Flisan 30 juni

Postat den: 2015-06-30 @ 21:55:40 | Allmänt | Kommentarer (0)

Flisan fick gå ett pass nu ikväll när det inte längre var lika varmt. Kändes inte schyst att ta ut henne under dagen när det var som varmast. 
 
Vi startade ridpasset med att jogga som vanligt så att hon blev riktigt avslappnad och mjuk i kroppen. Det blev hon ganska snabbt, och sen körde vi igång med lite öppnor som hon gjorde väldigt fint. När vi kom till slutorna på diagonalen däremot så blev det lite jobbigt sa hon.. Fick vara på henne där en stund så att hon verkligen skulle behålla ställningen hela tiden och inte tappa tempo. När vi hade tagit oss igenom det så travade hon jättefint! Jag har nog aldrig fått så mycket tryck och energi i henne, samtidigt som hon var avslappnad. Så det var jätteroligt! Hon fick verkligen en helt annan trav mot den jag har ridit i förut.
 
Galoppen var lite kämpigare. Hon ville inte gärna sträcka ut överlinjen där och jag fick jobba mycket för att få med ryggen på henne. Men efter en stund blev det mycket bättre. Vi testade oss på några byten för skoj skull. Jag vet inte om hon kan det eller inte, men vi testade. I början gick det inte, men på slutet så gjorde hon faktiskt ett rent byte åt varje håll. Roligt! Så efter det fick hon massor med klapp och beröm och sen avslutade vi ridpasset. 
 
 

Arragon 30 juni

Postat den: 2015-06-30 @ 21:24:11 | Allmänt | Kommentarer (0)

Min fina nalleman, vad han är bäst! Vi tog en riktigt lång mysstund både innan och efter ridpasset idag. Innan så borstade jag, masserade och gjorde honom fin. Efteråt fick det bli en lång stund med gräsätande. Jag tror att Arragon själv föredrar det vi gjorde innan ridpasset, men han tyckte nog att det andra var helt okej också ;)
 
Ridpasset fick bli ganska kort. Jag kände att han var väldigtr trött i kroppen. Tanken var att jag skulle göra lite mer än att bara jogga, men eftersom han kändes lite seg i kroppen och antagligen hade lite träniningsvärk sedan helgen, så valde jag att bara jogga lugnt i 15 minuter ändå. Men han var väldigt mjuk och fin hela tiden, jobbade på bra genom hela kroppen. Dock som sagt, lite trött. 
 
Han är så fin <3 
 
 


Besvikelsen i helgen

Postat den: 2015-06-30 @ 09:15:41 | Allmänt | Kommentarer (2)

När jag kom hem i söndagskväll så kände jag mig väldigt besviken över helgen. Jag hade sett fram emot ponnyderbyt sålänge, och sen fick vi aldrig till det inne på banan. Det gick bara inte. 
 
Jag vet att vi kan så mycket mer än det vi presterade i helgen. Han kan gå bättre, och jag kan rida mycket bättre än vad jag gjorde. Tyvärr blev det en hel del missar den här helgen, och nerverna tog tillslut över. Men nu i efterhand har jag faktiskt fått tänka till en gång. Jag har ridit på FEI nivå i 4 månader, för ett år sedan red jag på LB/LA nivå. Jag har egentligen utvecklats väldigt snabbt och det är ett under att Arragon kan gå de här klasserna igen med artrosen som han har (som inte märkts av alls sedan vi fick hem honom). Och tänk att vi är kvalade till SM med snitt på 68,2%!
 
Arragon är en helt underbar ponny, och jag vet att han var precis rätt ponny för mig. Han är jätterolig att rida och tävla med, och fantastiskt bra att ha med på tävling såhär. Men vissa dagar är han svårare än andra, och den här helgen var han svår och inte helt påverkbar. Det är då upp till mig som ryttare att förändra det här, men den här helgen klarade jag inte det. Och så är det ibland. Men det är inte så lätt, och kanske kan jag inte ställa kraven på mig själv att jag ska klara av att lösa allting i alla lägen, än. 
 
Jag menar inte att helgen var någon katastrof, utan att vi hade kunnat göra det mycket bättre. Men jag tror också att jag har lite höga krav på mig själv, att jag ska prestera bra mot alla de andra som kanske har tävlat på den här nivån mycket längre än vad jag har gjort, och har mer rutin. Jag vet ju att Arragon kan, och jag vill så gärna visa det.
 
Jag tror på oss. Och jag älskar den här ponnyn över allt annat, han är världens bästa. Det kommer aldrig att finnas någon som honom, och jag kommer att vara rädd om tiden jag har tillsammans med honom ♥ Ge oss lite tid, så kommer vi snart att vara farliga ute på banorna igen ;) 
 
 
 
 

Tillbaka till startsidan