Resultat igår

Postat den: 2015-09-28 @ 06:26:00 | Allmänt | Kommentarer (3)

Igår debuterade jag och Bruno våran första MSVC, roligt! Det blev dock inte riktigt som förväntat, han var vääääldigt på inne på banan. 
 
På framridningen var han ganska lugn, men jag kände att han ändå var väldigt pigg och han släppte inte riktigt ner mig i sadeln i traven, då blir det svårt att rida! 
 
Såfort vi kom in på banan så taggade han igång jättemycket och sög framåt . Det gillar jag, men jag är inte helt van vid det på honom så det blev svårt att hantera. Så första inridningshalten var nog den sämsta vi gjort, började med 4,5 poäng ;) I resten av programmet var han sen lite småspänd och hoppade iväg för spegeln en gång, och så var det en hel del missar. Men det som vi har haft svårt med (skolorna) var nog det som ändå funkade, med undantag för det sista enkla bytet där vi fattade fel galopp och sen snubblade han. 
 
Domaren satte lågt på det vi missade på, såklart, som bland annat var ett byte i den första förvända, trav i ökade skritten, han ville kissa i mellanskritten och lite andra saker. Men det var mycket i bedömingen som jag inte förstod. Vi fick bland annat en 5:a på första mellantraven och andra förvända galoppen som jag tyckte var riktigt fina! Jag trodde att vi i varje fall skulle få 6-7 på dessa. Men det är en bedömningssport och det är bara att acceptera. Det är en bra domare tycker jag ändå, som skriver vettiga kommentarer, det var bara att jag inte riktigt förstod idag. Men hon hade antagligen en tanke om det ändå, som jag inte riktigt förstår idag. Vi ser givetvis olika på ridningen ibland, och det behöver inte vara fel.
 
Vi slutade på 56% vilket inte riktigt var vad vi hade tänkt, men men. Vad spelar det för roll? Det är ingen idé att gå och tänka på det, utan nu går vi vidare och tränar på missarna vi fick och gör det bättre nästa gång. Bruno kommer säkerligen att sopa banan även i MSVC framöver, men den här gången kokade det över i huvudet lite helt enkelt med den stora banan och läktaren nära inpå. Såklart är jag väldigt besviken, men jag är riktigt nöjd med flera delar i programmet och det ska jag försöka tänka på.
 
 

Kommentarer

Postat av: ɑ n n i k ɑ

Fin!

2015-09-28 @ 12:49:53
URL: http://blogofphoto.webblogg.se
Postat av: Malin

Äsch då, det är bara att fortsätta träna! Både du och han kan ju, så nästa gång kommer det säkert gå kanon!

2015-09-28 @ 18:22:20
URL: http://tildaomalin.blogg.se
Postat av: Zandra

Bedömningssport i ett nötskal, en del domare dömer ner bara för att man har en iberisk häst oxå tyvärr, dressyrsporten är rasistisk. :(
Han är fin och du är duktig så på't igen bara! =)

2015-10-03 @ 10:00:01
URL: http://https://idenius.wordpress.com/
Namn:
VIP?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Tillbaka till startsidan