Flisan 30 juni

Postat den: 2015-06-30 @ 21:55:40 | Allmänt | Kommentarer (0)

Flisan fick gå ett pass nu ikväll när det inte längre var lika varmt. Kändes inte schyst att ta ut henne under dagen när det var som varmast. 
 
Vi startade ridpasset med att jogga som vanligt så att hon blev riktigt avslappnad och mjuk i kroppen. Det blev hon ganska snabbt, och sen körde vi igång med lite öppnor som hon gjorde väldigt fint. När vi kom till slutorna på diagonalen däremot så blev det lite jobbigt sa hon.. Fick vara på henne där en stund så att hon verkligen skulle behålla ställningen hela tiden och inte tappa tempo. När vi hade tagit oss igenom det så travade hon jättefint! Jag har nog aldrig fått så mycket tryck och energi i henne, samtidigt som hon var avslappnad. Så det var jätteroligt! Hon fick verkligen en helt annan trav mot den jag har ridit i förut.
 
Galoppen var lite kämpigare. Hon ville inte gärna sträcka ut överlinjen där och jag fick jobba mycket för att få med ryggen på henne. Men efter en stund blev det mycket bättre. Vi testade oss på några byten för skoj skull. Jag vet inte om hon kan det eller inte, men vi testade. I början gick det inte, men på slutet så gjorde hon faktiskt ett rent byte åt varje håll. Roligt! Så efter det fick hon massor med klapp och beröm och sen avslutade vi ridpasset. 
 
 

Arragon 30 juni

Postat den: 2015-06-30 @ 21:24:11 | Allmänt | Kommentarer (0)

Min fina nalleman, vad han är bäst! Vi tog en riktigt lång mysstund både innan och efter ridpasset idag. Innan så borstade jag, masserade och gjorde honom fin. Efteråt fick det bli en lång stund med gräsätande. Jag tror att Arragon själv föredrar det vi gjorde innan ridpasset, men han tyckte nog att det andra var helt okej också ;)
 
Ridpasset fick bli ganska kort. Jag kände att han var väldigtr trött i kroppen. Tanken var att jag skulle göra lite mer än att bara jogga, men eftersom han kändes lite seg i kroppen och antagligen hade lite träniningsvärk sedan helgen, så valde jag att bara jogga lugnt i 15 minuter ändå. Men han var väldigt mjuk och fin hela tiden, jobbade på bra genom hela kroppen. Dock som sagt, lite trött. 
 
Han är så fin <3 
 
 


Besvikelsen i helgen

Postat den: 2015-06-30 @ 09:15:41 | Allmänt | Kommentarer (2)

När jag kom hem i söndagskväll så kände jag mig väldigt besviken över helgen. Jag hade sett fram emot ponnyderbyt sålänge, och sen fick vi aldrig till det inne på banan. Det gick bara inte. 
 
Jag vet att vi kan så mycket mer än det vi presterade i helgen. Han kan gå bättre, och jag kan rida mycket bättre än vad jag gjorde. Tyvärr blev det en hel del missar den här helgen, och nerverna tog tillslut över. Men nu i efterhand har jag faktiskt fått tänka till en gång. Jag har ridit på FEI nivå i 4 månader, för ett år sedan red jag på LB/LA nivå. Jag har egentligen utvecklats väldigt snabbt och det är ett under att Arragon kan gå de här klasserna igen med artrosen som han har (som inte märkts av alls sedan vi fick hem honom). Och tänk att vi är kvalade till SM med snitt på 68,2%!
 
Arragon är en helt underbar ponny, och jag vet att han var precis rätt ponny för mig. Han är jätterolig att rida och tävla med, och fantastiskt bra att ha med på tävling såhär. Men vissa dagar är han svårare än andra, och den här helgen var han svår och inte helt påverkbar. Det är då upp till mig som ryttare att förändra det här, men den här helgen klarade jag inte det. Och så är det ibland. Men det är inte så lätt, och kanske kan jag inte ställa kraven på mig själv att jag ska klara av att lösa allting i alla lägen, än. 
 
Jag menar inte att helgen var någon katastrof, utan att vi hade kunnat göra det mycket bättre. Men jag tror också att jag har lite höga krav på mig själv, att jag ska prestera bra mot alla de andra som kanske har tävlat på den här nivån mycket längre än vad jag har gjort, och har mer rutin. Jag vet ju att Arragon kan, och jag vill så gärna visa det.
 
Jag tror på oss. Och jag älskar den här ponnyn över allt annat, han är världens bästa. Det kommer aldrig att finnas någon som honom, och jag kommer att vara rädd om tiden jag har tillsammans med honom ♥ Ge oss lite tid, så kommer vi snart att vara farliga ute på banorna igen ;) 
 
 
 
 

Ny dag

Postat den: 2015-06-30 @ 06:57:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Tisdag... Min favoritdag på veckan när det är sommarlov ;) Då har man hela veckan framför sig, men samtidigt så har man haft en lugn dag (måndag) efter en oftast intensiv helg. 
 
Idag har jag massor av saker som ska göras. Det får bli en sån där dag då jag betar av den långa listan med alla grejer som behöver göras. 
 
Först och främst så ska båda hästarna ridas. Arragon ska jag mest känna på, och beroende på hur han känns så anpassar jag ridpasset efter det. Det blir någon blandning mellan jogging och dressyrpass, lite lätt och lagom. Han kom undan lite med halvhalterna igen i helgen så det får jag ta tag i igen. 
 
Flisan ska också gå ett pass i paddocken. Med henne tänkte jag rida mycket tempoväxlingar och aktivera bakbenen. Galoppen ska jag försöka börja samla lite nu, men bara korta stunder så att hon orkar och inte tycker det är alltför jobbigt till en början. Det måste fortfarande kännas roligt! 
 
Sen MÅSTE jag packa upp allting, hur tråkigt det än känns. Mycket roligare att packa ner när man har någonting roligt framför sig. 
 
 

Kväll

Postat den: 2015-06-29 @ 21:46:35 | Allmänt | Kommentarer (2)

Jag har tagit det väldigt lugnt hela dagen faktiskt. Jag har varit så trött så jag har inte orkat göra någonting alls, och då kände jag att jag kunde tillåta mig själv att också ta det lite lugnt. 
 
Arragon har varit ute och gått i två omgångar idag. Man hade inte kunnat gissa att han har tävlat i 3 dagar och stod på transport i flera timmar igår. Han var hur pigg och glad som helst! Härliga, bästa Arragon. Jag längtar redan till träningshelgen den här veckan och SM! Vi vill ha revansch på SM ;)
 
Flisan har fått vila idag, men imorgon ska vi köra igång lite lätt igen! 
 
Annie var här förut och vi såg en film, nu har jag och mamma kikat på en serie. Ska strax gå och lägga mig så att jag kan gå upp i hyfsad tid imorgon. Timmarna innan midnatt sover jag som bäst!
 
 
 
 

Resultat ponnyderbyt

Postat den: 2015-06-29 @ 14:44:06 | Allmänt | Kommentarer (5)

Fredag, FEI lagtävlansprogrammet: 
 
Han var lite laddad på framridningen men höll sig ändå hyfsat lugn. På banan blev han stundtals lite lång i formen, och sen kunde han snabbt bli kort. Lite svår att påverka och inte riktigt med mig, det kändes som att han  tog tillfället i akt att stänga av lite på banan. Några enkla byten blev bra, och ett par andra blev inte alls bra. I ryggningen stod jag kvar lite för länge innan jag fattade galopp, så det gick jag avdrag för. Mellantraven var bra, den ökade traven föll lite isär. Miss i skrittpiruetterna. 
 
Vi slutade på 67,564% och en tredjeplacering. Jag är nöjd med ritten, men det var absolut inte våran bästa. Vi hade kunnat göra det långt mycket bättre.
 
Lördag, FEI individuella mästerskapsprogrammet: 

Framridningen var han helt galen på, så vi fick tillslut gå in och rida i ridhuset där han blev jättefin. Den här dagen var han med mig mycket mer på banan. Jag fick till ett riktigt bra enkelt byte som vi belönades med en 8:a på, ryggningen var bra och skrittpiruetten var även den väldigt bra. Han var aktiv och framme för det mesta, men jag tappade lite i travdelen med både öppnor, slutor och mellantrav/ökningar. Jag släpper honom lite för lång där, och i slutorna blir han inte helt korrekt böjd och rätt i tempo. Träna träna! Det är inget som kommer på banan utan så är det hemma också. Tyvärr fick vi en supermiss i ett enkelt byte där vi fattade samma galopp som vi hade brutit av ur. Jättesynd! Det drog ner nästen en hel procent eftersom det var koeff på den. Men annars är jag fakiskt nöjd med den här ritten, speciellt galopprogrammet. Förutom att jag behöver få upp honom mer i fronten och få honom lite mer aktiv.
 
Fick 67,520% och en fjärdeplacering. 
 
Söndag, FEI individuella mästerskapsprogrammet, final. 
 
Den här starten gick så dåligt som den kunde gå. Fick en ganska så fin framridning, han var bra i formen och bra tempo. Möjligtvis lite snabb i takten i traven ibland. Men inne på banan tappade jag det igen. Jag blev jättespänd och då föll han isär helt och jag fick inte upp någon energi igen. Det gjorde att traven blev väldigt lång och i galoppen hade jag ingen energi att samla upp inför de enkla bytena. Vi fattade även fel galopp igen efter ett enkelt byte, vilket jag inte märkte förrän några galoppsprång efter. Han är så stadig i den förvända så man känner liksom ingen skillnad, haha! 
 
Riktigt besviken över den här starten som vi fick lite mer än 66% för. Det var nog faktiskt våran sämsta start hittils.. Nerverna tog över och nej, ingenting blev bra. Jag kommer ärligt talat inte på någonting jag är nöjd med, utom möjligtvis ena öppnan. Men nya tag till SM istället. Vi tränar på det vi inte gjorde bra, och sen "glömmer" vi den här starten. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vecka 27

Postat den: 2015-06-29 @ 13:15:54 | Allmänt | Kommentarer (0)

Måndag: Arragon promeneras, Flisan vilar. Annie kommer hit en stund. Packa upp. 
 
Tisdag: Arragon joggas, Flisan dressyr. 
 
Onsdag: Arragon dressyr, Flisan uteritt, Bruno dressyr? Kiropraktorn.
 
Torsdag: Arragon lättare dressyr, Flisan uteritt.
 
Fredag: Arragon promeneras, Flisan vilar, Bruno tävling LA:3
 
Lördag: Arragon träning för Anna, Flisan dressyr. 
 
Söndag: Arragon träning för Anna, Flisan dressyr.
 
Den här veckan har jag inget jobb, och jag tror att det kommer bli en ganska så lugn och skön vecka faktiskt. Det är tävlingen med Bruno, och sen är det inte så mycket mer. Arragon får starta lite lugnt, och sen är det träningar för Anna i helgen vilket ska bli superroligt! Vi laddar för SM nu dit Anna ska åka med också, kommer att kännas väldigt tryggt att ha med henne. 
 
Flisan fortsätter jag att jobba med. 

Skönt att vara hemma

Postat den: 2015-06-29 @ 08:57:15 | Allmänt | Kommentarer (2)

Jag vet att updateringen den här helgen verkligen har varit extremt dålig, men det har varit långa dagar på tävlingsplatsen och när vi har kommit hem så har det mest bara varit i säng direkt. Det ska jag ta igen den här veckan!
 
Nu är det skönt att vara hemma. Både jag och Arragon var riktigt trötta när vi kom hem igår och Flisan trodde väl att vi hade blivit galna när vi kom och hämtade henne vid 23.30 igår hemma hos Anette. Men hon gick snällt på transporten ändå! 
 
Jag är i färd med att föra över filmer och bilder från helgen nu, och i eftermiddag lovar jag att lägga upp resultat och tankar här. Kan ju dock bara säga, att jag är väldigt besviken. Det gick inte alls som jag hade tänkt och vi hade väldigt mycket missar alla dagarna och dåligt flyt. Men en annan sak som är säker, är att jag verkligen älskar min ponny. Jag kunde verkligen inte hittat mer rätt, och han är bara världens bästa. 
 
Idag ska Arragon få långpromenad, massage och massor med pyssel. Flisan ska vila för Anette hade ridit henne lö-sö nu. Sen ska allting packas upp. Det  är skönt att vara hemma som sagt, men samtidigt får man en liten tomkänsla och det känns rätt trist att komma hem också. Jag kommer att sakna alla härliga människor på tävlingsplatsen och framförallt bästa Stina som har varit med mig hela helgen och varit guld värd hela tiden. Tack Stina för all hjälp och det trevliga sällskapet ;) Och tack mamma o pappa för att ni orkade med att köra ner och vara med hela helgen. 
 
 

Påväg hem

Postat den: 2015-06-28 @ 19:15:38 | Allmänt | Kommentarer (0)
Laddad för start

Postat den: 2015-06-28 @ 11:09:00 | Allmänt | Kommentarer (3)
Sista tävlingsdagen - A-final!

Postat den: 2015-06-28 @ 06:07:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Idag är det alltså sista starten för helgen, A-final!! Trots en hel del missar och bus så lyckades vi ta oss till finalen och det var målet för helgen. Jag är jätteglad över att vi lyckades med det!
 
Idag startar vi vid 14.12 så jag fick lite sovmorgon. Skönt! Det är Mollis Persson, Maria Carlsson och Eva Andersson som dömer min klass idag. 
 
Idag vill jag verkligen inte ha några missar, och jag ska rida honom ganska mycket framåt på framridningen. Jag har ridit lite för lite nu under helgen tror jag, så nu måste han liksom komma igång ordentligt och bli smidig och lösgjord med bra framåtbjudning. Mycket fram och tillbaka i galoppen och jag ska vara supernoga med att halvhalterna sitter som de ska. 
 
Det ska bli jätteroligt, och jag vill verkligen sätta det idag! Jag är riktigt taggad! Den här helgen har varit fantastiskt rolig och vi har inte gjort några dåliga resultat, men jag har grämt mig lite för de där dumma missarna. Det vill jag ta igen idag. Får hoppas att han har ork kvar, då ska vi sätta det ;)
 
Ikväll kommer vi nog hem sent och då ska vi hämta Flisan igen. Skönt att få sova i sin egen säng ikväll..
 
Från åstorp
 

Förlåt för dålig uppdatering!!

Postat den: 2015-06-27 @ 21:41:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Det har varit så fullt upp hela dagen!! Dagen har gått i ett och nu är vi äntligen hemma och ska sova om en liten stund... 
 
Dagens tävling gick från katastrof till en ganska bra start, men tyvärr med en miss som kostade oss nästan en hel procent. SURT! Jag tänkte berätta mer om alla starter på måndag när jag har datorn, men det blir lite snabbupdaering såhär. Galopprogrammet var bra förutom missen, traven var lite halvbra. Ibland lite hastigt och ibland lite lojt, jag behöver sitta mer stadigt i sadeln på honom för att det ska bli bra och vara extra tydlig. 
 
Under dagen har vi gått promenader, ätit mat, tittat på andra ekipage och ikväll provred vi en jättefin storhäst!  Men så mycket mer ska jag inte berätta, för vi vet ju ingenting hur det blir med den i nuläget. Men det är första hästen jag sett på ett år som jag tycker om ;) 
 
Nu: MAT! Äntligen! 
 
 
 

Presentation Felicitas "Flisan"

Postat den: 2015-06-27 @ 11:39:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Felicitas f.2000
e. Weltman u. Sweet Pepina eu. Sweet Reclaim
Svenskt varmblod - sto - 155 cm
Ägare: Anette Andersson

Felicitas har stått hos mig i två perioder. Först under ca 3 månader i början på 2014, samt nu från sen vår 2015 och framåt. Felicitas ägs av min granne, och kommer att stå här tills vi köper en egen storhäst. Vi är jättetacksamma för att vi får låna den här snälla hästen! 
 
Flisan, som hon kallas, är en väldigt mysig och snäll häst. Hon älskar att galoppera på gräsvägar, men kan lika gärna gå ett dressyrpass i paddocken. Hon var den första storhästen som jag började rida, och jag har lärt mig otroligt mycket utav henne! Hon tycker det är roligt att jobba och förlåter en alltid om man råkar göra fel. På så sätt så är hon en väldigt bra läromästare och man behöver inte vara rädd för att testa sig fram lite. Flisan gör det mesta upp till MSV:C för tillfället. 
 
Jag och Flisan har varit på en programridning under sommaren 2014, där vi fick 68% i en LB. Nu siktar vi framåt mot några tävlingar i höst, vilket ska bli jätteroligt! Flisan är inte tävlad någonting tidigare, så det blir debut på riktigt. Riktigt roligt! 
 
Hon är snäll som ett lamm och hon kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta. 
 
 
 
            
 
 

Todays

Postat den: 2015-06-27 @ 05:18:00 | Allmänt | Kommentarer (3)

Den här dagen är minst lika full som gårdagen, puh, det kommer gå i ett kör! Det blev ju inte jättemycket sömn inatt då vi la oss ändå lite senare än tänkt, och idag lär vi inte heller komma i säng jättetidigt.
 
Jag startar kl 12.40 idag, som nummer 11. Ganska lagom! Idag ska jag verkligen vara på honom med att han ska vara framme och ta halvhalterna ordentligt, idag måste han lyssna på piloten där uppe, klart slut ;) Men det känns ändå som att mästerskapsprogrammet passar oss bättre än lagtävlan, så vi hoppas på det bästa idag!
 
Ikväll efter min start när klassen är slut ska vi åka iväg och provrida en jättefin storhäst. Det blir spännande! Egentligen hade vi kanske inte tänkt börja kolla redan nu, men jag gillade den här och när vi ändå var i närheten - så varför inte? Det är lika bra att börja titta i tid. Jag vill ju ha hem en egen storhäst så snabbt som möjligt nu, men jag vet bara inte riktigt hur vi ska få ihop det ekonomiskt. Men det får tiden utvisa helt enkelt. 
 
Men nu: fokus på tävling!
 
 

Dag 1 på derbyt

Postat den: 2015-06-26 @ 22:15:03 | Allmänt | Kommentarer (0)

Hemma efter en lång dag på derbyt. Är helt slut i både kroppen och psykiskt. Nu ska jag och Stina sova och hoppas på att huvudvärken släpper tills imorgon. 
 
Arragon har skött sig ganska bra idag. Han var väldigt lugn när vi promenerade innan start och även på framridningen. Sen hoppade han iväg lite när dom hoppade på framhoppningen intill, men lugnade sig ganska snart. Inne på banan var han lite loj i slutorna och vi hade tyvärr en hel del missar på flera moment. Men överlag var det helt okej och det är bara att ladda om till imorgon!! Håller på och tränar på programmet just nu.
 
Arragon sköter sig väldigt bra och är lätt att ha med på tävlingsplatsen. Han är så himla social och mysig på meeting, coh det beror ju säkert mycket på att vi är de enda han har på något sätt och man gör mycket med honom hela tiden. Älsklingsponnyn <3
 
 
 

Tillbaka till startsidan