den: 2016-08-25 @ 05:20:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Det är en så otroligt stor lycka att få arbeta med mina två fina hästar Arragon och Obelix. De både är så härliga ridmässigt och är alltid så ambitiösa och positiva till arbete - vilket jag älskar! De båda ger en sån fantastisk känsla som inte går att beskriva. Tänk att jag har lyckan att ha två helt underbara hästar! Det är en obeskrivlig känsla att varje dag få rida sina absoluta drömhästar, och veta att det är ens egna! Jag älskar er Obelix och Arragon! 
 
 
Jag är också otroligt tacksam över chansen att få arbeta med så många andra hästar . Monty, Hippie och Strongen som står här hemma och Mozzarella som jag rider hos min granne. Vi lär varandra hela tiden och jag utvecklas mycket som ryttare av att träna olika typer av hästar. Hästar är fantastiska <3 
 

Nära en flygtur

Postat den: 2016-08-24 @ 21:33:35 | Allmänt | Kommentarer (1)

Solen har kikat fram nu under eftermiddagen och temperaturen har varit hög hela dagen, jag är glad över att vi fick några sista dagar med riktig sommar! Hästarna tycker också att det är lite mysigt att stå och sola sig, speciellt Arragon njuter av solen. De andra tycker det blir lite jobbigt när det blir för varmt men han bara njuter. 
 
Strongen red jag och Irma i paddocken imorse och det gick bra! Han kändes lite trött men annars helt okej. Arragon gick ett kort pass idag och var väldigt fin, vi tränade övergångar och volter, bra grundarbete för honom. 
 
Med Obelix var jag nära på att få mig en flygtur! Han var lugn när jag och pappa var ute och gick i skogen och även när jag började trava i paddocken, men sen kom det en motorcykel bakom oss (vi har ju långsidan längs vägen) och jag hörde inte den förrän den var precis nära. Jag hann knappt reagera och Obelix blev också förvånad och hoppade rätt upp i luften och när jag tappade balansen belv han rädd och studsade ännu mer. På något vänster lyckades jag sitta kvar, ,men det var nära! De små ponnyerna är lätta att sitta kvar på men med Obelix blir det så stora rörelser. Nåja, han var duktig efter i varje fall och det var ju inte hans fel, vi både blev chockade för den kom så fort. 
 
Min underbara bäst prins <3 
 
 

Tillbaka till startsidan