Dessa hästar...

Postat den: 2015-03-31 @ 20:57:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Vid halv 7 satt jag på Soccan imorse och var igång med att skritta följt av ett kort dressyrpass i paddocken. Precis som tänkt blev det ett pass där vi bara checkade gas, broms och sidoförflyttningarna. Tyvärr var hon inte riktigt med mig idag. Hon gjorde allting som jag bad om, till och med väldigt bra, men vi hade inte det där lilla extra och det kändes som att hon hängde sig lite framåt i t.ex. övergångarna istället för att sätta under sig bakbenen istället. Dock hade jag inte heller så höga krav på det, men man vill ju alltid försöka att få det så perfekt som möjligt ändå. 
 
 
 
Därefter åkte jag till gymmet med Natasja. Skulle inte vilja påstå att vi var så väldigt effektiva idag dock... ;) Men det var roligt ändå, mycket trevligare att sitta och prata än att träna, haha. Vi får se till att vara liiite effektivare nästa gång tror jag allt! Men lite fick vi gjort. 
 
Arragon har gått ett pass ikväll. Till en början var han överladdad och stack för mig tre gånger när det körde förbi bilar på vägen, vilket inte har hänt på väldigt väldigt länge att han gjort. Satt dessutom med långa tyglar varje gång eftersom jag joggade fram så då hade jag ingen chans att säga till honom. Hoppas inte att han kommer ihåg att han lyckades med detta tills på lördag bara.. Vi vill inte ha en häst som är mer i luften än på marken då. Efter en stund lugnade han sig dock, men det kändes inte riktigt bra. Han var fin, men inget mer. Sen när jag började kräva något så började han klappra och greja med tungan igen, det kändes som att han mest var irriterad och på dåligt humör, inte att det var något som var fel. Så jag bestämde mig för att bara fortsätta rida. Antingen fick det gå åt skogen eller så skulle det bli bättre. I de lägena då han klapprade och släppte bettet helt så följde jag bara med bak med handen. Inte för att dra, utan för att aldrig aldrig släppa kontakten. Höll såklart inte hårt, utan höll bara ett mjukt stöd. I det läget drev jag framåt och lät honom gå på i ganska högt tempo. Till en början var han inte alls tillfreds med det och blev mest arg. Men tillslut när han väl tog tag i stödet blev han så galet fin!! Fantastiskt stöd som inte rubbades av något och tog halvhalterna perfekt. Formen var även den väldigt fin. Jag valde att avsluta efter bara 1-2 varv med det, för det kändes inte som någon idé att fortsätta när jag kommit dit jag ville. Den här känslan har jag bara fått 1 gång tidigare, jag hade nästan glömt att den fanns. Hoppas hoppas vi kommer dit snart igen, för han är så underbar när vi kommer dit! 
 
Ikväll har jag jobbat, nu blir det plugg och sen film. 
 
 
 
 
 
 
 

Hur hinner jag?

Postat den: 2015-03-31 @ 17:07:00 | Allmänt | Kommentarer (4)

Jag har fått mycket frågor om hur jag hinner med allting och jag själv funderar mycket på hur jag hinner med allting som jag gör varje dag. Nu under påsklovet är det ganska lugnt, men alla andra vardagsveckor när skolan är igång är väldigt intensiva.
 
Oftast rider jag två hästar om dagen, lägger mycket tid på skolan här hemma, går i skolan flera timmar dagligen, fixar stallet själv, tränar min egen kropp och just nu jobbar jag även så mycket jag hinner. När jag själv ser på det så tänker jag att jag aldrig skulle hinna med det, haha ;) Men på något sätt går det ihop. 
 
Jag tror att man verkligen måste planera riktigt bra för att få allting att gå ihop, men det viktigaste är nog verkligen att vilja. Min största prioritering har alltid varit hästarna, men jag ser även skolan som en viktig del för att säkra framtiden. Jag vill gå ut med bra betyg för det känns som en trygghet. Träna mig själv vill jag göra för att bli bättre i ridningen och jobba vill jag göra för att få in lite extra pengar och för att kunna börja lägga pengar på ett sparkonto, även det inför framtiden. Allting har en del i det stora hela. 
 
Kompisar hinns tyvärr inte alltid med. När jag kommer hem är jag oftast trött och har inte ork till så mycket, men sen bor de flesta av mina bästavänner inte heller här i närheten utan i andra delar av landet. Jag får träffa kompisar på lov och jag träffar många kompisar på tävlingar, i ridhuset osv. Sen umgås man alltid med sina kompisar i skolan hela dagarna också såklart. 
 
Sen tror jag det är viktigt att få pausa ibland också. Bara få sitta still en dag och ha riktigt tråkigt. Det är inte ofta man kan det, men man får passa på när det finns tid. En sån dag hade jag igår, det var extremt tråkigt kan jag lova ;)
 
 
 
 
 
 

Filmtips!

Postat den: 2015-03-31 @ 12:10:00 | Allmänt | Kommentarer (5)

När är det mer perfekt att ha filmkvällar än på påsklovet? Det är så skönt att sätta på en film när man är trött och kommer in från stallet på kvällen. Just nu har jag tre favoritfilmer!
 
October Baby - Väldigt sorglig, men otroligt fin film! Finns inte mycket att säga om den, bara att ni måste se den! Varit min favoritfilm länge. Den finns också i bokform, den är enligt mig dubbelt så bra!
The lucky one - En film jag såg tillsammans med Annie för någon vecka sedan, samma manusskrivare som Dagboken. Nästintill alla filmer med Zac Efron är ju bra ;) Romantisk! 
Divergent och Insurgent - Divergent-filmerna är så bra! Lagom romantiska blandat med spänning och olika händelser. Divergent finns att hitta på swefilmer men Insurgent går endast på bio just nu. 
 
Jag har däremot lite brist på filmer, så kom gärna med tips om ni har några! Jag gillar romantiska, spännande och sorgliga filmer ^^
 
                            
 
 
 
 
 
 

Mot stallet

Postat den: 2015-03-31 @ 06:15:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Klockan stod på 06,00, skönt att gå upp lite tidigare mot vad jag gjorde igår.
 
Jag sitter och äter frukost i köket just nu och ska strax klä på mig för att gå ut och rida Soccan. Vi ska rida ett pass i paddocken, ett lite kortare pass. Jag kommer mest kolla så att allting funkar. Vi kommer inte göra något jobbigt utan det blir bara en kort check att hon tar gas och broms, tar de sidförande rörelserna bra och att jag får en känsla av att hon är med mig. Sen tänkte jag inte att vi ska göra så mycket mer. 
 
Vid 9 åker jag och mamma in till stan. Mamma ska till tandläkaren och jag ska möta upp Natasja för vi ska till gymmet tillsammans. Mycket roligare att träna tillsammans med någon än att göra det själv, det ökar helt klart motivationen! 

Arragon ska även han ridas i paddocken idag. Om han känns bra ska jag rida några programdelar inför lördagen, det är vissa delar som vi måste kolla lite på. Bland annat så ska jag rida den förvända galoppen med enkla byten ur mästerskapsprogrammet och kolla över några ryggningar då vi inte har tränat något alls på just ryggningarna. Man tänker att det bara är att backa några steg, men det kan vara riktigt svårt ibland faktiskt! Vi kommer avsluta passet med att försöka förändra galoppens storlek lite för att hitta fler knappar i den. 
 
 
 
 

Utvilad

Postat den: 2015-03-30 @ 21:10:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Precis som planerat blev det en väldigt lugn dag. Jag har mest suttit i soffan och läst bloggar, ätit gott och sett på en film tillsammans med mamma. Det var enormt längesedan jag hade en såhär lugn dag, men nu känner jag mig pigg och taggad på en ny dag med fullt schema. Tror verkligen man behöver de här dagarna då man har lite tråkigt, då blir det roligare när man har fullt schema igen. 
 
Har självklart ändå fixat i stallet och varit med världens bästa ponnyer ♥ Arragon har gått promenad i två omgångar och skött sig helt perfekt. Soccan har varit ute på en senare kvällstur i skogen. Hon var riktigt pigg och taggad, märks såfort hon har vilat en dag. Så söt är hon! Tycker verkligen det är roligt och studsar på stället när man ska fatta galopp. Men imorgon blir det dressyr så då får hon ta och hålla sig i skinnet. 
 
Jag ska upp hyfsat tidigt imorgon så jag tänkte faktiskt gå och lägga mig ganska snart. Är ganska trött såhär på kvällarna när jag FÅR vara trött, så då är det ingen idé att hålla sig vaken. 
 
 

Det märks skillnad

Postat den: 2015-03-30 @ 16:40:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Jag börjar känna en viss skillnad när jag rider Arragon nu från tidigare. Kroppen ser bättre ut och han orkar mycket mer i alla moment. I höstas hade vi svårt med öppnorna för han orkade inte riktigt där och de enkla bytena var väldigt svåra eftersom han inte orkade samla sig korrekt utan bara blev stampig eller kort, då tappade jag honom inför enkla bytena eller så blev det tvärnit när han var bakom skänkeln. 
 
Nu orkar han samla sig längre stunder med bra takt och form samt fint upp i fronten, det har gjort att jag kan få till bättre övergångar neråt där han inte bara blir hög i formen. Jag kommer också åt bakbenen väldigt mycket lättare och kommer till de bra lägena snabbare. Även ökningarna har blivit bättre! Nu försvinner han inte iväg utan kommer upp bättre i fronten och trampar på i en bättre takt, dock är den fortfarande lite svår för mig att rida ibland för ibland vill jag för mycket och då blir han istället bakom skänkeln eller fattar galopp. Jag får inte låta honom försvinna iväg.
 
Bild från i somras. 
 
Styrkan tror jag är mycket tack vare för klättringen, cavalettibommarna och grundjobbet i dressyren som vi har lagt ner mycket tid på. Kul när man ser att det faktiskt hjälper och blir bättre! Att han har fått gå till Stefan regelbundet har också varit en stor del i det hela, det har hjälpt honom att jobba med rätt muskler. 
 
Soccan märks också skillnad på. Nu börjar hon orka gå i mer öppna i både trav och galopp. Det är fortfarande svårt, men det är mer lite när hon blir bekväm av sig ibland tror jag. Förut blev hon riktigt trött när vi gjorde det och orkade nästan ingenting, medan hon nu kan gå hårdare pass med blandade övningar. Genom detta har hon blivit väldigt mycket kvickare och reglerbar i alla gångarterna. Hon är otroligt förändrad, på ett positivt sätt!
 
 
Så glad över att se sådan stor utveckling hos både mig och ponnyerna. Jag kan bara tacka mina tränare Lisa & Anna, och MIG själv för all tid jag har lagt ner på båda ponnyerna varje dag. Mina ponnyer är bäst ♥
 
 
 
 
 
 

Lugn dag framför mig

Postat den: 2015-03-30 @ 10:18:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Det väntar faktiskt en riktigt lugn dag idag för en gång skull! Det var längesedan jag hade en dag då jag verkligen visste att det skulle bli en lugn dag, så det känns otroligt skönt. 
 
Arragon ska promeneras idag igen, tänkte att det passade bra med två lugna dagar för honom nu efter träningarna i helgen och innan tävlingen nästa helg. Blir promenad och massage! Soccan rids av Michelle i skogen men jag ska ut och gå med henne ikväll också. 
 
Resten av dagen ska jag plugga och ikväll blir det en springtur, annars är det som sagt lugnt hela dagen. 
 
 
 
 

Mitt påsklov

Postat den: 2015-03-30 @ 06:13:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Måndag: Arragon promeneras, Soccan uteritt. Konditionsträning och jobb på eftermiddagen.
 
Tisdag: Arragon dressyr, Soccan dressyr. Gymmet med Natasja. 
 
Onsdag: Arragon dressyr, Soccan promenad. Dressyrmöte och eventuellt jobb på eftermiddagen, eventuellt konditionsträning.
 
Torsdag: Skärtorsdag. Arragon promeneras, Soccan träning för Lisa. Gymmet med Natasja. Jobba. 
 
Fredag: Långfredag. Arragon eventuellt träning för Anna, Soccan dressyr. Konditionsträning. 
 
Lördag: Påskafton. Tävling med Arragon FEI lagtävlansprogrammet och FEI individuella mästerskapsprogrammet, Soccan vilar. 
 
Söndag: Påskdagen. Arragon promeneras, Soccan uteritt. Jobba ochkonditionsträning. 
 
Ungefär såhär kommer mitt lov att se ut. Lite jobb, mycket häst, och en hel del träning :D Sen har jag även massor med plugg över lovet som jag tänkte ta tag i mån-ons så att jag får det gjort för under to-sö är det fokus på hästarna och tävlingen. Då vill jag inte ha globalisering i huvudet.. 

Söndag kväll

Postat den: 2015-03-29 @ 21:40:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Vad skönt att jag inte vaknar upp till skola imorgon, utan till lov! Helt underbart! :D 
 
Både nallen och Soccan har varit ute och gått i skogen idag. Arragon var till en början helknäpp och bara var precis ÖVERALLT, han har nog lite för mycket vårkänslor. Fick honom i knäet ett par gånger, haha. Men tillslut lugnade han sig och började lunka på i vanlig takt följt av gäspningar och frustningar. Bra det! Tur att han inte höll på hela promenaden, och tur att jag vet lite mer hur jag ska hantera dessa lägen nu till skillnad från förra året. Nu löser det sig betydligt snabbare. Soccan var lugn och snäll som vanligt <3
 
Har sen jobbat under dagen och ikväll var det träningspass. Vi gick som vanligt igenom hela kroppen och det var bra! Jag blev dock yr efter någon halvtimme så jag kunde inte köra på fullt ut. Jag blir ju det ibland, och jag vet inte riktigt varför - det är jättekonstigt!
 
Nu ska jag faktiskt gå och lägga mig, ska verkligen försöka sova lite fler timmar inatt än vad jag gjort de senaste nätterna. 
 
Nalle hittade lite granris på promenaden, haha älskar ju den här verkligen <3
 
 

Nästa helg

Postat den: 2015-03-29 @ 16:57:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Jag och Arragon har än så länge gjort en nationell start tillsammans, 22 februari i Nordhalland. Vi red FEI lagtävlansprogrammet där. 
 
Nästa helg kommer vi att göra våran andra nationella start tillsammans. Jag rider först FEI lagtävlansprogrammet och därefter FEI indivuduella mästerskapsprogrammet. Mästerskapsprogrammet är helt nytt för mig och jag har precis tränat in det, jag och Anna red även några delar ur det under lördagens träning. 
 
Mitt problem har alltid varit att komma till ridning inne på banan och verkligen inverka på hästen, men den senaste starten så tycker jag verkligen att jag började rida tillslut och det blev riktigt bra! Såklart blev det mycket småmissar, men det hoppas vi på att kunna ta igen den här gången. 
 
Jag hoppas på att vi får till en bra känsla och % i första klassen, det vore så roligt om vi kunde få ett SM-kval! I andra klassen har jag inte lika höga krav i och med att det är nytt program igen, men jag ska försöka göra det programmet så bra jag kan - såklart! Anna följer med vilket känns som en otroligt stor trygghet.
 
Svårigheterna för oss är fortfarande slutorna åt båda håll och skrittpiruetterna är något som vi inte har tränat så mycket på. De enkla bytena var svåra förra gången men det tycker jag att vi har fått kläm på väldigt mycket bättre nu och hoppas på att det ska funka inne på banan. Han är betydligt mycket starkare nu än vad han tidigare varit, det gör såklart att jag kan kräva lite mer från honom också utan att det blir för mycket. 
 
 
 
 

Nya stövlarna

Postat den: 2015-03-29 @ 12:21:00 | Allmänt | Kommentarer (4)

Jag har fått hem de nya stövlarna från Högsta ridsport nu, ett par Königs Comtesse. Tror ni att de passade?
 
De förra stövlarna var för små i vaden och för höga. Därför sålde jag de stövlarna och beställde ett par likadana fast med lägre höjd och vidare i vaden. Fick hem stövlarna i tisdags, och de satt heltokigt. Eller nä, egentligen inte, men ändå. 
 
De var helt perfekta i höjden och vaden. Dock hade mycket annat ändrats. Foten var helt plötsligt jättestor, även runt vristen. När man trycker så bubblar det sig jättemycket och när jag sitter till häst bubblar sig hela foten. Det ser fruktansvärt fult ut och är enormt obekvämt. Förra stöveln var perfekt i foten, men vad hände med dessa? Dessutom glömde de att jag skulle ha resår längst upp vid knäet, då där får jag inte igen dragkedjan nu. Jag vet inte vad som har hänt om det på något sätt blivit någon miss mellan Högsta ridsport och Königs, men förra foten var ju måttad vilket den här verkligen inte kan vara. 
 
Sjukt grinig nu, men tänker inte behålla dessa eftersom de är felaktiga...
 
 

Godmorgon i regnet

Postat den: 2015-03-29 @ 08:37:12 | Allmänt | Kommentarer (0)

Solen har varit framme hela helgen och det har varit riktigt  varmt, men idag bestämde sig regndropparna för att ta plats istället. Hade det varit en söndag där jag bara skulle sitta i soffan hade jag tyckt att det var lite mysigt, men nu är det ju inte riktigt så jag ska ha det idag. 
 
Jag har precis pluggat in mästerskapsprogrammet till nästa helg så att det sitter ordentligt, har glömt av det hela tiden men nu var det dags att börja träna på det så att jag kan det ordentligt. Nu äter jag frukost och ska snart kila ut i stallet för att släppa ut hästarna som fick mat lite tidigare. 
 
Båda ponnyerna ska få promeneras idag, perfekt efter två träningsdagar. Jag ska jobba i princip hela dagen och ikväll ska jag och Agnes på träningspass som vanligt. Har knappt hunnit träna något alls nu i veckan, så känner mig lite ringrostig ;) Får ta tag i träningen nu under lovet. 
 
Just det, skulle anmält mig till en tävling igår. Mantorp v.20. Såklart glömde jag av att den öppnade ikväll så nu är jag 27:e reserv på lördagen, haha... Dock har jag ändå troligtvis inte någon skjuts dit så det gör inget, men jag hade tänkt att anmäla mig utifall. Men det kanske var bra, då slipper jag bli besviken över att jag inte får skjuts när jag ändå inte får starta.
 
 
 
 

Nyttig träningshelg

Postat den: 2015-03-28 @ 19:06:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Nu är träningshelgen slut för den här gången, men oj vad roligt och nyttigt det har varit! Nu har vi fått en hel del nya saker att träna på och det känns också som att vi har fått ett kvitto på att vi har tränat rätt sen förra gången då mycket av sakerna som tidigare var svåra har blivit väldigt mycket bättre. Jag brukar klara mig med att inte träna alltför ofta då jag tar till mig träning väldigt bra och kan ta till det när jag rider själv sen, vilket såklart är väldigt bra när man har sin tränare en bit bort ;)
 
Soccan gick väldigt bra idag. Lagom bra stöd och ganska lagom känslig för skänkeln. Hon tappade bjudning lite då och då när det blev jobbigt men för det mesta höll hon energin igång. Öppnorna har blivit väldigt mycket bättre, det flyter mer och hon orkar på ett annat sätt. Dock måste hon stärkas ännu mer, för hon orkar inte alltför många. Att leda in framdelen i galoppen är också lättare nu, men även det behöver jobbas ännu mer på. Den förvända galoppen satt som en smäck idag, den var verkligen fin hela tiden och hon kändes stadig. Nästan allting var bra så vi behövde inte rida alls länge. Fick även hjälp med den svåra skritten och fick ett supertips för att få henne att ta för sig lite mer framåt och för att se till att hon verklige kunde hålla takten bra. Glad över den här träningen, fick en fin känsla och det var roligt att rida henne idag. Hon är alltid så positiv och vill göra bra ifrån sig, även fast hon tycker det är lite jobbigt ibland. 
 
Arragon var ju väldigt pigg och lite laddad igår, men idag var han som utbytt ;) Det var så jag trodde att han skulle stanna när jag travade fram haha! Vi passade då på att träna lite förvänd galopp, enkla byten och några delar ur mästerskapsprogrammet. Vi fick jobba en hel del på volterna som är 8 meter i galopp. I vänstergaloppen blir han gärna lite hög i formen, och i höger galopp glider han gärna ut och jag tappar yttersidan. Måste hålla honom aktiv hela tiden och få med hela paketet! Dock var han ganska lat hela passet och då får man aldrig den där toppenkänslan, men det är viktigt att kunna rida programdelar även i det ändå, för det är ju trots allt dagar då man får mer eller mindre stöd. Sen fick han en väldigt stor och härlig trav idag och travade på väldigt bra, men då blir det svårt för mig att sitta ordentligt. Men då får man annars en väldigt bra känsla!! Han var svår att rida idag, men vi kom ändå åt honom rätt bra och fick till det. 
 
Anna är helt klart grym som tränare, något annat kan man inte säga. Hon ser allt och har alltid bra lösningar på problem och för att vidareutveckla. Nu ser vi fram emot nästa helg då det är tävling och Anna följer med igen och hjälper till. Känns tryggt. 
 
 

Don't ever give up.

Postat den: 2015-03-28 @ 11:44:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Fick den här skickad till mig av min fina vän häromdagen, precis vad jag behövde då ♥
 
 

Första lovmorgonen

Postat den: 2015-03-28 @ 11:20:15 | Allmänt | Kommentarer (2)

Första dagen på lovet startar med att gå upp kl 06.00, woho ;) Jag och Anna ska äta frukost nu innan vi drar oss ut i stallet för att träna med båda hästarna. Det blir först ett pass på Arragon, och därefter ett pass på Soccan. Anna ska åka vid 10.15 så vi får snabba på oss lite så att vi hinner allt. Det är inte våran starka sida att vara effektiva, men det ska nog gå att få ihop ändå ;)
 
När Anna har åkt måste jag skynda mig in för att göra mig ordning och äta innan Anette kommer och hämtar mig. Vi ska till Vartofta på en clinic för Kristian! Det blir roligt, man kan alltid lära sig något nytt. 
 
I eftermiddag ska jag springa, gå promenad med båda hästarna och så ska dem båda få lite frisering tänkte jag. 
 
 
 
 

Tillbaka till startsidan