Blåser bort

Postat den: 2015-05-31 @ 20:42:30 | Allmänt | Kommentarer (0)

Imorse gick Arragon en promenad, vilket han också fick göra ikväll. Skönt för honom såhär dagen efter tävling! Han har dock varit väldigt pigg och hoppig idag, haha. Inte stressad, men väldigt glad så det var svårt att hålla honom lugn ibland. 
 
Vi åkte iväg mot Lerdala lite senare för att ha picknic med familjen eftersom det är mors dag. Det var jättemysigt, och supergott! Dock blåste det hur mycket som helst där verkligen, men tillslut hittade vi ett ställe där det var lite lä. 
 
Soccan gick ett pass nu ikväll. Hon var riktigt fin i allting! Skritten var lite spänd till en början, men tillslut så fick jag till den bra. Traven blev bara bättre och bättre under hela passet, alla skolor var också väldigt fina hela tiden och hon tog för sig bra framåt med bakbenen med hela tiden. Hade en riktigt fin känsla där! I galoppen red vi mycket slutor och gjorde några byten. Slutorna gick jättebra idag, hon gör dom så himla bra! Däremot bytena är svåra, det är inte alltid de blir rena och ibland är hon på gränsen till före mig. Men tillslut fick vi till ett bra åt varje håll och då gick vi vidare till något annat, det finns ingen vits att nöta med det. 
 
Nu ska jag plugga det sista inför imorgon. Hörs imorgon!
 
 
 

Maj månad

Postat den: 2015-05-31 @ 16:43:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Arragon: 
- Lugnare period med skritt till en början - Check
- Stärkas ute i skogen och med bommar - Check
- Ta så många träningar för Anna som möjligt - Inte blivit någon alls tyvärr, men nästa helg så!
- Försöka få bättre koll på enkla bytena - Det här har blivit mycket bättre, nu ska det bara funka inne på banan också. 
 
 
Soccan: 
- Bli mer framme för skänkeln igen och bära sig bättre, nu vill hon gärna lägga sig lite framåt igen. - Verkligen blivit betydligt mycket bättre! 
- Stärkas ute i skogen och med bommar - Check
- Variera träningen mer än vad vi gjort innan - Vi har varierat hela tiden och det har gjort gott. 
- Träna på att tävla - få henne ridbar inne på banan. - Fortfarande svårt inne på banan, men mycket bättre.
- Ta träningar för Anna och eventuellt någon annan. - Tränat hoppning för Lisa, tyvärr inte kunnat åka till Anna.
- Tävla i div 1 - Check
- Ta tag i försäljningen - Hon är nu såld, bara besiktning kvar. 
 
 
Bruno: 
- Lära känna honom och komma ihop mer - Det har vi helt klart gjort! Vi börjar hitta varandra och det går bättre och bättre. På vägen har vi också fått endel pass som inte alls gått som jag tänkt, men det är dem man lär sig på.
- Lägga upp en planering tillsammans med ägaren - Ska göras efter första tävlingen är tanken. 
- Hitta ett bra sätt att rida honom på - Ett långsiktigt mål, men vi börjar komma en bit på vägen! 
 
 
 
 
 
 

30/5 - 2015 Arragon LA:P1 Vartofta Rid- och Körsällskap

Postat den: 2015-05-31 @ 11:52:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Sista omgången av div 1, jag red LA:P1 på Arragon. Soccan har gått de två första omgångarna med laget. 
 
Jag körde på lång uppvärmning och framridning igår, jag tror att han verkligen behövde det. Först promenerade vi en timme, och sen satt jag upp lite mer än en timme innan start. Vi joggade länge så att jag verkligen fick sug och stöd och han han att slappna av ordentligt. Jag fick inte jättebra stöd till en början, men det kom faktiskt tillslut! När regnet kom tappade jag det lite igen, men jag hade i varje fall något att hålla i.
 
Samlingen var bra på framridningen, travdelen var sådär, lite spänt och hetsigt. Samma blev det tyvärr inne på banan. Det blev lite att jag nästan red iväg honom, men det blir lite så när man inte har sådär jättemycket sug i handen. Tycker inte heller att han gick helt fram, men det tror jag berodde på att det var kortbana, för som alltid så bromsar han lite där. Travprogrammet var inget att hänga i julgranen direkt, mellantraverna var katastrofer enligt min mening ;) Red bara iväg honom där, det blev inte alls bra. Däremot galopprogrammet är jag ganska nöjd med! Stadig förvänd galopp och ganska hyfsade enkla byten om man jämför med tidigare. Visst, dom var lite spända, men jag måste tänka på hur dom har varit förut och att galoppdelen har varit jättesvår i LA:P1 för oss, mycket lättare i FEI, hehe. Men det var bättre den här gången!
 
Vi slutade på 71,97% och vann klassen. Jag är nöjd, men vi hade kunnat göra bättre. Å andra sidan hade det kunnat gå bra mycket sämre också. Men jag får inte spänna mig så som jag gör, jag måste komma ner i sadeln och verkligen rida.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mors dag

Postat den: 2015-05-31 @ 07:44:05 | Allmänt | Kommentarer (0)

Idag vaknade jag upp till betydligt bättre väder än vad jag gjorde igår. Det blåser lite idag men det ser ändå ut som att det kommer bli hyfsat fint väder :D 
 
Stallet ska fixas nu under morgonen. Arragon ska gå en timmes promenad, och Soccan ska gå ett dressyrpass. Jag kom hem så sent igår så jag hann inte rida Soccan då, men hon förtjänade faktiskt egentligen en extra vilodag, det var bara jag som ville rida lite extra för att hon åker snart, hihi. Men vi tar det passet idag istället då! Dressyr dressyr, det blir roligt. 
 
I eftermiddag ska vi åka iväg någonstans och ha picknik tänkte vi, så jag hoppas att vädret håller sig bra. 
 
Jag har också massor att plugga inför imorgon, men jag vet inte riktigt när jag ska få in det i schemat. Men det får lösa sig, jag får sitta uppe inatt om det skulle vara så. 
 
 
 
 

Bästa laget!!!

Postat den: 2015-05-30 @ 22:31:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Hemma efter en otroligt rolig dag i Vartofta, som vanligt välanordnad och trevlig. Det var sista omgången av div 1 idag och innan låg vi 3:a totalt. Idag slutade vi på en 2:a plats för omgången och blev därmed också 2:a totalt. Så roligt! :D Fast vi hade såklart gärna vunnit och kommit med till eliten också, haha, men jag tror att alla i laget var riktigt nöjda över det här! 
 
Arragon tog hem en vinst i LA:P1 på 71,97% trots endel missar och ett ganska dåligt travprogram. Galoppen var ganska bra idag! Dessutom fick jag 8 på ryttaren och korrekthet, det var roligt. Berättar mer imorgon. 
 
Jag är otroligt glad över att få ha varit en del av det här underbara laget. Stina, Sandra och Hannah - ni är grymma!! Och tack till lagledare Liselotte, familjen Wickström för att jag har fått åka med varje omgång och mina fantastiska hästar Soccan och Arragon. 
 
Bilder kommer! Haha mina ridbyxor var supersmutsiga pga allt regn.. Sadeln färgar av sig. 
 
 

71,97% i LA:P1

Postat den: 2015-05-30 @ 16:45:31 | Allmänt | Kommentarer (2)
Tankar om storhäst

Postat den: 2015-05-30 @ 11:45:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Jag får mycket frågor om hur jag tänker med storhäst nu när Soccan eventuellt blir såld, och det är något jag själv tänker på dagligen och jag har inget bra svar på hur jag vill göra.
 
Självklart vill jag jättegärna köpa mig en egen storhäst, det hade varit en dröm. Jag kikar på försäljningssidor varje dag, men sedan förra sommaren så har jag bara sett två hästar jag ens skulle kunna tänka mig att provrida och dem har varit hingstar på 4 och 5 år, vilket kanske inte är helt optimalt, haha ;) Jag är lite sugen på en unghäst, men samtidigt så tror jag att jag kanske behöver lära mig lite mer på en äldre häst först. 
 
Jag ska absolut inte ha någon panik med att leta efter storhäst och köpa första bästa, utan såfort pappa har tid igen vill jag åka runt och titta på lite hästar, men absolut inte skynda med att köpa utan det får ta den tid det tar. Det är bättre att jobba ordentligt i sommar, träna på och när drömhästen väl dyker upp så kanske jag i det läget då ekonoimskt faktiskt kan ha möjlighet att köpa den. För i nuläget är budgeten lite för låg, både för unghäst och äldre häst. Då tycker jag det är bättre att vänta lite, och kanske få något bättre. Sen om det blir unghäst eller inte, det får vi se. Jag är öppen för flera möjligheter helt enkelt! Mina juniorår kommer ändå hinna att försvinna eftersom jag fyller 18 år redan nästa år, så på så vis är det ingen idé att stressa.
 
 
Jag är väldigt glad över att jag har fina och härliga Bruno att rida och tävla nu, och att jag även kommer ha bästa Flisan inom kort igen för att rida. Det ska bli jätteroligt! Det är inte dåligt att ha två fina hästar att få rida och ta hand om, som dessutom båda två är oerhört positiva till arbete. (Inte nog med det så har jag dessutom några år kvar med Arragon)
 
Så: Jag drömmer om en egen storhäst, hela tiden. Och såklart önskar jag att jag kunde rida juniorklasserna. Men för tillfället är det inte ekonomiskt möjligt och jag känner att jag inte har hittat någon som känns helt rätt ännu, därför väntar jag. Tyvärr är jag lite för kräsen så det tar nog ett tag innan jag hittar en häst som matchar både mig och plånboken ;)) Men jag tror det kommer att bli himla bra tillslut, det vill jag våga tro. Det viktigaste är att jag vet vad jag vill, och att jag hela tiden jobbar mot det och tar vara på de hästar jag har i nuläget och gör det bästa av det. 
 
 
Tänk vad glad jag kommer att vara den dagen då jag kan köpa min helt egna häst att ta hand om! Under tiden som jag sparar pengar och bygger mer kunskap hoppas jag på att få mer kontakter och genom det tillslut kunna hitta min egna stjärna ♥ Jag tror också att det är viktigt att stanna upp och se på det man har, och jag är verkligen jätteglad över att Anette och Sarina ger mig chansen att rida Flisan och Bruno, samt att jag äger en utav Sveriges snyggaste d-ponnyer ;) Jag är så tacksam för det! 

Regn som aldrig tar slut

Postat den: 2015-05-30 @ 07:56:44 | Allmänt | Kommentarer (2)

Det här är tredje dagen som det bara öser ner konstant hemma hos oss, när ska det ta slut? Om det fortsätter såhär kommer snart både hagar och paddock vara en enda stor pool. Det är inte så att det småregnar lite hela tiden, utan det verkligen öser ner och nästan haglar. 
 
Med andra ord är det verkligen inte en perfekt tävlingsdag. Arragon blir spänd när det är kallt och regnar och då börjar han gärna gå med korta steg och blir kort i halsen. Det är inte bra alls.. Ett tag funderade jag faktiskt nästan på att stryka mig, då han ju kan få spänningar av kylan o allt. Men tillslut så bestämde jag mig ändå för att ge det ett försök, för det kan ju faktiskt regna på t.ex. SM och då kan man inte bara stryka sig. Så vi ser dagens tävling som en träning och jag får hålla honom så varm det går med täcken hela tiden. 
 
Soccan ska gå ett pass på banan när jag kommer hem. Vi ska rida dressyr med fokus på skänkelvikningar och lösgjordhet, i plasket ;) Det var förra söndagen jag red dressyr på henne senast, så det var ett tag sedan nu. Det blir roligt!
 
Såhär roligt väder får vi alltså idag. 
 
 

Inte som jag tänkt

Postat den: 2015-05-29 @ 20:42:29 | Allmänt | Kommentarer (0)

 
Arragon gick inte alls som jag hade tänkt mig idag.. Han har varit ganska fin i veckan och framförallt haft ett ovanligt bra stöd. Men inte idag.. Han var helt galen när jag var ute och promenerade med honom, hoppade överallt och flög iväg för minsta lilla ljud. Det har han inte gjort på väldigt länge, men idag bara exploderade han. Detta höll i sig när jag red. Han kändes ganska lugn, men han fick hastiga gångarter, släppte stödet och gick in bakom. Fick inte alls till det och när jag tog en halvhalt eller bromsade så fick jag händerna i magen. Nej usch, det här passet stryker vi. 
 
Men nu är allting packat till imorgon och vi hoppas att det går bättre på tävlingen. 
 
 
Imorse red jag Soccan i skogen. Vi hade det supermysigt <3 Blev ett ganska lugnt pass och det blev mest bara mys, precis som jag ville ha det. 
 
Runt lunch åkte jag och Carro iväg till Bruno. Han var riktigt fin idag, det var roligt!! Hade massor med energi, men på rätt sätt. Han var verkligen positiv hela tiden och var med på det mesta. Red bland annat igenom LB:1, vilket gick helt okej. Jag låter honom gå på väldigt mycket framåt nu, och då är det svårt att rida ett program med mycket svängar ;) Men jag är verkligen jättenöjd med honom idag och för första gången fick jag honom till en ordentligt lång och låg form på slutet där han verkligen var avslappnad. Den förvända fick vi också till ganska bra, den är enklast i vänstergaloppen men vi jobbar på med det i höger också. Han är så rolig att rida när han är så positiv som han var idag. 
 
Tack Carro för att du följde med, det var jätteroligt! 
 
 

Träningshelg bokad

Postat den: 2015-05-29 @ 17:20:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Nu var det evigheter sedan jag och Arragon tränade då både jag och Anna har haft fullt upp och dessutom så har Arragon haft lite vila. Anna har svårt att ta sig hit eftersom det tar sin lilla tid, och pappa har mycket med jobbet och har inte hunnit köra upp oss.
 
Men nu äntligen!!! Nästa helg åker jag och Arragon upp till Anna på fredagkväll, och kommer hem igen på söndagen. Jag längtar verkligen massor efter att träna, och tyvärr finns det ingen här på nära håll som jag känner passar att träna med Arragon för tillfället utan jag vill träna för enbart Anna med honom. 
 
Jättesnällt av pappa att han kör upp oss trots att det är en utav hans stressigaste perioder. Vi behöver verkligen den här träningshelgen, och det ska bli så roligt! Personligen tycker jag nästan att det är roligare att träna att tävla ibland, men det bästa är ju att träna på tävlingsplatsen = ha med tränare på tävling ;) Tur att det ser ut att bli så på SM! 
 
 
 

Starttider

Postat den: 2015-05-29 @ 11:14:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Starttiderna inför imorgon är här. Jag rider endast en LA:P1 med Arragon och vi startar 16.20 och nästan precis efter en paus. Det är ju perfekt eftersom det kanske inte är sådär jättemånga ekipage på framridningen då (dock kanske det är det eftersom det är två banor igång samtidigt, jag vet inte). Men det är en bra tid, haha han brukar vara lugn på eftermiddagen. 
 
Vi startar helt utan krav och bara för att det är roligt. Kortbana är svårt på honom, det är mycket lättare att få bra resultat i en nationell FEI än en LA:P1 på honom. Men vi gör vårat bästa och gör det för att det är roligt, det är ju liksom inte sådär jätteviktigt hur det går, utan vi går in och gör våran grej och sen blir resultatet som det blir tänker jag. 
 
Ska även faktiskt sätta en röd rosett i svansen på honom. För när han laddar så hoppar han runt så och i Åstorp var det så nära att han råkade kicka till några andra hästar som kom nära när han flög iväg. Nu tror jag att han kommer vara lugn, men ändå, för säkerhetens skull. 
 
 
 

Pigg och glad

Postat den: 2015-05-29 @ 06:07:00 | Allmänt | Kommentarer (0)


 
Ska strax börja packa mina grejer för under förmiddagen kommer Carro och hämtar upp mig och då ska vi åka iväg till Bruno. Mamma hade inte möjlighet att köra idag och Carro ville gärna åka till Levene Ridklubb eftersom hon har ridit där tidigare, så det passade perfekt! Trevligt att träffa henne och roligt att rida Bruno. Jag ska rida mycket galopp idag tänkte jag, men Sarina fövarnade mig för att han skulle ha träningsvärk sedan igår, så vi tar det lite lugnt. Men jag måste hitta stödet i galoppen! 
 
Soccan rider jag nu på morgonen, vi tar oss en liten tur i skogen. Arragon får gå ett pass i eftermiddag och vi ska rida lite förvänd galopp, öppnor och slutor tänkte jag och verkligen se till att han har hals och nos ute i allting vi gör. Viktigt viktigt! Det är inte lätt, men det ska nog gå tillslut. 
 
Sen blir det fullt med packning ikväll såklart, tävling imorgon :D
 
 
 

Sugen på godis .... åh!!

Postat den: 2015-05-28 @ 18:02:41 | Allmänt | Kommentarer (0)

Sitter i soffan efter en lång dag, och jag är så fruktansvärt sugen på godis!! Det är inte ofta jag är det, men det är ju väldigt typiskt att vi inte har något hemma nu bara för det. Jag får klara mig tills imorgon ;)
 
Dagen var lite seg idag i skolan. Först gick vi ju 1 mil innan vi fick sitta och titta på friidrott i några timmar. Dessutom blev det jättekallt på slutet när det började regna, usch!
 
Jag tog det lugnt i några timmar när jag kom hem, och sen gick jag ut med Arragon. Det spöregnade dock fortfarande då och han var inte alls så glad på mig när jag drog med honom ut i allt blöta, haha. Men jag kände att han var tvungen att röra på sig i varje fall litegrann. Soccan fick bara mysa i stallet idag <3
 
Nu ska jag sätta mig och försöka plugga, jag har en hel del grejer tills imorgon. Det är bara att sätta igång för imorgon är det fullt upp igen!
 
 
 
 
 
 

Bästa Sockertoppen

Postat den: 2015-05-28 @ 17:45:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Alla bilder är fotade av Matilda (http://nouw.com/matildascander. Tack så mycket! <3
Älskar verkligen bild nummer 3, 4 och 8.
 
 
 

Förklaringen

Postat den: 2015-05-28 @ 16:32:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Ja igår fick vi svar på Arragons träckprov, och därigenom fick vi också svar på varför han har blivit så smal på bara några veckor. Vi gjorde dock ett träckprov för bara ett par veckor sedan, men det kom väl fort.. Dock förvånar det mig, då han knappt stått alls på gräs. Det var ju inte lite han hade, 1250 EPG??? Nu får vi se till att kolla Socca också. Bra att vi fick en förklaring iaf. 
 
 
 
 
 
 

Tillbaka till startsidan