Tokig Arragon

Postat den: 2015-10-31 @ 17:33:49 | Allmänt | Kommentarer (0)

Arragon är huuur pigg och laddad som helst, och har varit både igår och idag. Nästan så han varit påväg att göra oss panka genom att sparka sönder några bilar, haha. Tur att vi inte var riktigt så nära ;) 

Jag joggade honom lite idag och då var han väldigt lugn som tur var, och han var betydligt lugnare överlag nu i eftermiddag. Hoppas det kan hålla i sig! 

Vi har tittat på lagklassen hela dagen och om en liten stund är det soundcheck inför morgondagens kür. Vi har sett många fina ekipage med bra ridning, men även dålig ridning om man får säga så.. 

Nä, nu ska vi ut och ta en promenad med Arragon igen! Lovar att  updatera med film o bilder så snart jag kan. 
Hej på dig

Postat den: 2015-10-31 @ 13:11:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

 

Ett avslutat kapitel - Bruno

Postat den: 2015-10-31 @ 06:59:00 | Allmänt | Kommentarer (6)

Många här på bloggen har frågat varför jag inte skrivit något om Bruno. Det är ingen idé att försöka dölja någonting, utan jag kan lika gärna berätta - Träning och tävling av Bruno är numera ett avslutat kapitel, och har varit ett tag. 
 
Jag har haft ett par jätteroliga månader med Bruno som jag alltid kommer att minnas med glädje. Vi tillsammans har utvecklats enormt fort. Jag är väldigt nöjd med jobbet jag har gjort med honom under hela perioden, och också resultatet vi fick. När vi avslutade i slutet på oktober efter Nordhalland var han verkligen jättefin att rida, och framförallt då att han verkligen bjöd framåt, hittade sin egna balans och var avslappnad. 
 
Som ni säkert förstår så valde jag inte att sluta rida honom för att jag inte tycker om att rida honom, för det gör jag verkligen. Det är en supergo häst när man lär känna honom men han är känslig och kräver rätt ridning. Om jag ska träna en häst måste det vara under ett upplägg som jag tror på, och med rätt förutsättningar för att jag ska se att hästen mår bra av att jag tränar den och kan utvecklas av träningen. 
 
 
Pågrund av vissa beslut som ägaren tog om Brunos träning väljer jag därför att sluta rida honom. Jag respekterar besluten till fullo, absolut, men det fungerar inte längre för mig att fortsätta då. Ägaren och jag hade helt enkelt  olika höga ambitioner och det resulterade i att det var svårt att samarbeta. Ingens fel, bara att vi fick inse faktum. Jag vill tacka Bruno och hans ägare för den här tiden, och hoppas att vi alla kan minnas den här tiden med glädje och som ett gott samarbete.
 
Jag kommer nu att lägga ännu mer tid på mina hästar här hemma. Givetvis är jag även öppen för att ha någon annan häst i träning/tävling nu istället om tillfälle ges.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vinst!!!

Postat den: 2015-10-30 @ 20:38:57 | Allmänt | Kommentarer (2)
Några bilder på Flisan från helgen

Postat den: 2015-10-30 @ 13:13:00 | Allmänt | Kommentarer (3)

 

Ingen lagtävling

Postat den: 2015-10-30 @ 06:16:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Förra året deltog jag i div 1 tillsammans med några andra härliga tjejer!! 
 
Jag hade Soccan de två första omgångarna och Arragon sista. Under omg 2 kom vi på andraplats, samma sista omgången. Det ledde till en andraplats i totalen! 
 
Inför nästa år har jag funderat och funderat på hur jag ska göra. Jag älskar att tävla i lag och tycker att mina klubbkompisar är superhärliga. Men den här gången fick jag verkligen försöka att tänka efter på vad jag ville och vad som var bäst för mig och Arragon. Jag kom fram till att jag inte alls är intresserad av att fortsätta rida regionala klasser, och att det blir för mycket på alla håll - tidsmässigt, ekonomiskt, och i ork. Jag vill inte tävla Arragon för mycket och jag vill till våren istället lägga mer fokus på de större nationella tävlingarna. Det är där vi ska ligga nu, och då är det ingen idé att backa och gå tillbaka till regional nivå för tillfället. 
 
Känns givetvis lite tråkigt, men det känns ändå som rätt beslut för oss som ekipage
 
Bild från förra året på laget. Från vänster: Hannah Garpenrud som red National Power, Sandra Andersson Wickström som red Money Boy, jag som den här omgången red Arragon och sist Stina Karlsson som red Tango. 
 
 

Stärker mig ännu mer

Postat den: 2015-10-29 @ 21:10:55 | Allmänt | Kommentarer (2)

Arragon var så himla fin idag, och det stärker mig såklart mycket mer inför tävlingen imorgon! Hoppas att vi kan få till en bra ritt imorgon, med framförallt en bra känsla där jag kan få känna att han är med mig och är påverkbar åt alla håll. Vi red egentligen bara grunder, och gjorde inga direkta skolor som vi annars brukar göra innan tävling. Jag kände att det inte var någon idé att göra så mycket mer, när han var så fin. Testade bara att gå in i några öppnor och slutor men fullföljde aldrig, för han gjorde det så bra. Det är bara att hålla tummarna för att det här håller i sig till imorgon. Jag hade hela tiden väldigt bra sug i handen och han var lagom känslig för skänkeln. 
 
Vi rider alltså en klass imorgon, FEI individuella mästerskapsprogrammet. Tyvärr hann inte Anna komma och hjälpa oss imorgon, men vi ska träna för henne på lördag och sen hjälper hon oss på tävlingen på söndag. Jättebra! :D
 
Flisan har vilat idag, och jag har packat resten av dagen. Nu ska jag duscha och fixa det sista innan jag går och lägger mig. Bäst att sova ut ordenligt inatt!
 
Mamma och jag gjorde god mat idag eftersom hon fyllde år, mums!
 
 

Grattis bästa mamma <3

Postat den: 2015-10-29 @ 13:09:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

 
 
Idag önskar jag världens bästa mamma grattis på födelsedagen (Arragon också såklart ^^) ♥
 
Grattis grattis! Jag älskar dig! 

Starttider

Postat den: 2015-10-29 @ 07:03:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

 
Här är de prelimenära starttiderna inför helgen i Nordhalland. Det är lag-sm men jag rider ju endast individuellt, och de klasser jag rider är "vanliga" klasser på elit-nivå. 
 
Första dagen blir det FEI individuella mästerskapsprogrammet kl 17:49 som vi ridit flera gånger tidigare. Vi har aldrig riktigt fått något flyt i det här programmet, så jag vill verkligen passa på att träna lite extra på det så att vi även ser vad som är svårast - då får vi träna extra på det i vinter! 
 
På lördagen åker vi förhoppningsvis och tränar för Anna om hon kan, och på söndagen är det dags för kür för andra gången kl 19:34. På SM gick det inte så värst bra då han blev laddad och spänd så det blev en hel del missar, men vi hoppas på en bättre ritt den här gången! Tyvärr blir det sent hem på söndagen, men det är bara att gilla läget när man inte själv kan bestämma sina starttider ;)
 
 

Fler bilder från ikväll

Postat den: 2015-10-28 @ 18:18:50 | Allmänt | Kommentarer (4)

 

Hur mysigt?!

Postat den: 2015-10-28 @ 18:10:09 | Allmänt | Kommentarer (0)

 
Jag, mamma och Arragon var ute på en promenad under kvällen. Det var helt fantastiskt mysig kväll, men solen försvann snabbt. Dock hann vi få ett par jättehärliga mobilbilder som jag ska lägga upp här. Dom blev riktigt mysiga tillsammans med min lilla nalle <3
 
Stina har varit här under förmiddagen, och vi har tagit det lugnt. Red Flisan ett pass men idag kändes hon ganska spänd av någon anledning. Jag fick inte riktigt upp ryggen på henne och hon blev nervös av mina hjälper. Så nu får vi kanske gå tillbaka ett steg och bara ta grunderna igen. Jag måste tänka på att inte själv stressa upp mig när hon stressar upp sig. 
 
Resten av dagen har gått åt till att packa, tvätta och fixa i stallet. Imorgon har jag dubbelt så mycket att göra och då ska även Arragon ridas, jag vet inte riktigt hur jag har tänkt att jag ska hinna med allting imorgon? Fullt upp blir det. Ikväll ska jag passa på att plugga innan det är dags för Modus. Det kan man inte missa ;)
 
 

Vi är taggade!!

Postat den: 2015-10-28 @ 05:05:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Jag och Arragon är taggade till tusen inför helgens tävlingar!! Jag skulle inte påstå att vi har tränat mycket rörelser det senaste, men igår kände jag lite på öppnor/slutor. Grundarbetet är det jag har lagt mest energi på de senaste dagarna, och jag hoppas att det ger bra resultat i att kunna göra rörelserna bra på tävlingen.
 
Förra "riktiga" tävlingen var han lite seg, under DM:et. Då hade han en liten spänning ibak som orsakade det.
 
Den här gången får ingenting sånt hindra oss! Det här är sista tävlingen på närmare 19 veckor, så nu ska vi ge allt ;) Anna är med på plats och hjälper till under tävlingarna också. Det känns jättebra!! Mästerskapsprogrammet under fredagen, och küren på söndag. Hoppas ni håller tummarna för oss!
 
 

Fiiin Arragon!!

Postat den: 2015-10-27 @ 23:17:30 | Allmänt | Kommentarer (1)

Min fina Arragon var så fin idag! Jag fick ett bra sug framåt och han fick en väldigt rund och bra form under hela passet. Vi gjorde lite travskolor och dem funkade fint, samma i galoppen. Det är alltid mycket som kan bli bättre men så är det alltid. Det jag kan klaga mycket på idag är mina händer. Jag har blivit bättre på att ta ihop händerna nu, men idag blev det lite att jag glömde att ta ihop händerna trots att jag lätt hade kunnat göra det eftesom han var såpass bra i handen. Hoppas att han kan vara lika fin i handen i helgen under tävlingarna. 
 
Flisan fick faktiskt vila idag, jag rider henne imorgon istället. Stina har varit här under hela dagen också och ikväll har vi spelat spel, sett på TV och gjort lite annat. Hon fotade även mig och Arragon i förmiddags så det kanske kommer upp lite bilder någon dag! 
 
Dags att sova, godnatt!
 
 

Antal sovtimmar

Postat den: 2015-10-27 @ 13:23:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Under skolperioderna slarvar jag väldigt mycket med min sömn, ibland blir det neråt 6 timmar och jag som person är i väldigt stort behov att mycket sömn, gärna 8-10 timmar. Då mår jag som bäst, om jag sover så länge. Det är nog väldigt olika mellan oss som människor - vissa behöver bara 6 timmar medan andra kan behöva 12 timmar för att orka med. 
 
Jag har bestämt mig för att verkligen försöka att "sova igen" under lovet genom att sova minst 9-10 timmar varje natt för att bli lite piggare. Jag har varit väldigt trött i flera veckor och jag tror det beror mycket på sömnbristen. När jag väl då sen sover en natt med många timmar, då blir jag trött just för att jag har sovit länge. Så: Sova många timmar före midnatt och sova minst 9-10 timmar är målet för lovet. 
 
Ända sedan i fredags har jag hållt det här. Det kanske låter orimligt, men jag känner mig redan så mycket piggare! Igår fick jag en rejäl down och var helt sjukt trött (troligen för att man slappnar av på lovet och för att jag sovit mycket), men nu känner jag att det idag börjar gå uppåt. Hoppas mer sömn kan hjälpa mig att bli lite pigg igen! 
 
Jag slarvar för mycket med att sova, och måste börja prioritera det bättre. 
Vad tycker ni om denna bilden? ;)
 
 
 

Stroller och Soccan

Postat den: 2015-10-27 @ 06:54:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

 
Hittade en gammal film på Stroller och Soccan när jag var hos Anna i våras och tränade, Soccan blev högbrunstig när hon träffade Stroller, haha ;)

Tillbaka till startsidan