Svar på kommentar ang frusen ridbana

Postat den: 2015-01-24 @ 11:51:00 | Frågor och svar. | Kommentarer (2)

 
Fick in den här kommentaren häromdagen: Hej! hur har ni gjort för att eran paddock inte ska frysa nu under vintern? Svara gärna i inlägg! Va bra att du mår bättre nu och inte konstigt att det gick bra när du red, du är grym! :)

Till en början, tack så mycket! Jag har själv funderat mycket på hur folk håller ordning på sina ridbanor nu under vintern. Sanningen är den att våran paddock faktiskt har fryst hela tiden såfort det blivit under noll. Dock har vi haft tur och har bara haft minusgrader ett par dagar. Toppen!
 
Jag fick ett tips av min kompis att man kunde salta banan i förebyggande syfte innan det fryser och sen harva ner det en liten bit. Tror att man även kunde lägga på lite efter att det hade frusit. Det här är inget som jag själv har testat men det skulle vara kul att testa och se om det funkar, för funkar det så skulle det helt klart rädda flera vintrar! Någon som möjligtvis har testat eller har erfarenhet av det?
 
Vad säger ni, är ni med på att köpa ett paket falksalt på ICA imorgon och breda ut över paddocken? Det borde väl räcka? ;) haha inte direkt rätt sorts salt dock.. 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Lisa Fager

Vi har ju ingen paddock men har saltat stallplanen både innan isen kom och när den kom! När det ligger runt -1-2 grader så blir det inte mycket is faktiskt! Smälter liksom när an går på den och då blir den aldrig ordentligt tjock! Nu har vi dock lite för kallt för att det ska hjälpa!

2015-01-24 @ 16:28:39
URL: http://lisafager.horseworld.se
Postat av: Madde

Vi (eller okej, inte jag haha) saltar så fort vi vet att det ska komma snö eller bli kallt, och som resultat har vi en ridbar ridbana med perfekt underlag året om! Precis som du säger harvar vi ner det om det inte kommit för mycket snö, då plogar vi först... Det negativa är väl att det blir dyrt i längden, till vår ridbana (ca25x35) går det åt ca 7 säckar á 25 kg per saltning! Och sen ska det väl inte vara så bra för hästarnas hovar, men vi brukar tvätta av hovarna efter ridning och har aldrig märkt något av det :)

Svar: Ja jag förstår att det kan bli dyrt.. Men kanske värt att testa en gång iaf? :D
Olivia Gustavsson

2015-01-25 @ 09:23:46
Namn:
VIP?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Tillbaka till startsidan