Hej mitt vinterland

Postat den: 2015-11-30 @ 22:34:14 | Allmänt | Kommentarer (3)

Imorse vaknade jag upp till första snön - blandade känslor när man inte har ridhus ;) Väldigt mysigt och skönt att det blir lite ljusare, men jag avskyr all halka, kyla och slask som det medför. Redan idag fick vi känna på is på gatorna, och det är inte det roligaste med obroddade hästar. 
 
Hästarna fick vila idag just för att vi varken hade broddar eller snösulor. Hästarna ska skos imorgon så då fixar det sig då, därför kände jag att det var bättre att inte riskera något idag. Istället blev det promenader för båda hästarna. Idag stängde vi även hela bommen när vi lastade Obelix, och han skötte sig så bra! Förhoppningsvis kan vi komma iväg och testa att köra en liten bit i helgen om det fortsätter att fungera bra. Han gör verkligen framsteg varje dag nu, men då får vi se till att inte gå för fort framåt bara. Då blir det lätt bakslag.
 
Ikväll har jag och mamma sett på en kriminalserie och ätit goda mackor. Min dator har varit så seg hela dagen så jag har inte kommit in på den knappt, därför är updateringen som den är just nu. Håll ut, jag ska rensa datorn till helgen ;)
 
 

Snö

Postat den: 2015-11-30 @ 17:06:20 | Allmänt | Kommentarer (1)
Vecka 49

Postat den: 2015-11-30 @ 06:56:23 | Allmänt | Kommentarer (2)

Måndag: Skola 9-15. Obelix dressyr, Arragon promeneras. 
 
Tisdag: Skola 8-16. Inlämning rättsfall, redovisning psykologi. Pappa fyller år! Obelix vilar, Arragon dressyr. 
 
Onsdag: Skola 8-12. Sadelutprovning med Arragon, Obelix dressyr. 
 
Torsdag: Skola 8-14. Prov naturkunskap, inlämning internationell ekonomi, inlämning affärsjuridik. Obelix dressyr, Arragon promeneras. 
 
Fredag: Skola 8-11. Inlämning svenska. Agnes kommer hem. Obelix dressyr, Arragon dressyr. 
 
Lördag: Obelix dressyr, Arragon uteritt. 
 
Söndag: Obelix vilar, Arragon dressyr. 
 
Såhär ser veckan ungefär ut för mig och hästarna. Det är mycket i skolan tyvärr, men det är bara att bita ihop nu de sista veckorna. Snart är det över! Hur hästarnas vecka kommer se ut är dock lite oklart, eftersom vädret spelar in mycket där. Med Obelix tänker jag att jag i princip rider varje dag som underlaget tillåter, men inte mer än 4 dagar irad just nu. Men det är ingen idé att direkt planera in när han ska vila, utan vi tar det mer som det kommer. Men om jag får bestämma precis som på planeringen så är det som mest optimalt tycker jag :D 

Sunday

Postat den: 2015-11-29 @ 21:15:00 | Allmänt | Kommentarer (4)

Arragon var väldigt trevlig att rida idag! Jag rider i Rebeccas Albion sadel just nu, och det känns som att han trivs med den väldigt bra faktiskt. Vi får ha den tills vidare, den trycker inte ner på honom någonstans och sålänge han inte verkar missnöjd är det nog ingen fara att ha den trots att den inte är utprovad (den utprovade ligger ju ändå sämre än sämst just nu). I början kunde han inte riktigt slappna av, men efter bara några varv släppte det och han blev väldigt fin i alla gångarter! Han var väldigt lugn hela tiden utan att bli seg. Riktigt nöjd och glad över honom idag!!
 
Obelix gick det rent ut sagt åt skogen med, faktiskt. Det var nog vårat sämsta pass hittils. Jag blev frustererad och då blir jag spänd, vilket han känner. Jag måste gå in med en mer positiv känsla från början tror jag, så att han kan slappna av ordentligt. Det har gått väldigt bra i veckan, men den här helgen var verkligen inte vår helg. Han har känts ganska konstig båda dagarna redan i början av passen. Men nya tag bara!! Vi lägger det här bakom oss bara. Hoppas på att kunna åka och träna för Sandra framöver snart också. 
 
Däremot var han jätteduktig med lastningen idag. Vi drog igen mellanväggen och han stod kvar snällt. Nu är det bara kvar att stänga bommen. Snart så!! 
 
 

Arragons outfit på träningen

Postat den: 2015-11-29 @ 07:39:07 | Allmänt | Kommentarer (1)

Träns - Treadstone
Pannband - Schockemöhle
Schabrak - Hööks
Lindor - ShowmasterDu är saknad av mig och många fler <3

Postat den: 2015-11-28 @ 13:19:00 | Allmänt | Kommentarer (4)

 
 
 
 
 
 
Jag har aldrig ångrat något så mycket som att vi sålde Soccan. Min fina, bästa, underbara vän. Jag saknar henne så att det gör ont, och jag hade kunnat göra så mycket för att bara få några dagar med henne här igen, eller bara få ha henne gåendes i hagen här hemma. Men jag hade aldrig kunnat köpa Obelix om vi inte sålde Soccan, så jag får se det så. Men det lindrar inte saknaden av henne ändå. Jag saknar våra uteritter som alltid slutade i bus, galoppen i uppförsbackarna, dressyrpassen och all kärlek vi fick dela. Jag vet fler som känner som jag... Bästa Sockertoppen! <3 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Film träning dag 2

Postat den: 2015-11-28 @ 08:45:43 | Allmänt | Kommentarer (1)

Film från dag 2 under träningshelgen för Jeanna. Tyvärr fick vi ju avbryta efter bara 20 min. 
 

Busigt väder

Postat den: 2015-11-27 @ 20:21:23 | Allmänt | Kommentarer (1)

Idag har det verkligen varit busväder hela dagen! Det har blåst och nu ikväll började det även att regna. Mindre mysigt.. Jag hoppas verkligen att det är bättre imorgon under träningarna! Vi har våran paddock mitt på en åker skulle man kunna säga, så det blåser alltid jättemycket där. 
 
Obelix var först ut, och han var lite tveksam till all blåst men skötte sig under omständigheterna väldigt bra. Han kändes väldigt bra idag igen faktiskt. Fick inte upp ryggen riktigt lika bra som senaste ridpasst, men det kändes ändå som att han jobbade genom hela kroppen och jag hade honom bra i handen. Högergaloppen börjar vi få koll på nu när jag har lite mer kontroll på vänsterbogen och ställningen och idag provade vi på en liten liten ökning i både trav och galopp. Roligt! Vänstergaloppen är desto svårare. Får hoppas att Anna kan hjälpa oss med den. 
 
Arragon var lika busig som vädret. Han blir alltid laddad när det är sånt här väder så vi fick inte så mycket gjort. Han var fin stundtals när han slappnade av ordentligt, men det var inga långa stunder. Jag var påväg att flyga av ett x antal gånger kan jag tala om, haha! Tok-Arragon. 
 
Nu blir det Idol med och mamma har gjort god mat. Härlig fredagskväll!!
 
 

Långa boots

Postat den: 2015-11-27 @ 13:37:34 | Allmänt | Kommentarer (1)

Obelix sprang i hagen förut och busade och då trampade han sönder sitt boots och trampade av sig skon. Typiskt.. Förhoppningsvis kommer hovslagaren redan ikväll. 

Vi funderar på om man kan hitta några boots som är lite längre så att det inte blir så lätt för honom att trampa sig. Kanske svårt att undvika att han trampar på skon men någpt som täcker lite längre ner i varje fall. Kom gärna med tips! 😃
Morgontrött kille och pharmalight

Postat den: 2015-11-27 @ 06:41:58 | Allmänt | Kommentarer (1)

Den här lilla pojken var riktigt trött imorse, när vi kom in la han sig raklång på sidan som i protest mot att gå upp, haha ;) Jag kände ungefär likadant när jag skulle gå upp. Men nu är han ute i hagen och laddar för ridning i eftermiddag :D (fast han tänker nog mest på gräs)
 
Igår var Pernilla och Rebecca här under eftermiddagen och provade en sadel från Albion som dem hade som vi ska testa på Arragon. Den såg ut att ligga bättre på honom än vad min gjorde, så jag ska testa att rida med den idag. Även dem konstaterade att min sadel låg katastrofdåligt ;) Arragon fick även bli masserad med Pharmalight under tiden som jag och Rebecca gick bort med Obelix. Han är ju väldigt spänd i ryggen just nu pga sadeln, så det var nog väldigt bra för honom! Tack Rebecca och Pernilla! 
 
Båda hästarna promenerades endast igår, men idag ska båda gå ett pass i paddocken. Om regnet håller sig borta blir det lite cavaletti med Arragon. 
 
 
 
 
 

Plugg plugg

Postat den: 2015-11-26 @ 14:28:01 | Allmänt | Kommentarer (0)

Idag är det en riktig pluggdag. Håller på med rättsfallet nu och sen är det svenska som gäller. Vill ut till stallet helst nu!! 
Film: Träning för Jeanna Högberg första dagen

Postat den: 2015-11-26 @ 07:53:15 | Allmänt | Kommentarer (3)

Jag tror det syns lite att han inte riktigt släpper ner mig i sadeln, speciellt i traven. Ryggen är inte med.  Annars gick det ganska bra den här dagen! Nästa vecka ska vi äntligen till sadelutprovaren. 
 

Fin känsla!

Postat den: 2015-11-25 @ 22:11:17 | Allmänt | Kommentarer (1)

Idag är jag väldigt mycket mer nöjd över ridpasset. 
 
Obelix och jag hittade inte känslan idag heller till en början. Men jag gav det tid utan att stressa fram, och jag fick tänka på att jag själv skulle vara lugn och att vi skulle hitta en mjuk harmoni. Det blev bättre och bättre i traven och jag kunde mer sitta tillbaka och få upp ryggen på honom med ett bra tramp bakifrån. Sen kom vi till galoppen som jag aldrig har fått till. Men idag!! Efter en liten stund hittade jag till mjukheten och följsamheten. Jag tror att när jag har tänkt att jag ska "stoppa upp" och bromsa galoppen har det blivit att jag tagit bort galoppen, istället för att bara lugna ner galoppen. Det har gjort att han bara har blivit stark och dragit runt på mig, i princip. Helt fel, jag måste följa med i hans galopp och rida den där, inte ta bort galoppen. Det handlar istället om att bromsa upp galoppen bara, men han måste fortfarande få behålla sin stora galopp och rörelse utan att det går för fort framåt. 
 
Träna träna! Men skönt att känna att ännu en spärr kanske har släppt lite. Vi går sakta men säkert framåt. Tur att vi har många år på oss ;)
 
Arragon provade jag Obelix sadel på idag. Den ligger inte bra, men det gör å andra sidan inte hans egen sadel heller och fakitskt kändes han nöjdare och mer avslappnad i Obelix Childeric sadel. Kanske ska testa den imorgon med, jag tycker inte att den tryckte ner lika mycket ibak. Hoppas kunna fixa det här snart, känns inte alls bra att rida överhuvudtaget när det är som det är men det går inte att longera honom och att vila känns inte heller som ett alternativ när han inte är bra i kroppen. 
 
 

Filmen är på gång

Postat den: 2015-11-25 @ 19:20:28 | Allmänt | Kommentarer (2)

Jag har försökt ladda upp filmen från träningen i helgen för Jeanna Högberg i stort sett hela dagen men den vill sig inte just nu. Jag hoppas att jag kan få upp den tills imorgon!
 
 
 
 

Byta design/header?

Postat den: 2015-11-25 @ 05:43:00 | Allmänt | Kommentarer (5)

Design och header har varit på bloggen länge, den ena bilden är 2 år gammal och den andra 1 år. Dags för lite updatering! 
 
Jag ska försöka att fotografera bilder framöver, både porträtt och ridbilder, och sen hoppas jag på att kunna komma med en header, eventuellt även en design. Min nuvarande header har Isabelle Johansson gjort och den är verkligen fin tycker jag, vi får se vem som kan tänka sig att fixa en den här gången!

Håller ni med mig, ska jag byta? JA/NEJ? 
 
 

Tillbaka till startsidan