Blåser bort

Postat den: 2015-05-31 @ 20:42:30 | Allmänt | Kommentarer (0)

Imorse gick Arragon en promenad, vilket han också fick göra ikväll. Skönt för honom såhär dagen efter tävling! Han har dock varit väldigt pigg och hoppig idag, haha. Inte stressad, men väldigt glad så det var svårt att hålla honom lugn ibland. 
 
Vi åkte iväg mot Lerdala lite senare för att ha picknic med familjen eftersom det är mors dag. Det var jättemysigt, och supergott! Dock blåste det hur mycket som helst där verkligen, men tillslut hittade vi ett ställe där det var lite lä. 
 
Soccan gick ett pass nu ikväll. Hon var riktigt fin i allting! Skritten var lite spänd till en början, men tillslut så fick jag till den bra. Traven blev bara bättre och bättre under hela passet, alla skolor var också väldigt fina hela tiden och hon tog för sig bra framåt med bakbenen med hela tiden. Hade en riktigt fin känsla där! I galoppen red vi mycket slutor och gjorde några byten. Slutorna gick jättebra idag, hon gör dom så himla bra! Däremot bytena är svåra, det är inte alltid de blir rena och ibland är hon på gränsen till före mig. Men tillslut fick vi till ett bra åt varje håll och då gick vi vidare till något annat, det finns ingen vits att nöta med det. 
 
Nu ska jag plugga det sista inför imorgon. Hörs imorgon!
 
 
 

Maj månad

Postat den: 2015-05-31 @ 16:43:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Arragon: 
- Lugnare period med skritt till en början - Check
- Stärkas ute i skogen och med bommar - Check
- Ta så många träningar för Anna som möjligt - Inte blivit någon alls tyvärr, men nästa helg så!
- Försöka få bättre koll på enkla bytena - Det här har blivit mycket bättre, nu ska det bara funka inne på banan också. 
 
 
Soccan: 
- Bli mer framme för skänkeln igen och bära sig bättre, nu vill hon gärna lägga sig lite framåt igen. - Verkligen blivit betydligt mycket bättre! 
- Stärkas ute i skogen och med bommar - Check
- Variera träningen mer än vad vi gjort innan - Vi har varierat hela tiden och det har gjort gott. 
- Träna på att tävla - få henne ridbar inne på banan. - Fortfarande svårt inne på banan, men mycket bättre.
- Ta träningar för Anna och eventuellt någon annan. - Tränat hoppning för Lisa, tyvärr inte kunnat åka till Anna.
- Tävla i div 1 - Check
- Ta tag i försäljningen - Hon är nu såld, bara besiktning kvar. 
 
 
Bruno: 
- Lära känna honom och komma ihop mer - Det har vi helt klart gjort! Vi börjar hitta varandra och det går bättre och bättre. På vägen har vi också fått endel pass som inte alls gått som jag tänkt, men det är dem man lär sig på.
- Lägga upp en planering tillsammans med ägaren - Ska göras efter första tävlingen är tanken. 
- Hitta ett bra sätt att rida honom på - Ett långsiktigt mål, men vi börjar komma en bit på vägen! 
 
 
 
 
 
 

30/5 - 2015 Arragon LA:P1 Vartofta Rid- och Körsällskap

Postat den: 2015-05-31 @ 11:52:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Sista omgången av div 1, jag red LA:P1 på Arragon. Soccan har gått de två första omgångarna med laget. 
 
Jag körde på lång uppvärmning och framridning igår, jag tror att han verkligen behövde det. Först promenerade vi en timme, och sen satt jag upp lite mer än en timme innan start. Vi joggade länge så att jag verkligen fick sug och stöd och han han att slappna av ordentligt. Jag fick inte jättebra stöd till en början, men det kom faktiskt tillslut! När regnet kom tappade jag det lite igen, men jag hade i varje fall något att hålla i.
 
Samlingen var bra på framridningen, travdelen var sådär, lite spänt och hetsigt. Samma blev det tyvärr inne på banan. Det blev lite att jag nästan red iväg honom, men det blir lite så när man inte har sådär jättemycket sug i handen. Tycker inte heller att han gick helt fram, men det tror jag berodde på att det var kortbana, för som alltid så bromsar han lite där. Travprogrammet var inget att hänga i julgranen direkt, mellantraverna var katastrofer enligt min mening ;) Red bara iväg honom där, det blev inte alls bra. Däremot galopprogrammet är jag ganska nöjd med! Stadig förvänd galopp och ganska hyfsade enkla byten om man jämför med tidigare. Visst, dom var lite spända, men jag måste tänka på hur dom har varit förut och att galoppdelen har varit jättesvår i LA:P1 för oss, mycket lättare i FEI, hehe. Men det var bättre den här gången!
 
Vi slutade på 71,97% och vann klassen. Jag är nöjd, men vi hade kunnat göra bättre. Å andra sidan hade det kunnat gå bra mycket sämre också. Men jag får inte spänna mig så som jag gör, jag måste komma ner i sadeln och verkligen rida.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tillbaka till startsidan