Kvällsgräs

Postat den: 2016-04-30 @ 20:54:09 | Allmänt | Kommentarer (2)

Jag älskar verkligen lördagar, för då känner man att det är hela helgen kvar. Båda hästarna har vilat idag med undantag för lite promenader, så det har blivit ganska lugn dag för mig också. Har passat ganska bra då jag har haft fruktansvärt ont i både magen och huvudet nästan hela dagen. Men jag har varit med Anette när hon lämnade sin ettåring utanför Tibro på bete, det var roligt! Ikväll har Obelix fått käka gräs och Arragon har fått biolight igen. 
 
Men imorgon är det riddags igen, äntligen! Obelix ska ridas över bommar och Monty ska gå ett dressyrpass. Jag tänkte testa ett nytt bett på Monty och se hur han funkar på det, jag tycker inte riktigt att han trivs med bettet han har nu så det kan vara värt att känna hur han känns på något annat. 

Biolight

Postat den: 2016-04-30 @ 12:43:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Jag har alltid varit lite nyfiken på att testa biolight. Jag har ingen aning om ifall den är bra eller inte och ifall den funkar, jag är väl ganska neutral, men veterinären sa att vi absolut kunde testa det på Arragons ben nu innan vi får tid hos Stefan för laserbehandling. Så jag lånade en biolight av min kompis! Det känns änså bra att göra något åt det, som kanske hjälper lite ;) 
 
 
 
 

Iväg igen

Postat den: 2016-04-30 @ 05:15:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Igår vilade Obelix och fick även en spruta med b-vitamin av våran veterinär Helena. Perfekt! Då var det också fixat ;) Jag har dessutom bokat en träning för en ny tränare (just nu tränar jag typ en gång i månaden pågrund av avståndet till mina tränare, och jag känner att jag måste hitta någon bra på närare håll som kan komplettera till den träningen) som jag bestämt mig för att testa och även hört med en tjej som eventuellt ska kunna hjälpa oss med lastningen av Obelix. Hoppas att båda ska gå i lås och kunna hjälpa oss framåt på olika plan! 
 
Om några timmar kommer Anette och hämtar mig och då ska vi åka iväg med hennes föl några timmar bort för att lämna det där. Väl hemma igen tänkte jag jogga Obelix och promenera med Arragon. Nu ska jag sätta mig och plugga innan vi åker iväg! 
 
 
 

Obelix som föl

Postat den: 2016-04-29 @ 21:53:42 | Allmänt | Kommentarer (1)

Fick dessa bilder av en tjej, det är Obelix när han var föl! Är han inte jättesöt? Hihi <3 Mini-Obelix! Tänk att han är så stor nu helt plötsligt. 
 
 

Veterinärbesöket igår

Postat den: 2016-04-29 @ 11:26:40 | Allmänt | Kommentarer (1)

Beskeden igår gällande Arragon var både positiva och negativa. Han var inte längre skritthalt och betydligt mindre halt även i trav. Förra gången vågade vi knappt trava mer än 3-4 steg ifall det var något som var sönder, då var han 4 grader halt och skritthalt. 
 
Förra besöket för två veckor sedan kunde de inte riktigt se vad det var pågrund av en kraftig inflammation i kotsenskidan. Den var så gott som borta nu som tur var, möjligtvis lite kvar bara. Det de kunde se nu, som de tidigare också misstänkt, var att det faktiskt var en skada på djupa böjsenan, tyvärr. Ingen rolig prognos alls, men det verkar inte heller vara superallvarligt som den såg ut nu. Sen har veterinären fortfarande misstankar om att manica flexoria i senskidan kan ha påverkan på sig också, men det vet vi inte riktigt ännu. 
 
Så nu ska han fortsätta med skrittmotion, både för hand men ibland går det bra om jag skrittar uppsuttet men inte för ofta. Vi får behandla med laser och liknande (skulle fått det där men den krånglade) tills vidare och när vi ska på återbesök om 4 veckor kommer de att göra en bedömning om vi ska behandla med stötvåg eller liknande. Vi ska dock boka ett besök hos Stefan så att han kan ge honom laser någon dag nu framöver. 
 
Jag är såklart besviken, men det kunde också varit mycket värre med tanke på hur jättehalt han var förut. Det är bara att bita ihop den här perioden nu, hur lång den nu blir, och hoppas på ljusare tider!
 
 

Bubbelplast?

Postat den: 2016-04-29 @ 07:28:11 | Allmänt | Kommentarer (0)

Ja det är nog daga att sätta bubbelplast på lilla Arragon snart, så som han stökat i hagen o skadat sig den här vintern och våren ;) hade nästan på ett sett känts bättre om han blivit skadad för att jag ridit dåligt för då kan man ju ändå ändra på saker som gör att han kanske inte skulle bli skadad igen. 

Men men.. Idag får han vara fullpackad på benen iaf, hoppas han håller sig hyfsat lugn. Inte gått i hage på 3 veckor nu! Berättar mer om veterinärbesöket senare. 
Outfit idag

Postat den: 2016-04-28 @ 14:16:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Lindor: Svarta Jan Brink
Träns: Otto Schumacher
Pannband: Schockemöhle
Schabrak: Protector, MyOne
 
 
 

Håll tummarna!!

Postat den: 2016-04-28 @ 05:13:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Nu åker jag, pappa och Arragon till Husaby Hästklinik igen för att se om de kan hitta vad det är den här gången. Jag hoppas att svullnaden har gått ner tillräckligt mycket för att det ska gå att se. 
 
Håller alla tummarna för min fina kung, hoppas att det inte är något allvarligt! <3
När jag kommer hem ska jag åka och rida Monty och sen rida dressyr på Obelix. 
 
 

Kvällsmys med grabbarna

Postat den: 2016-04-27 @ 19:11:04 | Allmänt | Kommentarer (1)

Obelix och jag kom faktiskt ganska bra överens idag. Vi har haft det lite svårt i några dagar, vi har inte kommit överens alls faktiskt och det har känts väldigt jobbigt. Jag har svårt att tima honom och han blir lite irriterad på mig när jag inte hänger med i svängarna tror jag ;) Men idag började vi väldigt bra, sen blev det lite sämre på mitten, men på slutet var han riktigt fin! Jag rider mycket lösgörande nu bara. Dock kanske han fick gå och sega lite väl mycket, så imorgon ska jag försöka att rida lite aktivare och säga till honom om han inte går framåt ärligt. Alltid är det något man glömmer, hehe. Men det känns väldigt mycket bättre nu än vad det gjort de senaste passen. Det går åt rätt håll! 
 
Arragon har promenerats och jag har pluggat en stor del av dagen. Ikväll blev det kvällsmys med båda grabbarna... Eller??
 
 
 
 
 
 

Tävling med Monty

Postat den: 2016-04-27 @ 09:04:26 | Allmänt | Kommentarer (2)

På söndag kanske jag och Monty gör våran tävlingsdebut i en LC:1. Vi beställde hans licens häromdagen såfort mätintyget kom (han blev 145 cm) så vi får hoppas att den hinner komma in innan efteranmälningen går ut. Vet inte riktigt hur lång tid det brukar ta för licensen att komma in?
 
Vi åker inte och tävlar för att visa upp hans bästa sida nu första tävlingen för vi är inte klara med träningen på något vis, men han behöver komma ut och få rutin då han är en känslig häst som gärna spänner till vid mycket nya intryck. Därför måste vi träna träna på att åka iväg! En LC klarar han ju utan problem, men vi har inga krav på något resultat ändå.
 
 

Dags att sova

Postat den: 2016-04-26 @ 22:28:56 | Allmänt | Kommentarer (0)

Monty var fin idag! Jag kom åt vänsterbogen ganska bra på honom idag och då blev formen lite ostadig istället när han hamnade i ett annat läge. Men jag är nöjd med honom!! Galoppen var väldigt bra. På söndag ska vi eventuellt starta en LC om hans licens hinner komma in. 

Obelix o jag började inte så bra, lite samma problem som förra veckan. Men i slutet fick jag faktiskt till det och jag är väldigt glad över att jag lyckades vända det. 

Lollo har varit här i eftermiddag, roligt och mysigt! Världens bästavän <3 Nu ska jag sova för imorgon är det upp tidigt som vanligt för att fixa stallet innan skolan. 
Gold and silver

Postat den: 2016-04-26 @ 04:50:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Hööks har verkligen fått in flera häftiga silver - och guldoutfits! Inget som jag personligen själv skulle köpa till mina egna hästar, men jag tycker det är tufft och roligt med lite annorlunda. De guldiga lär ju verkligen synas. Schabraken skulle jag i och för sig kunna tänka mig att ha, men benskydden blir nog liiiiiite för mycket kan jag tycka ;) Kollektionen heter Champion Collection och är från Fairfield. 
 
Skydden var ganska billiga, 199 kr. Det silvriga hade nog kunnat vara snyggt på Obelix, om jag får för mig att jag vill sticka ut lite extra någon gång, haha! Men som det ser ut nu: Nja.!
 
Bild från hööks.
 
 
 

Monday

Postat den: 2016-04-25 @ 21:35:32 | Allmänt | Kommentarer (0)

Såg precis sista filmen av snabba cash, tycker det är väldigt hemskt att en film tar slut.. Precis som en serie, haha. Har man inget att göra sånna här dagar när hästarna ska ta det lugnt så får det bli plugg och film. Men det är helt okej, någon gång ibland i varje fall ;) Har dock haft en lektion i eftermiddag, så lite häst blev det ändå! 
 
Imorgon är jag ledig och då ska Obelix och Monty ridas, Arragon promeneras i vanlig ordning. Så skönt att vara ledig så att man verkligen kan tillbringa mycket tid i stallet. På eftermiddagen kommer Lollo hit också, kan det bli så mycket bättre?
 
 

Vecka 17

Postat den: 2016-04-25 @ 10:11:40 | Allmänt | Kommentarer (0)

Måndag: Skola 9-16.15. Obelix vilar. 
 
Tisdag: X-dag (Ledig). Obelix joggas, Monty dressyr.
 
Onsdag: Skola 8-14.30. Obelix dressyr.
 
Torsdag: Ledig. Arragon till veterinären, Obelix dressyr.
 
Fredag: Skola 8-11. Prov. Obelix bommar.
 
Lördag: Obelix vilar.
 
Söndag: Obelix longeras.
 
Såhär tänker jag mig att veckan ska se ut! Arragon fortsätter bara att promeneras fram tills vi ska tillbaka till Elin (veterinären) på torsdag, så får vi se vad som sägs då helt enkelt. Sen ska Monty ridas någon mer dag än tisdag, men det är inte planerat ännu. Får se när det blir! För tillfället är det ju ganska lugnt både med hästarna och skolan, så nu i veckan tänkte jag försöka att fortsätta övningsköra lite om mamma kan. 
 

Sunday

Postat den: 2016-04-24 @ 21:01:07 | Allmänt | Kommentarer (0)

Dagen har fortsatt i snöns tecken, men nu ikväll smälte det faktiskt äntligen bort. Paddocken är dock helklass igen.. Så jag valde att inte rida då han ändå skulle gå lite lugnt och hellre att han vilar lite extra o att paddocken håller sen än att jag rider nu och att det sen blir som i våras då den blev oridbar flera veckor pågrund av att jag började rida för tidigt i den. Vi kör på hårdträning i veckan istället, haha! ;) Blev lite gräsätande idag istället. Arragon har varit på bushumör idag dessutom.. Han blev nog taggad när det kom snö och trodde det var vinter igen. Buse!
 
Släktkalaset var roligt, och för tillfället sitter jag med min filosofi som strax ska in. Måste få in den innan Johan Falk börjar, haha! 
 
 

Tillbaka till startsidan