Sista kvällen i september

Postat den: 2015-09-30 @ 21:08:55 | Allmänt | Kommentarer (1)

Vilken underbar dag det har varit! Jag har ridit Bruno, Arragon och Flisan under dagen och alla tre måste få varsin guldstjärna idag för att de jobbade så bra. 
 
Arragon joggades och travade över upphöjda bommar. Han var jättemjuk, hade bra stöd och trampade på bra över bommarna. Förra gången snubblade han så över bommarna och var allmänt ouppmärksam, men idag var det bättre. Mellan bomarbetet la vi in lite skolor också, i en lägre form. 
 
Flisan fick småhoppa lite idag till en början, och sen avslutade vi med en stunds dressyr. Jag upplevde henne lite spänd idag, men det släppte ganska bra efter en stund. Hon blev riktigt fin i traven efter en stunds arbete! Jag tror att hon har väldigt mycket energi just nu, som hon behöver jobba av sig ;) Det kokar öve rlite. 
 
 
Ikväll red jag ett pass på Bruno i paddocken, ser ni hur underbart väder det var på bilden?! Bara det säger ju att ridpasset kommer att gå jättebra ;) Bruno fick jobba lång och låg under 40 minuter och gjorde det väldigt bra. Han var lite vinglig till en början, men när han slappnade av ordentligt kom balansen också. Galoppen är svårast, men det är bara att jobba på med den. I den förvända lät jag honom bara hitta balansen själv, och det gjorde han faktiskt riktigt bra! Det blev mjukt och stadigt tillslut, och jag är väldigt nöjd med honom!

Åldersindelningarna tas bort

Postat den: 2015-09-30 @ 11:08:49 | Allmänt | Kommentarer (3)

Det har nu blivit beslutat att åldersindelningarna som infördes under årsskiftet 2014/2015 tas bort. Det har bara testats i ett år, och konstaterats att det inte har fungerat så bra som tänkt. Därför tas åldersindelningarna bort från och med årsskiftet 2015/2016, nya regler igen under 2016 alltså! Åldershöjningen från 18 till 20 år återstår dock. 
Läs mer HÄR                                             
 
Jag var till en början väldigt skeptiskt till åldersindelningarna, där jag skulle hamna i grupp 2. Dock tycker jag att det praktiskt har fungerat väldigt bra i dressyren (vilket det inte har gjort i hoppningen vad jag hört). Men givetvis har det känts tråkigt att inte tävla mot alla och det kändes konstigt att ha två svenska mästare i varje åldersgrupp. 
 
Jag tror det kan bli bra så som de gör det nu ändå, att alla får tävla mot alla igen. Det känns roligare! Det har blivit lite för uppdelat i umgänget mellan åldrarna på tävling, och det tror jag beror mycket på att man har haft olika grupper. Det jag inte förstår är att de har kvar åldern vid 20 år. Jag tycker att åldern borde ligga på 18 år igen, alternativt sänka till 16 år precis som internationellt (fast det tycker jag ju inte riktigt eftersom jag är 17, haha). 
 
Beslutet visar ändå på att förbundet har tänkt till och tagit hänsyn till vad alla tycker. I slutändan så tror jag att det blir bra!
 
 

07.15

Postat den: 2015-09-30 @ 07:26:03 | Allmänt | Kommentarer (0)

Jag var i skolan redan en kort stund efter 7 nu under morgonen. Pappa skulle till Elmia så då fick jag åka med lite tidigare. Mycket bekvämare att åka bil til skolan än att behöva ta bussen. Stå och vänta i den här morgonkylan - brr..... nej tack!
 
Min skoldag slutar redan vid 09.50 idag, lyx på hög nivå! Vi hade ingen humsam idag så då blev det så. Inte mig emot. Jag har tre hästar att rida idag så den tiden kommer jag säkerligen att behöva. 
 
Arragon ska idag joggas över bommar (som vi egentligen hade tänkt göra igår). Flisan överväger jag att rida ut på igen med tanke på hur det blev igår, men samtidigt kanske det är bättre att hon går i paddocken idag så att hon får en chans att slappna av. Det blir nog lite bommar för hennes del också! Bruno kommer hit senare under kvällen och ska då gå ett pass i lång och låg form. Jag tänkte bland annat testa att gå över i förvänd och se om det funkar även i en längre form, för annars tror jag att det är det vi behöver göra för att få den stadigare inne på tävlingsbanan. Det blir lite vingligt, och då behöver vi gå tillbaka till den lite lägre formen och hitta en bra balans. 
 
Superkul att rida tre fina dressyrhästar på samma dag. Vardagslyx gillas. 
 
 

It's over

Postat den: 2015-09-29 @ 22:10:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Nu är provet över, och vi har inget mer att göra den här veckan mer än att börja plugga inför allt vi har nästa vecka. Underbart! Skönt att ta det lite lugnt den här veckan då och kunna fokusera lite på hästarna istället. 
 
Jag och Arragon ändrade planeringen och tog en underbart mysig promenad i kvällssolen istället! Det kändes mycket mer passande än att rida cavaletti idag, faktiskt, det sparar vi till imorgon istället. Vi gick en riktig långtur och han var superpigg och på bra humör. 
 
Flisan reds ut en stund ikväll men halvvägs så mötte vi en älg och då blev det raka (snabba) vägen hem. Det gick väldigt fort kan jag tala om, Flisan fick helt plötsligt extremt bråttom hem. Men det slutade inte alltför olyckligt som tur var, haha! Så kan det gå. Vi avslutade en stund i paddocken istället där jag red henne lång och låg. Hon var väldigt avslappnad och fin då!
 
 

Lite suddiga bilder från helgen

Postat den: 2015-09-29 @ 11:38:00 | Allmänt | Kommentarer (3)

 
 

Time to wake up

Postat den: 2015-09-29 @ 06:02:29 | Allmänt | Kommentarer (1)

Min morgon startade minst sagt på ett sömnigt vis. Jag gick upp, sminkade mig, satte mig i soffan för att kolla schemat på mobilen, somnade, och vaknade av alarmet som jag alltid sätter på ifall jag skulle somna. Jag känner mig själv i varje fall 😉 Segt att gå upp idag alltså. Jag hade mycket hellre varit på breeders idag och kikat där, än att vara i skolan och ha prov i eftermiddag med 2 timmars håltimme innan. 
 
Men nu ska vi inte vara negativa här, jag är bara så extremt trött idag. Längtar redan tills i eftermiddag när jag kommer hem och ska rida Arragon! Det blir ett pass med cavaletti för hans del, det kommer han nog att uppskatta! Galoppbommar är det bästa han vet, då taggar han igång och tror att vi ska hoppa, haha. Flisan ska ridas ut en stund i skogen idag igen. 
 
Nu: Plugga det sista inför provet och sen försöka att vakna upp lite. 😴
 
 
 

Homeworks

Postat den: 2015-09-28 @ 20:23:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

 
Hur söt får man vara?
 
Arragon gick jättebra idag. Han var otroligt fin i galoppen hela tiden, stadig i både samling, längning och den förvända galoppen. Han var bra i formen hela tiden och hade ett bra sug framåt med stadigt stöd fram till handen. Traven var dock inte lika bra. Han blev lite kort i stegen kändes det som, och släppte stödet lite där. Skolorna var annars jättebra faktiskt, speciellt slutorna som annars är väldigt svåra. Men det svåra var ju att han inte riktigt bjöd framåt fullt ut. Men det var första gången på flera veckor som vi fick till en riktigt bra högersluta där han var loss i båda sidorna. Flisan gick ett kort pass i skogen.
 
Nu är det plugg som står på schemat. Så kanske att det blir lite dåligt med updatering även imorgon ;) 
 
 

Vecka 40

Postat den: 2015-09-28 @ 11:34:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Måndag: Skola 9-15. Tandläkaren. Arragon dressyr, Flisan vilar. 
 
Tisdag: Skola 8-16. Prov. Arragon cavaletti, Flisan uteritt.
 
Onsdag: Skola 8-11. Arragon promeneras, Flisan uteritt, Bruno dressyr.
 
Torsdag: Skola 8-11. Arragon dressyr, Flisan dressyr.
 
Fredag: Skola 8-11. Arragon dressyr, Flisan dressyr. 
 
Lördag: Arragon promeneras, Flisan vilar. 
 
Söndag: Arragon dressyr, Flisan cavaletti.
 
Det här känns på något sätt som någon sorts mellanvecka. Alltså, en vecka som bara går på utan någon större mening. Med allt tråkigt väder försvinner min motivation till tidiga morgonar och att åka till skolan. Motivationen till hästarna har dock fördubblats, haha ;) Men jag tycker det är så fruktansvärt tråkigt att plugga och vara på lektioner nu, men det finns ju inte något sätt att komma undan det. Ibland hade man bara velat stanna hemma. Trots allt kommer det bli ganska skönt med en hel ledig helg sen, det var längesedan!
 

Resultat igår

Postat den: 2015-09-28 @ 06:26:00 | Allmänt | Kommentarer (3)

Igår debuterade jag och Bruno våran första MSVC, roligt! Det blev dock inte riktigt som förväntat, han var vääääldigt på inne på banan. 
 
På framridningen var han ganska lugn, men jag kände att han ändå var väldigt pigg och han släppte inte riktigt ner mig i sadeln i traven, då blir det svårt att rida! 
 
Såfort vi kom in på banan så taggade han igång jättemycket och sög framåt . Det gillar jag, men jag är inte helt van vid det på honom så det blev svårt att hantera. Så första inridningshalten var nog den sämsta vi gjort, började med 4,5 poäng ;) I resten av programmet var han sen lite småspänd och hoppade iväg för spegeln en gång, och så var det en hel del missar. Men det som vi har haft svårt med (skolorna) var nog det som ändå funkade, med undantag för det sista enkla bytet där vi fattade fel galopp och sen snubblade han. 
 
Domaren satte lågt på det vi missade på, såklart, som bland annat var ett byte i den första förvända, trav i ökade skritten, han ville kissa i mellanskritten och lite andra saker. Men det var mycket i bedömingen som jag inte förstod. Vi fick bland annat en 5:a på första mellantraven och andra förvända galoppen som jag tyckte var riktigt fina! Jag trodde att vi i varje fall skulle få 6-7 på dessa. Men det är en bedömningssport och det är bara att acceptera. Det är en bra domare tycker jag ändå, som skriver vettiga kommentarer, det var bara att jag inte riktigt förstod idag. Men hon hade antagligen en tanke om det ändå, som jag inte riktigt förstår idag. Vi ser givetvis olika på ridningen ibland, och det behöver inte vara fel.
 
Vi slutade på 56% vilket inte riktigt var vad vi hade tänkt, men men. Vad spelar det för roll? Det är ingen idé att gå och tänka på det, utan nu går vi vidare och tränar på missarna vi fick och gör det bättre nästa gång. Bruno kommer säkerligen att sopa banan även i MSVC framöver, men den här gången kokade det över i huvudet lite helt enkelt med den stora banan och läktaren nära inpå. Såklart är jag väldigt besviken, men jag är riktigt nöjd med flera delar i programmet och det ska jag försöka tänka på.
 
 

Vanliga frågor

Postat den: 2015-09-27 @ 13:34:00 | Allmänt | Kommentarer (3)

Det har kommit upp några frågor som dykt upp flera gånger - så jag tänker att jag svarar på dem i ett inlägg nu med utdrag från de senaste kommentarerna om fler undrar. 
 
1. Jag har inte riktigt fattat, äger du Flisan eller lånar ni henne bara nu? 
Det är Anette Andersson som äger henne, och vi lånar henne bara tills vi har hittat en egen häst. Jättetacksamma för det! 
 
2. Om Bruno var tillsalu skulle du då köpa honom? Alltså klickar ni så mycket eller rider du mest honom nu för att du har fått chansen? Självklart får du välja om du vill svara på den eller inte, den kanske är lite privat, så välj helt själv :)
Nej, det tror jag inte att jag skulle. Bruno är en jättehärlig häst som jag gillar att rida och vi klickar väldigt bra, men jag är inte intresserad av att köpa honom. Men jag hoppas att jag får träna och tävla honom ett tag till, det gör jag så gärna! 
 
3. Hur mycket betalar du på dina hästar själv? Det är så olika det där, ibland betalar föräldrarna allt och ibland nästan ingenting. 
Jag betalar det mesta av utrustningen såsom sadlar, benskydd, schabrak, träns osv. Pappa står för skoning och foder. Tidigare har pappa även betalt större delen av inköpet på hästen, men nu är det jag som får betala om jag vill ha en ny häst ;)
 
4. Hur kommer det sig att ni har så korta dagar i skolan? 
Jag har gett önskemål hos rektor och lärare om att få en del hemstudier för att lättare kunna fördela tiden mellan stall och skola, därför slutar jag runt 11 nästan varje dag. 
 
5. Vad är det för typ av häst du söker? Är tanken att rida junior/YR eller en lite yngre?
En häst som är 160-168 cm hög, mellan 5-11 år, valack eller sto (helst valack). Den ska vara väl framme i utbildningen för sin ålder med mycket energi och vara mer åt det känsligare hållet. Blir det en runt 5-6 som jag helst vill ha, får jag nog tänka bort junior/YR klasserna. Jag är mer sugen på att ha något att satsa på i framtiden än att rida junior/YR klasserna bara för att man ska det, även om det såklart verkar jätteroligt. 
 
 
Har ni fler frågor är det bara att fråga på, såklart!! :D
 
 
 

Bruno är taggad

Postat den: 2015-09-27 @ 10:46:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

 

Sunday

Postat den: 2015-09-27 @ 05:45:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Yes, då var det dags för debut i MSVC för Brunos del idag. Lite nervöst då jag inte känner att alla delar är supersäkra, men jag kan programmet och vi tar det här som en bra träning och för att det är roligt att tävla! Jag hoppas att vi kan rida en godkänd ritt över 62% i varje fall, och det borde inte vara några problem så länge vi inte får några dumma missar och gör skolorna hyfsat bra. Start kl 11.14 med domare för Ann-Charlotte Olsson.
 
Jag har precis släppt ut hästarna och ska åka iväg nu. Annie följer med idag också! I eftermiddag när jag kommer hem ska Arragon promeneras och Flisan ska gå ett dressyrpass. Lollo kommer även hit en stund för lite kvällsmys :D
 
 
 

Dressyrträning

Postat den: 2015-09-26 @ 20:48:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Fredagen 2/10 kommer min tränare Anna Drugge hem till mig för att hålla träningar. Vid dåligt väder kommer vi dock att hålla till i Dalslunds ridhus, och annars bor vi någon mil utanför Lidköping. 
 
Vid intresse för träning, mejla mig olivia.gustavsson@gmail.com. 

Happy days

Postat den: 2015-09-26 @ 20:29:13 | Allmänt | Kommentarer (0)

Jag sov hos Stina inatt, och det var så mysigt att träffas igen, trots att det inte blev så lång stund då jag kom på kvällen och var tvungen att åka ganska tidigt på morgonen! Vi har alltid så mycket att prata om, dressyrnördar som vi är båda två 😏
 
Bruno gick ett dressyrpass igår och han gick bra. Lite dålig bjudning stundtals, men de första övergångarna från galopp till skritt var riktigt bra! Jag är nöjd med honom och fick en bra och positiv känsla inför imorgon. 
 
Arragon joggades igår lite lugnt i skritt och trav, idag har vi ridit ett dressyrpass på 30 min! Han var otroligt fin i allting, det kändes så bra! När vi hade joggat fram red vi mycket öppnor och slutor i skritt, och övergick sedan till att göra det i både trav och galopp. Det är en enorm skillnad på galoppen sedan i onsdags, jag börjar tro att dem på hälsa och helhet är magiker 😄 Galoppen var verkligen tillbaka idag, och han var så positiv och fin hela tiden. Perfekt i handen! Samlade sig super och bjöd hela tiden. Precis som det ska vara!

Flisan red jag ut lite på ikväll precis som igår, Anette red henne även en stund i paddocken i förmiddags. Nu ska jag packa för tävlingen imorgon!
 
 

Favorit-smoothie

Postat den: 2015-09-26 @ 16:18:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

 
1.
1 dl fryst frukt (frysta hallon, frysta jordgubbar m.m)
1 dl mjölk
2 dl vaniljfil
 
Den här är superenkel att göra, bara att mixa ihop allting! Sen har man en supergod,  iskall smoothie. Jag brukar alltid göra med hallon, det ger godast smak. Om man vill kan man även ha i lite kokos alternativt havregryn, det fyller ut lite.
 
2.
Färska amerikanske blåbär
Fryst mango
Mjölk
Kokos
 
Här brukar jag inte mäta upp hur mycket av varje som jag har i, utan det får gå lite på känn. Men här är kokos helt klart ett måste! Att ha mandelmjölk istället för vanlig mjölk gör det dessutom ännu godare.Den här smoothien är inte lika mättsam, men heller inte lika onyttig eftersom man skippar vaniljfilen som innehåller väldigt mycket socker. Det negativa är att man inte har färska blåbär i trädgården året om ;) Men det går säkert att göra med andra frukter också!

Tillbaka till startsidan