Bästa Arragon

Postat den: 2016-08-31 @ 20:37:13 | Allmänt | Kommentarer (0)

Arragon och jag red igenom delar av programmet idag, inte exakt som det är men ungefär. Vi har knappt ridit några skolor alls sedan igångsättningen faktiskt, utom lite öppnor på träningen för Anna - så idag var det dags för det! Slutorna var helt utan krav men gick helt okej, han gör det även fast det inte är så mycket kvalitet i det än. Samma med de enkla bytena. Det fattas lite styrka men snart är vi på G på riktigt!! Öppnorna är faktiskt riktigt bra nu. Under igångsättningen har jag fokuserat mycket på att stärka honom istället för skolor, men idag passade vi på. Han är fantastisk att rida min älskade Arragon, vad hade jag gjort utan honom <3 Vill ni se film?
 
 
Monty gick riktigt bra idag. Traven var bra hela tiden men i galoppfattningarna ville han gärna hoppa in i galoppen, så det tränade vi massor på att han skulle bjuda framåt och trampa in i galoppen istället, så att han får med sig rygg och bakbenen. Resutlatet blev väldigt bra och han var betydligt mer genom ryggen och avslappnad mot slutet. Obelix har skrittats, Strongen har joggats och Hippie har joggats. Alla skötte sig bra, inte så mycket att säga om det ^^
 
Några prints från passet idag
 
Inte ofta vi tränar ökningar men jag kände att vi måste testa en innan tävlingen i varje fall. 
 
 

Planering planering

Postat den: 2016-08-31 @ 07:20:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Sitter just nu och lägger upp en plan för allt både i höst och vinter. Kollar lite på hur mycket pengar jag har att röra mig med, hur mycket som kommer in och hur mycket som ska betalas. Vad jag behöver lägga pengar på och inte osv. Jag är en planerare och vill ha allt klart för mig helst flera månader i förväg, något som inte passar alla ;)
 
Skulle jag få bestämma så skulle jag helst boka alla mina träningar inför 2017 typ nu, haha! Jag vill ha en noggrann plan att följa så att jag vet vad som gäller. Men oftast går det ju inte att boka träning förrän högst några veckor innan. Tur att det är desto lättare att planera in tävlingar i varje fall! 
 
Planen med Obelix iår gick ju verkligen i stöpet pågrund av sträckningen och allt det här, men det är inte mycket att göra åt och jag hoppas att vi kan hålla planen bättre nästa år! Det är mycket faktorer som ska in med hästarna. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Myskväll

Postat den: 2016-08-30 @ 22:31:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Hovis har varit här idag men tar Obelix på fredag, annars har de andra hästarna skotts (dock inte Monty för hans ägare har en annan hovslagare). Mellan hästarna så passade jag på att övningsköra med mamma, vill försöka ta körkort snart men har knappt hunnit börja. Dags att fixa det nu, ska boka en intensivkurs. 
 
Arragon har gått ett väldigt kort dressyrpass idag på 15-20 minuter, vi tog det kort bara och kände igenom lite småsaker, han kändes fin så det fanns ingen mening med att rida vidare. Imorgon ska vi ta mer trav och eventuellt rida igenom programmet vi ska rida på lördag. Ska se om mamma kan filma lite! Obelix red jag också (skrittade) och han var möjligtvis lite bättren när jag testade att trava någon långsida. Men nu ska han få skritta några dagar så får vi se sen. Monty har vilat och i eftermiddag red jag och Annie ut på Hippie och Strongen. Jag tog Hippie och han var dunderpigg - ville bara galoppera hela tiden ;) Det tackar jag dock inte nej till, hehe. Väldigt rolig uteritt!
 
Nu ikväll åkte jag och mamma in till stan för att handla och köpa lite gott till oss eftersom vi är ensamma hemma. Vi har sett på film och gjort goda baguetter. Mums! 
 
 

Tillbaka till startsidan