Sista kvällen i september

Postat den: 2015-09-30 @ 21:08:55 | Allmänt | Kommentarer (1)

Vilken underbar dag det har varit! Jag har ridit Bruno, Arragon och Flisan under dagen och alla tre måste få varsin guldstjärna idag för att de jobbade så bra. 
 
Arragon joggades och travade över upphöjda bommar. Han var jättemjuk, hade bra stöd och trampade på bra över bommarna. Förra gången snubblade han så över bommarna och var allmänt ouppmärksam, men idag var det bättre. Mellan bomarbetet la vi in lite skolor också, i en lägre form. 
 
Flisan fick småhoppa lite idag till en början, och sen avslutade vi med en stunds dressyr. Jag upplevde henne lite spänd idag, men det släppte ganska bra efter en stund. Hon blev riktigt fin i traven efter en stunds arbete! Jag tror att hon har väldigt mycket energi just nu, som hon behöver jobba av sig ;) Det kokar öve rlite. 
 
 
Ikväll red jag ett pass på Bruno i paddocken, ser ni hur underbart väder det var på bilden?! Bara det säger ju att ridpasset kommer att gå jättebra ;) Bruno fick jobba lång och låg under 40 minuter och gjorde det väldigt bra. Han var lite vinglig till en början, men när han slappnade av ordentligt kom balansen också. Galoppen är svårast, men det är bara att jobba på med den. I den förvända lät jag honom bara hitta balansen själv, och det gjorde han faktiskt riktigt bra! Det blev mjukt och stadigt tillslut, och jag är väldigt nöjd med honom!

Åldersindelningarna tas bort

Postat den: 2015-09-30 @ 11:08:49 | Allmänt | Kommentarer (3)

Det har nu blivit beslutat att åldersindelningarna som infördes under årsskiftet 2014/2015 tas bort. Det har bara testats i ett år, och konstaterats att det inte har fungerat så bra som tänkt. Därför tas åldersindelningarna bort från och med årsskiftet 2015/2016, nya regler igen under 2016 alltså! Åldershöjningen från 18 till 20 år återstår dock. 
Läs mer HÄR                                             
 
Jag var till en början väldigt skeptiskt till åldersindelningarna, där jag skulle hamna i grupp 2. Dock tycker jag att det praktiskt har fungerat väldigt bra i dressyren (vilket det inte har gjort i hoppningen vad jag hört). Men givetvis har det känts tråkigt att inte tävla mot alla och det kändes konstigt att ha två svenska mästare i varje åldersgrupp. 
 
Jag tror det kan bli bra så som de gör det nu ändå, att alla får tävla mot alla igen. Det känns roligare! Det har blivit lite för uppdelat i umgänget mellan åldrarna på tävling, och det tror jag beror mycket på att man har haft olika grupper. Det jag inte förstår är att de har kvar åldern vid 20 år. Jag tycker att åldern borde ligga på 18 år igen, alternativt sänka till 16 år precis som internationellt (fast det tycker jag ju inte riktigt eftersom jag är 17, haha). 
 
Beslutet visar ändå på att förbundet har tänkt till och tagit hänsyn till vad alla tycker. I slutändan så tror jag att det blir bra!
 
 

07.15

Postat den: 2015-09-30 @ 07:26:03 | Allmänt | Kommentarer (0)

Jag var i skolan redan en kort stund efter 7 nu under morgonen. Pappa skulle till Elmia så då fick jag åka med lite tidigare. Mycket bekvämare att åka bil til skolan än att behöva ta bussen. Stå och vänta i den här morgonkylan - brr..... nej tack!
 
Min skoldag slutar redan vid 09.50 idag, lyx på hög nivå! Vi hade ingen humsam idag så då blev det så. Inte mig emot. Jag har tre hästar att rida idag så den tiden kommer jag säkerligen att behöva. 
 
Arragon ska idag joggas över bommar (som vi egentligen hade tänkt göra igår). Flisan överväger jag att rida ut på igen med tanke på hur det blev igår, men samtidigt kanske det är bättre att hon går i paddocken idag så att hon får en chans att slappna av. Det blir nog lite bommar för hennes del också! Bruno kommer hit senare under kvällen och ska då gå ett pass i lång och låg form. Jag tänkte bland annat testa att gå över i förvänd och se om det funkar även i en längre form, för annars tror jag att det är det vi behöver göra för att få den stadigare inne på tävlingsbanan. Det blir lite vingligt, och då behöver vi gå tillbaka till den lite lägre formen och hitta en bra balans. 
 
Superkul att rida tre fina dressyrhästar på samma dag. Vardagslyx gillas. 
 
 

Tillbaka till startsidan