Dessa hästar...

Postat den: 2015-03-31 @ 20:57:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Vid halv 7 satt jag på Soccan imorse och var igång med att skritta följt av ett kort dressyrpass i paddocken. Precis som tänkt blev det ett pass där vi bara checkade gas, broms och sidoförflyttningarna. Tyvärr var hon inte riktigt med mig idag. Hon gjorde allting som jag bad om, till och med väldigt bra, men vi hade inte det där lilla extra och det kändes som att hon hängde sig lite framåt i t.ex. övergångarna istället för att sätta under sig bakbenen istället. Dock hade jag inte heller så höga krav på det, men man vill ju alltid försöka att få det så perfekt som möjligt ändå. 
 
 
 
Därefter åkte jag till gymmet med Natasja. Skulle inte vilja påstå att vi var så väldigt effektiva idag dock... ;) Men det var roligt ändå, mycket trevligare att sitta och prata än att träna, haha. Vi får se till att vara liiite effektivare nästa gång tror jag allt! Men lite fick vi gjort. 
 
Arragon har gått ett pass ikväll. Till en början var han överladdad och stack för mig tre gånger när det körde förbi bilar på vägen, vilket inte har hänt på väldigt väldigt länge att han gjort. Satt dessutom med långa tyglar varje gång eftersom jag joggade fram så då hade jag ingen chans att säga till honom. Hoppas inte att han kommer ihåg att han lyckades med detta tills på lördag bara.. Vi vill inte ha en häst som är mer i luften än på marken då. Efter en stund lugnade han sig dock, men det kändes inte riktigt bra. Han var fin, men inget mer. Sen när jag började kräva något så började han klappra och greja med tungan igen, det kändes som att han mest var irriterad och på dåligt humör, inte att det var något som var fel. Så jag bestämde mig för att bara fortsätta rida. Antingen fick det gå åt skogen eller så skulle det bli bättre. I de lägena då han klapprade och släppte bettet helt så följde jag bara med bak med handen. Inte för att dra, utan för att aldrig aldrig släppa kontakten. Höll såklart inte hårt, utan höll bara ett mjukt stöd. I det läget drev jag framåt och lät honom gå på i ganska högt tempo. Till en början var han inte alls tillfreds med det och blev mest arg. Men tillslut när han väl tog tag i stödet blev han så galet fin!! Fantastiskt stöd som inte rubbades av något och tog halvhalterna perfekt. Formen var även den väldigt fin. Jag valde att avsluta efter bara 1-2 varv med det, för det kändes inte som någon idé att fortsätta när jag kommit dit jag ville. Den här känslan har jag bara fått 1 gång tidigare, jag hade nästan glömt att den fanns. Hoppas hoppas vi kommer dit snart igen, för han är så underbar när vi kommer dit! 
 
Ikväll har jag jobbat, nu blir det plugg och sen film. 
 
 
 
 
 
 
 

Hur hinner jag?

Postat den: 2015-03-31 @ 17:07:00 | Allmänt | Kommentarer (4)

Jag har fått mycket frågor om hur jag hinner med allting och jag själv funderar mycket på hur jag hinner med allting som jag gör varje dag. Nu under påsklovet är det ganska lugnt, men alla andra vardagsveckor när skolan är igång är väldigt intensiva.
 
Oftast rider jag två hästar om dagen, lägger mycket tid på skolan här hemma, går i skolan flera timmar dagligen, fixar stallet själv, tränar min egen kropp och just nu jobbar jag även så mycket jag hinner. När jag själv ser på det så tänker jag att jag aldrig skulle hinna med det, haha ;) Men på något sätt går det ihop. 
 
Jag tror att man verkligen måste planera riktigt bra för att få allting att gå ihop, men det viktigaste är nog verkligen att vilja. Min största prioritering har alltid varit hästarna, men jag ser även skolan som en viktig del för att säkra framtiden. Jag vill gå ut med bra betyg för det känns som en trygghet. Träna mig själv vill jag göra för att bli bättre i ridningen och jobba vill jag göra för att få in lite extra pengar och för att kunna börja lägga pengar på ett sparkonto, även det inför framtiden. Allting har en del i det stora hela. 
 
Kompisar hinns tyvärr inte alltid med. När jag kommer hem är jag oftast trött och har inte ork till så mycket, men sen bor de flesta av mina bästavänner inte heller här i närheten utan i andra delar av landet. Jag får träffa kompisar på lov och jag träffar många kompisar på tävlingar, i ridhuset osv. Sen umgås man alltid med sina kompisar i skolan hela dagarna också såklart. 
 
Sen tror jag det är viktigt att få pausa ibland också. Bara få sitta still en dag och ha riktigt tråkigt. Det är inte ofta man kan det, men man får passa på när det finns tid. En sån dag hade jag igår, det var extremt tråkigt kan jag lova ;)
 
 
 
 
 
 

Filmtips!

Postat den: 2015-03-31 @ 12:10:00 | Allmänt | Kommentarer (5)

När är det mer perfekt att ha filmkvällar än på påsklovet? Det är så skönt att sätta på en film när man är trött och kommer in från stallet på kvällen. Just nu har jag tre favoritfilmer!
 
October Baby - Väldigt sorglig, men otroligt fin film! Finns inte mycket att säga om den, bara att ni måste se den! Varit min favoritfilm länge. Den finns också i bokform, den är enligt mig dubbelt så bra!
The lucky one - En film jag såg tillsammans med Annie för någon vecka sedan, samma manusskrivare som Dagboken. Nästintill alla filmer med Zac Efron är ju bra ;) Romantisk! 
Divergent och Insurgent - Divergent-filmerna är så bra! Lagom romantiska blandat med spänning och olika händelser. Divergent finns att hitta på swefilmer men Insurgent går endast på bio just nu. 
 
Jag har däremot lite brist på filmer, så kom gärna med tips om ni har några! Jag gillar romantiska, spännande och sorgliga filmer ^^
 
                            
 
 
 
 
 
 

Tillbaka till startsidan